Dezbatere: cenusa sau huma

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

nelia,

Citat:
adica nu mai devreme de 7, cind nu ai voie sa-i deranjezi, mormintul fiind pecetluit

Tata a murit in 2001, bunicul, in 2006, bunica, in 2012. Sunt ingropati in acelasi mormant, unul peste altul.

in mormant de beton, cu niveluri separate, stiu ca e posibil (sau ma rog, s-o fi facut un compromis si se accepta, ca totusi nu poate fi cimitirul mai mare decat orasul).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

nelia,

Citat:
adica nu mai devreme de 7, cind nu ai voie sa-i deranjezi, mormintul fiind pecetluit

Tata a murit in 2001, bunicul, in 2006, bunica, in 2012. Sunt ingropati in acelasi mormant, unul peste altul.

in mormant de beton, cu niveluri separate, stiu ca e posibil (sau ma rog, s-o fi facut un compromis si se accepta, ca totusi nu poate fi cimitirul mai mare decat orasul).

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Insa la groapa normala,nu-tzi da nimeni aprobare sa deschizi mai devreme de 7 ani!

Dar oricum lui selene i se intimpla ceea ce altora nu li se intimpla in mod normal,asa ca...

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Bai, io n-am vazut niciun beton, am vazut doar pamant, mormantul e si acum acoperit cu pamant, nu are lespede de beton deasupra.

Lui Selene, LOL, tu andacos, un pic mai mult respect, te rog, e plin Cimitirul Central de morminte in care sunt ingropate, conform pietrelor funerare, 4, ba chiar 5 persoane, multe morminte de maghiari, multi maghiari cu nume identice, doar un "ne" adaugat in coada, asta nu mai stiu ce e, fiul/fiica, nu sunt sigura. N-am stat sa ma uit la data, e drept.

Tu spuneai ca automat se aloca un loc de veci nou daca moare cineva din familie inainte de 7 ani. Iote ca la mine a murit si nu s-a alocat nimic.

Mergi la inceput

E diferenta de aplicare a dogmelor, exact ca in cazul botezului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Da,selene,asa cum am spus,tzi se intimpla numai tzie...iar eu te cred,zau asa!

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Da,selene,asa cum am spus,tzi se intimpla numai tzie...iar eu te cred,zau asa!

Dana

Mie si la cel putin jumatate din Cimitirul Central, dupa cum spuneam.

Realitati diferite, nu pricep ce e asa de greu de acceptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Morbid subiect.
Mi-a placut ideea cu diamantul, musai purtat de nora
De ina.click ce sa zic, cred ca va fi o fantoma tare simpatica

Greu de ales, daca e pe alese. Oricum eu zic ca intr-un viitor oarecare se va recurge la incinerare pentru toti, ca o sa fim din ce in ce mai multi si nu o sa aiba unde sa ne mai bage asa... natur... Prajiti bine, ne mai arhiveaza cumva.

Nici mie nu imi plac inmormantarile romanesti. Ma deprima. Mai ales ca multe chestii nici macar nu tin de biserica ci de obiceiuri si ziceri.
Eu cand a fost nevoie am fost am intrebat preotul ce tine strict de biserica si am executat corespunzator, spre disperarea multor babe.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

pana la urma cred ca-i interpretabil. tot ce se prevede e ca nu se poate muta mortul de la locul lui timp de 7 ani. faptul ca se pun alte sicrie deasupra nefiind mutare, o fi acceptata in orice conditii, mai ales unde spatiul cimitirului e la limita. la tara, unde se mai poate intinde pe campul de la marginea satului inca o data pe atat poate se interpreteaza mai strict.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Ce imi plac mie interpretarile astea...

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

andacos,dupa cum spuneam,matusa sotului meu a fost bagata in aceeasi groapa cu socrii ei si sotul ei,deci 4,intr=o groapa-bucuresti

bunicii din partea tatalui meu,erau in aceeasi groapa,la 4 ani,dupa ce mi-a murit buniculmi-a murit tatal,bagat in aceeasi groapa,cu parintii lui,deci 3-vaslui

MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Prietenii lui Mos Craciun
TOMBOLA-Spiritul Craciunului
A&M

Viata...

Mergi la inceput