hsg si alte sfaturi

hsg si alte sfaturi | Autor: Strutza

Link direct la acest mesaj

Mai intii imi cer scuze daca raspunsul la întrebarea mea se afla deja undeva pe forum. Am incercat sa folosesc functia de cautare dar rezultatele obtinute erau atit de stufoase incit m-am hotarit ca mai simplu ar fi sa postez.

Pe scurt povestea mea. Am 40 de ani si o fetita frumoasa de 1 an si 2 luni dar mi-as dori tare mult un al doilea copil. Fetita a venit ca o minune cind imi pierdusem orice speranta. Am avut o sarcina oprita din evolutie la 34 de ani dupa care nimic. Toate testele ieseau bine si pentru mine si pentru partener si cu toate astea nimic. "Unexplainable infertility", adica nu reuseau sa gaseasca nici o problema si totusi nu ramineam gravida. Asta a tinut vreme de 5 ani. Exact cind ma hotarisem sa fac IVF am ramas gravida, absolut natural, fara sa fi luat nimic. Acum imi doresc mult un al doilea copil si stiu ca trebuie sa ma grabesc; sint in ceasul al 13-lea si nu-mi mai pot permite sa astept 5 ani.

M-am intors de curind din SUA; inainte de a ma intoarce am mers la ginecolog; mi-a dat sa iau metformin si letrozole si mi-a recomandat sa fac un hsg. Aici ajung in fine si la intrebarea mea, si anume, am nevoie de trimitere ca sa fac un hsg? Si unde ma pot duce? Iar daca am nevoie de trimitere mi-ati putea recomanda un specialist pe infertilitate care sa-mi dea o trimitere? As prefera o clinica particulara fiindca nu am asigurare medicala in Romania.

Multam anticipat pentru orice sfat.

Andreea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Strutza spune:

Am uitat sa mentionez ca in prezent locuiesc in Bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

pentru hsg nu ai nevoie de trimitere . insa trebuie sa te programezi din timp si sa fie in ziua 10 de ciclu . eu am facut la medsana si nu ai fost deloc profi . adica este o procedura dureroasa si mi-au spus ca se vor opri atunci cand ma doare . cand m-a durut de am vazut stele verzi , s-au repezit asistentele pe mine si m-au bruscat spunandu-mi ca asa se fac copiii .

clar , mergi in alta parte si fa inainte un tramadol si no-spa injectabil , sau ia buvabil . te ajuta si relaxeaza si musculatura . eu nu am stiut , iar dupa ce am avut experienta era deja tarziu sa mai iau . oricum , am ramas nitel socata .



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

eu am facut la sanador dar cu anestezie generala sa fiu sigura ca nu am surprize. la mine a fost cazul si de debridare. a fost cu succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blanka_11 spune:

eu am facut in octombrie, anul trecut, la sanador, fara absolut nicio anestezie, dar a fost ok. mi-au pus o branula inainte de procedura, dar n-a fost cazul de nimic. Nu pot spune ca nu m-a durut chiar deloc, dar eu am avut menstruatii mult, mult mai dureroase decat m-a durut atunci.
si inainte, dar si in timpul cat mi s-a facut hsg-ul toata lumea a fost super draguta si mi s-a explicat tot ce urmeaza sa-mi faca.

Iti doresc mult succes. Povestea ta imi da si mie sperante. Am avut o sarcina acum 10 ani, dar pe care a trebuit sa o intrerup din motive medicale, iar de atunci nu s-a mai intamplat nimic si din pacate timpul zboara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Iti recomand sa mergi la spitalul Medicover (Baneasa) la Dr Gero. Mergi intai la consult la dansa si iti face programare pentru Histerosalpingografie in primele zile ale ciclului menstrual (inainte de ovulatie adica). Procedura costa cu tot cu anestezie 600 ron. Pe mine, desi aveam trompele infundate in capat, nu m-a durut deloc pt ca am avut anestezia (fara n-as fi facut). Nu s-au putut desfunda trompele din pacate doar cu aceasta procedura si a fost nevoie de laparoscopie (atat pentru desfundare trompe cat si pentru drilling ovarian). La fix 4 saptamani dupa laparoscopie am conceput-o pe bebelina din burtica.

