dezumidificator camera

dezumidificator camera | Autor: myky791

Link direct la acest mesaj

Buna ziua. ne-am hotarat sa luam dezumidificator pentru dormitor, tot timpul geamurile sunt ude, aerisim si de 4 ori pe zicate jum de ora, dar cand porneste centrala si se face cald se scurge iar apa pe geam. si putem face mucegai, ca sa nu mai zic de copii ca pot face boli pulmonare. voiam sa intreb alti parinti ce marca, ce pret, habar nu am. sotul meu citea ceva despre aparatul cu pastile de la ceresit dar am mai cautat pe forum pe net si am vazut ca nu e cine stie ce. am vazut aparate de la 150 la 500. sunt constienta ca dai mai mult dar sa fie ok si absoarba apa. de care imi recomandati? multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Inainte de a da banii, incearca sa parcurgi pasii urmatori ca sa fi sigura ca iei ce trebuie.

Pasul 1

Stabiliti volumul de aer al incaperii in care urmaza a fi plasat dezumidificatorul, in asa fel incat unitatea sa fie dimensionata corect. De obicei, in specificatiile tehnice ale echipamentelor sunt precizate volumele de aer maxime (sau suprafetele si inaltimea) la care unitatile pot dezumidifica cu succes aerul; confruntati datele dumneavoastra cu cele prezentate in specificatiile tehnice; Nu ezitati sa intrebati specialistul firmei de la care cumparati unitatea toate detaliile care va sunt neclare.

Pasul 2

Stabiliti daca aveti nevoie de un dezumidificator desicant , cu compresor sau unul cu sistem termoelectric (Peltier).

- Modelul desicant foloseste un material desicativ care preia vaporii de apa din aer. Acest tip de unitate este necostisitor si simplu.
- Dezumidificatorul cu compresor este cel mai frecvent utilizat. Acesta functioneaza pe acelasi principiu ca si un aparat de aer conditionat deoarece preia aerul din camera, il pune in circulatie prin spiralele de racire, elimina apa intr-un recipient de colectare din interiorul unitatii. Datorita faptului ca este conceput in asa fel incat sa nu modifice temperatura aerului odata cu inlaturarea umiditatii, dezumidificatorul cu compresor este preferat in locul celui desicant. Unitatile prevazute cu compresor sunt ideale pentru camere de dimensiuni mai mari si subsoluri. Atunci cand aerul este pus in miscare prin elementele de racire, apa este colectata in rezervor. Unitatile prevazute cu ventilator si compresor produc un anumit nivel de zgomot cu valori care variaza in functie de capacitatea de dezumidificare .

- Dezumidificatorul cu sistem termoelectric (Peltier) este potrivit pentru o camera mica incarcata cu umiditate,; nu emite nici zgomot nici vibratii, nu foloseste compresor sau agent de racire. Acest tip de tehnologie este ideal pentru magazii, camere de dimensiuni mici deoarece unitatea foloseste o pompa de caldura pentru a trece aerul peste un gradient de temperatura, care raceste sau incalzeste aerul odata cu eliminarea vaporilor de apa

Mai multe detalii despre principii de functionare pentru dezumidificatoare puteti gasi aici.

Pasul 3
Luati in considerare dimensiunea si portabilitatea unitatii inainte de o achizitiona. Cautati o unitate care este prevazuta cu roti sau un maner pentru a putea fi transportata dintr-o camera in alta. O unitate de 34,2 l poate cantari aproximativ 24 kg, astfel incat rotile o vor face mult mai usor de transportat.

Pasul 4
Verificati pentru a vedea daca dezumidificatorul are oprire automata la umplerea rezervorului si un higrostat incorporat. Higrostatul va permite sa ajustati diferite niveluri de umiditate iar oprirea automata va impiedica umplerea excesiva a rezervorului de colectare a apei. Dezumidificatoarele termoelectrice Peltier, fiind destinate incaperilor de mici dimensiuni, in general nu dispun de higrostat incorporat.

Pasul 5
Cautati un dezumidificator care este prevazut cu un filtru detasabil si care se poate spala. Acesta reduce din activitatile de intretinere. Trebuie doar sa indepartati filtrul, sa-l spalati si sa-l puneti la loc.

