Felicitari Mica, Ary, Iulia! Hai Nicoleta! #50

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Azi facem cinste cu ce vreti voi ca am implinit o lunita de viata

Multumesc fetelor pentru raspunsuri,ma speriasem ingrozitor,pup ca m-ati linistit.

Bubu si al meu sughita destul de des,eu il pun putin la tzitzi si ii trece

Epopeasca sa va treaca raceala.

Dannah si eu incepusem sa fac rani insa mi-am dat cu bepanthen si mi-au trecut.Nici nu vreau sa ma gandesc prin ce treci tu

Macarie e foarte frumusica printesa taEu pentru colicii ii dau infacol si bonisan.

Popi ma bucur ca te-ai simtit bine la petrecere

Onutz nici eu nu il sscot afara pe pui,l-am scos numai cand a trebuit sa imi scot eu firele si la controlul de la o luna de la nastere si la pediatru.Dar din casa pana in masina care era deja incalzita.Si l-am mai scos intr0o zi cand era soare si cald dar vreo 10 minute ca avea cateva zile.

Geni ma bucur ca te-a linistit pediatra si ca fetita nu are nici o problema.

Bioana ce fetita cuminte ai

Dana si eu am inceput sa dorm cu el in pat,noaptea are colici si il mufez la san si adoarme,daca il pun in patut doarme 10 minute si se trezeste,se screme,isi ridica piciorutele si plange.Daca il las langa mine doarme mult mai bine,se trezeste se screme un pic si adoarme la loc.

Angiuta ma bucur ca sunteti acasa

Andie si al meu are momente cand doarme bine noapte si momente cand are colici sau are chef de joaca.

Mena bine ca ati scapat de buricut

Fetele eu cred ca am fisura anala,ca nu pot merge la baie fara dureri ingrozitoare care tin si dupa cateva ore
Ieri am mers la gine,sunt bine numai ca mi-a aparut un chist mi-a dat anticonceptionala care se pot lua si cand alaptezi.Lohiile nu au disparut dr. mi-a spus ca poate din cauza chistului mai persista inca.
Va las ca deja puiul are ochisorii mari, mai asteptam o ora si facem baita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Geani80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui epopeasca

Mena si Sofi fornaia si inainte sa raceasca. Acum in afara de muci enervanti nu mai avem nimic. O singura data a tusit azi si aia a fost din cauza mucilor. Insa Andreea e tot mucoasa rau. Ziceti mai fetelor remedii impotriva lor, ca ma aduc la disperare.

Bubu - usturoiul, scortisoara nu sunt recomandate in alaptare ca schimba gustul laptelui si s-ar putea sa nu-i mai placa lui bebe, dar noi nu avem problema asta. Eu ador scortisoara, iar acum de sarbatori chiar o folosesc din plin

Gina - mami de bebe Sofia Maria si de Andreea Luana 2 anisori

Si Nati a mea a avut muci si iarna trecut si asta. Nu pot sa te incurajez, pt ca la noi au tinut cateva LUNI cand avea doi ani. La un moment dat ne obisnuisem asa tare ca nici nu ii mai bagam in seama. Doar ca atunci nu stia sa sufle nasul si a facut otita. I-am dat antibiotic. Pe urma a invatat sa sufle tare si macar nu mai statea asa infundata. Batista beblusului era instrument de tortura pt ea.
Iarna asta e la fel. A inceput in octombrie si uite ca sut doua luni si tot are muci. Si asa sunt toti copiii de la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almy spune:

Citat:
Gabriel fornaie doar in timp ce suge (mai ales la bibe).

Mami de baietel perfect- Gabriel

Si Rebecca fornaie in timpul suptului uneori si mi-am dat seama ca ii iese laptic pe nas. Si am citit ca e normal, cand vine cu jet le iese pe nas, ca nu fac fatza sa inghita.

GEANI, ma bucur pt rezultatul de la pediatru, tineti-o tot asa!

