Dezbatere: cenusa sau huma

Raspunsuri - Pagina 38

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

nu m-a deranjat in asa hal, pentru ca asa cum observi si tu, daca vroiam sa nu ma deranjeze faceam blog privat.

consider forumurile un fel de dialog permanent si interactiv iar blogul un fel de monolog cu public.

In mod normal imi manifest parerile necenzurate pe blog iar pe aici si pe alte forumuri ma adaptez in asa fel inca sa jignesc pur si simplu cat mai putini oameni. dar daca se intampla, asta e. suntem mari, ne trece. daca e dezacord si atat, manifesta-l cu amandoua mainile cum si unde doresti. nu sunt deloc populista deci nu pot spune ca tupai de fund in sus cand vad ca ma aproba careva si nici ca bocesc intr-o neagra depresie cand ma dezaproba altul.

o zi buna si tie, dar pleci undeva sau?

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

o zi buna si tie, dar pleci undeva sau?

-------------------------------------

Da...la cumparaturi,vrei sa-tzi iau ceva?

ina,ba da ,mesajele tale sunt(din punctul meu de vedere bineintzeles)populiste...nu stiu care e scopul exact,nici nu-mi bat capul,insa ca orice mesaj populist,are ceva ascuns,fals din punctul meu de vedere(din nou)!

Suntem de acord vad in privintza notziunii de privat!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ina cu un n, dar unde ai tu blog, ca tare mult as vrea sa te citesc?

Valeu, eu n-am citit discutia de aseara, asa ca nu stiu in ce te-ai bagat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Dar cine e dl Oreste sa lamureasca el pb incinerarii la crestini? L-am intrebat pe sot aseara daca el are idee(noi nu ne uitam la posturi romanesti) si mi-a zis ca el stie ca ar fi un prezentator de emisiune matinala alaturi de Mircea Badea sau cam asa.Deci autoritate teologica,nu gluma, dl Oreste.

Ina click, dincolo de Hans vs "nea" Gica si dincolo de exagerari voite(ca fanfara nu prea e comuna, sa fim seriosi), ca de ura fata de preoti nici nu mai vb, eu vreau sa-ti spun ca ce mi-a displacut profund in mesajul tau e apelativul de "babe bete si senile." Daca tot se lucreaza inteleg la un pct din regulament anti discrimianre de orice fel, va rog sa incercati sa nu-i mai discriminati nici pe batrini, batrinetea nu e conditie de care sa te amuzi, nu mai suport nici in filme (romanesti) sa aud de "tataie", "mamaie" etc la adresa oamenilor batrini.( Eu va spun sincer ca stiu persoane de 40 de ani cu mintea impastata, asa ca mai usor cu "babele senile si bete".)

Pe linga ce-a zis Coracora cu citate, eu stiu ca trupul este un templu al Duhului Sfint si tb sa-l ingrijim, pretuim si iubim si nu sa-l ucidem noi sau ardem etc, mai ales ca la a 2-a Venire a Mintuitorului vom invia, ne vom intoarce inapoi in trup(care ulterior se va transforma, se va induhovnici si-si va pierde calitatile materiale).Deci tu in ce te-ntorci daca ti-ai ars trupul? Pe cind cel ce l-a-ngropat, asa oale si ulcele cum a devenit, si-l ia inapoi, e al lui, se-mbraca-n el si se prezinta in fata Domnului.
Cei ce nu din vina lor si l-au pierdut(vezi mucenicii, arsii etc) va avea Domnul grija de ei, nu ne bagam noi cum va face.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
citat din mesajul lui ina.click
Pe de alta parte, Coracora considera ca respectivii adunati cu injurii si proteste nu reprezinta biserica. Dar nu este oare biserica reprezentata de credinciosii sai? Nu erau ortodocsi acei oameni?

Ba da, Biserica este reprezentata de credinciosi, insa eu personal nu am siguranta ca cei care scandau in fata crematoriului erau ortodocsi. Tu esti ferm covinsa ca erau?
Si daca erau, erau din cei care nu lipsesc duminica de la Sf. Liturghie, care tin posturile de peste an, fac milostenie si pretuiesc smerenia drept cea mai mare comoara?
Iarasi ma indoiesc.

deloc. cred ca erau dintr-aceia care holbeaza ochii la mine ca spal duminica dar niciodata nu tin un post cu adevarat. Cred ca si-o trag ca iepurii in post, injura si mint dar se mandresc cu faptul ca au mancat fasole.
cred ca fac cruci lungi in biserica si tzocaie patrafire si icoane dar sunt plini de mandrie si pacat.
cred ca de cate ori arunca un ban sau aprind o lumanare arunca un ochi mental catre dumnezeul lor, in genul "ma vezi? vazusi? sa nu ma uiti. ai vazut ce milos sunt?"
cred ca sunt bigoti, agresivi, mistici. cred ca mare parte din ei nu au citit biblia si cred ca mare parte din ei doar memoreaza cateva pasaje fara sa incerce sa rezoneze afectiv cu ele. cred ca sunt banuitori, lacomi, frustrati si obtuzi.
cred ca se agata de religie cu indarjire de cate ori nu au raspuns si cred ca o propovaduiesc cu ura, ca pe un soi de bumerang. cred ca sunt genul care isi scriu numele pe toaca sau ingroapa papusi sa li se ierte avorturile, apoi iau un gat de agheasma si fac vreo 30j de matanii si gata, clean as snow, yayz.
cam asta cred eu despre cei care ar huidui o vaduva pentru ca nu i-a lasat sa vada mortul. sau pentru ca nu le-a dat sarmale. sau pentru ca asa le-a zis lor cineva, intr-un articol, intr-un ziar undeva.
si cred ca pe ei se miza si pe reactia lor viscerala si abrutizata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Cornelia

