Vina de a nu alapta

Vina de a nu alapta | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Alaptarea este un subiect care genereaza inca dispute si controverse in randul specialistilor , dar si al mamicilor, al viitoarelor mamici sau al cui mai simte nevoia sa isi dea cu parerea despre un subiect vechi de cand lumea, dar care, s epare, devine din ce in ce mai sensibil in zilele noastre. Desigur, toata lumea este de acord ca alaptarea este un lucru natural, firesc, sanatos atat pentru mama, cat si pentru copil si ca este modul optim de a-ti hrani bebelusul de la nastere pana la...si aici incepe disputa. Nu vom intra in polemici, pentru ca nu acesta este scopul prezentului articol. Cu toate acestea, ar fi o ipocrizie sa nu recunoastem ca exista destule mamici pentru care alaptarea este ceva dificil si care, in ciuda bunavointei si a tuturor sfaturilor binevoitoare din jur, prefera sa isi hraneasca copiii cu biberonul. www.desprecopii.com/info-id-10866-nm-Vina-de-a-nu-alapta.htm" target="_blank">citeste in continuare despre vina de a nu alapta.



Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

As putea sa scriu o carte despre depresia prin care am trecut pentru ca nu am putut alapta. Si toata lumea incerca sa ma convinga ca nu exista sa nu ai lapte, ca nu vreau sa ma sacrific pentru copl, ca nu sunt o mama buna, am fost chiar acuzata ca tin mai mult la frumusete decat la binele copilului . Nu mai vorbesc de vina de-a expune copilul la obezitate, diabet, IQ mic, boli, etc. Cativa ani mai tarziu am auzit de Sheehan syndrome si am inteles de ce nu am putut alapta.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11368697
http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2009/04/the-case-against-breast-feeding/307311/

Primul este un studiu publicat intr-o reputata revista medicala. Studiu care gaseste ca este inconsistenta legatura intre alaptat, durata alaptatului si obezitate. Al 2-lea link este articolul de la care a pornit discutia si care mi-a placut foarte tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
Un scaun de culoare verde poate însemna fie ca mananca prea mult, fie ca nu-i ajunge laptele.


Vreau si eu sa intreb ceva daca tot am trecut pe aici pt cine are timp...
Fata mea face kk de culoare verde de vreo cateva zile, si nu face zilnic ci la 2 zile, de vreo luna.
Daca alaptez cum pot sa-mi dau seama ca mananca prea mult?... poate de asta si varsa... ca prea putin nu cred ca mananca pt ca a luat in greutate si chiar bine.
Si ce as putea sa fac? eu ii dau la cerere...uneori din ora in ora alteori la 3-4 ore. nu are un program anume ca e inca micuta are 3 luni.


O palma nu inseamna educatie!
O palma inseamna abuz si violenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ela, scaunul verde inseamna ca e mai multa bila decat reziduu din lapte. Stai linistita, nu-ti mai pune atatea probleme, daca ia in greutate si starea generala ii e buna inseamna ca e bine. Alapteaz-o in continuare, bucura-te ca ai lapte!

Eu o alaptez si acum pe mezina de 8 luni si ii multumesc lui Dumnezeu ( si pediatrei si mie) ca inca mai am lapte pentru 1000 de motive . De exemplu uneori e maraita sau obosita sau fara chef si nu pot sa-i dau mancare solida ca nu are rabdare pt asa ceva dar sanul il accepta, ii trece foamea, ii trece si supararea si eventual si adoarme

Noi avem amandoua problema cu regurgitatul. Eu am avut si la a doua fata problema asta, ei i-a tcut dupa diversificare si stat mai mult timp in fund. Mezinei insa nu i-a trecut de tot, inca mai regurgiteaza, nu atat de des ca inainte dar tot i se mai intampla 1 data pe zi in medie desi mananca si mancare solida, sta si in fund ba chiar si in picioare destul timp. Am sa mai intreb si pediatra poimaine cand merg. In orice caz ma felicit ca inca o alaptez, daca renuntam la laptele meu pt Humana AR nu stiu daca se rezolva problema, si oricum nu e f grava pt ca starea generala a copilului e buna si de crescut, creste.

In concluzie eu te incurajez sa alaptezi in continuare buburuza mica.

Moderatori, scuze pt off topic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Multumesc Lavi.
Eu daca pe baiat l-am alaptat asa de putin ma simt cam aiurea...totul ma ingrijoreaza! la baiat cu lp ii dadeam la program si nu aveam treaba...acum ma tot intreb e bine...nu e bine...sunt mai rau decat o mamica la primul copil. Ca am baiatul si pot face o comparatie desi ma straduiesc din rasputeri sa nu o fac pt ca sunt f diferiti. Dar nu e intodeauna usor...


O palma nu inseamna educatie!
O palma inseamna abuz si violenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Asa e. La biberon e clara treaba, ii dai cantitati fixe, cu program. Alaptand trebuie sa fii relaxata, sa-i dai cand cere, sa lasi lucrurile sa mearga de la sine si cum vrea bebe. E un pic greu sa-ti gasesti relaxarea asta, dar e calea spre succes.

Mergi la inceput