Felicitari Mica, Ary, Iulia! Hai Nicoleta! #50
Raspunsuri - Pagina 17
Geani80 spune:
Asa...
Fetita mea nu are nici o problema. A crescut bine, in lungime a luat 7 cm de la nastere si in greutate este absolut normala cresterea, chiar daca e spre limita de jos. Este o crestere NORMALA si asta este tot ce imi doream sa aud.
Sa-i dea Dumnezeu sanatate acestui medic pediatru. Nu am pomenit nimic de parerile medicului de familie, ca sa nu o influentez in vreun fel. Am lasat-o sa evalueze copilul fara sa zic nimic. Dupa ce m-a linistit ca totul este in ordine, i-am spus si despre medicul de familie si sfatul primit de a-i da neaparat lapte praf copilului pt ca nu creste suficient in greutate. Ea (dr pediatru) nu este de acord cu suplimentul de lapte praf decat in situatia in care copilul urla de foame pt ca nu se satura cu laptele matern. La noi nu este cazul. Mi-a spus ca ar trebui sa monitorizez saptamanal greutatea, sa fie 125g pe saptamana. Daca continua sa ia sub limita asta, trebuie facute alte investigatii, sa nu aiba infectie urinara. Se face sumar de urina, urocultura si apoi hemoleucograma. Stiu toate astea f bine pt ca le-am facut si la Nati. E posibil sa aiba si o lipsa de fier, dar asta tot la analize se vede. Are ceva lipsa de calciu pt ca palmutele si talpitele sunt umede. Cel putin asa erau la control. Nu am sesizat asta acasa si ma gandesc ca poate transpirase pe drum ca o infofolisem tare.
Cu analizele astea pt infectie urinara eu am patit-o la Nati. I-am recoltat eu urina asa cum m-am pricepit cu punguta aia speciala, iar la rezultate a iesit E coli. I-am luat si sange si m-am dus cu toate rezultatele la dr Marcu la Medlife. Mie nu mi-a placut deloc dna aia dr. Nu stiu despre experientele altora, dar eu nu am pomenit dr mai expeditiv si necomunicativ. Tot incercam sa intreb, sa spun ceva si nu ma lasa. Desi avem cu totii abonamente la clinica si in mod normal consultatiile nu le platim, la ea se plateste. Am dat un milion ca sa plec asa cum am venit. In fine, s-a uitat fugar pe rezultate si ne-a prescris antibiotic. Eu am executat, dar am zis ca trebuie sa-mi gasesc un pediatru bun in care sa am incredere si el sa aiba raspunsuri pertinente la toate intrebarile mele si sa nu ma expedieze. Si am gasit. M-am dus cu analizele lui Nati, s-a uitat ea si imi spune ca Nati nu a avut infectie. In urina iesise E coli dar in sange totul era normal. Concluzia, am recoltat prost urina. E coli se gaseste in intestinul gros, deci in caca, si daca nu am spalat-o ff bine inainte de a recolta, poate sa iasa la analiza urinei. Dr Marcu ne daduse antibiotic fara sa se mai uite si pe analiza de sange. Si cu asta, mi-am jurat atunci ca nu mai calc pe la Marcu si ne-am "lipit" de noua noastra pediatra care nu ne-a dezamagit. Este omul care ma linisteste atunci cand o mai iau razna cu grijile mele, fondate sau nu.
Hai ca m-am intins cu povestile :) Am tinut sa va spun pataniile, mai ales pt mamele de fetite, pt ca recoltarea de pipi trebuie facuta cu mare atentie, sa nu patiti ca mine.
Concluzia vizitei de azi, trebuie sa ii dau fetei vigantol 2 picaturi pe zi, gluconat de calciu si sa urmaresc saptamanal greutatea. Doamne ajuta sa fie bine! La noi si la toata lumea.
Geani80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MACARIE fetele vin si eu sa ma laud cu mandra mea, dar pun linkul aici ca nu stiu unde in alta parte https://picasaweb.google.com/102280662496723264658/POZEILINCA , avem colici rau de tot ....nu stiu ce sa-i mai dau ......le-am incercat pe toate si degeaba , a facut si hernie ombilicara de cat plange cu toate ca stau cu ea in brate , mai avem putin si trece , inca o luna ,am facum aproape 4 kg la o luna si jumate , a luat bine in greutate , lapte meu este pa de la 2 saptamani , papa lapte praf daca stiti vreun remediu pt colici....sunt dispusa sa incerc orice numai sa nu o mai vad cum se chinuie ] felicitari tuturor fetelor car au nascut , sa dea Dumnezeu sa va bucurati de bebelusi si sa creasca mari si sanatosi --------------------------------------------------------------------- Mamica de buburuza mica si terorista xenia 21-02-2008 ............................................. Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos -------------------------------------- hainutele noastre: https://picasaweb.google.com/102280662496723264658 |
Am vazut ce papusica zambareata ai tu acolo :)
Imi pare ru ca va chinuie colicile :( E rau tare sa vezi ca puiul sufera. Ai incercat sa ii dai ceva picaturi gen Bonnisan, Infacol, Colief? E naspa ca e urat afara, pt ca daca are colici si ziua, macar daca o scoti, doarme si se linisteste.
