Raspuns

Raspuns | Autor: AgnesLuca

Link direct la acest mesaj

Citat:
citat din mesajul lui marius

Nu vom face particularizari tocmai pentru a evita interpretari si diminuari de acceptare si intelegere. Cand spun oameni inseamna toti oamenii. Daca spun barbati sau femei deja are loc o reducere a sferei si exact asta nu se doreste.
Ne referim la toate categoriile umane indiferent de categorie.


Sunt de parere ca precizarile ar fi binevenite, tocmai pentru a veni in sprijinul tuturor utilizatorilor. Iar daca formularea este una la fel cu cea de mai jos, citat preluat din mesajul Vivianei, nu vad unde ar fi problema, nu face nici o reducere:

In Romania, potrivit legii nr. 324 din 14 iulie 2006, prin discriminare se intelege orice deosebire, excludere, restrictie sau preferinta, pe baza de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, sex, orientare sexuala, varsta, handicap, boala cronica necontagioasa, infectare HIV, apartenenta la o categorie defavorizata, precum si orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrangerea, inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii, in conditii de egalitate, a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, in domeniul politic, economic, social si cultural sau in orice alte domenii ale vietii publice.

Insist, pentru ca mi se par niste precizari importante, care, cred eu, ar elimina multe off topicuri viitoare pe la alte subiecte fierbinti.



Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Atata timp cat s-a precizat sintagma discriminare in mod implicit notiunea reprezinta definitia oficial precizata.
Regulamentul DC nu are ca si obiect definirea sintagmelor sau notiunilor cuprinse in acesta (sex, religie, politica.discriminare,xenofobie si asa mai departe) ci precizarea regulilor de utilizare a acestui forum.

Mergi la inceput