Piersicute de iulie august (17)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Ina, multumesc mult pt sfat!
Iti dai seama ca sunt ft constienta de calitatile LM, daca m-am luptat atata sa o alaptez, fetele stiu prin cate am trecut. Intotdeauna am avut mai mult decat suficient, de-aia mi-ar parea rau sa trebuiasca sa schimb o masa.
Am sa incerc sa ii dau completare cum mi-ai zis tu, dar practic i-as da dupa ce deja a dat afara pt ca la noi secventa e ft rapida, o ridic, ragaie si in secunda 2 da afara si lapticul... uneori am incercat sa o mai pun la san dupa asta, dar nu mai vrea. O masa dureaza 5 minute, doar la un san, eu una nu imi explic cum de ia asa bine in greutate , ca mi se pare ca mananca putin, dar daca asa e cererea, asa i-am dat. Sunt curioasa daca o sa vrea completarea. Ea nu are probleme cu biberonul , cand nu sunt eu acasa mananca LM la bibe. Dar asa, imediat dupa o masa, nu bag mana in foc ca il va vrea, dar incerc.
Deci cu legumele sa mai astept?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Buna dimineata. Nu mai stiu daca s-a dat cafeluta, dar mai las si eu una, sa fie.
Laura, sper sa elucidati misterul alergiilor cu un dr. bun. Intr-adevar poate nu e la leguma in sine ci la porcariile care le poate contine.Cred ca e foarte frustrant sa se tot umple de pete si sa nu sti de la ce, dar cu rabdare si dr. buni veti trece si peste asta. Voi chiar ati fost incercatii odiseei.
Michelle, ai niste fetite dulci si cuminiti foc.
Fleur, vazusem aseara la stiri ca sunt zone la voi fara curent. Ma bucur ca nu v-a afectat pana si pe voi. Nu intra in depresie sezoniera ca trece iarna repede.
Aruba, si Aurora mai regurgiteaza la unele mese (cand se agita mai tare) cantitati maricele. Cateodata e lapte proaspat, mai rar e si branzit. Mie dr. mi-a zis sa o las in pace daca copila e ok si ia in greutate. Asa am facut pana acum, dar nu stiu daca e bine.
Iuli, sper ca a scazut febra lui Mihaita.
Aurora aseara a avut un scaun mai apos (cred ca e reactie la rotarix). Am tot verificat-o peste noapte. Cum doarme mult, mi-era frica sa nu mai faca apos si sa se deshidrateze. Nu a mai facut si de dimineata a facut aproape normal. In schimb a fost tare imbufnata ca o tot miscam in somn. Chiar am zis cu sotul ca daca doamne fereste se intampla ceva de trebuie dat un tratament noaptea sau hidratare, sunt sanse mari sa se dezobisnuaisca sa doarma legat. Sper sa nu fie cazul. Mai devreme sau mai tarziu tot va prinde ea vreo raceala, dar sper sa fie cat mai tarziu si sa faca o forma cat mai usoara.
Sanatate multa bolnaviorilor.
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nycosia spune:

neata fetelor si sanatate multa bebeilor bolnaviori si nu numai!

Lui D i-au aparut doar cateva pete in spatele urechilor,pe frunte si mai multe pe gat...pe corp abia se obs....sunt oarecum ingrijorata(din cauza antibioticului ca le-a ascuns) pediatra a spus ca nu-i musai sa se umple de bube si apoi azi pleca din tara
in rest e vioi ,azi nu avem niciun scaun dar plange cand vede biberonul ...o sa fiti mandre de mine ....l-am avut lipit de titi zi si noapte ca sa nu se dezhidrateze si am rezistat
dar cam refuza mancarea ....face figuri, se agita ,plange si el regurgiteaza uneori ...de fapt peditra ne-a spus de la 1 luna ca are un reflux deoarece inghite din gurita mereu

nurofen i-am dat de la 4 luni 2.5 ml si e f bun in comparatie cu paracetamolul pt febra si se poate alterna la 4 ore in caz de febra mare care nu scade!
sper sa revin vaaaaaaaaaaa puuuuuuup si multumesc ca sunteti alaturi de mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

Hello! Yes, I am alive! Citesc de cateva ori pe zi dar nu apuc sa scriu :( laptopul nu l-am mai deschis de mai bine de o sapt si de pe tel mi-e greu sa scriu...acum sunt pe al lui sotzulache k are touch-ul mai mare :)
Nyco - off ce rau imi pare k a luat bb asa boala atat de mic :((( si eu am avut pojarel (de altfel singura boala a copilariei pe care am facut-o) dar l-am luat de la gradi pe la vreo 4-5 ani....sanatate multa si sa treaca rpd si fara complicatii :*
Aruba - si eu sunt de parere sa ramai pe lm si sa ii dai o completare mica de lp ar sau lm cu cereale. Si Anto ragaie uneori asa de tare k o apuca sughitul...
Laura - sper sa-i treaca petele lui Andrei si sa gasiti un alergolog bun care sa elucideze probl.
Vera - sanatate multa si ai grija sa nu ia si Matty raceala :*
Fleur - spor la deszapezit si cheer up! Nu e loc de depresii cand tocmai incheiemanul cu cea mai mare realizare din vietile noastre :) te imbratisez cu drag!
Revin k cineva tre sa ragaie :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nycosia spune:

am revenit un pic...doar atat
noi suntem mai bine cu ochiul care curgea adica doar seara la maraiala curge un pic si nu cred ca-l operez,apoi trebuie sa amanam vaccinul din cauza rubeolei cu 1 luna ...m-am gandit si singurul loc contaminat a fost cab med de fam ..dar asta e sper sa trecem cu bine!(imi pare rau ca la noi doctorii nu rasp pt deciziile lor)
dupa cereale nu a regurgitat niciodata...si ziua garaie a plin si-l apuca un sughit puternic de cred ca o sa vomite din clipa in clipa si-l tin vertical pana trece
aseara nu am avut criza de plan dar maraiala mereu!

