Felicitari Mica, Ary, Iulia! Hai Nicoleta! #50
Raspunsuri - Pagina 16
mena1906 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui epopeasca
Felicitari!!! Sa cresteti mari, frumosi si sanatosi Gina - mami de bebe Sofia Maria si de Andreea Luana 2 anisori |
Multumim
Mami de baietel perfect- Gabriel
dannnah spune:
Dragele mele,
va citesc pe toate ca alaptati si mi se rupe sufletul...eu de azi am terminat-o cu alaptatul. Sunt carne vie sfarcurile mele, mi s-a desprins pielea de pe ele. Nu am vazut niciodata asa ceva, sotul s-a oripilat de-a dreptul de ce indur. Mi s-a jupuit efectiv pielea, supureaza si curge ceva galben din sfarc.. Am incercat de toate, creme, comprese, pompa si mameloane de silicon. Nu are cum sa se refaca pielea in cele 3 ore dintre alaptari. Vad ca a si scazut lapticul - normal, daca nu l-am mai pus la san...Am plans mult zilele astea din cauza asta, am remuscari, stiu ca nu e bine ce fac dar risc sa fac vreo infectie. Ma simt ingrozitor, il privez pe puiul meu de dreptul lui pana la urma...Nu stau bine nici cu moralul, peste tot in maternitate erau afise cu beneficiile alaptatului, toate mamele de acolo aveau lapte siroind...ce sa faca cele care sunt in situatia mea? Se transmite un sentiment ingrozitor de vinovatie, care combinat cu oboseala si cu disperare duce la depresie. In conditiiile astea nici productia de lapte nu are cum sa creasca...
Onutz - - echografia transfontanelara e un eco facut la cap, prin fontanela, care depisteaza eventualele anomalii, cheaguri si alte probleme (Doamne fereste!). Se face cat mai curand dupa nastere, e singura modalitate de epistare precoce. Eu am facut si la prima fetita (din proprie initiativa), iar acum vad ca se recomanda din maternitate.
Noi maine mergem la doctor, mi se pare ca puiul are diaree si nu vreau sa se deshidrateze, mai ales ca vin sarbatorile si nu o sa-mi mai raspunda nimei la telefon. Dupa fiecare masa are diaree in jet efectiv, il aud din camera cealalta. Ori laptele praf, ori nu stiu ce sa zic...In maternitate ii dadeau Lactana (Topfer) si eu ii dau Humana 1.
Azi avem 1 saptamana de viata !
Va pup cu drag!
mamica de Mara - 3 ani si jumatate si viitoare mamica de Marc 39+
MACARIE spune:
fetele vin si eu sa ma laud cu mandra mea, dar pun linkul aici ca nu stiu unde in alta parte https://picasaweb.google.com/102280662496723264658/POZEILINCA
, avem colici rau de tot ....nu stiu ce sa-i mai dau ......le-am incercat pe toate si degeaba , a facut si hernie ombilicara de cat plange cu toate ca stau cu ea in brate , mai avem putin si trece , inca o luna ,am facum aproape 4 kg la o luna si jumate , a luat bine in greutate , lapte meu este pa de la 2 saptamani , papa lapte praf
daca stiti vreun remediu pt colici....sunt dispusa sa incerc orice numai sa nu o mai vad cum se chinuie ]
felicitari tuturor fetelor car au nascut , sa dea Dumnezeu sa va bucurati de bebelusi si sa creasca mari si sanatosi
---------------------------------------------------------------------
Mamica de buburuza mica si terorista xenia 21-02-2008
.............................................
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
--------------------------------------
hainutele noastre: https://picasaweb.google.com/102280662496723264658
MACARIE spune:
dannnah, incearca neaparat crema de la MULTI-MAM,LANOLIN face minuni , exact asa eram si eu , imi dadeam la fiecare 20 minute cu ea , bebe poate sa manance fara probleme chiar daca esti data cu ea, eu cand ma mulgeam scoteam laptele rosu din cauza sangelui , a fost groaznic ....incearca nu ai ce pierde , daca vrei eu mai am putina in tub , ti-o trimit cu drag sa vezi cum este ,
-------------------------------------------------------------
Mamica de buburuza mica si terorista xenia 21-02-2008
.............................................
