masacru la o scoala elementara din USA
Raspunsuri - Pagina 31
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe Nelia, este cam cum spui mai sus; un copil cu tulburari psihice, fara disscernamint, izolat social si invatat sa traga cu arma; in loc sa-l duca la medici, sa caute tratament, l-a `destins` cu un intreg arsenal in casa. apoi la 20 de ani ai copilului, a cules ce-a semanat; Imi pare rau, dar cu mama din linkul pus (circula si pe FB) nu empatizez deloc; unde a fost pina acum, cind e conjunctura asta? are 13 ani copilul, pina acum unde a fost, n-a vazut in el violenta pina acum? nu face decit sa dea apa la moara teoriilor gen copil autist=criminal=violent. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
Ana, nu am pus linkul pentru ca empatizez cu mama, dimpotriva. Nu am citit scrisoarea cu lacrimi in ochi pentru mama, ci pentru ca aceste lucruri exista... Insa, scrisoarea ei, asa cum este ea, poate sa deschida o discutie sincera despre ceea ce se intimpla in societate, despre sistemul de sanatate selectiv, mai ales la cel din America ma refer, dar nu peste tot numai lapte si miere, despre cum fardam doar efectele, dar nu ataca nimeni cauzele. Am pus scrisoarea pentru ca poate sa deschida, poate pentru prima data cu adevarat, discutia despre o realitate despre care se vorbeste foarte putin si se face si mai putin. A fost acolo unde a fost si mama celui care a tras si a facut ceea ce a facut si ea... eu am luat-o ca pe un semnal de alarma, ca pe o cerere de ajutor. Se prea poate ca tu sa simbi bine si sa fie publicitar motivul... ar fi extrem de pacat sa fie asa. Insa stiu multi care au luat-o ca ceea ce este, un semnal de alarma a ceea ce se intimpla.
miereamara spune:
Este aproape imposibil sa ai acces la terapii de genul asta in America daca nu ai asigurare medicala. Si chiar daca ai asigurare, intervin tot felul de exclusions si limitari care iti ingreuneaza accesul.
nelia spune:
Ana, sint perfect de acord cu familia asta, insa eu nu cred ca la terapiile acestea au acces chiar toate familiile. Stii cum e cu asigurarile in State, nu e ca in Canada si nici macar aici, la noi, daca nu ai asigurari bune, tot nu primesti ajutorul necesar pentru ca sint niste liste de asteptare imense.
Insa asta este valabil in privinta autismului, nu si in privinta tulburarilor psihice si mentale. Cel mai bun sistem de mental health este cel australian, am avea ce invata de la ei, chiar si Canada, care sta mai bine decit Statele, dar departe de a fi asa cum ar trebui sa fie. Insa la capitolul mental health americanii nu stau bine, cel putin la nivel social. E asa cum spune mama respectiva in scrisoare, au fost si filme reale cu felul in care erau tratati daca parintii apelau pentru ajutor. Pe de o parte, se discuta extrem de putin despre asta, pe de alta parte exista acest sistem de sanatate extrem de selectiv, iar pe de alta parte educatia in ceea ce priveste cererea de ajutor si ceea ce se face cind acesta este cerut lasa mult de dorit. Ca sa ajungi sa crezi cu adevarat ca arma il poate responsabiliza pe un copil cu probleme, indiferent care sint acelea, sau pe un copil in general...
columbiana spune:
Eu sunt de acord ca e un moment in care societatea ar trebui sa-si puna intrebari si sa caute solutii, dar nu punctind cu degetul spre violenta, ci spre factorii care-o determina. si sper ca se va incepe cu armele, apoi cu asistenta sociala a maladiilor mentale.
Stiu bine ca nu-i lapte si miere, nici la sud si nici la nord de granita; eu am fost acolo unde ar fi trebuit sa fie mamele astea: la usile institutiilor se sanatate si a profesionalilor, si nu prin ziare melodramatice.
astea nu fac decit zum/zum la adresa unor indivizi oricum izolati social; nu fac decit sa accentueze teama, respingerea maselor fata de cei diferiti/handicapati/bolnavi mental
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Carolyne spune:
Se poate discuta pe sute de pagini sau ani intregi: nimic nu se va schimba atat timp cat armele sunt un business!
