Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (18)
Raspunsuri - Pagina 19
Deea_Deeutza spune:
Yuhuu, toata lumea doarme sper
Noi tocmai ce am venit de la plimbare. L-am scos pe Octavian la o plimbare cu masina sa adoarma ca ne-a terminat. A plans de la 8 seara pana la 12 jumate continuu si eu cu el. Cred ca ii ies 3 dinti odata. Unul deja a spart gingia azi dimineata, iar ceilalti 2 sunt pe vine.
Ne-am oprit si la o farmacie non stop si am luat dentinox, ca pansoralul si gingigelul nu au avut nici un efect. Tanti de la farmacie mi-a zis sa-i dau si 2.5ml de panadol. O sa vad cum se prezinta in noaptea asta si daca nu ii dau si panadol.
Sper ca toti bebicii dorm linistiti si mamicile la fel.
Las cafea strong ptr dimineata! Pupici la mamici si pitici!
miha81 spune:
Deea si Miha la multe lunite pentru puiutii vostri!!!!
Imi pare rau ca pe Octavian il supara dintisorii chiar sa ne spui daca a avut efect noul gel gingival ca nici eu nu stiu ce sa-i mai fac ca de doua saptamani e marait dar nici urma de dintisori. Hai ca m-ai facut sa rad de dimineata singura de nebuna...super bancuri!!!!
Miha bravo puiutului pentru primele cuvinte!!!! si noi ieri l-am puis prima data in premergator!!! Nu dati cu rosii dar m-a terminat pentru ca vrea sa mearga si trebuie sa-l tin de manute si sa stau cocosata iar eu am probleme cu mijlocul. OFFFFF Hai Mirela baga tare in mini vacanta asta sa nu ajungi ca mine adica sa te apuce durerile de sale!!!!
Miha eu i-am dat pui si curcan de tara dar si carne de vita din comert. De asemenea i-am dat si galbenus de ou. Urmeaza pestele dar n-am inca curaj sa-l incerc. Parca erau fete pe aici care au dat dar nu mai stiu de care. Eu nu sterilizez vesela lui bebe iar despre papucei nu stiu sa raspund ca-l tin in sosetele antiderapante.
Mirela, Elena eu am un aparat minune pentru maioneza!!!!! Nu am dat gres nicidata si dupa ce ai pus ingredientele in el ai o maioneza minunata intr-un minut!!!!! Nu e special de maioneza l-am luat ca si blender cand era Bia mica dar este foarte util!!! Daca va intereseaza va spun cum se numeste ca e bun, toaca, paseaza si face maioneza!!!!
Una peste alta vad ca v-ati dat lovite in legatura cu petrecerea de Revelion...bine asta e, o sa stam singuri acasa....
Deea_Deeutza spune:
Neata la toate lumilii
Astazi facem cinste cu o praji si neste suc pentru puiul meu plangacios ca doar face 7 luni frumoase.
S-a gandit sa marcheze bine data asta sa ne ramane bine in memorie, dar printre lacrimi si plansete stie sa mai si rada si sa ne aduca aminte ca e doar un ghemotoc mic care nu stie sa-si manifeste altfel trairile. Il iubesc enorm si ma bucur de fiecare zambet, dinte, lacrima, caca, papa...orice vine de la el, la maxim.
La multe lunite frumoase si baietelului tau Miha
Ellyshor spune:
Ne-a spart si gingia de jos, ambii incisivi centrali.
Intr-o saptamana cred ca i se umple gura de dinti:))))))))))))
Revin mai tz ca tzipa dupa mine....ma pierdu!
Anitta_O spune:
Bine v-am regasit, dragele mele!!! Nu v-am uitat, dar am fost prinsa cu tot felul de activitati culinare in ultima perioada, cu plecari, reveniri si voie buna.
Am ramas in urma de tot, scuze. La multi ani, Ioana si Bianca! Sa va dea Dumnezeu cat mai multe momente frumoase in copilaria voastra luminoasa si fericita!!! Virgi, Miha, aveti niste fete minunate!
La multi ani, Andra, la multi ani, Joanna! Sa fiti sanatoase si fericite, sa va inconjure Dumnezeu numai cu oameni deosebiti si pozitivi!
La multi ani, Stefulici, Stefan de Tzucky si Boom de Elly!!!
Noi am sarbatorit foarte frumos Craciunul, cu parintii, cumnatii si nepotii. Azi plecam iarasi in deplasare, pentru Anul Nou. Sa nu uitati sa aveti bani in buzunare, sa purtati ceva nou, ceva rosu si sa va sarutati sub vasc.