IRILAC, la fel gandeam si eu la primul copil: "ce-aveti frate ca alaptatul e simplu?", ca mie mi se parea cumplit de greu. Si nu ma incuraja nimeni, din spital tipasera la mine sa n-o pun la san la mai putin de 3 ore, deci m-am externat cu sanii super-angorjati. Iar dr meu de familie (barbat) tzipa la mine prin telefon sa ma storc (nu sa alaptez la cerere), ca altfel - citez - "te taie pe tzatze, ca faci mastita". Am facut atunci un pui de depresie frumusel tare. La 6 saptamani sanii erau fleasca, nu se mai umpleau la fel. Stresul s-a dublat. Beam ceaiuri, mancam, dar NU puneam copilul la san la mai putin de 3 ore, nu stiam ce-i ala puseu de crestere sau alaptat la cerere, nu-mi spusese nimeni. Auzeam numai: "plange copilul, clar, laptele tau nu-i bun!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Wow, Almy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns epopeasca spune:

Ei fetelor, cum merg pregatirile de Craciun? Noi azi am primit curcanul a.k.a. Bestia (curcan de casa de 10 kg jumate) si tocmai am terminat de facut turta dulce si am umplut casa cu miros de scortisoara Abia astept sa vina Craciunul sa ma infig in ea
La capitolul cadouri mai avem de bifat, dar usor le rezolvam pe toate.
Bradul e gata de ieri, Andreea a spart deja 3 globuri din greseala, 2 din ele inca de dinainte de a termina de impodobit bradutul. Ce mult imi place mirosul lui in casa...Noi avem o traditie ca in fiecare an sa cumparam cate un ornament nou pt brad, criteriul de baza: sa nu se sparga

toata lumea!

Gina - mami de bebe Sofia Maria si de Andreea Luana 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Corina Maria s-a nascut pe 19 la ora 21.20 cu 3250 gr 51 cm, Apgar 10

Felicitari noilor mamici si Bun venit bbilor

Nicoleta 34+ Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andie_n spune:

Felicit#259;ri nicoleta! Bine ai venit, Corina! Bb sa fie s#259;n#259;toas#259;, papacioasa si necolicoasa, iar tu sa te refaci repede si sa ai laptic pentru ea.
Bubu, mul#539;umim pentru sfaturi!
Geani, bine ca i adormit si la 4, eu nu am dormit deloc între 23.30 si 10 diminea#539;a, bb a mai dormit de la 1 la 3 dar eu la început am p#259;zit-o sa vad daca regurgiteaza, apoi am pus pompa si când sa ma culc s-a trezit ea si nu a mai adormit pana la 10 diminea#539;a. Am fost si la biserica ieri sa îmi citeasc#259; molifta de 40 de zile dupa na#537;tere.
Onutz, mersi de info despre batista bebelusului, sper sa îl conving si pe so#539;. Sau poate o pun mâine ca el e plecat la schi si eu am r#259;mas doar cu soacra si cu bb.
Mena, super ca papa bine Gabriel. Si Ema regurgiteaza foarte des, cred ca înghite mult aer la sân, ca lapte nu prea are de unde, si înghite si când bea din biberon, ca e lacoma.
Gina, sa treac#259; repede raceala.
Angelique, la multe luni înainte!
Of, Almy, ce te-ai chinuit si tu cu alaptatul. Noroc ca acum ai experien#539;a.
Gina, eu nu voi face de Craciun decât friptura, restul tot va face bunica. Mâine sau luni impodobim si bradul, acuma e pe balcon.
Hai ca s- au terminat de uscat rufele, ma duc sa le scot si pe urma încerc sa ma culc, dar parca vad ca tocmai atunci se trezeste bb din nou.
O noapte buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Noi cred ca avem primul puseu de crestere. Ecuatia sta asa: Gabriel e la san la semnal ( cam la 2 ore) , la san stam o ora. Sau stateam... Aseara a stat vreo 3-4 ore cu mici pauze, acum e de o ora si jumatate la tzitzi. Daca il iau plange, suge efectiv orele astea . Daca e nevoie stau mufata 4/24 si nu ii dau lp dar vreau sa va cer parerea. In plus eu am o nenorocire de diaree (nu am mancat nimic aiurea). Sa fie oare laptele meu afectat de asta?

