Despre integrarea in scoli si societate

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

La gradinita, am cunoscut o fetita diagnosticata cu autism. Probabil si datorita tratamentului medicamentos, era un copil integrat, cu prieteni. Mama ei apela lunar la ajutorul primariei pt nu stiu ce ajutoare banesti si la alte asociatii pt ajutoare pt copil.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Ce fel de medicamente ia? ai vreo idee? ca eu am mers inapoi la psihiatri a nu-s cita oara sa -i dea medicamente ca in Ro se da ca asa am auzit, si s-au uitat la mine crucis...mi-au spus , daca nu are simptome de schizofrenie sau epilepsie(doamne fereste) nu au ce medicamente sa-i dea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Predau la liceu si de-a lungul carierei mi-au ramas intiparite urmatoarele cazuri de elevi: un baiat cu SD in clasa a IX a cu curricula speciala (nivel intelectual de clasa a IV a ).Din punct de vedere al grupului e semi integrat (clasa simte ca are un regim special in clasa)
Alt caz: o eleva cu o boala incurabila cu internari nenumarate, termina sestrul cu o frecventa de 30% din totalul orelor de curs creeaza frustrare in randul celorlalti elevi.
Acum am alte 2 cazuri: 2 eleve institutionalizate;una totusi integrata intr-o familie, cealalta in CTF ( e pur si simplu un copil-dosar...daca i-ati afla povestea, cum autoritatile vorbesc de ea doar in termeni birocratici:am facut raport, i-am cerut declaratie, am depus dosarul, vom incerca.....va cutremurati)

E vorba pana la urma de cazuri speciale din diverse motive:boli, psihice, fizice, abuzuri, abandonuri, comportamente deviante a unor semeni (in discutia noastra a unor elevi) care fac parte dintr-un grup (clasa de elevi) in care majoritatea se conformeaza unor cerinte sau regulament stabilit de sistem si institutie.

Toti actorii care sunt implicati in acesta poveste sunt:parintii, profesorii, elevii, societatea. Si de aici se complica problema. E nevoie de intelect, afect si comportament adecvat acestor situatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui sanziana27
Alt caz: o eleva cu o boala incurabila cu internari nenumarate, termina sestrul cu o frecventa de 30% din totalul orelor de curs creeaza frustrare in randul celorlalti elevi.

[/i]

Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani
Sapunuri 100% naturale

Cum adica, eleva sufera de o boala incurabila, este internata des, iar ceilalti elevi "se simt frustrati" ca ea are o frecventa mai redusa decat ei, am inteles bine?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui msl1

Citat:

La gradinita, am cunoscut o fetita diagnosticata cu autism. Probabil si datorita tratamentului medicamentos, era un copil integrat, cu prieteni. Mama ei apela lunar la ajutorul primariei pt nu stiu ce ajutoare banesti si la alte asociatii pt ajutoare pt copil.

Ce fel de medicamente ia? ai vreo idee? ca eu am mers inapoi la psihiatri a nu-s cita oara sa -i dea medicamente ca in Ro se da ca asa am auzit, si s-au uitat la mine crucis...mi-au spus , daca nu are simptome de schizofrenie sau epilepsie(doamne fereste) nu au ce medicamente sa-i dea...

Nu stiu ce medicamente lua si nici nu stiu unde sa o gasesc pe mama respectiva.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Citat:

Pisigri, o mama de copil special, din Romania, scria ca a reusit ca al sau copil sa fie insotit la ore de un cadru didactic cu pregatire speciala, care il ajuta sa inteleaga si sa se integreze. Pe langa invatatoarea clasei.
Mama si-a ajutat copilul cu adevarat, nu ceea ce se intampla la aceste topice. Jigniri si iar jigniri. Si auto-victimizari, apoi.

allinta

cam de unde ai tras tu concluzia ca mamicile de copii speciali care scriu aici nu isi ajuta copiii???? pana dincolo de ceea ce tu consideri panzele albe?

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Citat:
Dincolo de problema copilului cu SD si al invatatoarei care se purta urat cu el, care e mesajul acestui topic de fapt?

Cam asta ar fii mesajul:
"Umilirea copiilor cu dizabilitati trebuie sa înceteze sub orice aspect si în orice domeniu al vietii sociale”

Invatatorii si parintii copiilor din scoala de masa trebuie sa inteleaga ca scoala nu e proprietatea lor si ca in momentul in care o comisie scolara a hotarat ca un copil "poate urma cursurile invatamantului de masa si poate raspunde cerintelor instructiv-educative" ale scolii la care este inscris" este ILEGAL sa il hartuiasca pe copil si familia lui.
Ca sa intelegi mai bine copiez si aici linkurile de la cazul Bereanda2

http://www.cedcd.ro/media/comunicate/104,educatie-cu-banda-adeziva-la-gura/

http://www.cedcd.ro/media/comunicate/108,invatatoarea-care-l-a-lezat-pe-micutul-cu-sindrom-down-paraseste-sistemul-de-invatamant/

Citat:
Marea problema e ca in RO nu exista alternative viabile disponibile in alte tari, pt acesti copii.

