Felicitari Ana178081, Camys! Succes Aschiuza! #51

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Camys, Mami zicea ca i-a facut bine crema cu muguri de plop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Ina, multumim.Am fost azi la pediatru, brrr, tare frigaraie aici,-21 de grade dimineta, abia asteptam sa ajungem home la noi la caldurica, chiar daca in masina era bine.Dar cand ieseam..brrr..!

Deci, daaaa, ne-a felicitat pentru evolutia bulgarasului, a zis ca e ca un bebe de 3 luni, are 5.300 si 57 cm!!:) tra la laaa, de aia nu mai intra el in nimicutza si a trebuit sa devoram ceva rafturi la magazinele de bebei, stocuri reinnoite acum

Dragelor, Mena si Geani, am si cu ceva de povestit ref la postarile voastre.Sunt adepta a ceea ce a spus Mena,- bebe gandacit, dragalit, iubit, stiut ca esti langa el mereu cand are nevoie, schimbat, pupacit maxim, cantat, cocolit.
Inteleg insa ce se intampla la Geani si ii e greu si cred ca va fi si mai greu.Geani, noi avem un bebe cuminte, recunosc.A avut perioadele lui de agitatie, puseele de crestere, dar e un bebe cuminte, plange numai cand il doare burtica-si atunci mai mult se vaita decat plange-si cand ii e foame, daca nu am eu pregatita papa..Desi in ultima perioada papa degetele sau pe mine, pe unde apuca, sa inteleg ca ii e foame si gata!
Ii place mult sa adoarma pe mine sau pe taica-sau si ar dormi asa ca broscuta ore in sir, ceea ce il si lasam, cand ne uitam la filme,in weekend, de exemplu..
Insa stie si sa adoarma singur, fiindca am incercat, incet incet, sa il las singurel sa se adoarma, nu inainte de a-l prinde intr-o mare repriza de vorbareala (vorbareala eu si dat si maini ca sfarleaza si deschis gurita de zor el)-, cu el pe pat, nu in brate..fiindca am observat ca se invatase si el in brate si era amarat ca il lasam jos si protesta.. Insa le place la nebunie sa ii bagi in seama maxim, sa le vorbesti, indiferent ce prostii le spui- eu ii cant milioane de cantece inventate, despre el si alte nebunii-pe langa cantecele pe care le stiu-si cant tot ce se canta la Cenaclul Flacara hi hi, plus alte mii de nebunii si cantecele de copii invatate de la Cutiuta muzicala
Sunt ca niste plastiline, noi ii framantam si le dam forma pe care o vrem..Desi nu tre sa ignori nici o clipa faptul ca au personalitate si asta trebuie sa inveti si sa resopecti, fiindca el iti spune usor si clar ce ii place si ce nu, mie mi se pare ca e ca o carte deschisa,asa mititel cum e el, e clar ca sunt chestii pe care nu le suporta si altele pe care le adora
Incearca mai intai cu cate 5-19 min de lasat pe pat si povestit cu ea, apoi fa cate ceva pe langa ea si las-o sa te vada, eu fac multe prin camera lui tot povestind cu el, il las in mijlocul patului si ma asculta, ma urmareste, se uita dupa mine, cauta vocea, privirea, zambeste cand ma gaseste..dar il las sa ma caute,insa tot timpul sa ma auda.Mi se pare vital sa vorbesti cu ei si sa nu te enervezi deloc cand vine vorba de un bebe care are nevoi firesti si nu are cum sa le exprime, decat cautand dragoste, afectiune, apropiere..Insa nu trebuie sa devina dependenti, fiindca asta are sa le strice, later.. Asa ca incearca sa, cate 5 minutele, sa o lasi sa stea pe pat, dar fii langa ea sau in jurul ei, sa te vada si sa te auda.Obosnuieste-o, poate se teme sa fie singurica,de aia nu se poate desprinde..
Nu las niciodata noaptea intuneric complet in camera, l-am vazut cum cauta desenele de pe patut cand se trezeste, -si trebuie sa il vad tot timpul, as muri sa stiu ca vomita cand doarme si eu sa dorm si sa il las sa ii intre nebuneala aia prin nas si mai stiu eu cum, imi inchipui ca e super nasol..Ma ridic des des des si il vad cum e si cat e de linistit, sau daca e dezvelit, daca si-a prins manutza prin cine stie ce pozitie ciudata, daca respira bine sau nu..in fine,am preferat mereu un intuneric bezna pentru culcare in ce ma priveste, insa acum am inteles ca un bebe trebuie vazut, supravegheat, urmarit tot timpul.Ca sunt mici si au, la randu-le, nevoie sa ne vada..
Eu cred ca inca nu e tarziu sa o inveti pe cea mica sa se desprinda..ei invata tot timpul ceva nou!Nu o mai legana asa mult, te asigur ca daca e rupta de oboseala iti adoarme..mai bine las-o sa adoarma pe tine si pune-o la ea in patut usurel, sa se trezeasca acolo..

