Burtici cu stelute de iulie-august 2013 ( 6 )

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Ele cred ca la fel ca si la mine ai avut la herpes parca era nu? Avand in vedere ca este IGg si nu IGm este bine la IGm insemna ca ai in mom asta. Eu zic ca sunt bune. Si eu m-am speriat degeaba

10 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalia87 spune:

buna fetelor!La mine nu a fost chiar buna,jumatate din zi am plans,mai apoi m-am mai linistit,am fost azi sa-mi fac o analiza de sange sa vad daca nu cumva am facut varicela si nu am stiut,sa vad daca am anticorpi.sambata scot analizele.sper ca ii am ca sa nu mai fac.acum mi-am adus aminte ca la micutza i-am facut vaccin rubeola-varicela-oreion .e din cele obligatorii.noi cand am fost de varsta lor nu am primit acel vaccin?poate de-aia nu l-am facut in copilarie.ii posibil sa mai am acei anticorpi daca am facut vaccinul asa de demult?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Dana , eu am herpes pe gura de o sapt, aveam si la analize si am si acum. daca la asta se refera. Oricum nu ma prind ce si cum.

Dalia fata mea era vaccinata antivaricela si ce mai spui tu. Nu din pachetul de gratuite ci i-am facit separat.
Si totusi in urma cu vreo 3 ani a facut (forma usoara) si eu dupa ea.
Ideal e sa ai anticorpii, ca vaccinurile sunt fass.

Elena & Denisa
11 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Am facut bagajul ficamii (ca maine pleaca in tabara) si dupa am studiat putin.
Din cate am tras concluzia IgM este infectia in prezent si nu tre sa fie Reactiva (pozitiva). IgG este este infectia mai veche de doi ani si esti imunizata (??).

Stiu ca boli in copilarie nu am facut, varicela doar in urma cu 3 ani. Deci stiu clar ca rubeola nu am avut.
Nu mi-e clar daca la astea "herpetice" se refera la bubele de pe gura.

La dr ma duc cu ele pe 27 , de fapt cu tot teancul de analize.
Ma bucur ca pot manca telemea de la tarani fara grija.

Elena & Denisa
11 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Ele nu stiu ce sa zic daca herpesul se refera si la cel de la gura. Cel mai bine sa o intrebi pe doc pentru ca pe internet nu am gasit nmk sa explice de care herpes este dar eu cred ca si ala este din cauza unui virus in corp ca doar din acest motiv iese. Eu nu am avut niciodata un herpes . va Ma bag in pat ca ma doare spatele groaznic.

10 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_popa27 spune:

azi am primit si eu rezultatele de la analize torch si cele pt DT. Alea de la DT ma baga complet in ceata asa ca o sa fiu nevoita sa stau cuminte sa mi le citeasca dr-ul ca daca mai caut mult pe net o iau razna. La Torch se pare ca am avut citomegalovirus si herpes 1. Eu din cate stiu ambele pot face leziuni in mai multe zone (bucal, ocular, genital) dar herpes simplex 1 e cel mai raspandit mai ales bucal. Eu una am bucal si stiu ca riscul de a transmite fatului e extrem de mic doar cel genital ridica probleme la nastere.
Cel mai tare ma supara faptul ca nu am avut toxoplasmoza si nici rubeola (speram sa le fi avut). Am pisica si toata lumea binevoitioare ma indeamna sa o arunc pe geam (desi dr-ul a spus ca nu are nici o treaba cu pisica). Iar anul asta am inteles ca in unele gradinite de aici e epidemie de rubeola iar eu cum lucrez cu copiii imi vine sa imi smulg parul din cap de ciuda ca deja s-au scuzat vreo 4 parinti ca au copii rubeola.... si nu stiu daca au venit sau nu la mine in perioada de incubatie....cei mici sunt f pupaciosi.
Anul trecut a fost epidemie de rubeola in licee si nu am luat de la elevi....acum ma gandesc ca trebuia sa ma frec si eu cu fata de bubele lor sa iau si eu sa scap.

11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Buna seara
Elena, nici eu nu prea inteleg. Dar fiind vb de IGG, nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi.
Unde merge Denisa in tabara? La sky, banuiesc...a mai fost? Nu ti-e groaza sa o lasi singura?

