Cand 2 oameni inteligenti se despart ...

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

In cazul AM este mult mai mult decat atat. Este reactia de preaplin a publicului. Ani de zile a pozat pe toate televiziunile si in toata presa scrisa drept femeia ideala, cu cariera beton si casnicie trainica, mama perfecta si sotie de vis, ba a mai si scris carti vandute ca painea calda in care vindea reteta succesului ei pe toate planurile.
Cand colo: fleoshc s-a spart borcanul cu miere ...

Ba pardon!
De cand s-a auzit de noul cuplu, au inceput speculatiile despre durata relatiei si, ulterior, a casniciei lor. Tot felul de trimiteri, de obicei la veriga slaba, SB, infidelitati, violenta. Si chemata adeseori, coana Raduleasca ca sa emita judecati.
Femeia ideala? Noh hai! unde frate? Unde mai era loc pt ea, printre Dragusence, Luce, Columbence etc etc...? Mereu aparea in tampeniile alea de rubrici la prost imbracate, mereu era cantarita de ochianul camerelor de filmat/aparate foto,anterior nastere si post nastere. A fost plinuta bine, nu a venit ever fuga-fuguta la tv. ca sa ne tina un jurnal de lipide avute in proprietate si nici despre lepadarea de ele, nu ne-a comunicat. A muncit fix pana cand i-a venit sorocul, apoi s-a retras pe bune! din viata publica. Ici- colo, chestii cu hainute pt copii, una-alta, totul temporar. Asa ca, nici nu a pozat si nici nu a fost mediatizata drept femeia ideala. A fost o vreme cand, si ea si Raduleasca erau numite Dive. Dar sunt asa de demult! Ma scotea din sarite treaba asta. Nu stiam eu ce va sa vie dupa. Pasarile lui Hitchcock sunt glume, la ce val de pasari de noapte flamande ne bantuie din toate directiile, in ultimii ani! Da, anteror maternitatii, o luase razna nitel, inclusiv cu piscurile
Mama perfecta? Cu siguranta pt copilul ei! Si categoric a incercat sa faca si face ceva pt mame! bine, rau, face! Si este constanta. O fi inspirat- o titulatura de zana, Angelina Jolie, nici nu conteaza! ac incearca sa faca un pustiu de bine cuiva.
Cariera? Are! Chiar o are. Eu sunt convinsa ca sunt dedesubturi, dar important este ca le tine pt ea, clar minore caci de scandalizau, sareau "colegii" cu titlurile de 5 m de mari. Mie una niciodata nu mi-a parut perfecta. Uite doo imperfectiuni, asa, la prima strigare: Tiriac seniorul si Banica Juniorul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

1. citind topicul asta am realizat ca sunt de pe alta planeta

2. divortul si inteligenta? Hm, parca ne casatoream din iubire / pasiune si nu din ratiune? Oricum mi se pare o porcarie, sunt o mie de motive din care poti divorta, motive pe care nu le poti prevedea. Oamenii se schimba, lucruri se intampla... Mi se pare atat de obtuz sa pui o eticheta mica cu inteligent / non-inteligent pe... viata, pana la urma. Ca sa nu mai spun ca uneori decizi sa faci un lucru desi stii ca nu e cel mai bun lucru pentru tine. E asta lipsa de inteligenta? Nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Eu cred ca exista iubire si "indragosteala".
Indragosteala e aia de inceput, cu fluturi in stomac, cand crezi ca ai gasit barbatul/femeia visurilor tale si-i atribui calitati pe care nu le are, apoi cand te trezesti si trece valul de "fluturi" iti dai seama ca nu le are si ca omul de langa tine nu e nici pe departe ce visai tu.

Iubirea e aia cand faci un efort sa cunosti omul de langa tine, cu bune si rele, si sa il accepti exact asa cum e, fara sperante false ca se va schimba cu timpul. Cand oamenii se casatoresc in conditiile astea eu cred ca au sanse mari sa ramana impreuna. Ori pentru asta iti trebuie timp si ... inteligenta.

Daca asta au vrut sa spuna Capcaunul si Bnica eu sunt de acord cu ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

rall, nimeni nu a spus ca oamenii inteligenti nu se despart. Cred ca ai inteles gresit. Comentam doar cum se despart niste oameni pe care noi ii presupunem (pentru ca nimeni dintre noi nu le-a testat IQul) inteligenti .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui rall
Hm, parca ne casatoream din iubire / pasiune si nu din ratiune?

Unii se casatoresc din iubire sau pasiune si nu din ratiune. Altii se casatoresc din ratiune si nu din iubire. Si primilor, si celor din urma nu le garantez fericirea.
Casatoria trainica presupune si iubire, si pasiune, si ratiune. Si, si, si.

Citat:

sunt o mie de motive din care poti divorta, motive pe care nu le poti prevedea

Intotdeauna se vor gasi o mie de motive externe pentru a masca insuccesul intern.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui ary_v

Iubirea e aia cand faci un efort sa cunosti omul de langa tine, cu bune si rele, si sa il accepti exact asa cum e, fara sperante false ca se va schimba cu timpul.