In "alte tari" alternativa este scoala de langa casa unde locuieste fiecare copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Da Ilinca pentru ca sunt si elevi care au ca preocupare chiulul...si atunci nu compara decat numarul de absente dintre ei sau altii (chit ca a lor sunt nemotivate )......aici intervine intelectul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Dincolo de problema copilului cu SD si al invatatoarei care se purta urat cu el, care e mesajul acestui topic de fapt?

Suntem cateva care incearcam sa spulberam prejudecata ca un copil cu nevoi speciale este violent, sau ca un copil violent este NEAPARAT un copil cu evoi speciale.

Citat:
Marea problema e ca in RO nu exista alternative viabile disponibile in alte tari, pt acesti copii. Ca psihologul costa, o scoala speciala, eventual privata, costa, ca in scolile normale lipsesc multe dintre facilitatile despre care vorbea bird, care o ajuta pe fetita ei sa se mentina pe linia de plutire chiar atunci cand se confrunta cu o situatie care o pune la incercare. Aici ar trebui directionata lupta...

Cu alte cuvinte, daca eram in tara fiica-mea trebuia dusa la o scoala speciala ca poate nu rezista stresului intr-o scoala normala si acasa nu ma lasa legea sa o educ. Si la scoala speciala nu avea nici un viitor. Dar fiica-mea, in ciuda problemelor ei este un copil cu un IQ foarte mare, care are geniu pentru matematica si calculatoare, cam tot ce e stiinta in general. Dar fara psiholog, fara profesori care sa o ajute, fara posibilitatea sa se retraga cand are nevoie, nu ar face fata sau ar fi extrem de dificil pentru ea. Si nu este agresiva, nu deranjeaza orele, este foarte entuziasta cand se fac activitati la scoala, dar are nevoie de un pic mai mult decat ceilalti.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
“It is our choices...that show what we truly are, far more than our abilities.” Albus Dumbledore

Daca ai fi fost in Romania si ai fi avut si ghinionul sa nu locuiesti intr-un oras mare, gen Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi, ai fi fost obligata sa iti trimiti copilul la scoala speciala intr-un oras mare. Ceea ce inseamna ca ai fi fost obligata sa iti lasi copilul acolo minim saptamanal. Daca ai mai avea ghinionul sa nu fii nici cu cine stie ce posibilitati materiale care sa iti permita deplasarea saptamanala sa iei vineri copilul si sa il duci luni, l-ai mai vedea la vacanta.
Traumele sunt uriase, nu se rezolva nici in timp, nici peste ani, nici peste multi ani!
Impactul tau in viata copilului nu ar fi minim, ar fi negativ. Toata viata iti va reprosa ca nu l-ai tinut langa tine, ca nu l-ai ajutat. Nu va intelege niciodata ca ai fost silita de sistem, de imprejurari, de oamenii normali din jur sa il trimiti acolo.
Nu vei stii daca copilul tau va fi batut de ceilalti copii si/sau de cei meniti sa ii asigure protectia si educatia, nu vei stii poate niciodata ca a fost abuzat sau vei stii dupa ce raul a fost facut.
Nu iti vei cunoaste copilul, iar copilul nu te va cunoaste pe tine.
Acasa ar insemna niste statii, cand si cand.
Asta ar fi scoala speciala, unde, apropos, nu ar invata nimic. Pentru ca ti s-ar spune ca e si idiot pe deasupra si atata poate, nu ca doamnele au alte treburi, mult mai importante, ca de exemplu sa isi bea interminabile cafele.
Mai departe, ai avea optiunea, unica de altfel sa il trimiti la o scoala profesionala, intr-un oras si mai mare, de unde il vei vedea si mai rar, unde abuzurile vor creste, ca si copilul a crescut si avem mai multe optinuni, optiuni de abuzuri, sa ne intelegem.
Nu va invata nimic, nu va stii sa faca nimic, vei avea un adolescent si apoi un tanar adult si apoi un adult care nu te va intelege si pe care nu il vei intelege, plin de furie, pe care il vei intretine pana la sfarsitul vietii, cand o veni ala.
Nimeni nu il va angaja, ca nu va stii sa faca nimic si va fi prea tarziu ca tu sa mai faci ceva cu el.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Trista optiune de viata, Carmen. :(

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Asta este realitatea! Asta trebuie schimbata. Pentru ca este realitatea si drama multor copii si a multor familii care nu au nici o sansa. Dar chiar nici una. Si nici de ei nu le pasa nimanui.

Mergi la inceput