In America sunt un mare business si interesele sunt imense ($$$) !!! Ne place sau nu americanii sunt crescuti in cultura armelor de cand iau tzatza mamei in gura. De la razboiul de independenta au trecut peste 200 de ani !!! Asta-i cultura lor !!!!
Chiar si dupa aceasta tragedie lobby-ul pentru arme este extrem de puternic si americanii nu vor sa renunte sub nici o forma la arme. Am citit opinii recent exprimate (dupa masacrul celor 20 de copii) de publicul american si daca le spui ca se va ingradi accesul la arme intra in sevraj !!!!! Ai impresia ca cea mai mare nenorocire se va abate asupra lor, isi pierd libertatea, nu alta !!!!
Ca sa ma exprim mai plastic: armele sunt la americani cum este porcul la romani. Cu tot colesterolul din lume, bolile de inima si mai ce vreti voi romanii nu vor renunta niciodata la consumul carnii de porc !!! Asa sunt americanii atasati de armele lor.
Acum ramane sa alegem intre 2 rele: cat mai multe arme la liber sau macar sa fie ingradit accesul armelor de asalt, de mare capacitate.
Normal ca imi doresc f.f.f mult sa se interzica armele de asalt, dar americanii sunt ca loviti in moalele capului.
Toate victimele din aceste atacuri au fost, sunt si vor fi victime colaterale. Atat timp cat $$$ intra in buzunarele cui trebuie nu putem face nimic, DIN PACATE !!!
Cat despre dicutiile legate de victimele datorate alcolului, sofatului, cutitului etc, mi se par PUERILE !!!! Aici discutam numai de victimele facute de arme!!! Restul sunt probleme diferite. E ca si cum comparam mere cu pere. Dar unii nu se lasa.
Sub acest aspect ii consider spalati pe creier si mi-a crescut efectiv tensiunea cand a venit fiica-mea plangand, eleva in clasa I, ca a murit Martin Luther King ! Sau ca soldatii si veteranii ne apara (aparat) pe toti de dusmani !!!!!!!!!!!!!!!
Asa la nivelul ei i-am spus ca nimeni nu a atacat America si ca nu avem nevoie de atata armata. Trebuie sa incerc a fi cu un pas inaintea scolii la spalarea pe creier.
Indiferent de ce a spus presedintele sunt convinsa ca nu se va face nimic, din pacate !!!
Am un vecin roman care a venit aici de peste 25 de ani si mi-a spus ca daca ar putea ar pune afis pe fiecare casa "armele sa fie la liber !!!".
O cunostinta de-a sotului, roman, de abia si-a luat cetatenia ca a si declarat ca astepta momentul asta de cand a pus piciorul in America ca sa isi cumpere un kalshnikov (vrea arma automata neaparat ) !!!!
L-a intrebat sotul "La ce-ti trebuie omule o asemenea arma???"
Raspunsul " ca sa ma apar" ne-a lasat fara grai!!!!
Ce pretentii sa avem la americanii crescuti in cultura locala daca si romanii veniti de 5 ani viseaza sa isi cumpere ditamai arma !!!!
Ca si in cazul de fata: mama cu 2 adolescenti. Ce-ti trebuie frate arma de asalt in casa ????????????????????????? Nu am sa pricep niciodata... Si uitati cati morti sunt in urma de la arma aia automata.
Mai am auzit opinii ca de fapt nu avem suficienta securitate in scoli, institutii, etc.
Si cine plateste securitatea asta? Platim implicit prin cumpararea de si mai multe arme !!! Deci asta-i solutia???
Incepem sa punem paza peste tot unde mergem pentru ce ????? Pentru ca cei mai multi nu vad dincolo de arma personala.