Dalia, din ce stiu eu, vaccinurile (marea lor majoritate) au o perioada fixa in care produc imunitate. De ex ROR-ul are o actiune 7 ani si de aceea se fac rapeluri. De aceea nu sunt eu de acord cu ele( nici pe Raul nu l-am vaccinat), prefer sa le faca acum, in copilarie, decat la maturitate, cand pot avea urmari mult mai nasoale.
Important e ca te-ai calmat si asteptam impreuna rezultatele si vedem apoi ce e de facut, da? Ai vb cu ginecologul? Mie, cand am vb cu el, mi-a zis ca si faca fac varicela, nu e cazul sa ma stresez ca un nr f mic de gravide cu varicela sunt afectate, in sensul ca copilul poate pati ceva, sub 1%.

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 10+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Dalia acum nu se poate face nici un vaccin, poti face analiza sa vezi daca ai sau nu anticorpi. Sotia colegului meu de birou a facut varicela cand era insarcinata in 5-6 saptamani si are un baietel de 2 ani perfect sanatos. Nu e de neglijat, trebuie monitorizata sarcina cu mare atentie daca chiar faci varicela dar eu stiu ca nu e chiar asa grava si nu e musai sa dea mutatii cum e cazul rubeolei. Tin pumnii sa fie bine. Nu am fost imunizate pt varicela am fost pt rujeola, nu exista pe vremea aceea anti varicela. Nu mai plange ca faci rau la bebe, nu e asa periculoasa varicela. Fii optimista.In plus sunt sanse mari sa nu faci.

Elena paracetamol simplu stiu ca e voie daca nu mai poti cu durerile de cao dar mai bine intreaba medicul. Foloseste spray
cu apa de mare pt nas din cate stiu picaturile nu sunt chiar ok.

Unidanad eu inteleg ca ai anticorpi la ce ai scris acolo si asta e foarte bine.

Diana eu nu as arunca mata pe geam in schimb as fi mai atenta la igiena. Am ineteles ca se ia destul de greu de la pisica. Stiu doua cazuri care au avut toxo si nu aveau pisica si nici vreun contact cu ele, mai usor se ia din alimente.

Alina si eu sunt la fel cu DT. Mi se pare un test care numai da stres inutil. E statistica si atat iar noi ne framntam de nu mai stim ce sa facem. La N. nu am facut nici dublu nici triplu si
am fost super ok cu decizia mea. Acum am schimbat dr si a tot insistat si mi-a fost jena sa fiu gigi contra de la inceput asa ca am facut. Si normal ca acum stau stresata doar nu puteam sa imi vad de treaba.

Azi am fost la DT, toata masuratorile sunt super ok asa ca maine la intepat.
Pe mine ma streseaza la maxim greutatea, parca ma simt ca o mica balenuta, la voi se vede burtica deja? Sunt si migniona asa ca orice kg se observa.

Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Diana, exact asa stiam si eu despre herpes, doar cel genital pune pb la nastere ( in sensul ca este recomandata cezariana in cazul gravidelor cu herpes genital), in rest nu ridica nici o pb.
cat despre toxoplasmoza, sa incerci sa nu-i schimbi tu nisipul macar, sau poti sa-i faci analiza de toxo pisicii.
Cat despre rubeola, nu stiu ce sa spun. Sper sa nu faci, daca anul trecut nu ai facut!!

Flory, mie nu-mi vine sa cred ca burta am.... de 4, 5 luni si e rotunda , nu e burta de grasa...
Dar, nu o sa o uit niciodata pe o mamica de la delfinasi, care in urma plangerilor noastre de kg, ne-a zis sa nu ne mai plangem de kg, ca noi am luat in greutate si ne creste burta ca suntem gravide, nu ca suntem nesimtite si mancam ca vacile si in plus, dupa ce nastem, se ocupa Elena sa stea cu gura pe noi, sa dam jos...
Pana acum nu mancam seara sa nu ma ingras, tot timpul ma abtineam de la ce-mi doream, asa ca acum profit...e ultima mea ocazie sa-mi fac de cap, ca nu o sa mai fiu gravida ...asa ca sa nu va mai aud cu plangeri din astea, ca imi stricati ZEN-ul
EDIT : am uitat sa ma plang si eu. Mie imi cam curge sange din nas, cam des...oare de la ce o fi? Voua vi s-a intamplat?

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 10+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adde2510 spune:

Citat:

EDIT : am uitat sa ma plang si eu. Mie imi cam curge sange din nas, cam des...oare de la ce o fi? Voua vi s-a intamplat?

Eu am vazut la o prietena de a mea cu tensiunea mare ca ii curge sange din nas. Ea zice ca de la tensiune :D

Mergi la inceput