irilac31 spune:
Scriu si eu acum repede pana se trezeste piticul
Dragelor vad ca nu sunt singura cu probleme de alaptat...aseara am adormit plangand. Ma simt f vinovata ca nu pot sa-l pun mai des la san sa vina lapticul mai mult.Ma chinuiingrozitor cand vine ora mesei, ba pune siliconul, ba stai ca nu prinde bine, trage cu pompa, pune completare...ma consum enorm. Ma ia groaza cand ma gandesc ca acum am ajutor pe sotul meu, dau in 2 sapt el va fi la servici si ce voi face eu atunci ca nici pompa nu voi mai avea. Ma dor sfarcurile f tare, aseara am zis sa incerc sa-i dau fara protectia de silicon....am sarit o data ca s-a speriat si piticul
Sincer....voi cum reusiti sa alaptati?Eu una nu pot suporta durerea asta si ma simt super vinovata ca am trecut prin atatea sa am puiul in brate si acum nu-s in stare sa-i dau de papa .
Laptic am putin, nu as putea sa-l alaptez exclusiv la san...ce bine de cele din Bucuresti macar puteti apela la un consultant in lactatie. In disperare am cautat pe net sa vad daca sunt si in zona mea.....ti-ai gasit..
Si bebe meu sughite f tare, uneori dupa ce termina papa si ii vine lapticul inapoi, mi-e mila de el ca se zguduie tot...am intrebat pe dr de fam si mi-a zis sa-i dau 2 picaturi de lamaie si ii va trece plus ca ii va face si bine ca e vit c. Inca n-am apucat sa experimentez, vam scris ca poate va ajuta si pe voi.
Va las ca se trezeste minunea. pupici la toate
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
38+
Geani80 spune:
citat din mesajul lui irilac31 Scriu si eu acum repede pana se trezeste piticul Dragelor vad ca nu sunt singura cu probleme de alaptat...aseara am adormit plangand. Ma simt f vinovata ca nu pot sa-l pun mai des la san sa vina lapticul mai mult.Ma chinuiingrozitor cand vine ora mesei, ba pune siliconul, ba stai ca nu prinde bine, trage cu pompa, pune completare...ma consum enorm. Ma ia groaza cand ma gandesc ca acum am ajutor pe sotul meu, dau in 2 sapt el va fi la servici si ce voi face eu atunci ca nici pompa nu voi mai avea. Ma dor sfarcurile f tare, aseara am zis sa incerc sa-i dau fara protectia de silicon....am sarit o data ca s-a speriat si piticul Sincer....voi cum reusiti sa alaptati?Eu una nu pot suporta durerea asta si ma simt super vinovata ca am trecut prin atatea sa am puiul in brate si acum nu-s in stare sa-i dau de papa . Laptic am putin, nu as putea sa-l alaptez exclusiv la san...ce bine de cele din Bucuresti macar puteti apela la un consultant in lactatie. In disperare am cautat pe net sa vad daca sunt si in zona mea.....ti-ai gasit.. Si bebe meu sughite f tare, uneori dupa ce termina papa si ii vine lapticul inapoi, mi-e mila de el ca se zguduie tot...am intrebat pe dr de fam si mi-a zis sa-i dau 2 picaturi de lamaie si ii va trece plus ca ii va face si bine ca e vit c. Inca n-am apucat sa experimentez, vam scris ca poate va ajuta si pe voi. Va las ca se trezeste minunea. pupici la toate MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot 38+ |
Irilac, nu e musai sa fie consultant in lactatie. Poti vorbi cu o alta mamica care are experienta sau un dr pediatru binevoitor care sa verifice cum procedezi. Pana una alta, neaparat trebuie sa rezolvi problema cu ranile. Da-te cu lapticul tau, Garmastan sau lanolina. Tine sanii dezgoliti si f important, nu te stresa, nu te supara, nu plange, ca se duce lapticul din cauza starii tale. Imbarbateaza-te si repeta-ti ca va fi totul bine. Chiar va fi! Trece greul, si,indiferent ca vei alapta sau nu, vei fi la fel de fericita cu puiul tau la fel ca toate mamicile.