Pe Nicholas, dupa ce isi face somnul de 5-6 ore la el in patut, il iau langa mine cand se apropie ora de colici, fiindca ii mangai burtica si il pupacesc si se mai linisteste, oftand,dragul de el..apoi adoarme, am invatat cand e momentul in care ii pot opri manuta din dirijat si nu se mai loveste si cade lat..insa voi face asta pana ii trec colicii, dupa aceea doarme toata noaptea la el in patut, ca de aia e locul lui frumos si deosebit si ales cu atata dragoste..insa ziua lasati-i sa se bucure de voi si sa inteleaga ca sunteti aproape mereu, chiar daca nu ii aveti in brate.

V-ati dat seama ca Nicholas al nostru doarme, nu?? ca altfel nu scriam eu aici un cearceaf..

Cellena, sorry, e clar ca si pitica ta a avut un inceput de colici, ce bine ca ai gasit metode de a o linisti!
Atat doar sa nu uiti, se spune ca sub mai putin de o ora si jumatate, stomacelul lor nu are capacitatea sa digere si de aia scot afara laptic, daca pauza e mai mica, intre mese..

Onutz,bubulucius e aproape adormit dupa ce papa, e super happy sa se rezeme de un umar, zici ca e o usurare pentru el, adoarme de multe ori pe umerii nostri, ca o pisicutza care toarce..si de multe ori abia dupa n sfert de ora incepe sa scoata aer sau sa traga vantulete..

Iulia, ce bine sa te "vad" pe aici! mai vino!!ce bine ca sunteti bine! cumpara ceai de schinduf de la Plafar, pt laptic, este exact echivalentul fenugreec-ului, ok?de fapt aia e.

Bioana, fetita a luat f bine in greutate!

Nicoleta

Asschiutaaaaaaa!!
Gata, nu va mai lasam! pana in weekend executarea, am zis!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

NICOLETA, DANA .DANA poate nu se satura Sebi. e posibil¿ eu la inceput, cand mi-a zis pediatra ca pierde in greutate si sa ii dau completare,o puneam 20 de minute la fiecare san si ii dadeam 30 ml praf. plangea in continuare...am trecut la 60 si era la fel, agitata, atipea si plangea apoi...asa am ajuns la 90...si in final eu am pierdut laptele...cam toate planurile mele facute cand eram inca insarcinata s-au dat peste cap... sunt multumita sa vad ca mananca, ca e fericita, zambeste, e linistita...

CELLENA felicitari!! sa continuati tot asa!!eu in primele 2 saptamani nu i-am dat suzeta deloc. apoi in a treia saptamana i-am oferit-o de cateva ori, dar o arunca. acum o accepta cand e prea obosita sau agitata si asa adoarme. apoi o arunca.

BUBU asa de frig e la voi¿¿

sunt de acord ca bebe necesita multa atentie, iubire, pupici, dragaleala...o iau in brate daca vad ca e agitata,o calmez,o pupacesc.cand e pe pat sau in landou ii vorbesc non stop.imi fac treaba prin casa, dar sa ma auda,sa stie ca sunt acolo.noaptea dupa ce ii dau sa manance si scoatem gazele o pun in patutul ei, pe o parte si daca se agita ii pun mana pe cap si o mangai putin si adoarme.noaptea nu ii vorbesc, sa faca diferenta intre zi si noapte.atat numai ca nu vreau sa o adorm in brate.sa adoarma ea singurica.deja stie. e asa de cuminte..imi vine sa o pupacesc non stop. noaptea imi doarme 4 ore legate,si mai mult dar nu o las deocamdata.ziua insa mananca mai des.are mese cand suge 120 odata, si mese cand ia mai putin si apoi la 2 ore ii e foame iarasi.de obicei dupa ce mananca e rupta de oboseala.sta pe umarul meu ca o pisica care toarce...nu poate misca un deget.ieri dupa-masa a stat cu tati 4 ore...era mancata si linistita cand m-am intors.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Iulia, noua ne spusese de 750 gr in prima luna, deci 800 gr ar fi bine

Nicoleta, perfect de acord cu tine, decat degetul, mai bine suzeta. Ca doar suzeta poti sa i-o dai Mosului la un moment dat, dar cu degetul ce faci?

