Despre integrarea in scoli si societate

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

fetelor, as vrea sa fiu bine inteleasa. Nu prea am citit ultimele mesaje de la aceasta sectiune insa am tot respectful pentru energia si dorinta pe care o aveti pentru a schimba mentalitati si prejudecati. Asta e si misiunea DC - ului. Voi sunteti aici o mana de femei foate intelligente, cu experienta intr-un domeniu sensibil, aveti experienta tarilor civilizate in care locuiti si unde educatia sociala este avansata , deci va intend o mana. Haideti, scrieti niste articole despre experietele voastre, despre lectiile de viata pe care le-ati trecut, despre provocari si frustari si le vom publica in sectiunea de articole de la DC. Da, acolo, vom prezenta in acest fel pozitia oficiala a DCului la sectiunea COPII CU NEVOI SPECIALE
http://www.desprecopii.com/info-id-1480-nm-bolile-copilului.htm#9_target

Acest gen de informatie are un impact mult mai mare decat niste topicuri pe forum. Si Laura are dreptate - pe o sectiune speciala de forum - ca asta, intra oamenii care chiar cauta informatie si nu toti cei care trec ...

ce spuneti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Din partea lui chuny nu este incrancenare, este numai traiul ei de zi cu zi, printre oamenii cu pareri preconcepute.
As numi-o mai mult indarjirea cu care infrunta tot pentru copilul ei. Tenacitatea cu care s-a trezit in fiecare dimineata din momentul in care s-a aflat mamica speciala de copil special, rabdarea infinita, intrarea pe geam cand a fost data afara pe usa spunandu-i-se ca nu e nimic de facut, refuzul de a-si arunca copilul la groapa de gunoi a societatii.
As numi-o iubire disperata. As numi-o puterea de a zambi si de a-si incuraja copilul in momente in care i-ar veni sa muste din pereti, sa planga, sa isi urle suferinta si neputinta.
As numi-o puterea unica a unei mame speciale care urneste muntii pentru copilul ei.
As numi-o durerea in fata inimilor inghetate ale oamenilor care refuza sa inteleaga, refuza sa vada, refuza macar sa incerce sa deschida ochii, ceilalti ochi, cu care ar putea sa vada dincolo de aspectul fizic, dincolo de probleme, cat de speciali sunt oamenii speciali.

Allinta, esti un om bun, o mama buna, iti iubesti copilul, din partea ta, aceasta cruciada ce este? Lupta ta ce scop are?
Bun, sa zicem ca ai obtine sa nu mai intre nici un copil cu nici un fel de dizabilitate in nici o scoala cu copii normali. Te-ar face asta mai fericita? Te-ai putea privi in oglinda sa iti spui ca a fost o lupta dreapta? Te-ai putea uita in ochii unui copil bolnav stiind ca ai contribuit la aruncarea lui la marginea societatii? Ai trai mai bine stiind ca noapte de noapte chiar si un singur copil din lumea asta uda perna cu lacrimi amare intrebandu-se ce a facut de nu poate fi acceptat in lumea in care nu el a cerut sa vina?

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Chuny

[b]Marius, noul monument de sensibilitate si empatie care ii scrie unei mame careia era sa-i moara fetita de cāteva ori o poezie despre moarte si nepasarea "codrului"). Mai cinic de atāt nu cred ca se poate. Amin!

De ce oare nu ma mira ca nu ai capacitatea de a intelege sensul cuvintelor scrise de mine? Asta e. Mergem mai departe.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Chuny, uneori, pt integritatea facultatilor noastre mintale, e bine sa facem un pas inapoi si sa tragem aer in piept. Nu, nu sunt ironica. Imi pare doar rau pt tine. Iti faci rau singura.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Nu isi face rau singura. Ea incearca sa isi apere copilul, sa explice si sa ajute la crearea unei lumi mai bune in care sa incapem cu totii, normali si cu diverse lipsuri, probleme, boli.
Nu ea isi face rau, ci oamenii din jur care din varful turnului lor perfect isi permit sa arunce cu vorbe care dor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Carmen, nu asta vreau : sa nu mai intre niciun copil special in clasa unei scoli normale. Daca ai sa citesti la ZZ, vei vedea ca eu chiar am venit cu o idee care ar putea veni in intampinarea acestor copii.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Dupa parerea mea, Chuny arunca prea des cu jigniri in toate partile. Cuvantul "proasta" este favoritul ei. Nu asa se poarta un dialog. Incepand cu jigniri, nu ajungi nicaieri.

allinta

Mergi la inceput

Citat:

Carmen, nu asta vreau : sa nu mai intre niciun copil special in clasa unei scoli normale. Daca ai sa citesti la ZZ, vei vedea ca eu chiar am venit cu o idee care ar putea veni in intampinarea acestor copii.

allinta

ti-am raspuns acolo
de asta spuneam, ca in fapt este aceeasi discutie imprastiata in 3 locuri, dar poate uitam pe parcurs ce avem de spus, poate se pierde ideea, in fine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Laura, Mirela, chiar vi se pare ca aceasta discutie e bine sa fie doar pentru cei care cauta informatii despre copiii speciali?

de ce? cine credeti ca va cauta informatii despre acesti copii? cei care au astfel de copilasi (ai lor sau in apropiere), sau cei care n-au absolut nicio tangenta cu aceste probleme? parerea mea e ca cei din prima categorie. daca nu sunteti de acord, va rog mult sa-mi spuneti si de ce.