ma duc ca maraie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Aruba,culmea,in ultima vreme exact la fel patesc si eu cu E.Manca tare rau,in sensul ca nu poate sa treaca pe langa ea nici o musca,om,ca toate ii distrag atentia si lasa sanul,apoi e si normal ca inghite aer pana se remufeaza de n ori .Si ea a inceput de vreo saptamana sa dea afara laptic,de mi-e si frica s-o ridic.
Plus ca si ea tocmai a trecut de saptamana 19...a fost cam dificila,stat mult in brate,marait mult,dormit haotic,mancat haotic,dar se si vede pe ea diferenta.Parca si privirea i s-a schimbat .

Michelle,tin minte perfect perioada 2-3 ani.E dificila,dar vorba ta,mai poti s-o satajezi sau s-o convingi cumva...acuma in schimb nimic nu mai functioneaza .Partea rea e ca imi intoarce vorbele.Aseara de exemplu stateam cu sotul fiecare la calculatorul lui,si vine Timi si ne cearta ca daca nu o ascultam pe loc ne ia calculatoarele

Si eu am fost racita de sarbatori,asta a fost si motivul pentru care am amanat venirea acasa.Ma dureau toate,am zacut efectiv vreo 2 zile.

Am uitat sa va zic ca la 5 lunite E. avea 8400 gr,deci si luna asta a luat 1 kg.Si mami la fel

Aruba nu stiu daca pana la urma ai incercat Libero,dar le recomand.Eu chiar le-am incercat deja toate de pe piata.Ma rog,in afara de marcile proprii lanturilor de magazine sau no-nameurile.Singura chestie ce nu-mi place e ca sunt maricele.Adica marimea 4 e de la 7 kg,E. are aproape 8,5 si tot ii urca foarte sus.

Fug ca plange pitic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

I'm back:) suntem afara la soare, deci tot de pe tel intru
Fleur - mi-am amintit k intrebai de zvapaiala de la san - Antonik vad k papa cuminte de vreo 2 sapt, adik la modul k nu se mai agita si nu mai plange la san k in rest cum aude o voce sau dk vb la tel...s-a terminat smecheria e distrasa f usor si cu greu ne mai remufam....o solutie pt agitatia de la.san din pacate nu am descoperit :( iti treb multa rabdare, il mai lasi nitzel sa se lini, sa ragaie, incerci, sa-l pui la loc si tot asa....o sa treaca oricum.
Nyco - tocmai asta cu contaminatul e mtv pt care am insistat sa gasesc o pediatra care sa vina acasa.
In alta ordine de idei, pitkk mea e bine, face progrese de la zi la zi, de cateva zile suntem la "bubu" si la balonashe, am inceput de.2 zile cu sucul de morcov care e bleah...dar n-avem incotro, mergem inainte! Cu li.gurita nu a fost chip sa-l bem asa k am trecut la seringa si merge ceva mai usor, chiar dk e tot bleah si dp cateva inghitituri ne ia plansul...ma gandeam sa il amestec si cu putin suc de mar poate ii mai i.dulcesc gustul oleaca (sincer, nici mie nu imi place sucul de morcov simplu)
Azi l-am trim pe sotzulache la piata sa ia legume "romanesti", sa vdm ce gaseste...maine sau poimai.e vreau sa tre em la supitza si apoi la suc de mere. Sa vdm ce ne place mai tare :)
Am avut si noi înainte de Craciun cateva mese la care n-am putut sa papam nici la tzitzi nici cu bibi din cauza gingiilor drept pt care am recurs la hranitul cu seringa k sa nu ajungem la deshidratare. Bine k a mers si asa!
Revin k s-a trez si mergem sus sa papam. Poop!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Feteleeeee,

S-a dus depresia azi noapte pe la 2 cand m-a strigat Eric din patut:
ma-ma! tare si clar! L-am luat in pat si a continuat minute in sir: mamamamama, mbaaaa,moa-moa, mba-mba etc. Acum e 8 dimineata, vrea laptic si a luat-o de la capat: ma-ma etc. (vad ca numai cand are "reclamatii" ma striga asa). Barbata-miu il filmeaza, sper sa iasa un clip suficient de scurt sa-l pot pune pe picasa.
Sunt fericita!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

ARUBA: practic tu zici ca iese doar o data cand o ridici sa ragaie? daca e asa e din cauza ca mananca repede si inghite mult aer, nu inseamna ca are reflux. inseamna ca regurgiteaza.
reflux inseamna ca ii vine pe gat inapoi de multe ori, frecvent cand il pui intins in pat si fara vreo legatura cu masa.
daca regurgiteaza mult si crezi ca ii ramane prea putin in stomacel, ar merita sa ii dai dupa ce suge si ragaie cate un pic de cereale cu lapte matern. incearca cu lingurita, ptr a inghiti cat mai putin aer. plus ca o pregateste ptr diversificare. oricum e deja "mare" acum :)

----------------------------------------------
M si R
----------------------------------------------

http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103

http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250

http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

Bravo ERIC! felicitari Fleur! stii ca se zice ca urmeaza o fetita! :)
chiar vroiam sa te intreb cum a reactionat Eric la avocado? ca e un fruct gras, noi il punem in salata.

----------------------------------------------
M si R
----------------------------------------------

http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103

http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250

http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116


Mergi la inceput