Bubu, si eu sunt de acord cu tine ca bebe trebuie rasfatat, dar trebuie sa stie sa stea si singurel... Si asta tot pentru binele lui, pentru ca poate n-o sa ai tot timpul timp sa stai doar cu el in brate. Sau n-o sa poti din multe alte motive... Si atunci ce-o sa faca saracutul? O sa planga si o sa se simta brusc ignorat si neiubit
Iar eu nu uit; pauza intre mese ar trebui sa fie de 2 ore si jumatate, dar daca ii e foame la 2 ore, ii dau asa. Mai devreme de 2 ore nu ii dau, pt ca eu stiam de 2 ore, nu de o ora si jumatate cum ai zis tu. Asa ca incerc sa-i distrag atentia, ne plimbam prin casa, dansam, ascultam muzica si asteptam sa treaca timpul. Din fericire nu s-a intamplat decat de 2 ori pana acum sa vrea mai rar de 2 ore. Asa ca suntem bine
Felicitari pentru bebe grasunel!

Ioana, si frumusica si cuminte minunea ta.

Observ ca Ema s-a obisnuit cu noul program de masa si a inceput sa se trezeasca singura dupa 2 ore jumate sa ceara papa. Noaptea prefer sa n-o trezesc din somn si o astept pe ea sa se trezeasca si sa ceara. Dar observ ca si noaptea a inceput sa se trezeasca la 3 ore in loc de 5, asa ca avem o masa in plus pe noapte.
Acum doarme, asa ca am timp sa-mi fac de cap pe net

Mami de strumf Ema (14.12.12)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Buna dimineata!

Aschiutzau tot 2 in 1 esti? Vroiam sa te intrebi daca lui Flor i-ai facut vaccinul pentru Rotavirus. Pe vremea lui V nu era acoperit de casa asa ca nu l-am facut. Ma cam bate gandul sa-l refuz de data asta, astept sa vad si parerea pediatrului. Miercuri avem programat U3.
Ma gandesc ca degeaba i-l fac cand mai exista si norovirus impotriva caruia nu exista nimic si apoi V nu a facut asa des enterocolita.
La U 3 ne-a zis si noua parintilor sa aducem carnetele de vaccinuri . Noi nu avem asa ca ma tem ca pitica va incasa ceva vaccinuri in plus ca nu se stie daca noi suntem vaccinati sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Buna fetele

Mergem si noi azi la pediatru sa vedem cum am evoluat,am putine emotii,oricum si noi trebuie sa ii reinnoim garderoba deoarece multe hainute i-au ramas micutedeci crestem pe zi ce trece.

Bubu am fost bine vreo 2 zile in care Stefanut iar a dormit non stop se vedea ca e linistit pana azi de dimineata cand desi a tras multe parturi de ma intrebam eu de unde ies atatea si a facut caca a inceput iar sa geama si sa se screama,i-am facut masaj la burtica si acum a atipit pe burta mea.Casca intr-una mititelul si nu putea sa adoarmaTu ai incercat espumisanul?Ce Nicholas grasunic si zambaret ai tu acolo,ma bucur ca a luat bine in greutate.Va pupam si va dorim cat mai putine si scurte episoade cu colici

Ana felicitari sa-ti traiasca bubulina si sa te bucuri de ea

Aschiutza ce faci?Asteptam vestea cea mare

Ary nu am incercat deocamdata,am sa merg la dr. azi si o sa mai intreb ce pot sa ii mai dau.

Geani imi pare au ca nu poti face nimic ca iti plange bebelina,cumva trebuie sa o faci sa stea cu tati si sa nu mai ceara doar leganata.Si eu sunt de acord cu Mena,al meu nu plange decat daca il doare burtica si atunci foarte rar, geme mai mult ,cand se trezeste si trebuie sa il schimb de scutec si lui ii e foame si dureaza pana il schimb si pana merg sa ma spal pe maini,cand a amortit pe o parte etc.Deci tot timpul plange cu un motiv,de stat cu tati sta deci e un copil cuminte nu plange anapoda deci nici eu nu il las sa planga.Adoarme si singurel,eu in timp ce imi fac treba prin casa ma maimutaresc,ii cant,in patut doarme si el insa eu il iau langa mine sa il alaptez si mi-e mila sa il pun in patut ca se linisteste si el dupa afurisiti de colici si mie sa nu il trezesc.Dar au fost nopti cand a dormit foarte bine in patut si ziua il pun in carut.