Geani80 spune:
citat din mesajul lui MACARIE fetele vin si eu sa ma laud cu mandra mea, dar pun linkul aici ca nu stiu unde in alta parte https://picasaweb.google.com/102280662496723264658/POZEILINCA , avem colici rau de tot ....nu stiu ce sa-i mai dau ......le-am incercat pe toate si degeaba , a facut si hernie ombilicara de cat plange cu toate ca stau cu ea in brate , mai avem putin si trece , inca o luna ,am facum aproape 4 kg la o luna si jumate , a luat bine in greutate , lapte meu este pa de la 2 saptamani , papa lapte praf daca stiti vreun remediu pt colici....sunt dispusa sa incerc orice numai sa nu o mai vad cum se chinuie ] felicitari tuturor fetelor car au nascut , sa dea Dumnezeu sa va bucurati de bebelusi si sa creasca mari si sanatosi --------------------------------------------------------------------- Mamica de buburuza mica si terorista xenia 21-02-2008 ............................................. Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos -------------------------------------- hainutele noastre: https://picasaweb.google.com/102280662496723264658 |
Anca, spune-mi te rog, sta Ilinca in balansoarul ala? Eu tot stau si ma framant, sa iau, sa nu iau, pt ca Sara mea e leganata pe picioare toata ziua. Asa o linistesc, ii place, doarme, stam aproape toata ziua, insa, s-a invatat asa si nu ma lasa sa plec un minut. Si pe Nati am leganat-o si numai asa a adormit pana la un an jumate si nu prea a fost bine. Daca Sara ar sta intr-un leganel din ala, as reusi sa mai fac si eu una alta prin casa. Acum mananc si fac ordine pe fuga si nu e bine.
bioana spune:
ONUTZ asa si noi cu laptele.imi scot cat pot si suntem cu lapte praf.important e sa manance, sa creasca si sa fie sanatoasa.ne adaptam.un la al tau baiat.
MENA ce mai face Gabriel¿ azi va externati¿ multa sanatate la amandoi!!
DANNNAH nu te mai invinovati!! nu ies intotdeauna lucrurile asa cum le planificam.ne adaptam din mers.cee e mai bine pentru bebe. felicitari pentru o saptamana de viata!!
MACARIE pupam fetita sa ii treaca colicii....noi nu avem si sper sa niic nu facem...
GEANI ma bucur ca fetita ta e bine. asta e cel mai important.noi am stat vinerea trecuta 3 ore si jumatate la pediatra ca nu i-a placut ca irina a pierdut in greutate si voia sa ii faca analiza de urina. i-a pus punga asistenta.a facut dar in punga cativa picuri si restul a ajuns in scutec...apoi a facut pe cantar...si abia dupa 3 ore si ceva a reusit sa faca in noua punga...a iesit bine. azi am fost din nou si a mai luat de luni pana azi 60 de gr. a zis ca e bine. mergem din nou pe 28, la controlul de o luna. suntem insa bucurosi ca azi ne-au ajuns acasa,prin posta,rezultatele la analiza de sange luata din calcai. e totul in limitele normale.saptamana viitoare trebuie sa ducem rezultatele la pediatra.
IRILAC si eu ii dau mai mult lapte praf decat de la mine...asta e.nu e capat de lume.hai, capul sus!! nu e prea mica sa ii dau lamaie¿o sa ii cada bine la stomacul ei asa de firav¿ mie mi-a zis sa o pun la san cand sughite....ma doare sufletul ca se cutremura toata,ca sughite frate de 2-3 ore pe zi...
pe mine m-a ajutat lanolina la inceput, cand mi-a facut rani.
ziua irina sta in leagan cuminte, cu ochii mari deschisi. nu o leagan sa adoarma. o pun in patul ei cu capul lipit de partea de sus sa nu se mai foiasca si in cateva minute viseaza....daca nu se trezeste ea la 3 ore o trezesc eu.pana ii schimb scutecul, o spal,uneori se trezeste...daca nu se intinde doar,casca si ii dau sa manance.si o ia de la capat.
fetelor, aseara am fost la asociatia romanilor de aici ca mosul i-a adus cadou la irina.cand i-a strigat numele ea dormea dusa,desi erau vreo 60 de copii si o galagie ingrozitoare...primul ei cadou de la mos...
mai e asa de putin pana la craciun...abia astept sa fac bradul.
pupici la toti bebelusii!!
dana0000 spune:
Mica felicitari,durdunica ta sa se faca mare si sanatoasa,sa va aduca numai bucurii!