Iar raspunsul ca se dau atacuri acolo unde nu exista paza iar nu imi place. Daca intial nu ar fi arme la discretia lui X sau Y atunci logic ca nu ar avea cu ce sa dea aceste atacuri.
Oricum se poate discuta 24/7 si tot nu vom fi toti de acord.
Este dincolo de frustrare pentru 0.1% din populatie, pentru restul este spalare pe creier, iar pentru 1-2% este $$$$$$$$$.
a_alinta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miereamara Este aproape imposibil sa ai acces la terapii de genul asta in America daca nu ai asigurare medicala. Si chiar daca ai asigurare, intervin tot felul de exclusions si limitari care iti ingreuneaza accesul. Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old. |
ei aveau acces la absolut totul. se pare ca nu intelegeti ca mama nu a considerat ca e cazul.
nelia spune:
Ba intelegem, Alinta. S-a spus si am spus ca daca o mama considera ca prezentindu-l pe copil armelor, acesta va invata de la ele sa le respecte si sa se respecte... asta in locul oricarui ajutor de specialitate, e o mare problema acolo. Acolo a ajuns cultul acesta al armelor, de aceea sint socata ca un copil este invatat, ca act necesar in educatia lui, sa minuiasca arma.
Carolyne, pai n-a spus nimic presedintele. A spus doar ca trebuie facut ceva... Cei care au spus si au atins problema armelor au fost guvernatorii din Connecticut si NY (sau cum s-or numi). Si a spus Marois a noastra, dar asta spune oricum multe... si ma indoiesc ca va face ceva din ce spune. Si oricum, Harper ia foc cind aude de ea, dar mai ales cind aude de arme si de controlul lor.
miereamara spune:
Alinta, eu m-am referit la mama mentionata in linkul pus de Nelia, nu la mama ucigasului.
Nu stiu la ce avea si ce nu avea acces familia acestuia, clar mama-sa a fost o iresponsabila si da, eu o consider autorul moral, a participat activ alaturi de fiul ei la masacru, in conditiile in care stia ca are probleme, a tinut atatea arme in casa si l-a mai invatat sa traga cu arma.
Sunt impotiva armelor detinute de civili, din pacate nu cred ca se va face mare lucru in privinta asta. Sunt terifiata in fiecare dimineata cand imi las copilul la scoala si planuim in scurt timp sa emigram in alta parte. Nu pot sa traiesc in teroare, pentru familia mea motivatia asta este indeajuns incat sa ne determine sa ne gandim la o alta tara.
miereamara spune:
Referitor la postul scris de Anarchist Soccer Mom, exista si fata cealalta a monedei:
http://sarahkendzior.com/2012/12/16/want-the-truth-behind-i-am-adam-lanzas-mother-read-her-blog/
arminad spune:
Hai mai ca nu e asa. Eu am platit cash toate orele de terapie ale baiatului dintr-un singur salariu de emigrant. Femeia aia avea 250 mii de dolari pe an. Putea sa faca ce terapie vroia ea si asa cum zice Ana aici chiar gasesti tot ce e mai tare pe lumea asta in materie de terapii in autism daca ai bani.
Ori nu a vrut pentru ca i s-a pus pata ca e doar "gifted" si nu are nevoie de label si deci nici de ajutor ori pur si simplu n-a putut sa il ajute cu toti banii pe care ii avea. Sa nu uitam ca toate terapiile au limite.
Deocamdata nu se stie nimic oficial despre istoria lui medicala.Chestia asta cu Asperger a fost preluata de presa si stoarsa ca lamaia in goana dupa senzational. Se speculeaza la greu pe o declaratie data de frate intr-un moment in care si eu in locul lui as fii spus cine stie ce.
Daca erau mai multe filme la tv despre personality disorder decat au fost despre Asperger, n-ar fii scris presa nici un cuvintel despre Asperger ca nu stia poporul ce e aia ci am fii vazut garla de experti in personality disorder.bleahh..