Bioana ce printesa cuminte ai tu acoloStefanut nicioadata nu plange la baie chiar daca ii e foame e cuminte foc,protesteaza doar la imbracat si asta doar daca a trecut ceva timp de la ultima masa altfel e cuminte.La masaj la fel adora sa ii fac masaj pe spate.Nici eu prea ii vorbesc noaptea puiului,tot ca sa faca diferenta intre zi si noapte.

Cellena ma bucur ca ai rezolvat problema cu colicii,al meu mananca si la o ora jumatate,la 2 la 3 sau chiar si la 4.Eu nu il trezesc din somn pentru papa chiar daca asa a zis pediatra,am incercat insa nu papa si incepe si plange apoi adoarme la loc.

Valicutza ma bucur ca ne mai scrii,sa iti de-a Dumnezeu perechea de gemanasi pe care ti-o doresti si sa intri mai des pe aici

Ina ma bucur ca ai timp si pentru tine si sotul meu sta cu puiul dar eu am plecat numai cand a fost nevoie sa plec desi sotul ma mai trimite pe la magazine sa ma aerisesc nu am facut-o.
Referitor la greutate al meu a luat 750 gr in 3 saptamani si mi-a zis ca nu prea a luat cum trebuie.

Dana felicitari pentru o lunita de viata

Onutz nici eu nu reusesc sa il tin la verticala pe Stefanut 20 de minute,el ragaie repede si nu sta deloc se misca ca un serpisor,isi da capul pe spate,se foieste.Si de multe ori adoarme la san si nu il mai trezesc sa ragaie ca i se duce tot somnul.

Iulia ma bucur ca ai mai intrat sa ne mai povestesti de voi.Si mie imi pleznesc sanii noaptea si din pacate eu nu pot dormi ziua sa recuperez orele pierdute de somn.

Nicoleta eu i-as mai da suzeta la al meu cand il doare burtica,asa mi-a zis si pediatra ca se mai consoleaza cu ea dupa ce ii dau eu sa pape dar nu vrea sa o ia,o suge un pic si o scuipa

Hai ca m-am intins cat o placinta,sa aveti o zi frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Geani80 spune:

Hop si eu! Scurt, ca am fost la vaccin si e tare agitata mititica :(
Mi s-a rupt inima cand am vazut-o cum plange... E tare sensibila la durere. Nu mai avea aer saracuta... Bine a am scapat.
Bineinteles ca iar a luat f putin in greutate. Eu cred ca a luat cam 600g, dar madam dr are un cantar antic si ne-a zis 500. Avem 4,900 dupa cantarul ei. Oricum, am eu masuratorile mele si maine e zi de cantarit sa vedem cat a luat intr-o saptamana. I-am spus dr ca refuza biberonul cu lapte praf, ca sa ma lase in pace. Nu e cazul sa ii dau completare cand ea se satura cu ce ii dau eu, nu urla de foame si e energica. Eu zic ca nu pune asa mult si din pricina faptului ca nu doarme mult. Maxim 2-3 ore adunate ziua si noaptea de la 12 pana pe la 9 cu trezit odata pt papa. Si sora-sa dormea f putin sau chiar deloc ziua.

Am planificat si botezul :) Am semnat contractul la restaurant. Pe 16 martie o crestinam pe micuta. Abia astept.

O zi faina, fara dureri de burtica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

angelique eu nu m-as stresa cu greutatea, 750 g in 3 saptamani e mai mult decat ok. Noi facem duminica 3 saptamani si daca pana atunci ia 500 g fata de greutatea de la nastere sunt multumita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Angiuta, se calculeaza raportat la greutatea de la nastere, sau de la cea mai mica greutate pe care a avut-o?

Mami de strumf Ema (14.12.12)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Buna fetele

Eu sunt cheuna. N-a dormit aproape toata noaptea din cauza nasului. S-a tot foit si agitat la maxim. I-am curat nasul des, dar se unfunda la loc si o luam de la capat. A adormit abia acum o juma de ora si sper sa mai doarma inca una macar ca e foarte obosita.
Luni mergem si noi la pediatru sa o inscriem.

celena se calculeaza incepand de la greutatea cu care v-ati externat.

Bubu, Ioana ce copii cumentei aveti. Sa o tina tot asa.

Angelic, Geani cum sa fie putin cat a luat in greutate? Nu toti copii au acelasi ritm de crestere si nici de la o luna la alta nu cresc la fel.

Mergi la inceput