Sanatate multa bebelicilor bolnaviori, sa pasiti in noul an sanatosi si puternici, fara plangaceli si febra. Virgi, Elena, Tigruta, Mamita, cum mai sunteti cu bolile? Eu multumesc lui Dumnezeu, nu au fost copiii bolnavi, Iulia doar un pic cu nasul curgator de pe la taica-sau. Cred ca si anticorpii transmisi prin lapte o ajuta sa faca fata cu brio si faptul ca fratele ei e mai mare si nu mai vine cu raceli de pe la scoala ca atunci cand era la gradi. Mamita, eu zic ca e bine ca mergi la spital cand sunt bolnave, chiar daca te trimit acasa fara trat, macar sunt consultate, sunt intoarse pe toate partile, ascultate la plamani, uitat in gat calumea. Tu n-ai de unde sa-ti dai seama daca e grav, decat dupa febra. Dar un dr stie sa evalueze corect situatia. Ma bucur ca e bine puiuta, of, ce febra mare! Asa sunt virozele, cu febra foarte ridicata. In Romania v-ar fi dar imediat antibiotic, dar uite ca nu e nevoie intotdeauna.
Eva, in legatura cu dintii, ei nu dor doar in momentul in care sparg gingia, ci si pe parcursul migrarii lor spre 'iesire'. Multa rezistenta va doresc. Noi avem Osanit, a adus sotul meu din Germania. Daca vrea cineva vreun tub, sa-mi spuna, el o sa mai pleca probabil peste vreo 2 saptamani.
Iulia mea e tot pe lapte de la tzatza, nu mananca mancare, doar cantitati infime, gen maxim-maxim o lingura pe zi de ceva, maxim o gura de broccoli sau o bucatica de mar. Ieri a inghitit cam jumatate de lingurita de cartof si peste jumatate de ora a vomat tot laptele pe care l-a mancat dupa cartof. Deja poimaine are 7 luni si nu pot zice ca mananca macar vreo 30-40 de grame de mancare. Asta ca incurajare pentru fetele care se ingrijoreaza ca mananca bebelicul prea putin. As zice ca pana acum Iulia e singura care a ramas in urma cu diversificarea, dar ca si dezvoltare fizica si tonus si achizitii neuro-motorii sta excelent. Nu ma ingrijorez deloc, sa curga laptele suvoaie pan' la scoala.
Aever, premergatorul de la Vtech l-a primit si Iulia de la Mos. Se ridica deja in picioare cu ajutorul lui si face pasi, dar trebuie sa i-l tin eu, ca am impresia ca merge cam repede. As prefera doar sa stea in picioare, sa invete sa-si tina echilibrul un pic.
Si I, ca si Maya, tot etichetele le cauta, ambalajele, hartiile si pungile.
Miha, raspund scurt la intrebarile tale: 1. prin casa nu ii dau si nu o sa-i dau papuci, pentru ca talpa trebuie sa simta unde calca, asa se invata cel mai bine sa mearga, a mai scris pe aici o mamica cum e cu asta. Pentru exterior, intr-adevar, Elefanten si Melania sunt buni. Pt cand mai cresc un pic, Geox sunt iarasi f buni. 2. Carne inca n-a mancat Iulia, i-as da de gaina de curte, cand o sa prind ocazia sa cumpar. O sa o portionez si-o sa o bag la congelator, apoi o sa scot bucatele si o sa o fierb. Vesela ei n-am sterilizat-o niciodata, o spal la chiuveta cu detergent de vase de la Amway, care e bio din cate zic ei (dar nu poti sa mai crezi in nimic in ziua de azi). Ea are castronele Primii pasi cu ventuze si lingurite Tommee Tippee, din cele care isi schimba culoarea daca mancarea e prea fierbinte. 3. cunosc blogul Cristelei Georgescu. Iti mai recomand pt idei de mancaruri si diversificare.ro, unde sunt o multime de retete, in care e trecuta si varsta de la care se poate da mancarea respectiva copilului, plus un tabel bun al diversificarii, alimentele pe varste. Intrebai de biscuiti, i-am cumparat un pachet de biscuiti Organix, ca sa il am pentru iesiri pe-afara, cand se mataie sa ii mai dau sa-si treaca timpul. Nu a mancat pana acum decat unul din pachetel si-l am de cateva saptamani. Adica nu e pentru aimentatia ei zilnica. Pentru asta sunt altele, pe care insa nu le vrea inca.
