Despre integrarea in scoli si societate(2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Deceneu, aici cand te angajeaza cineva, indiferent pentru ce fel de serviciu, indiferent pentru ce salariu, ti se cer referinte de la ultimele locuri de munca (de obicei minimum 2 referinte, de la ultimele joburi, sau de la profesor de la universitate/scoala in caz ca nu ai mai lucrat, sau de la o organizatie unde ai facut voluntariat etc - oricum, ai nevoie de referinte). In referintele astea se cere sa se dezvaluie cel putin aceste date: perioada de timp in care ai lucrat, pozitia/titlul jobului (eventual si ce atributii ai avut), si daca ai avut probleme de disciplina acolo care au dus la penalizarea ta (prin mustrare, avertisment sau concediere). Deci in mod normal nu iti este indiferent cum te muti de la un serviciu la altul, iar pe profesoara care a fost data afara deoarece a agresat un copil... aici nu stiu cine o va mai angaja, nici macar ca vanzatoare intr-un magazin cu asemenea referinte.

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Citat:
citat din mesajul lui Chuny

Atunci nu-ti trimite nici tu copilul la scoala. Altceva?

Chuny,amesteci merele cu perele.Aici se discuta despre profesorii din Romania si lucrul cu copiii speciali.
Copilul meu e,multumesc lui Dumnezeu,un copil normal.
Si nu vad relevanta faptului ca ,intr-o discutie despre scoli si cum lucreaza ele cu copiii speciali,te legi de copilul meu.

Se pare ca nu ati priceput nimic din celelalte subiecte inchise.Eu mi-am precizat punctul de vedere,tu te legi de copilul meu....

Va las in lumea voastra,eu in a mea ma simt...stiti voi Luceafarul.

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Du calme, nu m-am legat de copilul tau. Dar daca spui ca salariul profesorilor e un impediment, atunci nu-ti trimite nici tu copilul la scoala, desfintam toate scolile si gata. Adica de ce nu ar fi salariul profesorilor un impediment pt scolarizarea tuturor copiiilor, de ce sa fie doar a celor cu handicap? Ai priceput acum?

nu pretindem de la medici sa trateze numai raceli din cauza salariului mic, el ia in serios si o raceala, si un cancer, la fel si in cazul profesorilor sau a altor meserii.

Si cu asta va rog sa sarim peste aspectul asta, pt ca blocam discutia, nu putem închide toate scolile din cauza salariului profesorilor. Si nici folosi asta ca argument pt a impiedica integrarea copiiilor cu handicap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Uite eu am avut elevi care nu mergeau bine. Tocmai asta era ideea ca nu mergeau bine la altii. Asa ca i-am luat la pregatire si nu doar ca balanta s-a schimbat (era de asteptat din moment ce lucrezi cu el/ea) dar partea frumoasa este ca au devenit ulterior profesionisti bine cotati in exact acel domeniu in care candva nu se descurcau. Pai cum naiba sa nu fiu mandru cand aflu asa ceva ulterior? Dar sa fiu al naibii daca nu sunt mandru si acum de toti cei care mi-au fost sub mana ca si oameni ca dau de ei(sau ei de mine) in te miri ce momente inedite ale vietii. Sigur acum sunt la casele lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Dar exodul de profesionisiti din invatamant in alte domenii este ca exodul de medici din Romania spre occident, adica este orientat spre zona cu venituri mai mari.
Daca invatamentul ramane cu profesori suplinitori de unde performanta si cum sa pretinzi educatie.
In concluzie veniturile au efect asupra calitatii profesorilor, prin selectie dar nu numai.

Daca cei care au plecat, s-au dus pentru bani si nu se vor schimba, nu vor gasi resurse sa-si schimbe mentalitatile si isi vor face meseria ca in tara, s-au dus degeaba. Si daca sint capabili in alte parti, nu vad nici un motiv sa nu fie capabil in Romania si sa plecti pentru ca nu te simti respectat, nu-ti simti valorizata munca, dar sa pleci ca un om care isi face meseria asa cum trebuie, nu dupa cum esti platit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Ce nu inteleg eu e legatura intre copilul special, cu handicap, si salariul profesorului/invatatoarului. Pai are acelasi salariu mic, indiferent daca are de integrat un copil special sau nu, sau numai cind da ochii cu cel special realizeaza ce prost e e el platit in invatatmintul romanesc???