Pasul 6
Verificati capacitatea rezervorului de colectare a apei si cautati o unitate cu un sistem de drenaj continuu, in cazul in care nu doriti sa goliti rezervorul de colectare in fiecare zi. Pentru a utiliza un sistem continuu de drenaj, trebuie sa amplasati unitatea langa un canal de scurgere. De asemenea exista si posibilitatea drenarii condensului cu ajutorul unei pompe de drenaj speciala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Uite si cateva variante de aparate (asta dupa ce ai verificat ce iti trebuie tie in casa ):

http://dezumidificator.ro/produse.php/order/asc/tip/3/pagina/0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralina spune:

Noi am avut dezumidificator cu pastile care este fix zero...adica aduna ceva apa in timp...
Acum avem un dezumidificator cu compresor,luat din praktiker de curand si sunt uimita cata apa poate sa adune.In concluzie isi merita banutii.
Preturile din lista postata mai sus sunt cam maricele...exista si alte variante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

baby nici nu am stiut toate lucrurile acestea. eu vreau pt dormitor care are 3 pe 4 metri patrati adik vreo 12. o sai dau si sotului sa citeasca toate info pe care mi leati dat. mulumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Myky, ma bucur ca ti-am putut fi de folos . In orice caz, trebuie sa verifici informatiile astea tocmai pentru ca pe piata sunt multe dezumidificatoare si nu numai pretul este un criteriu. Poti lua ceva scump, dar care sa nu fie adaptat nevoilor tale. Sau s-ar putea - in egala masura - sa gasesti ceea ce ai tu nevoie la un pret mic. Asa ca asta e ordinea "operatiilor": vezi de care iti trebuie si abia mai apoi vezi preturile sa poti alege ce e cel mai convenabil :).

Am respectat si eu aceiasi pasi, numai ca am avut nevoie de umidificator noi :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu sunt de parere ca trebuie sa identifici si sa elimini cauza, nu sa combati efectul.

Motivele pot fi:
-geamul termopan e de calitate proasta, nu izoleaza destul de bine si atunci se condenseaza vaporii de apa in contact cu geamul prea rece
-geamul termopan e montat prost - el trebuie montat in treimea interioara a profilului zidului, in unele locuri e montat prea spre exteriorul zidului si din acest motiv apar condensul

-in casa se gateste fara sa se tina geamul deschis la bucatarie
-nu se deschide geamul sau nu se ventileaza bine baia dupa ce cineva face baie, sau, cum am vazut in unele apartamente, se aeriseste prin deschiderea usii
-aveti foarte multe plante in casa
-exista igrasie, umiditate in pereti, in zid
-uscati haine in casa

Daca numai in dormitor se mainifesta problema, eu banuiesc ca e de la geamul termopan de proasta calitate. ( sticla, nu rama)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

buna. lavi nu uscam haine in casa, cand gatesc deschid usa la bucat si dau si drumul la hota,la baie am geam care il deschis si il las si doua ore am un fix si eu sa iasa toti aburii sa nu facem igrasie, plante am 4, 3 in sufragerie si o craciunita in dormitor. de aerisit am mai zis aerisesc si de 4 ori cateodata. de exemplu sambata am avut copii la o prietena, eu si sotul la servici, cand am venit la 5 acasa nu era pic de apa pe geam. deci cred ca se face si de la noi, cand se joaca copii, alearga. geamul izoleaza prea bine. anul trecut intra un pic de curent pe la colt nu stiu exact pe unde si nu aveam problema asta cu apa pe geam. anul acesta a umblat sotul meu la strans mai tare nu stiu cum sa ma explic si nu se mai simte curent deloc dar curge apa pe geam.
am editat ca aveam prea multe greseli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Eu am din ala cu pastila de la Ceresit. Pentru noi e suficient, cateodata chiar mi se pare aerul prea uscat in camera ... In locul tau as incerca intai cu asta, e mai ieftin

A, si la noi apare in dormitor, pt ca dormim 3 persoane cu usa de la dormitor inchisa. Cand dormeam singura sau cu usa deschisa intre camere, nu pateam asta, pt ca se distribuia umiditatea intre camere, dar copiilor le e frica cu usa deschisa peste noapte ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Eu am un dezumidificator Esprit. Il am de 6 ani si-si face treaba cu brio. Purifica si aerul, se opreste singur cand e cazul. E relativ silentio, dar n-a putea dormi cu el in camera. Ti-l recomand, daca te hotarasti pt un aparat

Mergi la inceput