Natura nu se dezminte. Chiar si pe drum drept, sarpele tot numai în serpentina merge. (L. Blaga)

Nu s-a bagat benevol in nimic, cineva a dat un copy/paste la un articol de pe blogul ei si pe mine m-au mancat degetele ( si ma simt vinovata rau ) intuind ca pare stilul ei. Scuze Ina, n-a fost cu intentie .

De acolo a intrat in ...discutii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

N-am citit tot, asa ca mai spun o vorba despre ritualuri si alte obiceiuri care n-au legatura cu Biserica dar sa stiti ca asa cum sint acestea de inmormintare, fara legatura cu crestinsmul, asa sint si cele practicate la nunta, botez etc, deci tot inventate si perpetuate de oameni. Daca la nunta, botez, taierea motului(!)vad ca lumea nu se plinge, asta o fi si pt ca, desi sint si ele costisitoare, chiar citeam la un botez mai jos cit banet se poate cere, dar banet, nu gluma!, la inmormintare ramii doar cu paguba(adica dupa ce ca pierzi omul, mai pierzi si bani).Asa ca depinde de noi sa schimbam, dar vad ca oamenii se tem mai mult de 'paiele care ti se aprind in cap". Ei, undeva tb sa suferi: ori la buzunar, ori la paie-n cap. Dar numai de noi depinde, asta e sigur si mai mult decit sigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Katia, Oreste poa' sa fie si unul de pe strada, atata vreme cat e crestin ortodox, are dreptul sa puna intrebari. Multi din Biserica ne vor la fel de imbecili precum ne vrea media si clasa politica.
ati ramas in urma. Oreste tocmai era anul doi la Teologie, in vedrea obtinerii doctoratului. Si nu mai face emisiuni matinale cu Badea.

Repet intrebarea: cand moare un crestin, nu se cheama slujba tot o Taina, care trebuie savarsita pt sufletul decedatului? este mai important sa dai lectii pt ca sa impui reguli plamadite de tine, Biserica, unor suflete vii care se prezuma ca mai au sanse sa se mantuiasca, versus sufletul unuia dus, pt care acea slujba poa sa fie o mana intinsa pt a prinde ultimul tren?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Cornelia

Natura nu se dezminte. Chiar si pe drum drept, sarpele tot numai în serpentina merge. (L. Blaga)

Nu s-a bagat benevol in nimic, cineva a dat un copy/paste la un articol de pe blogul ei si pe mine m-au mancat degetele ( si ma simt vinovata rau ) intuind ca pare stilul ei. Scuze Ina, n-a fost cu intentie .

De acolo a intrat in ...discutii.

Ca sa respectam adevarul istoric,mianna a fost cea care a tzinut sa precizeze sursa!(chiar daca intre timp am observat ca si-a editat mesajul)

Ina nu a intrat in discutzii ,cum tendentzios afirmi,ci mesajul inei!Pe care a tzinut sa-l promoveze!

Dana

Mergi la inceput

Katya, repet: daca era dupa mie postarea asta nu ajugea deloc aici. Regulamentul sa fiu sincera nu l-am incalcat eu. Nu am postat eu asa ceva aici . Mi-am asumat identitatea postarii initiale, de pe un ALT site decat DespreCopii, (si care e ograda proprie, fara regulament, de aici si limbajul) pentru ca e ridicol sa ma dezic de convingeri, dar nu imi asum si mai stiu eu ce consecinte rezulta din licentiozitatea limbajului meu.

Referitor la cum ma intorc eu in nemurire, nu stiu si nu pot spune ca ma framant mult pentru ca inca nu sunt convinsa de nemurire sau de existenta vreunui creator in fata caruia sa revin. De dragul polemicii, ma intreb cum exact vor reveni atatia martiri care au murit facuti scrum, sau copiii morti in incendiu, etc.
Hai, eu ca eu, dar aia? nu au nici o vina, nu au hulit, nu au cartit si parca avem niste mucenici arsi chiar prin Calendar. Cum se vor reintrupa, sub forma de matreata divina? praf de stele?

Nelia - nu vreau sa-mi linkuiesc blogul si nici sa il alaturi vreunei semnaturi etc. Din acelasi motiv nu il promovez si nu am reclame pentru el sau alt fel de trafic increasement.

Edit: Anda, apa plata vroiam si eu, o sticla. Da lasa ca-mi iau eu. Merci.

Mergi la inceput