masacru la o scoala elementara din USA
Raspunsuri - Pagina 13
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BalMascat Dar.... nu poti trata pe cineva cu fortza, chiar daca ar fi gratis. |
Te inseli. In orice tara cu un sistem de sanatate universal (care nu incearca sa ignore anumite categorii de oameni), exista tratament involuntar pentru pacientii care au potential sa fie periculosi pentru comunitate sau pentru ei insusi. Sunt pacienti care nu se descurca in comunitate si stau in 'extended rehab' unde au fiecare camera lui cu o curte mica dar in regim de spital, altii locuiesc in locuinte asistate, fiecare are o grasoniera intr-un complex dar exista personal tot timpul care ii supravegheaza, ii ajuta la curatenie, cu gatitul, etc. Multi locuiesc in comunitate dar zilnic sunt vizitati si unii dintre ei trebuie sa isi ia pastilele supravegheati de cel care ii viziteaza. Cei care nu reusesc sa isi ia medicatia zilnic li se pun implanturi la fiecare 2 saptamani. E foarte greu sa nu observi ca ceva se intampla cu un bolnav pe care il vezi zilnic, care are incredere in tine, care e oarecum legat de un loc pentru ca acolo locuieste si acolo primeste bani. Daca ai bolnavi lasati de izbeliste, fara locuinta, fara tratament, fara bani, fara conditii umane de viata, care sunt abuzati de societate si impinsi la disperare, care ajung sa creada ca nimanui nu-i pasa, lor de ce sa le pese? Daca ei sufera, sa sufere si altii. Nu poti sa dezumanizezi pe cineva si apoi sa te miri ca e un monstru.
bird70 spune:
citat din mesajul lui BalMascat Un motiv pt care nu ai cum sa-i urmaresti este ca poti fi dat in judecata pt incalcarea dreptului la "privacy". |
Eu cand am zis sa urmaresti nu m-am referit la urmarire fizica ci la urmarirea evolutiei psihice. Daca bolnavul este vazut zilnic de cineva si isi ia medicamentele in prezenta persoanei respective, e mult mai usor sa depistezi cand se decompenseaza, cand nu-i merge bine si sa-l internezi atunci cand e cazul.
Si apoi sunt multi oameni bolnavi mental, se speculeaza ca mai bine de un sfert de populatie are o forma mai mult mai mai putin de ce e considerat boala psihica. |
Dintre astia doar un procent foarte mic au potential periculos. In America sunt ignorati si apoi ne miram de tragedii. In alte tari sunt tratati si supravegheati si numarul de tragedii este de necomparat.
Victoria_mami spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mihaela77O
Nadia,asta am spus si eu,ca nu stie ce-i autismul,atat si nimic mai mult! MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003) Prietenii lui Mos Craciun TOMBOLA-Spiritul Craciunului A&M Viata... |
Mihaela, eu incercam sa spun altceva, dar, ca de obicei, m-am pierdut printre multe vorbe: nu te supara pe cele care nu stim.
gmmm spune:
Deceneus, aici la stiri s-a dat, pe cel putin doua canale, cifra de 30 000 de morti pe an prin arme de foc in Statele Unite. Niciunul dintre jurnalisti nu au simtit nevoia sa precizeze ca mai mult de jumatate sint sinucideri.
Da, ce conteaza este procentul omuciderilor.
Analiza este insa dificila (nu ca nu s-ar putea face, dar jurnalistii n-or sa-si sperie ascultatorii cu detalii; lor le trebuie emotie).
De pilda, rata omuciderilor cu arma de foc este de zece ori mai scazuta in Canada fata de Statele Unite, desi (in 1999) 26% dintre familii aveau o arma de foc. De ce oare?
Si inca un element important: citi dintre morti sint rezultatul luptelor dintre ganguri?
Deceneus spune:
Nu stiu ce interese are media de la voi.
Media din Roamnia stiu ca are interesul ca populatia sa nu aiba forta de a-si face dreptate.
Taranii au lasat terenurile parloaga si pentru ca li se fura recolta de pe camp, pentu ca autoritatile nu au prevazut paznici de camp in schema primariilor.
Daca aveau arme unii isi pazeau recoltele, dar asa riscau sa fie victimele hotilor.
Imi povestea cineva ca niste tigani coseau lucerna unui proprietar ziua in amaiaza mare, si cand respectivul i-a vazut nu a avut curajul sa se apropie de ei. Tot ei erau obraznici si i-au spus "vino aici daca ai curajul". E clar ca nici de reclamatie la politie nu le era frica.