Mami de baietel perfect- Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurika1982 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Geani80

Citat:
citat din mesajul lui dannnah

Dragele mele,

va citesc pe toate ca alaptati si mi se rupe sufletul...eu de azi am terminat-o cu alaptatul. Sunt carne vie sfarcurile mele, mi s-a desprins pielea de pe ele. Nu am vazut niciodata asa ceva, sotul s-a oripilat de-a dreptul de ce indur. Mi s-a jupuit efectiv pielea, supureaza si curge ceva galben din sfarc.. Am incercat de toate, creme, comprese, pompa si mameloane de silicon. Nu are cum sa se refaca pielea in cele 3 ore dintre alaptari. Vad ca a si scazut lapticul - normal, daca nu l-am mai pus la san...Am plans mult zilele astea din cauza asta, am remuscari, stiu ca nu e bine ce fac dar risc sa fac vreo infectie. Ma simt ingrozitor, il privez pe puiul meu de dreptul lui pana la urma...Nu stau bine nici cu moralul, peste tot in maternitate erau afise cu beneficiile alaptatului, toate mamele de acolo aveau lapte siroind...ce sa faca cele care sunt in situatia mea? Se transmite un sentiment ingrozitor de vinovatie, care combinat cu oboseala si cu disperare duce la depresie. In conditiiile astea nici productia de lapte nu are cum sa creasca...

Onutz - - echografia transfontanelara e un eco facut la cap, prin fontanela, care depisteaza eventualele anomalii, cheaguri si alte probleme (Doamne fereste!). Se face cat mai curand dupa nastere, e singura modalitate de epistare precoce. Eu am facut si la prima fetita (din proprie initiativa), iar acum vad ca se recomanda din maternitate.

Noi maine mergem la doctor, mi se pare ca puiul are diaree si nu vreau sa se deshidrateze, mai ales ca vin sarbatorile si nu o sa-mi mai raspunda nimei la telefon. Dupa fiecare masa are diaree in jet efectiv, il aud din camera cealalta. Ori laptele praf, ori nu stiu ce sa zic...In maternitate ii dadeau Lactana (Topfer) si eu ii dau Humana 1.

Azi avem 1 saptamana de viata !

Va pup cu drag!

mamica de Mara - 3 ani si jumatate si viitoare mamica de Marc 39+

Dannah, sunt situatii si situatii. Nu reusesc toate mamicile sa alapteze la san, dar nu este o tragedie. Nu iti dai seama cat de bine inteleg ce simti. Stiu exact ce e in sufletul si inima ta. Acelasi sentiment de neputinta si vinovatie m-a incercat si pe mine la primul copil. Ma simteam o mama rea, imi reprosam ca nu m-am zbatut indeajuns, desi acum privind in urma imi dau seama ca nu aveam ce face. Nici eu nu stiam nimic despre alaptat si eram atat de speriata si obosita ca nu am putut sa o scot la capat.
Eu zic ca trebuie sa facem cum spun cei din avion, intai pune-ti tie masca de oxigen si pe urma copilului. Daca nu ai grija de tine in primul rand, sa fii sanatoasa si impacata, nu vei putea sa ai grija de copilas. Nu suna bine deloc descrierea ranilor de pe sani. Nu ar trebui totusi sa te vada un medic? Ca si eu am avut ragade, dar nu asa. Pare imposibil sa alaptezi din ce spui. De muls cu pompa reusesti? Neaparat trebuie sa rezolvi problema asta. Nu te mai gandi si nu te mai invinovati de nimic. Copilul creste f bine si cu lapte praf daca acolo se ajunge. Mandra mea cea mare asa a crescut si este f bine. Imbarbateaza-te si fii optimista. Tu trebuie sa fii bine ca sa poti sa ai grija de bebe!