27+ Anna
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2 alternat cu 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Strutza spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri. Am facut o programare la Dr. Gero pentru saptamina viitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

1. Felicitari pentru bebe si mult noroc sa-i aduca barza un fratior/o surioara!
2. Eu am facut 2 HSG, una in 2010 la Elias, cu dr. Parvu Ioan. E un profesionist, atat am de zis despre el, oricum nu te intereseaza spitalul de stat.
A doua HSG am facut-o in 2012, la Medsana Cotroceni, la dr. Zguri Arben, cu prof. Vladareanu la "butoane" si a fost ok. Stiam deja ca poate fi minim neplacut, maxim dureros al naibii. S-a dovedit a fi doar neplacut, pentru ca trompele erau permeabile. N-am avut probleme cu doctorii sau cu asistentele, mi s-a parut ca si-au facut treaba si atat. NU m-a tinut nimeni de mana si nici nu m-a mangaiat pe cap vreo asistenta, dar nici nu m-a bruscat cineva sau mi-a spus lucruri necuviincioase. Mi-au zis si mie ca asa se fac copiii, dar astea erau glumele pe care le-am facut de bunavoie cu asistenta sau doctorul. Ma rog, cred ca depinde mult de persoana, sa interpreteze anumite lucruri. Eu sunt mai sugubeata din fire si prefer sa am o atitudine relaxata la doctor, decat sa stau sa analizez fiecare replica.
Am facut ocolul asta pe dupa copac, pentru ca mi s-a parut exagerat ce-a scris gabriela_tutuianu. Eu am fost pregatita (si voi mai fi si in continuare) sa fac ORICE e nevoie pentru a avea bebe, indiferent ca doare sau ca e "rusinos" (pentru mine, a merge la doctor barbat sau a te dezbraca de fata cu multe alte persoane intr-un cabinet/salon de spital este egal cu zero, nici nu clipesc).
3. Nu am fost niciodata pacienta dr. Gero si nici nu voi fi vreodata de bunavoie, in urma unor lucruri citite despre ea pe forum. NU-mi prezinta incredere ca profesionist. Mi se pare nepregatita si stangace, si, ce e mai rau, nu recunoaste daca e depasita. Repet, este o parere formata dupa ce-am citit ce-au scris despre ea pacientele.

Daca poti, sa ne scrii si noua cum a decurs HSG cu dr. Gero. Bafta !!

Edit. pentru sfaturi, ca uitam ce e mai important :
- ia un nurofen forte sau no-spa forte cu 10 minute inainte, asa, preventiv. HSG poate durea tare daca trompele au aderente, dar este o interventie de scurta durata, nu va dura mai mult de 10-15 minute. Prima mea HSG a fost groaznic de dureroasa, m-au gasit toate transpiratiile, dar am rabdat 10 minute. A doua a fost floare la ureche.
- sa ai in geanta un absorbant sa ti-l pui dupa. Mie la Medsana mi-a dat asistenta un Always imediat ce-am coborat de pe masa
- e posibil (si normal) sa sangerezi foarte putin sau sa mazgalesti absorbante chiar si 2-3 zile. Asta depinde tot de cat de permeabile erau trompele.
- mie mi s-a recomandat sa bag carbuni din luna cu HSG, unii doctori sfatuiesc pacientele sa se protejeze in luna aceea.

Mami de dragonita Iris !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Strutza, exista o noua metoda de investigare a permeabilitatii trompelor dar si daca exista modificari la nivelul cavitatii uterine. Se numeste histerosonografie si este mai putin invaziva decat HSG clasic.

Eu iti recomand sa o faci la Medlife sau la Promed.

Inainte de a face aceasta investigatie trebuie sa faci analize de secretie, culturi, papanicolau, mycoplasma+ureaplasma+chlamydia.

Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss83 spune:

este adevarat ca este mai putin invaziva dar in cazul in care trompele sunt infundate este mai indicata histerosalpingografia
(cel putin asa mi-a spus medicul meu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Strutza spune:

Pai acum daca mi-ati zis ca e nepregatita si stingace nu-mi mai vine sa ma duc la ea :( Sa vad. Poate anulez programarea si imi fac alta la alt doctor.

Ninia, nu prea cred ca are rost sa-mi fac analize de secretie, culturi, mycoplasma+ureaplasma+chlamydia. Pe majoritatea le-am facut cind am ramas gravida cu fetita si au iesit negative. Papanicolau mi-am facut in octombrie.

Eu o inteleg pe gabriela. Nici eu n-am probleme cu ginecologii barbati sau cu dezbracatul dar faptul ca noi am face orice pentru un bebe nu le scuza pe asistente ca nu au un pic de compasiune. La urma urmei omenia nu costa si nu doare, ba din contra, face bine tuturor si celui care o imparte si celui care primeste.

Mergi la inceput