Felicitari Mica, Ary, Iulia! Hai Nicoleta! #50
Raspunsuri - Pagina 11
Ina_3040 spune:
Felicitari noilor mamici si multa sanatate lor si bebelusilor!
Nu prea apuc sa mai citesc si sa scriu, destul de greu cu 2 mici si fara familie mai aproape de noi...
Noi suntem bine, incercam sa o ferim pe Riana de Robin cat putem, el a fost iarasi cu muci, diaree, din placerile cresei ce sa facem. Azi facem 6 saptamani, a luat bine in greutate, un kg pe luna, are cam 5,2 kg deja, ii dau haine de 3 luni care ii vin tocmai bine. Ziua e cam agitata, doarme mai mult in brate, nu apuc sa fac mai nimic prin casa. Seara are perioade de plans, numai in brate si plimbata, cand simtw ca ne asezam incepe scandalul...
Giani asa si Riana, face caca o data pe zi sau si la doua zile, si e alaptata exclusiv, fiecare copil cu ritmul lui. Nu ma ingrijorez atata timp cat e moale si are aspect normal.
Bubu a mea a inceput cu lacrimile cam la 3 sapt, am citit ca unii au lacrimi din nastere si altii abia la cateva luni. Cum mai e ochisorul?
Curaj si tinem pumnii burticilor ce au ramas, sa auzim numai de bine.
Va tzuc!
angelique_19 spune:
Doarme piciul de o ora de-abia l-am culcat de la 8 si jumatate de cand s-a sculat cu durere de burtica si pana la 2 si jumatate nu a dormit decat max 20 de minute in care am reusit cu chiu cu vai sa fac o ciorbita,l-am plimbat dupa mine caci daca il lasam 2 minute singur incepea sa planga.De dimineata a scapat repede de dureri pentru ca a facut caca si a tras parturi la greu insa cerea intr-una la san,l-am pus de cate ori a cerut si desi era rupt de somn nu putea sa adoarma.L-am luat in brate ne-am plimbat un pic si a adormit in sfarsit.Azi-noapte am dormit binisor,el doarme in patutul lui insa cand cere papa il iau langa mine in pat si cateodata adorm asa cu el la san.Daca are colici si adoarme la tzitzi nu il mai trezesc sa il pun in patut si il las langa mine ca ma gandesc ca se trezeste si o luam de la capat.
Bubu eu la puiul meu am mai vazut rareori cate o lacrima in coltul ochiului.Ce face Nicholas, cum mai are ochisorii?
Geani80 spune:
Andie, tu unde ai nascut? Cumva la Medlife? Ma uitam la poza ta de la profil si mi-am amintit de salopetica aceea rosie, cu ozn :) Eu am nascut la Medlife si au imbracat-o la un moment dat pe Sara cu ea si mi s-a parut tare haioasa :)
Mami_de2 spune:
Ieee, felicitari Ary! ce grasunica ai tu acolo! Bv!
Aschiutza multumesc de pont, o sa imi iau si eu cu hamammelis de care zici tu..oricum am mai citit pe ici pe colo si cica pana si cremelea alea gen Hemorzon cu corticoizi ar fi permise de dr.ca nu se mananc doar, insa sunt de evitat..dar la dureri f mari vad eu ce fac.
oricum fara hartie igienica clar, ma rog sa treaca ..desi oricum sigur nu scap de bisturiu pe viitor ca cica astia nu se vindeca, doar se amelioreaza iar dupa indepartarea lor nu ar trebui sa revina, sunt gata dusi, deci ma bazez pe asta!
Logam pustiu tau e inca mic, nu are cvum sa il intepe patul :))al meu la fel era..abia la vreo 3 sapt asa a facut el diferenta intre patut sai bratele lui mami:))deci dupa 2,3 sapt incepe sa intepe patutul!ps: ce ai mai facut cu sotul tau fost? si-a recunoscut pana la urma flacaul?l-a vazut vreun pic?
ps: azi pt prima data mi-am culcat odorul pe burtica in patutul lui si-s mega incantata ca doarme de 2ore deja!!!!.. ideea e ca il tin sub geana..super supravegheat ca mi-e teama :))
bioana spune:
ARY felicitari!!!!! multa sanatate la amandoua si sa vina laptele. un la Sofia.
BUBU pitica mea plange cu lacrimi de crocodil dupa baie cand o sterg cu prosopul...nu ii place nici cand curatam ochii sau scoatem mucii...
suntem norocosi, caci e tare cuminte.acum ca nu sufera de foame... doarme toata noaptea.o trezesc eu la 1,la 4 si la 7 dimineata sa ii schimb scutecul si sa ii dau sa manance.adoarme imediat...si ziua cam la fel...creste fata mamei si se poarta foarte bine.
dana0000 spune:
Ary sanatate si recuperare usoara, sa te bucuri de fetita ta care musai va fi sanatoasa si voioasa!O familie frumoasa sunteti voi
Eu am facut imprudenta sa ies azi din casa,l-am lasat cu mama si a fost asa un trafic de am intarziat o gramada.Imi vine sa mor de nervi,nu mai il las singur ca e tare greu...chiar si cateva ore.Noi inca amenajam si nu avem perdele,e neaparat nevoie sa luam ca se vede din strada in casa.
Andie imi pare rau pt problemele astea,sper pana la urma sa se rezolve de la sine!
Mai avem 2 gravidute si gata odiseea...devin nostalgica
Pup ca fac si eu un dus cat doarme bebita
dannnah spune:
Buna fetelor,
felicitari Ary, felicitari Iulia!
