Pareri,va rog !

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ai spus 'poate chiar si Romania'... cum va vedeti viata in Romania, ce perspective ati avea? Va calificati cu ce aveti (bani, studii, meserii) pentru Canada sau Australia - in care sa veniti ca rezidenti? Si daca da, v-ar placea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Ai spus 'poate chiar si Romania'... cum va vedeti viata in Romania, ce perspective ati avea? Va calificati cu ce aveti (bani, studii, meserii) pentru Canada sau Australia - in care sa veniti ca rezidenti? Si daca da, v-ar placea?

Cornelia

Natura nu se dezminte. Chiar si pe drum drept, sarpele tot numai în serpentina merge. (L. Blaga)

Am spus ca ne-am intoarce in Romania daca am avea garantia unui job ok,macar unul din noi.

Mai,resurse zic eu ca sunt.Da,ar fi ok si Canada si Australia.Am sa caut online job-uri si acolo,multumesc!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miriama

noi suntem acum in Emirate. Locuri de munca sunt, engleza vorbiti, daca va vedeti traind intr-o tara unde vara e ingrozitor de cald si umed, unde ploaia e un fenomen SF, unde nu simti niciodata ca e Paste sau Craciun, unde mancarea si imbracamintea sunt scumpe, atunci aplicati si veti gasi. Aveti grija insa la oferte sa va asigure traiul, chiria si scoala. In rest, se poate!

VICTORIA este arta de a continua!

Multumesc frumos! O sa luam in considerare si varianta asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Canada si Australia isi selecteaza imigrantii dupa criterii foarte stricte, eu asa stiu. Sunt vizate competentele profesionale si lingvistice ale aplicantilor.
Tot Europa ramane mai la "indemana" insa problema o reprezinta criza economica generalizata. Ieri spuneau la tv ca spaniolii tineri a inceput deja sa-si paraseasca tara pentru a gasi de munca; numai in Olanda au venit recent cateva mii...
Sincera sa fiu astea sunt vremuri de "stat pe loc". Asta daca ai deja un job cat de cat ok. Poate se mai drege situatia in 2-3 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

si eu daca as fi plecata intr-o tara straina as mai sta putin pe loc . acum nu este momentul pentru a pleca intr-o tara noua in care nu cunosti sist de asigurari , nu cunosti pe nimeni . insa daca ne gandim ca aceasta criza se va adanci , poate ar trebui exact acum sa plecati intr-o tara unde nu se pune problema satariilor . anglia poate , suedia poate - aici insa se lucreaza numai cu contract si aveti nevoie sa vorbiti suedeza . mi-a palcut in suedia foarte mult si mi-ar place sa lucrez acolo , insa nu stiu decat engleza . dar voi stiti ceva . asa ca merita incercat . in europa cu greu mai poti vorbi ed o tara care sa primeasca emigranti cu bratele deschise . poate tarile nordice unde - datorita limbii - nu au ajuns prea multi .

cat despre cum sunt oamenii , oameni deschisi si prietenosi ca acasa nu vei gasi . cat despre mincinosi , ii vei gasi oriunde . si astia sunt pe acasa destui .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

LA firma unde lucrez eu se fac angajari in cantitati industriale - din Spania, din Polonia chiar si din Romania insa sunt numai absolventi de facultate. In conditiile crizei economice care matura Europa, concurenta e acerba si lupta e departe de a se termina.
Cum spunea si Andacos tarile unde oamenii sunt "prietenosi si calzi" sunt Spania, Italia, Grecia, Portugalia - adica tocmai tarile care se afla in criza. Oameni falsi si reci intalnesti peste tot inclusiv in Romania. Eu prefer oricand niste vecini reci si sa am bani pentru traiul de zi cu zi decat sa am prieteni multi langa mine si impreuna sa ne frangem mainile de disperare ca nu avem ce pune maine pe masa.
Sfatul meu e sa nu dati vrabia din mana pe cioara de pe gard, insa iti doresc sa gasesti solutia potrivita pentru voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

subscriu la ce spune cora-cora si dana. si mai adaug ca nu ar trebui sa luati decizia asta majora, bazanduva pe experientele altora. analizati foarte bine situatia, vedeti ce se poate face, daca se poate face ceva in momentul de fata. daca sunteti gata sa luptati contra vantului, daca aveti resurse financiare si ceva carlige de care sa va agatati la inceput.
noi am facut pasul schimbarii, exact in anul de gratie in care criza s-a declansat si imobiliarele s-au prabusit. dar eram ancorati in Germania, sotul avea aici un parteneriat cu o firma. si daca nu am fi fost ancorati, cred ca tot am fi plecat. insa subliniez ce spunea si Dana, fara un job cat de cat sigur si cunostinte bazale de limba....

bafta, alegerile va apartin voua.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabriela_tutuianu

si eu daca as fi plecata intr-o tara straina as mai sta putin pe loc . acum nu este momentul pentru a pleca intr-o tara noua in care nu cunosti sist de asigurari , nu cunosti pe nimeni . insa daca ne gandim ca aceasta criza se va adanci , poate ar trebui exact acum sa plecati intr-o tara unde nu se pune problema satariilor . anglia poate , suedia poate - aici insa se lucreaza numai cu contract si aveti nevoie sa vorbiti suedeza . mi-a palcut in suedia foarte mult si mi-ar place sa lucrez acolo , insa nu stiu decat engleza . dar voi stiti ceva . asa ca merita incercat . in europa cu greu mai poti vorbi ed o tara care sa primeasca emigranti cu bratele deschise . poate tarile nordice unde - datorita limbii - nu au ajuns prea multi .

cat despre cum sunt oamenii , oameni deschisi si prietenosi ca acasa nu vei gasi . cat despre mincinosi , ii vei gasi oriunde . si astia sunt pe acasa destui .

"niciodata nu e prea tarziu"

Sotul meu a fost plecat in Suedia timp de 3 ani(2002-2005).Mai stie ceva suedeza si avem destul de multe cunostiinte acolo.Am trimis si niste CV-uri la 4 firme si acum asteptam.(Multe din cunostiintele noastre ne-au spus ca nu e necesara cunoasterea limbii suedeze,ca e de ajuns engleza si sotul meu isi aminteste la fel)
Oricum,Suedia,Anglia si Belgia sunt primele optiuni in topul nostru. Asteptam raspunsuri si cautam in continuare variante.

Va multumim tuturor pentru opinii! Duminica frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

mami_stefi, singurele locuri, in Suedia, unde nu e nevoie sa stii limba suedeza, sunt multinationalele. Altfel, e obligatorie limba si pozitii unde e nevoie de studii universitare, chiar limba la nivel de liceu, cu atestat.

Nu va incurajez sa veniti in Suedia fara contract, e greu de tot de gasit de lucru, chiar si cu limba stiuta. E greu de obtinut numar personal fara un contract de munca si fara numar personal esti nimeni aici...intra la suedeze si citeste ce scrie crissy.

Dar daca va fi sa fie un contract, atunci cu toate panzele sus! Va tin pumnii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Si in UK este nevoie de drept de munca - permis de munca sau carduri de diferite culori.
Din cite am citit pe forumuri pentru carduri s-a ajuns sa se astepte mai mult de 8 luni, este extrem de dificil sa se faca programare.
Cardurile sint de diferite culori (nu prea ma pricep) : de studenti, self-employed,..... (nu stiu unde va incadrati voi).
Mai exista sansa cu "Highly Skilled Migrant Programme" daca aveti calificarile necesare.

Mergi la inceput