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
--------------------------------------
hainutele noastre: https://picasaweb.google.com/102280662496723264658
IPopica spune:
Pfuai, lipsesc si eu nitel si se umple forumul de minuni!
Felicitari, sanataturi si veselie pentru:
Cellena si cetateanca Ema (ma, ce fatuca are ea, iti vine s-o mananci cu falcute cu tot)
Mya si Daniel
Dannah si Marc
Mena si ridicatorul de fustite
Angiuta si Nadia
Iuliaaaaa ! Felicitari mamica de pereche motata!
Ary si mica Sofia
Mica si Natalia
Cellena subscriu la faza cu animalutele; si eu am "crescut" 2 catei inainte sa apara fi-mea, si da, experienta conteaza; e un fel de preview pentru dependenta de tine a unui alt suflet, pentru programarea concediilor in functie de cine poate sta cu animalutul, de alergaturi la doctor, de program zilnic impartit si in functie de nevoile altcuiva (plimbare, joaca etc). Una dintre diferente e ca un caine nu o sa ajunga niciodata sa-si faca singur un sandwich Iar o alta diferenta e ca pe fi-mea tre s-o spal zilnic, pe Bella puteam s-o spal si la o luna.
Iulia, de acord cu pastratul mintilor intregi in cazul mamelor proaspete. Tocmai din acest considerent sambata trecuta, dupa baita si masa, i-am pus-o lu' ta-su in brate si m-am dus la petrecerea de craciun a firmei . M-am bestializat cu apa plata, tutun si ceva zbantuiala (a trebui sa ma descalt intr-un final, ca n-am mai stat din mai pe tocuri). Ce-i drept la 2 cand m-am intors acasa, m-a luat de buna, ca a cascat cepele fix cand am intrat pe usa .
Nicoleta, sa-mi explici cum ai invatat-o pe Bia sa adoarma singura, ca mie nu-mi iese neam
Aschiutza, eu te inteleg si nu te judec; ca am si eu suficiente momente in care simt ca o iau razna si scrasnesc din dinti. Exemple: dupa ce se satura, sta in continuare inclestata pe tzitzi si se joaca cu limba si ma gadila de mor, de-mi vine s-o smulg instant; sau o apuca pandaliile cu tzatza mea in gura si trage de ea in toate directiile, oracaind infundat in acelasi timp; o schimb, o hranesc, o giugiulesc si pe ea o apuca urlatul - o plimb, o mangai, o gadil, o pup, ii vorbesc, ii cant si ea continua cu urlatul. Ca sa nu mai vorbesc de zilele in care nu pune geana pe geana si tipa constant si io nu mai stiu ce sa-i mai fac ..... (noroc ca-s rare zilele astea).
Angiuta nu stiu daca ai observat, dar cele doua nume alese de voi au in componenta fix aceleasi litere
Mami, metoda noastra pentru acea acnee este ignoratul. Ii apar si dispar ca prin minune, de dimineata pana seara. Ca toaleta la modul general: gel de dus mustela stelatopia, masaj cu ulei de migdale si dimineata o sterg pe fata, maini, gat si urechi cu apa termala. S-au rarit destul de mult aparitiile respective si nu cred ca substantele enumerate mai sus au avut cine stie ce aport in directia asta. Subscriu la partea cu adormitul, asa e si Mara, mereu o ciupeste patutul de bucute. Si da, mai am si burta si nu, nu e de la mancare, e de la muschii sectonati si pielea intinsa. Mai da-ti o luna, maxim 2. Sau apuca-te incet incet de abdomene, macar 10 pe zi (eu nu m-am apucat, si ma indoiesc ca voi face vreodata, ca lenea e cat carul pe mine).
Ana, ma bucur ca te-ai mutat la noi. Cu preturile nu te pot ajuta, am nascut la privat si acolo e clar tariful. Eu am fost in travaliu de la 3 dimineata pana la 9, cand ajunsesem la dilatatie 5. Daca nu ar fi fost cazul de cezariana, doc-ul mi-a spus ca intr-o ora, maxim 2 as fi nascut. Dar asta difera de la persoana la persoana. Comentariul tau cu atmosfera primitoare mi se pare putin deplasat, poate unele fete nu aveau ce sa iti raspunda. Te referi la municipal/universitar, banuiesc.