Iulia - sa stii ca ai fost in gandurile mele si am tot intrat pe net in spital (de pe telefon) sa vad daca anunti vestea cea mare. Felicitari, sa fiti sanatosi si fericiti!
Azi noapte a fost prima noapte in 4 :) A fost OK, desi cand am ajuns acasa era balamuc: soacra-mea, socru-meu si maica-mea - toti ne asteptau in casa cu surle si trambite...am crezut ca innebunesc, eu care planuisem foarte atent venirea acasa din cauza Marei. Vroiam sa fiu atenta la cum il primeste pe Marc, sa-i dam cadoul care e cica din partea lui...as fi vrut sa avem momentul nostru, doar era prima clipa in acasa. Le-am spus din usa sa nu se extazieze la vederea lui Marc, pentru a nu-i face rau Marei. Plus ca vroiam liniste, sa ne asezam, sa ne organizam. Nu am stiut pe ce sa pun mana intai.
Mara e OK, coopereaza si e ascultatoare. Cred ca peste cateva zile nu o sa mai para atat de interesant fratiorul si o sa-l ignore. A prins foarte bine faza cu cadoul (i-am luat un bebe), o acapareaza si am observat ca ma imita pe mine: ii pune scutec, ii da sa pape de la tzitzi
Despre nastere - totul durat 6 ore - la jumatate decat la Mara. Am avut vreo ora de dureri la limita suportabilitatii, apoi mi-au facut epidurala. De data asta m-am dilatat repede, insa expulzia a fost grea, foarte grea. Avea si capusorul mare, plus ca avea tripla circulara rasucita (initial stiam de dubla) care il tot tragea inapoi. Marc a fost chinuit, ii tot scadea pulsul in timpul travaliului si ii revenea cand imi puneau oxigenul la nas. Dar era "acolo" se vedea. Eu cum aveam anestezia nu prea simteam contractiile. La nastere nu a respirat cateva secunde, a fost agitatie, ne-am speriat, eu am inceput sa plang...A fost ventilat cu balonul si si-a revenit. In urmatoarea ora a fost OK deja.
Marc e un scump, e grasunel, e perfect (cu toate grijile pe care mi le-am facut din cauza masuratorilor). II cam fug ochisorii, la voi se intampla asa ceva? La Mara nu tin minte sa fi vazut asta! Saptamana viitoare mergem la eco transfontanelara ptr control. Am aflat ca echografia asta trebuie facuta cat mai repede, asa ca va sfatuiesc sa mergeti in prima luna. Mi s-a spus ca in caz de ceva (Doamne fereste!), cu cat e facuta mai repede se poate intreveni mai repede.
Acum problema mea: alaptatul!! I need help! Am rani groaznice si dureri la ambii sani...curge sange, am cruste. Nu pot sa dorm noaptea decat pe spate si imi vine sa plang de fiecare data cand ii dau sa suga. Noroc ca durerea dureaza doar cateva secunde, pana apuca sanul. L-am umplut de sange saracutzul. Am incercat sa folosesc pompa ptr ca e mai suportabila durerea - dar am scos lapte cu sange...Grrrrr....
Nu pot sa-l alaptez decat cu mameloane de silicon, dar si cu alea e exact la fel de dureros si sangeros... Azi e prima zi cand pot sa spun ca am vazut lapte, mi s-au umflat sanii si ma dor. Insa nu stiu cat de bine suge Marc si daca-i goleste. Cert e ca suge 1 ora, timp in care tot adoarme, si dupa aceea mai plange de foame si cauta sanul cu guritza. Atunci ii mai dau lapte praf cam 20 ml. Deci nu se satura! Desi pe mine ma dor sanii in special in jos lateral- asta inseamna ca nu-i goleste? Un san golit nu doare, nu "atarna greu", nu? Oare mai trebuie sa pompez dupa ce suge? Ma tem sa nu imi provoc o cantitate prea mare de lapte cu mulsul asta.
Ranile le tratez cu comprese Multi Mam - fac minuni si nu lasa sa se formeze crusta. Numai ca sunt 50 de ron si sunt doar 12 pliculetze...le-am terminat in 3 zile! Ce sa mai pun sa treaca ranile? Garmastan am incercat la prima sarcina, e apa de ploaie. Sa incerc cu galbenele? NU trece in lapte? Am incercat cu lasatul sanilor la aer dar nu face decat ssa mi se formeze crusta, care la urmatorul supt se va rupe. Deci prefer sa fie ceva crema in permanenta.
Gata cu foiletonul, multumesc de intelegere. Si la Mara am avut aceeasi pb, nu mai stiu cum am reusit pana la urma...
Va pup si astept sfaturile voastre!
mamica de Mara - 3 ani si jumatate si viitoare mamica de Marc 39+
logam spune:
Mami de 2 Domnul fost si-a recunoscut flacaul, a fost la spital chiar sa il vada. Acuma de vazut acasa nu prea are cum ca nu are voie sa intre in casa iar noi suntem cam tinerei de scos afara la minus 10 grade. Mai astepte un pic, sa se mai intremeze. De impacare nu poate fi vorba dar daca vrea sa fie tata nu il pot opri.
onutz83 spune:
Mami, nu vreau sa te descurajez, dar iubitescu al meu a facut operatie de care zici tu si nu a scapat, venele alea nenorocite sunt tot acolo, el tot cu dureri...
Pooooopiiii!!!
onutz83 spune:
Dannnah, si alui meu ii fug ochisorii, mi se pare ca v-am zis. Pt asta doctorita ne-a dat pt el calciu, dar l-am terminat si tot ii fug. Abia dupa primul an ne poate spune un oftalmolog daca e eva si ce e.
Ce este ecografia transfontanelara? E prima oara cand aud.