Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (21)
Raspunsuri - Pagina 16
simcri spune:
Uff Vicky lasa ca scapi tu de ele, pentru vergeturi incearca sa beai multa apa, sa fie pielea cat mai hidratata apoi cu vergeturile e si o predispozitie, eu am facut pe sani de la o perioada de ingrasat si slabit brusc, deci am sanse sa fac si acum, momentan am gasit o crema Astrie anti-vergetures de la Pech Cerciat, care pare sa fie ok, si preventie si corectie, nu putem decat sa speram ca nu vor apare, si perioada cea mai propice pentru aparitia vergeturilor este de fapt dupa nastere cand se slabeste brusc, atunci trebuie hidratat masiv.
geo_79s spune:
Raluca,
Ne poti da mai multe detalii despre cursul de puericultura?
E valabila treaba cu 10 zile de concediu in plus ptr tatic?
Multu'
Happy 18+
Kabecka spune:
Si mie mi-e frica de vergeturi,dar asa cum a spus si Simcri cred ca exista si o predispozitie pt ca am o prietena super slaba care asa a fost mereu si totusi se confrunta cu problema asta.
Trebuie sa caut si eu o crema ok.
carmen333 spune:
Vio, eu am dureri; am si intepaturi in col, daca stau mult in picioare, daca merg mult. Ma temeam ca s-a scurtat colul, dar la control mi-a zis ca e chiar lung, totul ok. Dr la care merg controleaza de obicei colul, ca sa nu fie probleme. La o ecografie pe la 12 sapt imi vazuse col de 2,..cm, asa ca a trebuit sa ma verifice. Aveam de fapt 4cm.
Vicky, nici eu nu ma mai cantaresc. Cand ma gandesc ca ma certase dr inainte de sarbatori si trebuie sa ne vedem iar.. De cand ma stiu am luat in greutate mult in perioada asta, tot ca traditie mi-am luat concediu si am simtit cu adevarat sarbatorile, m-am odihnit. De obicei dadeam jos intr-o luna, fara prea mari chinuri. Acum nu cred sa mai am sanse asa repede. Voi trece pe ciorbe-supe, gratar si legume fierte, fructe. Sa vad cum negociez cantitatile, pentru ca mi-e o foameee.
geo_79s spune:
Si eu am fost o slabanoaga pana acum cativa ani, cand am mai pus cateva kg dar vergeturi tot exista. Acum folosesc crema de la Chicco - Mamma Donna, recomandata de o prietena. Nu am un feedback ptr ca o folosesc de o saptamana dar ramane de vazut.
Happy 18+
duduta190578 spune:
Buna fetelor,eu zilele astea am fost mai trista de disparitia lui Nicolaescu,si mai ales de faptul ca nu a avut parte de o inmormantare crestina!
Of,kg si la mine muuuuulte,peste 7-8!
Hainute eu nu mai cumpar ca am de fata,poate ceva pentru iesit din spital sa cumpar in rest nu!
Azi am mancat tocanita de cartofi,ca tin post,si tare bine e ca am tot mancat greu de la Craciun .Pentru bebe am de cumparat doar cosmetice,pudra baneocin,crema bepanten,ser fiziologic si pampersi.Pentru mine am de luat vata si pansament sa-mi fac tampoane,chiloti bumbac,prosoape si sapunuri pt spital.Inca nu incep pregatirile,de pe la 7 luni incep sa mi le organizez,ca tare bine e sa fie toate pregatite.
20+
carmen333 spune:
Am facut vergeturi mai degraba cand am slabit, decat cand m-am ingrasat, eu ma tem de momentele de dupa nastere.
Deocamdata nu am probleme cu vergeturi, doar desen venos accentuat pe sani, se cam lasa de greutate si daca ii inalt in sutien ma dor de nu se poate. Picioare ok pana acum, aveam un inceput de varice dinainte, dar tot asa, doar desen venos, vad ca se mentine. Burtica super ok, doar buricul are niste modificari, s-a intins foarte tare. Am folosit pana acum crema de corp pe baza de unt de shea, face pielea foarte moale si nu ma tem sa dau din abundenta pentru ca e ieftina. Ma gandesc serios sa iau ceva scump-calitate dupa nastere.
Monik86 spune:
Buna dragele!
Acum vreo 3 saptamani, cam inainte de Sarbatori, am observat si eu un inceput de vergeturi pe butica, erau nste puncte rosii, ca si cum as fi fost zgariata. M-am dat zilnic cu o crema cu unt de cacao din Auchan (din aia mai ieftina) pe burtica, pe sani (desi inca nu am observat vergeturi sau sa creasca prea tare, intotdeauna am avut un bust generos) si pe spate, ca acolo am mancarimi destul de des. Am vazut ca disparusera. In schimb, mai tot timpul se usuca pielea si se descuameaza. Dupa dus de obicei folosesc ulei de bebe de la Nivea.
De Craciun am primit o crema de la Palmers, pe care o folosesc acum si sunt multumita de ea, intra si destul de repede in piele, spre deosebire de cealalta, dar persoana care mi-a daruit-o a uitat pretul pe ea -51 lei, este scumputa, mai ales ca tubul e de vreo 125-150 ml si o folosesc zilnic ...
Dupa ce mi se termina cremele cred ca o sa fac un mix de ulei de migdale si ulei de masline pe care o sa-l tin intr-un recipient si asta o sa folosesc, pentru ca e natural, mai ieftin si am auzit ca si eficient. Eu cred ca oricum sunt predispusa la vergeturi ca mai am altele mai vechi din adolescenta, dar pe atunci nu stiam ce sunt si n-am prea facut nimic ca sa le evit. Din fericire pe burta nu am (inca) si sper sa le pot evita sau daca nu macar sa le diminuez ... sa nu se vada asa de tare
15+
raluca1109 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui geo_79s Raluca, Ne poti da mai multe detalii despre cursul de puericultura? E valabila treaba cu 10 zile de concediu in plus ptr tatic? Multu' Happy 18+ |
Cursurile constau in intalniri cu kinetoterapeut, medic nutritionist, medic neonatolog, psiholog si ginecolog, pe parcursul celor 8 ore, cate 2 h in fiecare zi.
La finalul cursului vom primi un certificat pentru ca sotul meu sa beneficieze de inca 10 zile in plus de concediu.
Raluca
S 23+
Miruna
carmen333 spune:
Duduta, te-ai inarmat deja, nu gluma. Eu ma tem de termenul de valabilitate al cosmeticelor, asa ca as vrea sa iau cand intru in 7 luni. Ma gandesc ca daca am lista cu cosmetice, am sa cumpar atunci, banii sa fie! Am inteles ca betadina are valabilitate scurta, de ex. (parca 3 luni)
Mi-am cumparat 2 camasi de noapte cu albastru bineinteles, si capot ca nu ma mai cuprind ale mele, tot albastru turcoaz. Camasile sunt si pentru alaptat, dar le voi purta deja, ma simt bine in ele. Au mecanisme diferite pentru alaptat- una cu fante ascunse in cute, alta cu nasturi.
Tot ce trebuie spalat as vrea sa spal intre timp, de ex. rufe primite pentru bebe. Aveti dreptate sa cumparati acum la reduceri pentru la anul in toamna iarna.