Strugurasii de sept-oct 2011 canta colinde !**4**

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

mihaela m-ai intrebat de fier.I-am dat pana la un an 7 picaturi.Cand i-am facut analizele i-am facut si fierul si a iesit bine.I-am mai facut si calciu, magneziu, glicemia care a fost spre limita inferioara dar nu sub.

Fetelor voi vorbiti de mancaruri.A mea se stramba la toate.Numai cand ma vede cu castronelul o ia la fuga prin casa.Cred ca este terorizata.Dar ce sa-i fac?Daca ar fi dupa ea nu ar manca nimic.O iau o pun in scaunel astept s ase linisteasca si apoi ma chinui sa-i dau sa manance.

In seara asta i-am dat si eu 100 ml lapte cu lingurita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Hello :P

Mihaela pentru linte -> http://diversificare.ro/retete/2012/01/linte-cu-spanac-si-orez-de-la-1-an/
eu am mai facut cu ardei copti. pus putina apa, in ea ceapa apoi ardeii copti apoi lintea fiarta, condimente si gata :)
linte sa o pui la hidratat cu 7h inainte. vezi aici mai multe info http://jurnaldenutritie.ro/2012/04/24/viata-secreta-a-leguminoaselor-2/
Legat de unt si carne.. de acord cu Oana, si oricum nu pui cantitati foarte mari de unt.

Pinky la multi ani !!

Alayna, sanatate :*

Anca, foarte fain nume Ilinca :)

Oana, japonezii mananca peste cu orez, dar ei au alta gena :)))

Sei, sanatate piticei, pana la 7 ani stiu ca nu sunt ok imunostimulatoarele pentru ca pana atunci se dezvolta imunitatea si interferezi. Poti sa ii dai catina, vit C (coacaze, afine), iesit afara in fiecare zi fara fular pe gurita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_i spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Atunci revin la a-i da mai des unt. Si cred ca as incerca si carne de berbecut mai slaba cu prima ocazie.
Racheel: Al meu cerealele cu lapte le mananca bine de cand ii pun praf de roscove in ele. Acum e foarte interesat de ele. Zic acum pentru ca a avut si el o perioada luuuunga in care era un chin cu mancatul. Am mai incercat si cu praf de vanilie (nu zahar vanilat ci vanilie pisata) dar nu l-a impresionat nicicum. Dar fiecare copil e altfel.
Iar laptele il mananca bine cu canita. Si apa la fel. Canita doidy cup sau cescuta de cafea. Iar cand ii dau ocazional cu cana mare sau pahar mare e f incantat. Ai putea incerca cu un pahar normal ca poate ii place asa. A avut o perioada de vreo 2-3 luni Dani cand nu accepta lapte praf decat cu cana desi nu se prea descurca cu ea. Vara asta. Il faceam fleasca pana la final. Nu stiam niciodata cat a baut pentru ca o buna parte ajungea pe el. Acum nici babetica nu mai accepta la lapte. Refuza treptat tot ce e bebelusesc din ce-am vazut eu. Dar e ok ca nu se mai face fleasca. Ajunge un servetel tinut la indemana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_toma spune:

neata fetelor !!!

mihaela sfaturi despe mancarea copilului cand are anemie nu pot sa iti dau, dar pot sa iti zic atat: eu am anemie de cand m-am nascut, lipsa de fier la greu, in conditiile in care am luat si fier , am mancat ficat , spanac, urzici si toate cele. Intre timp am descoperit ca si fratemiu are aceeasi carenta ca si mine si mama si mai nou si nepoatamea , deci la noi e genetic.Lui Iancu nici nu i-am facut analizele si nici nu i le fac , mie mi se pare ca se dezvolta normal e energic , nu il vad sa ameteasca ,si in mod garantat a mostenit si el asta.Dar sa revenim .Mie medicul mi-a zis sa imi includ cat de des spanac si ficat de vita (nu de pui) in mancare , nu prea am respetat, incerc la Iancu poate la el o sa mearga si cu asta.Dar am observat ca odata ce te nasti cu o carenta ramai cu ea pe viata , si organismul tau e adaptat la asta, e mai rau cand dobandesti pe parcurs o astfel de carenta si organismul nu stie sa se adapteze.
si sper sa gasesti solutia cea mai buna .

Eu sunt la munca si mi-e tare somn, deabea astept sa plec , va pup ma duc sa beau o cafea sa imi revin , va ofer si voua una cu mare drag

anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011) + 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Mihaela, chestia cu japonezii era un exemplu pentru a sublinia ideea de baza. la fel si faptul ca ei au cea mai mica incidenta a cancerului.:)

Lena, gena noastra e mai abitir pt ca noi mancam din mosi stramosi carne cu cartofi.:d

si inca ceva: anemia reglata doar prin alimentatie e chestie de luni bune , poate ani...dar e cea mai robusta si de durata. cea reglata artificial e mai pretentioasa.