a doua intrebare: cum vedeti voi scopul acestei discutii, presupunand ca ar avea vreunul? sa-i informeze pe parintii cu copii speciali ca acestia sunt discriminati mai mult sau mai putin subtil (si ca cel putin varianta subtila e binevenita pe acest forum? mda, asta ar putea fi o noutate pentru ei, restul nu cred). sau sa-i informeze pe cei fara legatura cu problema ca nu e nevoie sa intoarca in alta parte privirea cand se intalnesc cu copii cu probleme, ca nu e motiv de disperare daca al lor copil are un asemenea coleg, ca se poate si altfel decat in scoli speciale?

dupa ce raspundeti (sau doar va raspundeti) la aceste intrebari poate intelegeti de ce unele persoane nu considera o idee buna mutarea acestui topic aici. si poate mai dati un click. sau doua, ca oricum sunt o gramada de topice "fierbinti" in care nu s-a scris nimic de ani de zile, unul in plus n-ar destabiliza forumul. sau da??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicavica spune:

E dureros pt mine(ca si concept)ca o persoana care discrimineaza si baga in aceiasi oala copii cu dizabilitati si cei violenti(si fara diagnostic),si e tolerata cu o asemenea pozitie pe acest forum pt copii,ma raporteaza ca am spus ca "debiteaza tampenii"(e parerea mea ca user si o sustin,ca sa n-o numesc intr-un mod in care intradeavar jigneste)...sunt sanctionata,iar acea persoana e ok.....Sanctiunea nu ma deranjeaza(ca nu ma afecteaza direct),dar pozitia fata de discriminarea copiilor cu dizabilitati si toleranta fata de aceasta situatie e...fara cuvinte.De ce credeti ca mamele cu copii speciali(mai ales cele din RO)sunt agresive?Pt ca-s hartuite cu astfel de atitudini la orice pas.La fel ca ideea salvatoare ca mamele sa faca asociatii care sa inainteze la guvern diverse proiecte!Hai, sa-ti spun ceva,Allinta,citeste te rog comment-urile de la articlolele scrise despre subiectul cu abuzul asupra copilului cu SD...Sa vezi cam ce parere au despre acel ONG care-i apara drepturile acelui copil(intamplator pe presedinta,o cunosc,si e o mama de copil special,ca si al meu),si o fac in toate felurile ca vrea sa se umple de bani cu ONG-ul ei,in loc sa vada ca apara dreptul copilului!Cam asta-i atitudinea fata de aceste probleme in RO(ca si cea pe care am constat-o cu pe un forum pt copii....)Regret ca eu nu ma pot bucura de copilul meu la fel de mult ca alti parinti cu copii speciali din afara ,pt ca-mi mananca o groaza de timp ,si nervi situatiile de acest gen ,cu societatea din RO!In Ro ,nu poti schimba ceva la modul general,o faci individual,cand se iveste ocazia!Aceste mamici,care te hartuiesc,pt ca le-ai JIGNIT,si DISCRIMINAT copii,si iti bolduiesc raspunsurile...sunt satule de persoane cu mentaliatea ta(a se citi ca vorbesc la modul general)...Asa cum tu aperi drepturile copilului tau,eu le voi apara de 10 ori mai aprig decat tine(pt ca-s antrenata,deja)!Nu astept de la asociatii si guvern nimic,stiu in ce tara traiesc!Dar cand copilul meu a fost discriminat la gradinita ,am reactionat cat de dur am putut eu...si ghici in aceasta incrancenare educatoarea a avut timp sa vada ce copil "special"am, si ca-i un copil la fel ca ceilalti cu plusuri si minusuri (ca si al tau)....Nu am apelat la asociatii sau presa(urma s-o fac),pt ca stiam ca totul sta in puterile mele,nu a altora...In RO , iti faci singur drumul....legile(ca si regulamentul acestui forum)sunt interpretabile .....Jos palaria,ca ti-ai atins scopul:m-ai raportat Sper ca esti cu constiinta impacata,ca ai schimbat ceva si ai facut si tu ceva bun!Iar,despre Marius....n-am cuvinte pt atitudinea unui moderator "impartial"

P.s:am un gust f amar in gura,si nu de la faptul ca am un copil special,ci de la faptul ca asta-i societatea in care traieste....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
E o nebunie totala toata aceasta incrancenare impotriva chiar a intregii societatii !!!

Pe bune??? de cate ori in istorie cineva s-a incrancenat impotriva tuturor si a reusit sa schimbe (in bine) lumea? Gandeste-te ce lupta au dus unele femei sa obtina drepturi egale si dreptul la vot pentru femei. Si luptau impotriva tuturor, cel putin la inceput. Nici femeile, nici barbatii nu credeau ca e o idee buna sa lasi femeile sa voteze, sa candideze si sa aibe drepturi egale. Ce idee ridicola!!! Si au fost femei suficient de nebune sa se lupte cu toata lumea. Si tu beneficiezi de drepturi din cauza lor. Drepturile copiilor cu dizabilitati, integrarea lor in societate se intampla deja in alte tari civilizate, nu e o idee noua, a fost deja adoptata. Si puteti sa-mi sariti in cap, dar la subiectul asta m-am lamurit ca Romania mai are mult pana se poate numi civilizata.

Citat:
Chuny, nu societatea este vinovata de problemele de sanatate ale copilului tau.

Dar societatea e vinovata de felul cum discrimineaza si respinge copilul ei.

Citat:
Zau, daca ai fi in apropierea mea, mi-ar fi teama de tine.

Cu idei din astea, daca ai fi in apropierea mea ar trebui sa-ti fie teama si de mine

Citat:
Iar, pt tine, ca sa reusesti sa faci fata la toate problemele vietii tale, ar fi bine sa apelezi la ajutorul unui psiholog.

Ce urat din partea ta !!!

Mergi la inceput