Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (20)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doina_1984 spune:

Buna.

duduta, multumim pt cafea.
kris, felicitari pt baietel.

Eu am avut recomandare pt cezariana si pt mine a contat sanatatea copilului meu avand incredere deplina in doctorul meu care a asteptat declansarea nasterii si abia apoi a facut cezariana la cald. Asa ca eu nu sunt de acord cu faptul ca cezariana este optiunea dr pt confortul lor, zvonuri de genul asta auzisem si eu despre dr meu si, binenteles, ca s-au infirmat cand pe mine m-au apucat durerile la 2 noaptea si s-a prezentat imediat la spital. Asta e experienta mea si nu vreau sa intru in polemica cu nimeni.

O zi minunata!

Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 16s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen333 spune:

Buna, dragele. Eu am intrebat ce parere are gineco dupa consultul de la 12 saptamani, despre ce nastere mi se recomanda. Mi-am zis in sinea mea ca orice imi recomanda, va fi ok, ca accept orice e mai bine pentru copil. Si mi-a zis sincer, ca vedem mai aproape de moment. Acum la 18 saptamani, dupa ce au vazut sarcina prinsa pe fibrom, au zis cateva lucruri (erau 2 gineco): ca le poate da de lucru acea sangerare, ca totul e ok doar sa nu se precipite lucrurile inainte de termen, si discutau ca nici cezariana nu va fi usoara, va fi abord dificil, taietura va trebui sa ocoleasca fibroamele.
Placenta e joasa, iar uterul meu cu 2 fibroame intinse e foarte posibil sa nu coordoneze miscarile cum trebuie in cazul nasterii naturale, sau sa desprinda placenta prea repede, pana sa iasa bebe. Plus sangerarile am auzit ca vor fi mult mai abundente dupa; nu am prins din discutie ca s-ar baga sa imi rezolve si fibroamele in timpul cezarienei.
Imi doresc doar sa nasc la termen si sa nu aiba bebe suferinta, lipsa de oxigen, etc. Nu mi-au zis, dar cred ca exista risc de desprindere de placenta.
Am auzit de o fosta colega, sub credinta ca asa a lasat DD femeia, ca trebuie sa nasca natural, avea suferinta fetala in timpul travaliului si refuza cezariana, pana la urma i-au facut in ultima clipa si i-au salvat pe amandoi; mi se pare o prostie, daca medicul zice ca e nevoie, sa refuzi. Ce te faci toata viata pe urma, sa ramai cu regretul ca nu ai facut destul ca sa fie bebe bine? La fel cu placenta praevia, inserata la iesire, pai daca nu se inventa cezariana, femeile respective ar fi murit.
Daca imi zicea ca pot naste si natural, insa daca vreau.. etc, as fi ales nastere naturala, si as fi pregatit(cumparat) anestezic in caz ca nu rezistam durerilor, desi nu cred ca ar fi fost cazul, as fi apelat la acesta doar la cerere. Daca ofer sanse mai bune copilului prin cezariana, nici nu ma gandesc sa fac.
Eu nu am facut nici macar operatie de apendicita, nu am nicio operatie, doar extractii dentare. Pana sa raman insarcinata, nici la analize sgv nu ma inghesuiam, acum stau cumintica singura la rand. Tot ce e ma bine pentru el, ca ne descurcam noi cumva pe urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Nici eu nu am facut in viata mea vreo operatie, pe mine rar ma gaseai la medic. Asa ca nu stiu ce "soc" fizic si psihic voi avea cu cezariana facuta, dar risc sa o fac daca este pt binele bebelushului si al meu.
Dar imi doresc sa nasc natural. Dar daca nu se va putea, asta e.

Felicitari Kris pt boy

Vio, felicitari pt vesti bune si sa fie tot asa pana la termen

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

18+ cu minune surpriza
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen333 spune:

Deny, ce-mi place semnatura ta! Subscriu.
Cam delicata problema cu cezariana la cald, nu mi-a zis nimic; am sa aduc vorba, probabil e devreme acum, mai ales ca voi merge cam de 2 ori pe luna la controale.
Am racit, mi-am adus aminte ca mi-au pus odata cartof taiat la gat, cand eram mica si asa am stat si eu azi noapte, si sa vezi minune, nu mai am ditamai ganglionii in lateralul gatului. Si spirt in urechi, grozava ideea, Carmen!
Incerc sa urmaresc miscarile lui bebe, desi e devreme, desigur. Ca sa vezi, ieri toata ziua a miscat cam la fiecare 2 ore! Azi a fost mai haotic, de la 11:30 l-am mai simtit pe la 17, si apoi seara la 9 si acum, la 11.
Am ramas datoare cu poze, nici nu stiu cand a trecut timpul, dar am poze din luna 4 si acum sunt in luna 5. Iar dragul meu sot m-a consolat caracteristic: ce, draga, nu aveai si atunci burta? Asa ca il astept sa fie in toane bune si sa-mi mai faca niste poze cu burtica. Acum doarme, asa ca poate maine e momentul..
Pana si pisicile dorm de mult! Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns duduta190578 spune:

Haideti fetelor,trezirea,va asteapta cafeluta!
Astazi vreau sa fac un blat de tort,maine o supa de galusti si o salata boeuf si sa termin tortul.Cam atat pentru revelion,ca nu ne trebuie mai mult.Si asa am aruncat destula mancare ramasa de la Craciun,drept pentru care nu mai fac multa.
Sa aveti o zi frumoasa!

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Buna ziua !
Duduta spor la treaba !
Eu am primit comanda de salata de vinete cu maioneza care i-a placut sotului f.mult si de salata boeuf preferata Anei.Mai fac inca o data chiftelute ca sotul a spus ca au fost asa de bune ca niciodata si maine vrem sa facem o tura de carnati cu usturoi ca noi pana acum nu am facut ,mai fac 2 cozonaci ca familia vrea sa-i manance calzi abia scosi din cuptor si cred ca maine voi face cu copiii fursecuri ca iar mi-au cerut-o .
Cam atat vom face pentru masa de revelion(vorba vine ,ca de fapt noi vom cina devreme tare ca mai devreme de ora 21.00 nu vor sta copiii trezi ).
Apoi voi ramane eu cu sotul si poate voi gusta si eu un pic de sampanie ca tareee mi-e pofta.Eu dupa ora 19.00 nu mai pot sa bag nimic in gura nici daca vreau ,din cauza de balonare ,cel mai rau mi-e seara.Nici lichide nu prea pot sa inghit ,dar un pic de sampanie tot beau.
O zi buna si spor la pregatiri !

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen1985 spune:

Buna ziua! Noi am avut o zi/noapte nasoala, am fost la spital, Bianca a facut amigdalita acuta aseara nu-i mai scadea febra am ajuns sa-i dau cateva picaturi de algocalmin la indicatia dr ei. Azi e mai bine si ma pot gandi si eu la pregatirile de revelion. Am pus deja sa fac o ciorbita de purcel ca n-am facut anul asta , mai cumpar niste specialitati pt un platou rece ,maine fac o salata boeuf, una de vinete si una de fructe , o friptura la punga ca sa iasa frageda si zemoasa cu cartofi copti si cam atat. Am la congelator niste hamsii asa le-as face prajite, dar imi miroase toata casa a peste pe urma ...aveti vreun sfat ? Sigur gust si eu putina sampanie e prea buna ,de capsuni

Mami de Bianca 07.05.2008 si 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca1109 spune:

Noi am stabilit cu inca 10 prieteni sa facem revelionul impreuna la noi acasa. Diseara, ne intalnim sa stabilim ultimele detalii.

Succes la pregatiri!

Raluca

S 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_1984 spune:

Buna.

yuuppyy.. am terminat treaba pe ziua de azi - am facut o tarta cu fructe, ciocolata de casa si un pui la rotisor din pieptul caruia speram sa fac salata cu ciuperci, dar s-a mancat tot inclusiv Matei a fost super incantat de "canie". Maine fac restul pregatirilor, sa fie proaspete.

Raluca, o sa ai ceva treaba cu attia invitati. Distractie placuta!
Carmen1985, multa sanatate Biancai si spor la treaba!
Vio, spor la treaba! Ti-ai propus sa faci ceva pregatiri. Vreau si eu cozonac cald
Duduta, multumim de cafea mai este? vreau si eu Spor la treaba!
Deny, iti tin pumnii sa fie asa cum iti doresti tu cu nasterea
carmen333, multa sanatate! Eu nu pot inca sa monitorizez miscarile lui bebe, pt ca sunt zile cand nu-l simt si zile in care e ft activ. Am uitat sa va zic ca mi-a fost pofta de cola si am luat o gura rece si imediat a inceput zbenguiala in burtica

O zi buna!

Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 17s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

hello,

spre rusinea mea, eu beau cola :(. cand ma doare capul, ma simt rau de la tensiunea mic, cola ma salveaza.

Si noi maine sarbatorim la preteni :). 6 cupluri cu plozii aferenti. Eu duc salata de vinete, icre si www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/21159/Tort-Winter/" target="_blank">tort winter. Am vazut lista cu ce aduce fiecare si iar aducem sa hranim o armata o saptamana :).

Vicky, Printzesone and BB (22+)

Mergi la inceput