Cersetorii si munca

Cersetorii si munca | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Cand mai dati bani cersetorilor, e bine sa aveti in gand si partea realistica a situatiei ...Multi cersetori urasc munca ...
Nu incurajati cersetoria, pentru ca in nici un caz biletul de rai nu e asa de ieftin.

Vedeti aici
http://stirileprotv.ro/stiri/social/experiment-pro-tv-cum-reactioneaza-niste-cersetori-carora-li-se-ofera-ceva-de-munca.html

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Si daca e vorba de persoane in varsta? 60-65-70+?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

daca e un batran sa te uiti bine sa vezi cine ii ia banii pe care ii dai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

In oras aici batrinii care cersesc provin din Europa de Est si sunt adusi si luati cu masinile de unii care apoi le iau banii. Asa ca nu dau la cersetori. Cind am bani ii dau la vreun caz de aici sau fac donatii prin biserica. Sotul meu in plus face donatie regulata la o institutie care se ocupa de batrini.

Cind voi avea din nou salariul vreau sa fie "nasa" la un copil dintr-un sat SOS. Cind lucram puneam in comun la servici si eram "nasi" la doi copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Eu le dau, pe principiul ca daca imi cere are nevoie de ei si nu sunt eu in masura sa judec daca nevoia lui e indreptatita sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Ary, principiul tau se aplica si daca iti cere bani sa isi ia o masina?
Tu crezi ca ajuti un cersetor cand ii intinzi niste maruntis? Eu nu cred. Intretii doar un lant vicios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

pai, cersetoria ii munca lor. ca si cand ar veni cineva la mine sa-mi schimb locu' de munca pe o leafa mai mica si sa muncesc mai greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

O alta varianta este sa nu-i dai nimic, insa sa te asezi linga el si sa intelegi de ce e acolo, sa-i cunosti povestea vietii. Oamenii au povesti de viata nemaipomenite, triste sau mai putin triste, interesante sau mai putin interesante, tragice de-a dreptul unele, mai putin tragice altele... insa toate sint nemaipomenite din simplul motiv ca sint traite de cineva.

Dupa ce veti intelege povestea, poate veti intelege si cum poate fi ajutat. Pina atunci faceti cum simtiti, dar sa fiti autentici: ori nu dati nimic pentru ca asa credeti, ceea ce este in regula, ori le dati pentru ca asa simtiti si vreti, insa nu aveti pretentia sa faca cu banii ceea ce ati face voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

O alta varianta este sa nu-i dai nimic, insa sa te asezi linga el si sa intelegi de ce e acolo, sa-i cunosti povestea vietii. Oamenii au povesti de viata nemaipomenite, triste sau mai putin triste, interesante sau mai putin interesante, tragice de-a dreptul unele, mai putin tragice altele... insa toate sint nemaipomenite din simplul motiv ca sint traite de cineva.

Dupa ce veti intelege povestea, poate veti intelege si cum poate fi ajutat. Pina atunci faceti cum simtiti, dar sa fiti autentici: ori nu dati nimic pentru ca asa credeti, ceea ce este in regula, ori le dati pentru ca asa simtiti si vreti, insa nu aveti pretentia sa faca cu banii ceea ce ati face voi.

Ce teorie frumoasa.....stau dupa colt cei care ii trimit la cersit.Sunt retele specializate care au miliarde....care platesc protectia politiei si a altora,asa explicandu-se de ce sunt lasati in pace.

Copiii care cersesc au de multe ori sisul in buzunar..te poate injunghia rapid si nu raspunde nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