Onutz, ne laudam cu zambete si ranjete. A inceput sa ne rasplateasca si noua eforturile de a o distra . Prima oara i-a zambit lu' ta-su de mos Nicolae, dar el nu a crezut ca e pe bune, credea ca e tot grimasa. Mie-mi ranjeste cand ii umblu in chiloti, nu de alta dar vorbesc ca nebuna cu ea cand o manevrez si ma maimutaresc ca o retarda. Si serile trecute, era la mine in brate si ta-su o jughinea si i-a ranjit cu gura pana la urechi si cu sonor de i-au dat astuia lacrimile instant. O sa-l faca din vorbe, clar
Transfontanelara aia e o eco de li se face la cap, prin fontanela de sus. E echivalentul tomografului nostru in ceea ce priveste “vizibilitatea”.
Almy, am infipt-o mai adanc in apa pentru ca ii place balaceala si ca sa nu-i fie frig. Cand e pe spate deja trage niste chiote anemice si da din craci; dupa aventura respectiva, verticala scrie si pe ea la partea de spalat pe spate si dureaza f putin pana intra la limpezit si sters. Ce sa zic, voiam sa faca si ea pluta pe burta
Fetelor, eu am renuntat sa o mai trezesc pe a mea. Avand in vedere ca ia in greutate cam 300 g pe saptamana, nu mai chinui copilul. Are 6 mese pe zi, noaptea doarme legat cate 6 ore, iar in timpul zilei e dupa cum bate vantul, uneori primele 2 mese sunt la doua ore distanta, apoi are pauza de 4 ore, alteori se trezeste singura la 3 ore - 3 ore jumate. Intr-o zi a fost mai maraita si a mancat de 3 ori la intervale de cate o ora si apoi a dormit dusa juma de zi. O las ca pe ea, ca vad ca stie ea mai bine ce face.
Cellena, cu pompa nu vei scoate niciodata tot; cel putin mie nu-mi iese; mulgeam pana-mi invineteam sanul si apoi daca o puneam pe fi-mea ea tot mai reusea sa scoata ceva. Si de nervi, mi-am luat si o pompa electrica - fix acelasi rezultat ca cea manuala. Incearca sa faci pauza de pompat, sa masezi bine sanul inspre mamelon, pui iar pompa, sau in timpul pompatului sustine/apasa diverse zone ale sanului (lateralele, zona inferioara). Asa o sa mai scoti inca 10 maxim 20 ml.
Eu laptele muls il congelez pentru orice eventualitate (daca o trebui sa plec urgent de acasa, daca raman fara lapte, de-astea). Datat frumos, sa stiu sa-l scot dupa 3 luni. Si nu ma mulg constant, cam o data pe saptamana, sau daca se congestioneaza prea tare sanii.
Ah, sii bun venit in lumea mamelor pe care fac kk ploduletii
Camys, bun venit si nastere usoara! Si eu i-am facut certefecat la vreo saptamana d ela nastere, deci eram deja de vreo 4 zile acasa cu ea.
Geani, din ce vad eu in poza, cea mica are niste falcute numai bune de pupacit. Si 100 g pe saptamana nu este neam putin. Este in regula. Atat timp cat e energica las-o sa strambe din nas la san. Si da-le naibii de grafice, daca ar fi sa ma iau dupa ele, fi-mea ar avea predispozitie spre obezitate la cat ia ea in greutate saptamanal. In carte scrie de 200 / sapt, a mea ia 300/sapt.
Nu o mai scot afara ca nu ma lasa ta-su (plus ca ne-a zis desteapta de pediatra sa nu o scoatem la grade cu minus pana nu face 4 luni). Dar o tin zilnic fie in balcon fie in dreptul balconului. Nu e acelasi lucru, dar e pe acolo.
