Un gand pentru un mare regizor...
Raspunsuri - Pagina 2
dora78 spune:
A fost un mare romān. Dumnezeu sa-i odihneasca; sufletul!!
Dora, mami de Ami -- 12 ani -
Quod non potest diabolus, mulier vincit!
addinel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ramiris Dumnezeu sa-l odihneasca!
Mesajul asta e din categoria "orice ocazie e buna ca sa carcotim". Daca televiziunile n-ar fi zis nimic ar fi fost lipsa de respect, daca zic atunci "toaca in nestire". (N.B. nu stiu cum anume se masoara tocatul in nestire dar pentru ce tristul eveniment abia s-a petrecut ma indoiesc ca s-a intrecut deja limita). Chiar ESTE o stire faptul ca o personalitate de calibrul lui s-a stins, nu e normal sa fie tratata ca atare? |
tocatul in nestire se masoara in comentarii despre "de ce vrea sotia sa il incinereze si nu sa il inmormanteze", de exemplu. si da, s-a intrecut limita foarte repede, ca de fiecare data. la unu' ca e sotia nebuna (Iurie Darie), la altul ca sotia ii vrea banii (Serban Ionescu), la Sergiu Nicolaescu cum ca sotia vea averea si il incinereaza de teama unui fiu nelegitim...
niste necroloage de bun simt nu am mai vazut de multa vreme in presa romaneasca.
carmickey spune:
in viata mea nu am citit in presa atatea vorbe grele despre un om care a murit
cand traia il iubeau toti,iar acum din comunist,lingusitor nu il scoate nimeni...numai in Romania se paote intampla asa.... pacat
dumnezeu sa il odihneasca in pace
RAMONELLA spune:
Dumnezeu sa-l ierte si sal odihneasca in pace...
Iertati-mi indrazneala,dar chiar,de ce il incinereaza si fara slujba?Nu era crestin?
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui RAMONELLA Iertati-mi indrazneala,dar chiar,de ce il incinereaza si fara slujba?Nu era crestin? |
Offtopic, eu nu inteleg de ce la crestinii catolici incinerarea e permisa insa la crestinii ortodocsi nu este.
La subiect, noi nu suntem acasa in perioada asta si acolo unde ne aflam prindem doar TVR1 si TVR2 iar la stirile de pe aceste canale moartea lui Sergiu Nicolaescu a fost tratata cu respect si profesionalism. Nu c-as fi fan stiri TVR, le urmaresc acum pentru ca nu am alternativa.
Daca pe canalele comerciale s-a transformat moartea lui Sergiu Nicolaescu in can-can atunci e mai mare rusinea.
Rufus spune:
Dumnezeu sa-l odihneasca!
M-a impresionat cum si-a anticipat (inconstient) moartea, prin mesajul de adio din Parlament. Nu, n-a fost vorba de cazatura cu doua zile dupa, nici de batranete, ci de o apendicita banala, nediagnosticata pentru ca avea smptome ca cele ale altei boli de care suferea de peste 10 ani. A fost operat prea tarziu pentru adevaratul motiv.
Cred ca pur si simplu "i-a sunat ceasul", si-a luat ramas bun si...a plecat.
Au ramas destule in urma lui, si bune si mai putin bune...dar se poate spune cu siguranta ca n-a trait degeaba. Cu siguranta!
Rufus, Tora si iadele
Rufus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ramiris
Offtopic, eu nu inteleg de ce la crestinii catolici incinerarea e permisa insa la crestinii ortodocsi nu este. |
Uite explicatia:
http://www.romanialibera.ro/cultura/oameni/sergiu-nicolaescu-nu-va-beneficia-de-slujba-de-inmormantare-289025.html
Rufus, Tora si iadele
ramiris spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Rufus
Uite explicatia: http://www.romanialibera.ro/cultura/oameni/sergiu-nicolaescu-nu-va-beneficia-de-slujba-de-inmormantare-289025.html Rufus, Tora si iadele "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Multumesc Rufus, inteleg ca asta e motivatia bisericii ortodoxe.
Eu raman insa cu o nelamurirea mea.
Daca, si citez din articolul de la linkul pus de tine:
".... nu va beneficia de slujba de inmormantare intrucat va fi incinerat, aceasta practica nefiind crestina si implicit respinsa de catre Biserica Ortodoxa..."
atunci inseamna ca Biserica Catolica accepta sau tolereaza o practica necrestina si anume cea a incinerarii sau ca are alte criterii dupa care defineste practicile crestine si pe cele necrestine?
Alfel spus, cum e crestinismul ortodox diferit de crestinismul catolic pentru ca in mod clar o practica considerata "ne-crestina" de ortodoxism este acceptata de catolicism.