Stevia
Buna seara.O intrebare scurta am si eu.Se poate bate albusul cu stevia?Imi trebuie o bezea si nu pot folosi zahar,trebuie sa folosesc stevia.A-ti batut albusuri cu stevia?Iese bezeaua cat de cat "teapana"?As vrea sa fac niste fursecuri cu bezea si nuca de cocos...!
Dar m-am impiedecat de zahar!
Multumesc frumos!
Raspunsuri
puisorul spune:
Parerea mea e ca nu. Nu am batut spuma niciodata cu stevia, dar nu are nici o legatura cu zaharul asa ca nu vad cum ar ajuta sa ramana spuma tare. Cu fructoza merge sigur. Ai mai facut prajituri cu stevia? Eu am incercat dar nu mi-a placut deloc gustul, desi cafeaua o indulcesc cu stevia de cativa ani.
rall spune:
Nici eu nu cred ca ar iesi.
Zaharul are proprietatea aia de intarire, lipire etc
Stevia nu...
b.nica spune:
Ha! Ha! Draga ema la noi Stevia este numai o iarba verde ce apare primavara si din care se face ciorba.
Despre Stevia rebaudiana pe aici se stie mai putin, eu o tin in geam si ma rog sa nu piara pana la primavara.
Imi este frica ca am sa o pierd si anul aceasta.
Categoric nu poate inlocui zaharul in reteta ta!
Poate incerci cu miere care are mai putina glucoza.
stuart spune:
ema, eu am facut tarta cu prune cu stevia si a iesit ok (cu aluat gen de pandispan). Poti incerca dintr-un albus si vezi daca iese ce vrei!
puisorul, de unde cumperi tu stevia de spui ca nu-ti place gustul? Te intreb pt. ca cea folosita de mine nu are niciun gust...
Ai izbutit?Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)
puisorul spune:
Stuart, am cumparat stevia pudra la pliculete din plafar. Si are un gust amarui cumva.
ema spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
Am folosit in aluat de pandispan si nu era diferit la gust de aluatul traditional(cu zahar).Dar stiu ca albusurile sunt pretentioase,de asta am intrebat...poate a incercat cineva inaintea mea.Aveti dreptate,o sa incerc cu un albus...si daca merge atunci fac reteta si va arat poze.
Multumesc frumos.
stuart spune:
puisorul, eu cumpar "Truvia" si nu are niciun gust sau poate sunt eu mai ne...oare
ema, succes si asteptam poze!
Ai izbutit?Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)
puisorul spune:
Stuart, o sa caut si eu truvia daca zici ca nu are nici un aftertaste. Oricat ai fi de ne... tot s-a simtit cu stevia mea. Si eu sunt obisnuita cu ea