Bubu, a mea a plans cu lacrimi la 3 saptamani fix, pe 26 noiembrie. Dar nu plange mereu asa. Daca e de fitzosenie nu-i dau si lacrimile. (da stiu, nu esti de acord cu asta, dar jur ca a mea plange si doar asa, ca sa ma nierveze pe mine). Lacrimi avem cand ii este foame sau cand o mai chinuie burta. Nu plange niciodata de scutec murdar. Poate si fiindca se cam aude cand produce nr 2 si o schimb destul de repede.
Dana, eu am lasat-o pe a mea de fiecare data cand am avut ocazia, si cu mama si cu soacra-mea. Lasam laptele muls in frigider si de restul s-au preocupat ele. Si n-am avut nici o remuscare (oi fi vreo mama rea?). Cand o las cu ta-su, nu se pune
Dannah, eu mi-am dat in primele zile cu lanolina de la multimam; e ok ca nu trebuie spalata musai inainte de alaptare. Bine, eu nici nu am avut ce ai tu (doar o usoara sensibilitate si usturime), dar incearca, poate functioneaza.
Si incearca sa alaptezi din fiecare san macar o data pe zi, cu protectia de silicon. Poate isi revin incet incet mameloanele si treci inapoi pe san tot timpul.
Angelique, si a mea mai pateste asa. Eu am pus pe seama faptului ca trage din san de zici c-am tinut-o nemancata 2 zile. Ce-I drept pe nas nu prea am vazut sa-I sara laptele, dar sunt cu ochii si urechile pe ea ca pe butelie ca se aude cand intra laptele prea puternic si o ia si pe alte parti si atunci o demufez o tin nitel in sus, o mai gadil si o mufez iarasi pana incepe si ea sa suga intr-un ritm mai lent. Asa ca urmareste-l cu atentie si daca auzi si altceva in afara de inghitit, ceva gen fornaitura sau ca o cascada mica (nici nu stiu cum sa explic) sau un ghiorait de mate, ia-l usor de la san, indreapta-l incetisor si bate-l pe spate nitel; a mea uneori ragaie mai tare ca ta-su.
Pup fetele!
andie_n spune:
Geani, activeaz#259;-#539;i mesajele private ca sa î#539;i dau num#259;rul de telefon.
Geani80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dannnah Dragele mele, va citesc pe toate ca alaptati si mi se rupe sufletul...eu de azi am terminat-o cu alaptatul. Sunt carne vie sfarcurile mele, mi s-a desprins pielea de pe ele. Nu am vazut niciodata asa ceva, sotul s-a oripilat de-a dreptul de ce indur. Mi s-a jupuit efectiv pielea, supureaza si curge ceva galben din sfarc.. Am incercat de toate, creme, comprese, pompa si mameloane de silicon. Nu are cum sa se refaca pielea in cele 3 ore dintre alaptari. Vad ca a si scazut lapticul - normal, daca nu l-am mai pus la san...Am plans mult zilele astea din cauza asta, am remuscari, stiu ca nu e bine ce fac dar risc sa fac vreo infectie. Ma simt ingrozitor, il privez pe puiul meu de dreptul lui pana la urma...Nu stau bine nici cu moralul, peste tot in maternitate erau afise cu beneficiile alaptatului, toate mamele de acolo aveau lapte siroind...ce sa faca cele care sunt in situatia mea? Se transmite un sentiment ingrozitor de vinovatie, care combinat cu oboseala si cu disperare duce la depresie. In conditiiile astea nici productia de lapte nu are cum sa creasca... Onutz - - echografia transfontanelara e un eco facut la cap, prin fontanela, care depisteaza eventualele anomalii, cheaguri si alte probleme (Doamne fereste!). Se face cat mai curand dupa nastere, e singura modalitate de epistare precoce. Eu am facut si la prima fetita (din proprie initiativa), iar acum vad ca se recomanda din maternitate. Noi maine mergem la doctor, mi se pare ca puiul are diaree si nu vreau sa se deshidrateze, mai ales ca vin sarbatorile si nu o sa-mi mai raspunda nimei la telefon. Dupa fiecare masa are diaree in jet efectiv, il aud din camera cealalta. Ori laptele praf, ori nu stiu ce sa zic...In maternitate ii dadeau Lactana (Topfer) si eu ii dau Humana 1. Azi avem 1 saptamana de viata ! Va pup cu drag! mamica de Mara - 3 ani si jumatate si viitoare mamica de Marc 39+ |
Dannah, sunt situatii si situatii. Nu reusesc toate mamicile sa alapteze la san, dar nu este o tragedie. Nu iti dai seama cat de bine inteleg ce simti. Stiu exact ce e in sufletul si inima ta. Acelasi sentiment de neputinta si vinovatie m-a incercat si pe mine la primul copil. Ma simteam o mama rea, imi reprosam ca nu m-am zbatut indeajuns, desi acum privind in urma imi dau seama ca nu aveam ce face. Nici eu nu stiam nimic despre alaptat si eram atat de speriata si obosita ca nu am putut sa o scot la capat.
