Cersetorii si munca
Raspunsuri - Pagina 2
ana_25 spune:
Nici eu nu dau bani cersetorilor (au ei mai mult ca mine),dar intr-o zi aspeptam autobuzul si a venit la mine o batranica si cu lacrimi in ochi mi-a cerut cativa banuti incercand sa-mi vanda cate ceva ...avea niste ciorapi de lana,un pix.....in fine! mi s-a rupt inima cand am vazut-o si imi pare rau ca nu am avut mai multi bani la mine,dar i-am dat toti cati am avut (vreo 9 lei). La asemenea oameni merita sa le dai,dar celor care stau Duminica in fata Bisericii si-mi cer "taaaanti,un leu-doi-trei imi daaaai?? " la aia nu le dau ca au ditamai vila.
Ana si Maia Elena(24.09.2010)
Poze
Cum s-a nascut Maia -www.desprecopii.com/info.asp?id=2654" target="_blank">Articol
Bazar umanitar
giulia71 spune:
Nu mai dau bani cersetorilor, nici chiar copiilor. Stiu cu siguranta ca cei care au nevoie de bani nu sunt pe strada si nu cersesc.
Nici celor batrani, din pacate. Stiu ca suna dur, dar asta e , am capatat "imunitate".
Cei care au nevoie de bani, nu se afla pe strada si nu cersesc.
N-o spun din rautate, o spun pe baza unei experiente personale capatate in ultimii ani.
Cersetoria a devenit un job, si inca unul foarte profitabil pentru cei din spatele acestor nefericiti. Nu vreau sa contribui la imbogatirea celor care profita de pe urma lor.
totosika spune:
Nici eu nu dau bani cersetorilor...Cand ii vad buhaiti de bautura si de prafuri,tigari....asta inseamna mai mult sa-ti faci pacate....vorbesc de cei tineri...batraneilor ,ceva de mancare este cel mai nimerit(chiar iti faci o pomana).
"A ierta este o fapta mai nobila si mai rara decat aceea de a se razbuna" - Shakespeare
histamina spune:
am pe strada un cuplu de romani care merg cu copilul lor de 5 ani,inca de cand s-a nascut sa cerseasca.
oricate oferte de munca le-au fost date,le-au refuzat.nu le dai de pomana,te injura.
orice copil care cerseste ar eun spate niste adulti criminali car ii exploateaza.daca nu le mai dai,acel copil are sanasa la o viata normala.
am procedat cu un copil de 9 ani asa;fundatia cu care colaboram i-=a luat cizme.maica-sa a vandut toate cele trei perechi si tot in picioarele goale i-a trimis la cersit.copilul internat apoi intr-un centru de plasament.parintii nu mai iau alocatie.nasol.copilul raceste,ca toti copii iarna.parintii fac plangere la primarie,politie ca nu e copilul ingrijit ,ca a racit, il iau inapoi cu alocatia aferenta.a doua zi e din nou la cersit.
alte cazuri.
ajutoare umanitare.oameni aflati in situatii dramatice.copii care nu au ce manca.
parintii ne iau la rost ca nu le dam cazul la ziar,ca ei trebuie sa primeasca mai mult.fiecare avea pachetul lui de tigari.de fiecare data cereau mai mult.
unii au dat hainele inapoi ca nu erau de firma.
mai stiu nspe mii de cazuri.o fata f inimoasa se chinuie sa ajute o familie cu trei copii.al treilea e pe drum.el are astm si nu lucreaza ca e bolnav,nu are asigurare,nu ia medicamente.e instalator,dar nu isi mai poate face meseria.ea e gravida si nu poate lucra,ca nu are cine sta cu copii,desi si sotul sta acasa.
cum,Doamne iarta-ma sa fac ceva pt acei copii care mor de foame si frig?
poate aveti voi solutii..........
dupa atatea experiente am tras oarece concluzii:
-copii din astfel de mediu nu vor putea fi ajutati decat daca vor fi instutionalizati sau plasati la asistenti maternali,adica scosi definitiv din mediu.
- degeaba chemi protectia copilului.mie mi-au spus ca cersetorii se itnorc dupa ce li se termina lor programul.
- ajuti cel mai mult daca ii inveti cum sa iasa din situatia in care sunt.prefer sa meditez gratuit copii saraci,pt ca stiu ca asa acel copil beneficiaza de ceea ce ii dau.
-al doile mare pas este sa ii inveti sa isi recapete demnitatea.
totosika spune:
Nu avem baza legala sa ii ajutam pe acesti copii....Asemenea parinti ar fii trebuit sa fie decazuti din drepturi imediat,iar copii sa fie dati spre adoptie (nu atat de greu sa decurga actele pentru adoptie).Nu cred ca romanii cu suflet,pe langa pruncutii lor ,nu ar mai lua un copil necajit pe langa ei.....
"Raza de soare care te incalzeste pe tine nu-ti este imputinata prin faptul ca se mai incalzeste la ea si vecinul tau" - A.Vlahuta
tinatache spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia O alta varianta este sa nu-i dai nimic, insa sa te asezi linga el si sa intelegi de ce e acolo, sa-i cunosti povestea vietii. Oamenii au povesti de viata nemaipomenite, triste sau mai putin triste, interesante sau mai putin interesante, tragice de-a dreptul unele, mai putin tragice altele... insa toate sint nemaipomenite din simplul motiv ca sint traite de cineva. Dupa ce veti intelege povestea, poate veti intelege si cum poate fi ajutat. Pina atunci faceti cum simtiti, dar sa fiti autentici: ori nu dati nimic pentru ca asa credeti, ceea ce este in regula, ori le dati pentru ca asa simtiti si vreti, insa nu aveti pretentia sa faca cu banii ceea ce ati face voi. |
ihi, cum sa nu, si daca ai noroc pleci si nebatut
Natasa spune:
Cei care dau de pomana pe strada nu fac decit sa incurajeze mafia, abuzul si in unele cazuri sa umple conturile unor "batrini amariti". Cred ca am mai povestit acum ceva vreme, din pacate am un caz in familie, o sora a bunicii mele, care de Craciun le-a facut cadou celor 3 fete cate 100.000 de milioane (pentru fiecare, sa ne intelegem). Adica vreo 2500 de euro. SI nu e mit, nu e "am auzit eu de la cineva..". Cati amarati si-or fi dat ultimul leu din buzunar pentru ca biata batranica nu cersea, doar privea lung si trist spre vitrina cu carne din hala Obor? Imbracata in doliu, cu galosii sotului (mort de 15 ani) si cu o privire demna de piesele rusesti...
Stiu, printre ei exista probabil si cazuri disperate, dar exista fundatii precum Caritas sau Crucea Rosie la care se pot face donatii si munca de voluntariat. Atata vreme cat se dau bani pe strada copiii saraci vor fi si mai saraci si mai abuzati, batranii cu probleme oricum nu-i vedem pe strada si atunci cand sunt au un mafiot in spate, iar escrocii ca cea de care va povestesc vor face bani frumosi daca "mana intinsa spune o poveste".