Sunt intr-o relatie de 12 ani si stiu ce inseamna acel efort si stiu si ce inseamna sa culegi roadele efortului depus pentru a avea o relatie buna.

Dar mi se pare deplasat sa spui ca are vreo legatura cu inteligenta. Sau poate ne referim la lucruri diferite cand vorbim despre inteligenta

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Intotdeauna se vor gasi o mie de motive externe pentru a masca insuccesul intern.

Corect. Asta inseamna ca nu exista si motive ci doar vini? (o vina, doua vini)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:

Eu cred ca exista iubire si "indragosteala".
Indragosteala e aia de inceput, cu fluturi in stomac, cand crezi ca ai gasit barbatul/femeia visurilor tale si-i atribui calitati pe care nu le are, apoi cand te trezesti si trece valul de "fluturi" iti dai seama ca nu le are si ca omul de langa tine nu e nici pe departe ce visai tu.

Iubirea e aia cand faci un efort sa cunosti omul de langa tine, cu bune si rele, si sa il accepti exact asa cum e, fara sperante false ca se va schimba cu timpul. Cand oamenii se casatoresc in conditiile astea eu cred ca au sanse mari sa ramana impreuna. Ori pentru asta iti trebuie timp si ... inteligenta.

Daca asta au vrut sa spuna Capcaunul si Bnica eu sunt de acord cu ei.

Daca asta au vrut sa spuna si eu sint de acord cu ei. Dar cum se schimba asta daca iubirea dispare si ramine doar ratiunea? Eu asta nu am inteles. Eu sint intr-o relatie foarte buna de multi ani, care a venit de la sine, care a fost construita pe alocuri, cu acel efort despre care vorbeati, deci si cu inteligenta aia despre care vorbeau unii pe aici... avem trei copii impreuna, nu ne arde sa ne despartim. Insa, daca s-ar intimpla, sa ma intorc si sa spun ca nu am fost destul de inteligenti sau cum? Nu e cam simplist vazut asa? Cum puteti fi siguri ca o casatorie care are toate cele ingrediente nu se poate termina totusi? Eu cunosc casatorii terminate, unele in care a fost si multa inteligenta... insa atit cit aceasta a putut inlocui ceva din celelalte doua ingrediente.

Marturisesc ca ori nu am inteles eu ce ati vrut sa spuneti, ori e foarte simplist si etichetant sa consideri toti oamenii divortati lipsiti de inteligenta sau ca numai cei inteligenti isi pot pastra casatoriile. Eu cred ca iubirea e ingredientul principal, ratiunea sau inteligenta e dupa aceea si nu cred ca ratiunea iese invingatoare mult timp in lipsa de iubire.

Marturisesc ca eu, deci de mine vorbesc, nu am ce face cu ratiunea daca nu ma simt iubita. Nevoia mea de iubire e vitala si nu pot lupta cu ratiunea ca sa o anihilez. Si, ma consider inteligenta totusi, mai ales la alegerea barbatului si tatalui copiilor mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:

Nope ... pentru ca criteriile dupa care evaluezi un om la 20 de ani se pot schimba in 20 de ani. La fel se pot schimba conditiile in care il evaluezi ... nu numai partenerul se poate schimba, maturitatea si experientele vietii ne schimba si pe noi.

Sunt situatii in care nu ne putem evalua nici pe noi insine, dar sa mai avem pretentia sa intuim daca persoana asta de care suntem indragostiti lulea acum, va reactiona conform asteptarilor noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Cred ca unui copil nu-i pica bine sa-si auda mama spunand ca regreta casatoria cu tatal lui. Se va gandi ca mamei i-ar fi fost mai bine sa nu-l aiba pentru ca, logic, daca nu se casatorea cu tatal lui, nici el nu aparea. Din respect si dragoste pentru copii, mamele care divorteaza nu ar trebui sa le dea de inteles ca au facut o greseala cand s-au casatorit. Lucrurile sunt cum sunt. O casatorie nu este garantata pe viata. Cei mai multi oameni se iubesc in momentul in care se casatoresc, se iubesc si cand concep un copil, toti acesti ani ducpana la urma, la ceva minunat: existenta acelui copil. O mama cu adevarat inteligenta tine cont de asta . Andreea a spus ca niciodata nu va spune nimic rau despre Stefan si cred ca nici invers nu se va intmpla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Haide nu va mai invartiti cutitul in ranile casniciilor voastre ca divortatii anului 2013 dau exclusivitati..." fara numar, fara numar" , desigur la onorariu, pe toate televiziunile cu emisiuni de 2 parale, cu sau fara lacrimi!
Uite cum stam noi si analizam manevrele acestor profitori de scandal ieftin care se dau drept divortati inteligenti si ne rascolesc noua temerile casnice care nu au categoric drept suport contracte consistente prin Spania!

Mergi la inceput