Eu zic ca trebuie sa facem cum spun cei din avion, intai pune-ti tie masca de oxigen si pe urma copilului. Daca nu ai grija de tine in primul rand, sa fii sanatoasa si impacata, nu vei putea sa ai grija de copilas. Nu suna bine deloc descrierea ranilor de pe sani. Nu ar trebui totusi sa te vada un medic? Ca si eu am avut ragade, dar nu asa. Pare imposibil sa alaptezi din ce spui. De muls cu pompa reusesti? Neaparat trebuie sa rezolvi problema asta. Nu te mai gandi si nu te mai invinovati de nimic. Copilul creste f bine si cu lapte praf daca acolo se ajunge. Mandra mea cea mare asa a crescut si este f bine. Imbarbateaza-te si fii optimista. Tu trebuie sa fii bine ca sa poti sa ai grija de bebe!
Geani80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andie_n Geani, activeaz#259;-#539;i mesajele private ca sa î#539;i dau num#259;rul de telefon. Andreea de Emilia (09.11.2012) MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot Tratament: Clexane 0.6, Femibion2, Cetebe, MagneB6, Maltofer Fol, 2 Dopegyt |
Merci, Andie! Nu stiu exact insa ce trebuie sa fac ca sa activez mesajele private... Am intrat acolo dar nu vad nimic de activat. Poti sa imi trimiti pe geani24@yahoo.com.
Multumesc inca odata!
Revin indata sa va spun cum a fost la pediatru.
onutz83 spune:
Bubu, si noi suntem sughitaciosi, ca in burtica si ne enervam si plangem...
Si noi tot hainute mai mari purtam
Geani, eu nu-l scot afara pe vremea asta, ca nu mi-a gresit cu nimic
Pyao, si noi avem niste cosulete mici, il dau cu apa termala, trec si apar altele :(
Dannnah, imi pare rau ca suferi atat... incearca si lanolina... Geani are dreptate, nu face din asta un capat de tara, nu ai de ce sa te invinovatesti si cred ca cel mai bine e sa te vada si un doctor
Mena, ce frumusete ai tu acolo
aschiutza spune:
Dannah, eu am alaptat 11 luni si copilul meu se imbolnaveste acum la cresa cot la cot cu ceilalti (ba daca nu mai mult). Asa ca una e teoria cu beneficiile si alta practica, nu peste tot se aplica. Lasa mustrarile de constiinta, ai atitea metode sa ii arati dragostea lui bebe, asa ca daca una nu iti iese, asta e! Eu nu am putut sa il port in sling si alte-alea , alta mama nu poate face alte lucruri, pina la urma si copilul trebuie sa se adapteze la mama nu numai invers. Ca daca stai numai si plingi de iti sare camesa si bebe va simti si nu va fii fericit. Importanat pt tine e ca ai incercat, aici sunt multe mame care nu incearca de la inceput, din motive de timp / orar / dependenta de bebe din cauza de alaptare la cerere, etc . Uite un pup de la mine !
Sa vedeti ce prostie mare cit mine am facut. Am luat din greseala inca un thyroxin 75mg in loc de fier. Am sunat pe doctor, dar cica ma suna in jur de ora 14 indarat. De aici presupunem noi ca nu voi murii din asta, dar tot imi vine sa imi dau una dupa ceafa. Sper bebe sa nu aiba de suferit