Intrebarile cele mai grele
Raspunsuri - Pagina 4
columbiana spune:
mari, si oricare fata mai doreste materialul, am nevoie de adresa de mail sa-l pot trimite. thks
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
izabela88 spune:
numai un parinte de copil cu adhd,down,tourette sau alta afectiune poate intelege ce inseamna sa imaginezi viitorul pentru copilul tau...aparent fara viitor.
am o prietena careia i-a luat aproape un an sa accepte ca are un copil cu sindrom down(a fost vorba si de niste confuzii medicale,ba ca are,ba ca nu...),iar acum,cand intr-un final a realizat ca acel copil are nevoie de grija si atentie speciala,a inceput o lupta crancena pentru bebelusul ei (1an 5 luni); cu conceptiile gresite ale oamenilor,cu sistemul medical din romania,cu familia care da sfaturi peste sfaturi si cred ca inca lupta cu sinea ei zi de zi...
printre cei care au sfatuit-o m-am numarat si eu,si printre cele mai importante sfaturi au fost sa nu-i fie rusine cu copilul ei,sa iese in lume,sa nu tina ascuns faptul ca are un copil bolnav pentru ca e vizibil iar oamenii abereaza mereu asupra cauzei,si sa-l educe pe cat posibil ca pe un copil normal(parintii au tendinta sa-si cocoloseasca excesiv copii,convinsi fiind ca nu sunt in stare sa faca unele lucruri,uita sa le spuna nu ai voie,nu se poate,obtinand persoane antisociale cu o scuza deplorabila,e bolnav).
nu stiu cat de mult au ajutat-o,dar eu cred ca dumnezeu da un copil special doar unui parinte puternic,care zi de zi se aduna din prapastie si lupta pentru el si copilul lui
mariavi67 spune:
Citat: |
(parintii au tendinta sa-si cocoloseasca excesiv copii,convinsi fiind ca nu sunt in stare sa faca unele lucruri,uita sa le spuna nu ai voie,nu se poate,obtinand persoane antisociale cu o scuza deplorabila,e bolnav). |
Parerea mea este ca dl Goe este reprezentat in egala masura atat printre copiii cu dizabilitati cat si printre cei fara.
Altfel, sunt de acord ca a explica unui copil ca dizabilitatea nu este si nu poate fii niciodata o scuza pentru un comportament nepotrivit este absolut necesar.
nelia spune:
Iar eu cred ca dl Goe a fost inventat de adulti ca sa-si justifice neputinta de a pune, cu blindete, rabdare si multa iubire, limitele parintesti atunci cind trebuie si cum trebuie.