Mirela, ce inventiva esti! Bravo! Vezi ca n-ai nevoie de ajutor? Mai puteai combina, daca aveai, chiftele cu maioneza aia sau oua umplute sau vinete. O sa ma gandesc maine seara la voi, eu n-o sa ajung la biserica, dar poate te rogi 30 de secunde si pentru noi, pt sanatate si intelegere. Multu'.
Elena, eu maioneza o fac cu mixerul si n-a dat gres niciodata. Nu merge asa la tine?
albinuta83 spune:
multam pt cafea, Deutzo!
Zici ca v-a scos Tavitza la plimbarea de noapte?? LML pt azi!
$
Si noi avem una bucata maraici, care s-a trezit des azi-noapte!
De vreo cateva zile ridica sigur manutele cand vrea sa-l luam in brate sau sa stam langa el la joaca. E asa simpatic! Am reusit sa-L mmai pacalim sa adoarma si altfel deCat plimbat. Facem intuneric bezna in camera si un bibe cu lapte si i-l dam sa pape la noi in pat. Dupa ce adoarme il mutam in patut.
LML pt pui, Miha!
Eu mai bag la sterilizat recipientele lui pt ca sunt micute astea de la vital baby si incap. Daca nu am avut timp sa le sterilizez i-am mai dat si asa ca n-o fi foc.
Carne iau de la cineva de la tara si fac pachetele mici si le pun la congelator. Doar pui i-am dat pana acum.
Voi cand o sa le dati spanac la bebei?
Si mai voiam sa intreb de aparatorile la patut cum le aveti pozitionate? Al eu se mai arunca pe spate sau pe burta si da cu capul in gradele :(
Trimit ca scriu d p mob si pierd mesajul.
miha_ spune:
Salutari!
Azi de 7 luni facem cinste la toata lumea cu tort si tiramisu! Deea La multi ani si puiului tau, sa fie sanatos si voios!
Si al meu e marait si cam plangacios de vreo cateva zile. El seara adoarme singur, il pun in patut si se culca, asa l-am obisnuit, dupa ce primele 3 luni il adormeam in brate. Aseara adormea si se trezea plangand, cred ca-l supara gingiutele ca ii ies ambii dintisori de jos.
Aparatorile de la patut si eu le am, dar chiar si cu ele tot mai da cu capul, l-am mai pus in patut in fundic cu multe perne roata.
In premergator si eu l-am pus, l-am primit cu imprumut, deci nu as fi cumparat. Il pun cate putin si tare ii place, se plimba prin toata casa. Stiu bebe care a mers la 11 luni si a folosit des premergator, de asemenea bebe care a mers la 1 an si cateva luni si a folosit premergator. Deci cred ca depinde de bebe. O sa vad eu cat il folosesc si daca o sa il mai folosesc. Intr-adevar e util sa nu te tot apleci sa-l tii de manute, dar oricum si asta va trebui sa facem.
Mmamita spune:
Anitta, sunt intru totul de acord cu tine. Am zis eu ca nush de ce ma mai duc, dar de fapt n-am gandit-o la modul serios, era asa, o vorba aruncata la frustrare..nu-mi pica bine ca mi se spune "un virus" si ca ma trimite acasa asa, ca si cum ar fi totul o gluma, dar cu siguranta mi-ar placea si mai putin sa ma interneze pt orice fleac sau sa ma trimita acasa cu un brat de medicamente. Intr-adevar doctorii se uita la tot - gat, urechi, piele, stare generala, nivel de oxigen, piept, etc, si la cel mai mic semn de intrebare te trimit la analize suplinentare. Foarte rezonabil. Insa ca mama, eu stateam cu puiul suferind in brate, intr-o stare in care n-am mai vazut-o pana acum - cu ochii pierduti si rosii, cuminte, cu capul sprijinit de pieptul meu si fara zambetul care niciodata nu-i lipseste.. si mi se parea ca nimeni nu face nimic, chiar daca, asa cum am zis de multe ori - eu cred in capacitatea organismului de a lupta singur (pana la un punct, desigur). Da' uite ca au avut dreptate, M. a fost absolut ca noua a doua zi - nu tu febra, nu tu moleseala, ba parca a fost chiar mai vioaie decat de obicei ( noi am zis ca vroia sa recupereze ziua pierduta). Clar ca o sa fug la doctor de fiecare data cand o sa fi nevoie, faptul ca ma trimit acasa cu "un virus" e pana la urma o asigurare ca e doar atat si nimic mai grav! Merci de grija, iubita!