Hello fetele!!

MAi apar si io cand gasesc 5minute.acum dumnealui sta in leagan si se screme...e cclar ca ma asteapta distractie,ca face de zici ca a mancat 3 tzatze de vaca:)).

Ce vroiam sa va zic, la fel ca GEani am patit si eu la primul copil.ba mai mult,o aveam si pe doamna soacra pe suflet care-mi manca zilele.si care inainte s anasc ma incurajase:nu toate femeile au lapte, ;lasa ca o sa vezi tu:((.si acasa,statea numai in sufletul meu sa-mi dea sfaturi'' bune''. la prima cezariana a fost greu,dureri,imi supura si operata, deci durerile la mine au durat spre 2 luni.si cat pe ce sa dau imn depresie,deja oluasem cu plansu.acu zau daca am avut vreun stres.din pat m-am dat jos singura la ati, m-auexternat dupa 2 zile,si acasa calaream scarile cand am ajuns(.mai rau ma incurca acum ajutoarele.fac mancare,curat singura si asta in conditiile in care barbatu pleaca la 7 dimi si vine la 6...).cristi nu avrutdeloc tzitzi,ii dadusera bibe din maternitate,la andrei...eram pe usa la neonato la 7 dimi si au fost cinstite de data asta,le dadea cu seringa la copii sa manance...
apropode sanatate lacopii alaptati:fi-miu a bautlp si nu aavut o raceala in 2 ani,si a fost dus peste tot.sunt o gramada de alti factori care intervin.
si insist: copii trebuie sate simta linistita.o zic din poroprie experienta: m-am luat la harta cu sotul din dotare acu vreo 2 saptamani...crsti era langa noi, almic in camera de alaturi...nu-ti zic ce haosse crease, ce urlete la ei...asaca lasam agitatia pentru alte dati ,ca asa nu o scoatemlacapat cu nimic ...si mai dam si in depresie.

Pupam fetele,
Uram bunvenit minunilor si pupammamicile sa aiba laptic si tarie sacreasca puii!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannnah spune:

Pup fetele, multumesc de incurajari!

De cand am reusit sa accept ideea cu laptele praf, sunt mult mai bine cu moralul. Reusesc totusi sa scot laptic cu pompa, e cea mai putin dureroasa metoda. Cam de doua ori pe zi ma mulg , dar as vrea sa incerc sa maresc "doza". Aveti idee cum? Daca ma mulg doar de doua ori pe zi scot cam 60 ml, ca se aduna. La 3 ore nu reusesc decat vreo 15 ml...

Ca si crema am reusit a mai reduc din rani cu crema concentrata de galbenele, pusa din belsug pe un tampon de san si lasata acolo cat mai mult. Ideea e sa nu s eusuce ca sa nu se formeze cruste. S-au mai redus ranile.....dar si laptele

Mena - , diareea e diaree de tranzitie, ieri am fost la pediatru ptr problema asta Nu te ingrijora. Iar fornaitul de care zici tu e de la lapte, dupa ce mananca se intampla de obicei.

Angelique - si eu cred ca am avut o fisura anala sau un hemoroid intern asta-vara, daca mai tii minte ma plangeam pe aici...E groaznic, stiu prin ce treci, Exista o crema de plante - FITOROID (de la Aboca), se gaseste la Help Net. Cu asta mi-a trecut, se poate folosi in sarcina si in timpul alaptarii. In rest incearca sa nu stai drept in fund, ci intr-o parte, foloseste servetele umede speciale dupa fiecare mers la toaleta (asta daca nu poti sa faci dus).

Am fost ieri la pediatru din cauza diareei, Marc e bine, are 3.600 grame, tonus bun...I-a facut si echo la fontanela - are un chist mic de 3 mm din cauza suferintei din travaliu probabil. Nu e grav, trebuie sa-i dau niste prafuri cu acid folic si tarosin o luna de zile.

Va pup

Mergi la inceput