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Cand ai salariu foarte mic si te gandest isa schimbi job-ul, iti permiti sa pui plasture pe gura unui copil mai vorbaret, pentru ca daca pierzi postul gasesti un alt post de vanzator sau taximetrist unde castigi cel putin la fel ca in invatamant.
Daca ar avea un salariu bunicel si veniturile ar fi suplimentate pentru copii cu probleme, atunci nu si-ar mai permite sa le puna plasture pe gura pentru ca ar risca sa poiarda bonusul si postul si miza ar fi mai mare.

Voi nu intelegeti ca doar maicile din manastiri fac acte de caritate, si nu o fac dezinteresat, o fac pentru ca se gandesc la recompensa din viata de apoi.

Deceneus, sterge te rog mesajul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Salariul profesorului n-are legatura cu integrarea /incluziunea (desigur ar fi de dorit sa fie unul cel putin decent, daca nu motivant),finantarea sistemului de invatamint insa are legatura. Daca in cazul integrarii, copilul special "aduce" banii cu el (in diverse moduri, de exemplu aducind o forta de munca asa-numita "de integrare"), in cazul incluziunii se cere o finantare flexibila astfel incit banii fiecarei scoli sa corespunda nevoilor ei. Dau un exemplu simplu: mai multi psihologi/ pedagogi sociali intr-o scoala dintr-o zona cu probleme sociale => mai multi banii scolii respective (psihologul cistiga desigur la fel, dar e nevoie de mai multi psihologi pentru ca si problemele sunt mai multe / mai complexe).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Agnes, intr-adevar ar fi de preferat ca scolile romanesti sa dispuna de alt nivel de resurse pentru integrarea copiilor respectivi; numai ca aici nu putem influenta. si uite, eu am citit de parinti nemultumiti si ingrijorati pentru ca i s-a alocat copilului invatatorul special. Ei au perceput asta ca pe un stigmat, ca pe o diferentiere a copilului de ceilalti, ceea ce ma face sa cred ca societatea, mentalitatea, inca nu e pregatita sa utilizeze corespunzator respectivele resurse, si sa-si traga beneficiu din ele.

Pina la resurse, e bine sa discutam de ce se face cu ce avem si putem influenta: perceptia societatii in legatura cu persoana cu handicap si locul ei in scoala sau nu, si ce ar putea face ceilalti in privinta asta, sa aiba viata mai usoara atit cei care au in clasa colegul respectiv, cit si el, copilul in situatie.

A scris la un moment dat portocalia ceva ce mi-a placut mult, despre putinul cedat, din confortul propriu al fiecaruia, de la care se aduna necesarul pentru 'suportabilitatea' celui care are nevoie, in mod corect. am sa caut postarea pe undeva la zz.
Cred ca pe asta ar trebui sa ne concentram, pe actiunile, masurile, modalitatile abordate ce sunt la indemina noastra, a tuturor.

Mergi la inceput

Pentru cine are chef sa citeasca (inclusiv eu, am descoperit ca materialele pe care le aveam erau cam vechi )

http://www.european-agency.org/

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Agnes, intr-adevar ar fi de preferat ca scolile romanesti sa dispuna de alt nivel de resurse pentru integrarea copiilor respectivi; numai ca aici nu putem influenta. si uite, eu am citit de parinti nemultumiti si ingrijorati pentru ca i s-a alocat copilului invatatorul special. Ei au perceput asta ca pe un stigmat, ca pe o diferentiere a copilului de ceilalti, ceea ce ma face sa cred ca societatea, mentalitatea, inca nu e pregatita sa utilizeze corespunzator respectivele resurse, si sa-si traga beneficiu din ele.

Pai invatatorul special (inteleg ca te referi la un invatator specializat in predarea pentru copiii special) chiar este stigmatizant. Este ceea ce i se reproseaza sistemului de pina acum (stigmatizarea, izolarea persoanelor speciale care are ca rezultat scoaterea lor in afara societatii) si ceea ce se incearca a se corecta prin incluziune.

Insa cred ca inteleg ce vrei sa spui, si anume ca exista parinti care nu sunt capabili sa accepte situatia "copilului special"...

In rest, ti-am aprobat postarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Agnes, invatatorul special e ceea ce voi numiti shadow si noi acompaniator.

Mergi la inceput