Mena bun venit acasa,prima noapte a fost horror la noi,dupa e mai bine.
Onutz al meu bebe sughita cand eram la neonatologie la consult si a zis ca sa-i dea lamaie.Nu am vrut eu dar se pare ca e permis.
Dana te rog sa nu mai fii amarata,asa eram si eu.Nu esti o mama mai putin buna daca nu poti alapta,sa fim seriosi cati copii nu au crescut cu lapte praf.Sanatatea ta e la fel de importanta ca a copilului,nu te neglija.Exact asa ma simt si eu cateodata,vinovata cand ii dau completare dar el e bine mersi,cu burtica plina si ochii mari,nu e incruntat,nu mai plange.Si daca il chinui cate 2ore la san pana nu mai curge nici pic si el devine nervos rezolv ceva?
Teoriile alea cu laptele care e suficient,ca nu exista sa nu se sature sunt un pic cam exagerate.Poate daca nasteam natural se instala mai repede lactatia si nu exista acest dezechilibru desi prietena mea a nascut natural si tot nu se satura,ii facea rani si tot asa.Eu zic sa fii tare,cum zice sotul meu:cand ii faci biberon nu inseamna ca ii dai otrava,e doar o metoda sa creasca mare.Daca al meu e un fomist care ar suge nonstop,acum ce sa fac...cand sa se formeze stocul de lapte sa se sature el...
Popi asa deci,ai fost la petrecerea firmei...si al meu ma incuraja sa ma duc dar totusi avea doar 11 zile cand am avut eu party,nu eram chiar in forma.
Bubu un pupic pt bebe colicos,hai ca scapati voi si sa vezi atunci alintareala
Geani se pare ca intuitia ta de mama a fost ok,bravo!
Mamici eu am o problema,cum sa adorm copilul? Adica al meu adoarme numai la san,alaptat pe o parte si asa cu ochii inchisi el tot trage din san.Pana nu adoarme profund nu scot sanul din gurita lui ca face ochii mari.Apoi il pun sa doarma langa mine ca daca il pun in patut se trezeste instant si o luam de la capat,problema e ca sanii sunt goliti de el si nu mai are ce trage si decat sa se trezeasca mai bine il tin asa langa mine.
M-am convins ca teoriile functioneaza pana ai tu copilul tau,apoi se anuleaza Eram ferm convinsa ca o sa doarma la el in camera in patut si cand colo el doarme la noi in camera in pat
Mai adoarme in brate la mami meu,plimbat si cantat prin casa.Eu daca ii fac asa plange,ma linge,probabil mirosul de lapte il atrage si cum e un mancacios numai la asta se gandeste.
Si inca o problema:vergeturileeeeeeeeeeee...sunt vinetii,cum fac sa isi revina cat mai repede?Sunt asa multeeee....
Vreo crema minune?
Va las,ma pun in pat langa el ca doarme de la 3 si curand se va trezi
Geani80 spune:
Mai fetelor, nu mi-au mai adus nemernicii aia aparatul foto pt Nati... M-am trezit si eu acum, cand cei cu magazinul online nu mai au program. Si cu banii luati, si fara aparat. Nu-mi vine sa cred ce teapa mi-am luat. Acum nu imi mai trebuie nici un aparat, ca mai bine ma duc la magazin sa iau, dar sa imi recuperez banii. Sa-mi fie invatatura de minte.
angiuta spune:
Buna fetelor!
De miercuri suntem si noi acasa. Nadia e cumintica, doarme binisor, prima noapte acasa a dormit 5 ore jumate legat, azi-noapte s-a trezit cam la fiecare 2 ore. O alaptez la cerere. Laptele a venit de miercuri dimineata, dar de rani nu am scapat, le tratez cu lanolina. Ea e micuta si nu deschide gura asa cum trebuie. A recuperat aproape greuratea de la nastere, azi a cantarit-o moasa si are 3060 g, din spital iesisem cu 2900.
Eu sunt in schimb extrem de obosita din cauza lipsei de fier,ma refac foarte greu. Cat mi-am dorit o nastere naturala. ca sa ma refac rapid dar uite ca au fost omplicatii si recuperarea e lenta...
Aschiutza mi-au facut anestezie spinala, mi-au zis ca e o interventie scurta de 10 min dar a durat aproape dublu pentru ca bucata de placenta lipita era mai mare decat se asteptau. in timpul interventiei mi-a scazut pulsul de 3 ori si m-am speriat foarte tare, dar am trecut peste.
Popi da, am observat de cand le-am ales ca Nadia Diana au exact aceleasi litere in componenta iar numele nostru de familie asa cum il screm in germana, fara diacritice, are doar un L in plus .
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 40+