Nedumerire avertisment rosu(bird70)
Am vazut de cand sunt pe forum multe avertismente (inclusiv de-ale mele:))) si mereu mi-a placut sa "studiez" cauza lor dand click pe ele, sa fiu in tema...Uneori mi s-au parut foarte intemeiate, uneori unele mi s-au parut prea blande altele mult prea dure pentru "gravitatea" faptei. Cateodata chiar mi s-au parut nejustificate. Ma rog, stiu ca nu am eu dreptul sa contest deciziile moderatorilor, dar sa ma minunez pot?
Fiindca aseara am vazut ca bird70 avea triunghi rosu, dupa ce cu putin timp inainte fusese galben, am vrut sa vad ce s-a intamplat. Si scrie asa:
"Nu te supara dar nu inteleg cum un om educat si inteligent care traieste intr-o tara care are pretentii mai mari de tara bananiera poate afirma asa ceva"
Si oricat recitesc nu imi dau seama de ce este incriminat acest mesaj, ce anume din regulament a incalcat, de ce a fost pedepsita bird70?
a) ca a folosit sintagma "nu te supara"?
b) ca nu intelege?("doamna profesoara, eu nu inteleg!"; "stai jos, 2!"
c) ca il considera pe Marius un om educat si inteligent?
d) fiindca are convingerea ca Romania nu e o tara bananiera?
Ce anume a fost jignitor/urat/necivilizat in cele spuse de ea, in fraza incriminata?
Ca sa fiu on-topic: mananc eu o galeata de zmeura de aur, argint si bronz daca imi face cineva o analiza pe textul respectiv care sa justifice avertismentul!
Raspunsuri
Ilinca_M. spune:
"Combaterea unei persoane".
Cum a combatut persoana respectiva? Spunandu-i parerea despre el:"te consider educat si inteligent"- nu mai avem voie sa spunem asa ceva?
Sau exprimandu-si mirarea, ca nu intelege cum un asemenea om poate considera conceptul de "drepturile pacientului" un "deziderat"- ca despre asta era vorba.
Eu am inteles ca bird70 nu era de acord cu O IDEE (si anume "drepturile pacientilor= doar un deziderat") si si-a exprimat doar mirarea ca o persoana poate sustine aceasta idee, poate vroia explicatii suplimentare, chiar era de avertisment roshu?
Daca cineva zice:"nu inteleg cum in secolul asta al informatiei rapide o mama mai poate crede ca diversificarea incepe la 2 luni" se considera "combatere a persoanei" si se sanctioneaza? Caci eu am vazut muulte formulari din gama celei a lui bird70 si nu le-am vazut sanctionate, si inca direct cu roshu...
Daca o educatoare intra pe forumul "gradinite" si face o afirmatie de genul "copiii mici trebuie sanctionati si fizic" si i s-ar raspunde:"cuuum, o persoana cu studii pedagogice poate sa afirme asa ceva?" s-ar considera ca se "combate persoana" si nu ideea si s-ar lasa cu triunghi rosu? Ma indoiesc...(deci cuget, cuget deci exist)
mianna spune:
in acelasi averisment e inclus si "Noroc ca mai sunt indivizi ca tine care pot sa puna diagnostice ochiometrice sa scuteasca lumea de atata efort si munca".
acel "diagnostic" fost repetat de nu stiu cate ori in nu stiu cate topice, cu confirmarea ca n-a fost pus de vreun medic. prin urmare, inteleg ca nu mai putem contrazice nimic din ce se scrie pe forumul asta, cu exceptia posturilor scrise automat de robotei (bots), ca altfel ne incadram la minunea aia numaru' 4.
marius spune:
Raspunsul a fost dat. Daca aveti alte intrebari&probleme si/sau sugestii va rog sa le deschideti in mod concret.
Va doresc o seara placuta!