Daca omul avea permis de arma si dreptul sa-si apere proprietatea, nu mai aveau tiganii curajul sa-i fure recolta.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Deceneus Nu stiu ce interese are media de la voi. Media din Roamnia stiu ca are interesul ca populatia sa nu aiba forta de a-si face dreptate. Taranii au lasat terenurile parloaga si pentru ca li se fura recolta de pe camp, pentu ca autoritatile nu au prevazut paznici de camp in schema primariilor. Daca aveau arme unii isi pazeau recoltele, dar asa riscau sa fie victimele hotilor. Imi povestea cineva ca niste tigani coseau lucerna unui proprietar ziua in amaiaza mare, si cand respectivul i-a vazut nu a avut curajul sa se apropie de ei. Tot ei erau obraznici si i-au spus "vino aici daca ai curajul". E clar ca nici de reclamatie la politie nu le era frica. Daca omul avea permis de arma si dreptul sa-si apere proprietatea, nu mai aveau tiganii curajul sa-i fure recolta. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
Decenus, nici nu te poti intoarce in timp si sa dai voie unui popor sa se comporte ca in vestul salbatic!!!
bird70 spune:
Nu cred ca armele rezolva situatia hotiilor. Cred ca e mai important sa vedem de ce fura cei care fura. Daca oamenii fura de foame, de disperare, nu conteaza ca ai arma sau nu, tot vor incerca. Daca se mai simt si marginalizati, daca urasc, atunci exista sansa sa isi faca rost de arma ca sa te lichideze in caz ca incerci sa ripostezi.
Solutia este sa oferi sustinere financiara, locuinte, asistenta medicala, etc pentru cei care dintr-un motiv sau altul nu pot lucra sau nu reusesc sa isi castige strictul necesar. In cazul in care sunt prinsi cu ilegalitati, sa li se suspende asistenta, sa li se ia locuintele, etc. Lasa omul sa se simta om, da-i strictul necesar si trateaza-l corect si te trateaza si pe tine cu respect. Arunca-l la marginea societatii, dezbraca-l de conditia umana, du-l la disperare si nu va avea nici un respect pentru proprietatea si viata ta.
portocalia spune:
citat din mesajul lui Deceneus Imi povestea cineva ca niste tigani coseau lucerna unui proprietar ziua in amaiaza mare, si cand respectivul i-a vazut nu a avut curajul sa se apropie de ei. Tot ei erau obraznici si i-au spus "vino aici daca ai curajul". E clar ca nici de reclamatie la politie nu le era frica. Daca omul avea permis de arma si dreptul sa-si apere proprietatea, nu mai aveau tiganii curajul sa-i fure recolta. |
o, da, asta le trebuie romanilor, arme la liber! ca doar si-au demonstrat din plin maturitatea si simtul civic!
de unde rezulta ca "nici ca nici de reclamatie la politie nu le era frica"? a incercat omul tau sa faca reclamatie la politie si politistii i-au zis sa-si vada de treaba? sau doar s-a trezit vorbind?
iar daca toata lumea ar avea permis de arma, de ce n-ar avea si tiganii?
columbiana spune:
Letitia, tu ai spus ca ai citit ca copilul are autist, deci mama nu are nici o vina.
daca nu puneai deci-ul ala, treaca-mearga.
asa as dori sa-mi raspunzi de ce ai adus pe topic detaliul asta si cum faptul ca el a fost asperger o absolveste de orice vina pe mama. daca tot esti atit de in tema in legatura cu autismul
o mama care stie ca are un copil cu probleme psihice de sanatate in casa si tine trei arme?
ai detalii despre cum l-a crescut si ce sentimente avea copilul pentru mama? ai vreo statistica ce arata un procent ridicat de autisti/asperger in rindul criminalilor? ma indoiesc. mai draga, autismul in sine te face orice dar nu criminal.
citat din mesajul lui Letitia1 Mihaela 770 de unde stii ca nu stiu ce e autismul? Ma cunosti cumva?Am spus clar ca am citit ca e autist, nu e concluzia mea personala. Tu poti sa te dai cu capul de zid cit doresti, dar sint cel putin 10 articole pe internet care zic ca-i autist. De unde scoti chestiile astea ca nu mi- e clar. Razboieste-te cu cei ce au scris articolole, nu cu mine. |
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
columbiana spune:
se pare ca nu sunt singura revoltata de aberatiile presei.
uite, poate va mai lumineaza articolul asta:
http://lizditz.typepad.com/i_speak_of_dreams/2012/12/gun-violence-and-the-search-for-a-scapegoat-autism-edition.html
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759