Boli cu risc pentru sarcina/ fat ?

Boli cu risc pentru sarcina/ fat ? | Autor: Angela2005

Link direct la acest mesaj

Sunt mamica unui ingeras (invins de cancer cerebral)- cu un istoric medical mai plin - hernie de disc L4-L5 cu asimetrie de bazin si o boala autoimuna (vitiligo) + psoriazis.
Considerati ca aceasta boala autoimuna poate sa dea o imunitate scazuta viitorului bebe?

Cazuri de cancer nu am in familie ... si medicii care l-au tratat mi-au spus ca nu se mosteneste (un singur doctor mi-a zis ca sigur exista o gena mostenita, restul au negat) si sa mai fac un bebe. Am 38 ani.

As dori sa raman din nou gravida, dar mi-e frica ... se pot face teste care sa-mi spuna cu siguranta ca pot sa raman gravida fara riscuri pt copil?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Angela2005 spune:

Copilul avea 6, 5 ani la debutul bolii si in 8 luni s-a stins. A avut o dezvoltare motrica mai redusa, a vorbit mai tarziu ( pe la 3 ani coerent, pe la 1 an doar 5-6 cuvinte), primii dinti i-au dat la 1 an, avea dolicocolon, a fost mai impiedicat de mic(scolioza).

Am in plan sa fac un copil daca istoricul medical imi permite sau sa adopt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

angela , ti-am raspuns si la cealalta postare a ta . imi pare rau de pierderea suferita .

poti sa mai faci un bebe si chiar trebuie sa te grabesti ceasul biologic ticaie . si poti chiar si adopta . deci , le pot face pe amandoua . eu asa planuiesc .

si eu cred ca nu sunt probleme care tin de mostenirea genetica . dar daca ai inca intrebari neraspunse , te poti adresa unui genetician . insa eu te incurajez sa faci un copil . va fi raza ta de soare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela2005 spune:

Am fost in CO pana acum, sapt. viitoare incep serviciul si o sa merg la un genetician, la un ginecolog .... sa vad ce ma sfatuiesc, ce analize imi dau. Ms.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ReginaMaria spune:

Sunt mamica unui ingeras (invins de cancer cerebral)- cu un istoric medical mai plin - hernie de disc L4-L5 cu asimetrie de bazin si o boala autoimuna (vitiligo) + psoriazis.
Considerati ca aceasta boala autoimuna poate sa dea o imunitate scazuta viitorului bebe? Nu

Cazuri de cancer nu am in familie ... si medicii care l-au tratat mi-au spus ca nu se mosteneste (un singur doctor mi-a zis ca sigur exista o gena mostenita, restul au negat) si sa mai fac un bebe. Am 38 ani. Nu mosteneste dar este mai predispus

As dori sa raman din nou gravida, dar mi-e frica ... se pot face teste care sa-mi spuna cu siguranta ca pot sa raman gravida fara riscuri pt copil? Nu exista asemenea teste.

dr. Hadi Rahimian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toxaba spune:

Buna! Sunt o viitoare mamica de gemeni - 12 saptamani si am o intrebare:
- cat de relevant e dublul test in cazul donarii de ovocite? daca eu sunt 'gazda', morfologia fetala a fost OK, donatoarea testata pt kariotip genetic, embrionii au fost deja programati genetic, cum as putea eu sa mai influentez aparitia de trisomii? stiu ca testul are doar valori statistice si nu indica un diagnostic, insa datorita altor factori, cum ar fi varsta mea, procedura fiv si tratamentul de sustinere a sarcinii, riscurile indicate la trisomii au fost foarte mari.
Poate mai sunt mamici care au trecut sau trec prin asa ceva si ma pot ajuta cu un raspuns.
Va doresc la toate sarcina usoara si copii sanatosi

Mergi la inceput