Am avut o noapte ca spuma laptelui..albaaaa si de mult uitata ( ca aici laptele nu face spuma) - M. refuza sa doarma fara tzitzi IN PERMANENTA in gura, iar I. e din nou cu IU, s-a plans toata noaptea de durere si a trebuie s-o consolez, sa-i dau supozitoare, s-o schimb,etc. Pe M. degeaba o plasez la tati ca urla cu patima, fara oprire pana obtin ce vrea (=tzitzi), iar pe I. ma doare sufletul s-o trimit la tati cand ea cere "mami", mai ales acum ca e asa bolnava. Asa ca iata-ma, double-zombie condimentat cu raceala, numa' buna de petrecut pentru Noul An. La un moment dat, pe la 2 a trebuit s-o schimb complet pe I ca isi murdarise si body, si pijamaua si tot, apoi a vrut apa, lapte, supa, orez - pe asta din urma nu-l aveam facut asa ca i-am promis ca maine ii fac, desi daca mai insista un pic il pregateam si pe ala!, noroc ca M. tocmai adormise profund si am reusit s-o las fara tzitzi vreo ora. Uffff, nu e chiar usor, dar cand le vad fetzele astea dulci cu boticul bosumflat, intinse ca niste broscute lanaga mine-n pat trec peste toate (g)relele!
Sanatate multa la pui si la multi ani piticilor satbatoriti!
BelissimaEva spune:
Hellow mamici si pitici,
La multe lunite Octavian de Deea si pui mic ( nu stiu cum te cheama ) de Miha ( una din fetele care stiti sa faceti modificari la pagina de inceput, poate o treceti si pe Miha cu datele )!!
Anitta, bine ai revenit si distractie maxima de Anul nou
As vrea sa te intreb daca antemergatorul de la V-Tech are piedica la roti pentru ca as vrea sa il cumpar si eu lui Dorian dar daca exista riscul sa pice in botic si sa se loveasca ...ma voi mai gandi si poate ii voi cumpara un ham .
Am schimbat de cateva zile mobila in sufragerie ( si in dormitor am facut cateva modificari) ca sa se poata agata si ridica mai repede si fara riscul de a se lovi pentru ca a prins smecheria si acum vrea numai sus, in picioare. Daca nu se agata de lucruri, vine de-a busilea langa noi si incepe sa ne traga de panatloni sau de sosete sa il ridicam si mai nou intinde si bratele .. alintatura mica !
Nici al meu nu mai mananca mare lucru de pe 13 decembrie ( cand i-am facut vaccinul si apoi ne-au chinuit dintii ) dar o dam inainte cu tzitzi si cu speranta ca o sa vina si momente mai bune. Eu ii tot dau bucatele de fructe , legume sa molfaie si sa mozoleasca tot in jurul lui .
Folosim farfurioare cu ventuza de la Primii Pasi si nu le sterilizez si nici incaltamine prin casa nu ii dau .. doar sosetute,strampi sau pantalonasi cu picior.
Apropos de dinti.. se vad si cei de sus deci o sa erupa in vreo saptamana .
Anitta, cu cat ati luat Osanit-ul ca l-am vazut pe Ocazii cu 50 ron
joana2672001 spune:
Buna seara si de la noi dragelor.
Va multumim pt urari!!! Nu mi vine a crede ca au trecut 8 luni, Doamne si parca ieri asteptam cu sufletul la gura sa nastem.
Noi suntem bine, racelile , multumesc lui Dzeu , ne au ocolit pana acum si sper sa fie okisi de acum inante.
Miha, eu nu i mai sterilizez nimic lui Cristian de vreo luna cam asa. Pana acum eram nebuna cu sterilizatul , insa acum il las sa bage in gura orice, bine in limita rezonabilului, insa nu ma mai crizez asa tare, are 8 luni, sa si faca si putina imunitate ca l am cam tinut in glob de sticla.
Eu ii dau carne de pui de tara, de vita , galbenus de ou, ficatel, si mai nou somon. Toate cate o data pe saptamana iar doua zile nimic, adica doar legume. Sa sa mi fie usor, eu le am fiert apoi portionat si la congelator Asa ca acum doar scot pachetelul il las sa se decongeleze usor si gata.
Eu de cateva zile am inceput un tratament impotriva caderii parului de la gerovital pt ca pur si simplu imi cade parul cu pumnul. Am chiar si goluri cat o moneda de 5 bai. Nu mi vine sa cred. m toto cautat si cica nu i probema cu alaptatul, ca e doar sol externa, dar sper sa si si faca efectul ca eu aveam si parul rar..acum e ca si inexistent :(((
Va pup dragelor, Un an nou fericit si cel putin la fel de frumos ca cel pe care il incheiem maine cu succes.