Pt mihaela: daca bb mananca bine da i carne ,ou...si ce mai stii tu si lasa l c o sa isi revina. nu te mai alarma cand vezi ca nu creste hemoglobina de la o luna la alta. si noi am avut la un mom dat hemoglobina 10.5 (ce i drept recoltata peste roseola) dar dac fata imi mananca bine ou si carnita chiar nici nu ma mai agit sa ii repet analiza.

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Anca: Si eu si mama avem anemie. Sora mea nu mai are. A avut. Asa ca imi pun problema daca totusi nu e o problema de alimentatie. Adica poate ca noi nu am mancat corect si s-a "transmis" doar pentru ca mancam la fel. De cand e la casa ei sora mea nu mai are anemie. Eu cred ca se poate corecta si ca trebuie incercat. E bine de stiut ca e mai bine cu ficat de vaca decat de pui. O sa incerc la Dani. Apropos: sarcina usoara si o bebina sanatoasa iti doresc.

Mergi la inceput

Lena: Multumesc pentru reteta. O fi in regula curry-ul deja?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

cred ca am mai scris legat de anemie - Sofica fu anemica de la 6 luni cind i-am facut primele analize - ca sa nu ii dau fier profilactic. Bon, n-am putut sa ii dau fier ca varsa, adica bietul copil manca si nici nu termina ca iesea inapoi mancarea. Asa ca am stopat si mi-a spus un pediatru nutritionist sa ii dau ou galbenus in fiecare zi ( ea oricum nu manca tot) si i-am dat. Pe langa asta copilul avea o preferinta pentru mancarea verde (spanac, loboda alba, urzici etc) si i-am dat tot timpul (ii dadeam spanac pt copii de la hipp - se da de la 6 luni parca). De atunci i-am mai facut analizele o data si au fost perfecte.

Asta mica are preferinta pt hrana portocalie de unde suspectez o asimilare mai buclucasa la vitamina a, dar inca nu stiu, sau poate un necesar de vitamina c. Ei insa ii dau fier picaturi pt ca ou nu mananca (e alergica) si verzituri nu doreste ca vrea portocalie papa.

Eu in locul tau nu as dispera, daca nu e vreo mostenire sigur se regleaza si fara sa ii dai spirulina sau stiu eu ce. Mai ales ca stramosu' nostru nu servea alge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

s

Nanna, cum e cupilu si ce a patit, ca nu mai pot citi din urma, sunt pe tel. Atata am inteles ca ati fost si la spital? Dar acum ma bucur ca sunteti bine

Alayna aceleasi ganduri si pt Noura, sper ca acum e bine, si lui Ayan i-au dat in 2 zile 3 masele

Lali n-am mai pomenit, adik iubita Teo face si propozitii, asta da mai zic si eu copil vorbaret

Despre noi: pe 30 dec sIa inchis firma unde lucra indi, a trebuit sa ne si mutam din ap pt ca acolo era sediul, si uite asa, inainte de rev caram lucrurile, si acum suntem tot la ai mei , insa am gasit deja un ap cu chirie sper ca in weekend sa ne mutam, iar indi deja si-a gasit in alta parte, azi e prima zi si abia astept sa imi povesteasca...am tot plans pt ca noi ne mutam ca tiganii cu cortul mereu si nu reusim sa ne incadram la prima casa, sper din suflet, e cea mai mare dorinta a mea ca anul asta sa ne luam ap nostru, in rest suntem bine

Ayan a stat de rev pana la 2, e un tontulet, cand ne uitam la artificii pe geam era curios dar se speria sil apuca plansul, iar se dadea dupa mine sa vada...si de o sapt I'll am fffff mucios, ata, dar tuseste uscat, probabil ca se infunda de la muci, am fost la dr a zis sa nu ii dau decat nurofen ca e doar un inceput de raceala, i-am dat 3 zile deja, acuma nu ii mai dau, dra mucios tot este

Imi cer scuze pt greseli si pt ca nu am mai intrat si pt ca nu am raspuns la toata lumea dar mi-e f greu de pe tel

Ayan comunica f bine cu noi, stie absolut tot, insa nu spune multe cuvinte, doar baba ( bunica mea), tata, arsi ( la aragz calorifere),si pa pa cand face cu manuta, atata:(

Fetele, lintea este foarte gustoasa si sanatoasa, eu ii dau de la 9 luni in multe feluri, dar ca sa se absoarba fierul bine trebe in combinatie cu ceva bogat in vit C

Va pup pe toata, mi-a fost dor de voi

Hayat mi-e dor de tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Buna.
May cum faci omleta la cuptor ptr. Bea?
Eu deja iti fur retele.

Mergi la inceput