NU dau bani cersetorilor. Niciodata. Poate ca sunt, intr-adevar, si oameni cumsecade, care chiar au nevoie disperata de maruntisul ala. Dar eu n-am de unde sa stiu care sunt aceia si care ceilalti, aia din Filantropica, cei care castiga dublul salariului meu etalandu-si o prefacuta conditie jalnica.
Si da, cred ca esti indreptatit sa judeci "nevoia". Am si io nevoie de o casa mai mare, va rog frumos, facem o cheta, ceva...
Si iarasi da, dand bani cersetorilor, indiferent de care ar fi ei, ii inveti ca asta e un mod de viata. Cei care sunt cersetori din vocatie, care ies la coltul strazii cum merg eu la serviciu, vor invata astfel ca e un bun loc de munca, de care trebuie sa te tii, mai ales in vremuri de criza. Cei cu adevarat in nevoie vor invata ca asta e calea mai usoara, in comparatie cu lupta pentru decenta, iesit din mizerie morala, pentru ceea ce numim in termeni largi "viata".
Cel mai trist, daca ma intrebati pe mine? Ii invatam pe copiii lor sa le perpetueze obiceiul. Nu le oferim nici o sansa la o viata demna. Ii invatam, inca de cand sunt in scutec, ca punandu-se in posturi din astea umilitoare castiga un leu. Iar leul ala castigat relativ usor ii tine departe de scoala, de normalitate, de iesit din noroi. E atat de simplu.
Asa ca da, dand bani cersetorilor le facem cel mai mare deserviciu pe termen lung. Simti ca vrei sa fii bun, fie ca e in firea ta, fie de la atata "spirit al Craciunului" ? Sunt, har Domnului, atatia oameni saraci in tara asta, care nu iti scot ochii cu saracia lor... Sunt atatia copii care nu asteapta de la Mosu' decat "niste dulciuri", ca nu stiu ca Mosu' poate aduce si jucarii. Si sunt atatia batrani anonimi care isi pun deoparte banut cu banut ca sa isi poata cumpara un cozonac. E drept, pe astia nu o sa-i gasiti la colt de strada, dar sunt totusi atat de multi. Din pacate. Sau sunt atat de multe campanii umanitare organizate. Trebuie doar sa alegi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu cred ca totusi ca nu am fost inteleasa ce am vrut sa spun. Nu faptul ca te duci intr-o zi si ii testezi in piata, propunindu-le sa munceasca ii va convinge sa o faca. I-a testat, i-a dat la televizor, i-au judecat si pus la colt... si? Mare brinza au facut, de parca nu toata lumea stie care este adevarul. Ma indoiesc ca cineva a vrut sau va vrea vreodata, cu adevarat, sa stie de ce prefera sa cerseasca, sa stea inrobiti in cercurile care ii exploateaza, in loc sa se duca sa munceasca si sa fie cit de cit liber si stapin pe banii lui.

Aia fac milioane cersind, altii le fac furind, in aceeasi tara... daca te duci la primii si le oferi de munca, cam in bataie de joc asa, filmati cu camera ascunsa si ei refuza, ce ar fi sa mearga televiziunea cu camerele ascunse si la cei care fura, la aia mari... si mai mari... si sa li se propuna sa munceasca cu adevarat, sa lase scaunul de care tin cu dintii si sa coboare la dat zapada intr-o curte, pe bani adevarati. Se vor duce? Sau daca ei spun nu, domnule, eu sint director sau sef de partid, cum sa dau zapada, prefer sa stau aici si sa fur... pe ei cine ii da la televizor si cine ii judeca.

Din cersit cistiga o gramada de oameni, mai putin cei care o fac. Si tuturor le convine acest lucru, insa de judecat sint judecati doar cei care intind mina. Si filmati cu camera ascunsa si dati la televizor ca un exemplu de asa nu... si uite asa, cineva se mai imbogateste din saracia si lipsa lor de educatie, in care munca cinstita nu a fost inclusa. Dar nici in educatia celor din a doua categorie se pare ca nu a fost inclusa, insa aia sint tratati in societate cu onoruri.

Cind am scris, ma refeream la cersetorii din intreaga lume, nu numai din Romania. Si da, eu dau bani la cersetori. Le dau si mincare, mai ales mincare, centrul unde lucrez face mincare calda si mergem o data pe zi, prin rotatie si hranim toti oamenii strazii din Montreal, indiferent daca cersesc sau doar stau pe strada... Dar le dau si bani daca am, maruntis, ca nu am mai mult, insa de o cafea calda pe frigul asta tot sint buni. Si le dau pentru ca ma indoiesc ca un om bine format, bine educat, indiferent de cita scoala are, cu principii solide si cu valori sigure, ar sta acolo sa cerseasca. Deci nu ii judec ca pe mine, ci ii iau ca atare, ca ceea ce sint... si fac ce pot pentru ei.

Mergi la inceput