Buburuze de mart-apr2013(12)!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicitas spune:

Emilia fetele sunt mai destepte la capitolul olita. De obicei se invata mai repede sa se ceara si sa-si controleze sfincterele.

Mamica fericita de Miriam 01.03.2011
26 saptamani+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenaionascu spune:

Foarte amuzanta faza cu alergatul cu olita prin casa dupa bebe:)))
prietenele mele mamici, niciuna nu are masa de infasat si mi-au explicat ca e nevoie de spatiu si lucruri la indemana, prin urmare, ca sa fiu sigura, voi renunta la o astfel de masuta...si daca voi simti nevoia, atunci o sa iau.

Felicitas, eu am fost in nov la vreo 3 sedinte de gimnastica pt gravide si mi-a placut foarte mult. Din ianuarie as vrea iarasi sa gasesc un loc unde sa merg, pentru ca e si sanatos, ai alt tonus si ajuta sa fii mai pregatita pt nastere si kilogramele sa nu se depuna intr-un ritm alert.Deja sunt putin ingrijorata ca am luat 10,5kg cam asa pana acum(aproape 25sapt). Eu zic ca e super indicat sa mergi, poate gasesti o sala faina.

24+ cu o buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Mie imi trebuie cu siguranta masa de infasat ca sa o pun pe bebe la nivelul mainilor sa nu stau aplecata cat o schimb ca la cezariana statul aplecata nu face bine deloc mai ales ca la inceput bebe consuma 8-10 pampersi pe zi si sa stau aplecata cateva minute de atatea ori pe zi e serios pt burta mea taiata si coloana mea subreda.

Despre bebeii mici eu ma cam tem de chestia asta pentru ca icterul e mai grav la copiii mai slabuti si in general in prima saptamana de viata copiii scad in greutate cateva sute de grame. Eu m-am nascut la 9 luni cu greutatea unui copil de 7 luni (1,700 kg) si am stat 3 saptamani in incubator din cauza icterului si scazusem la 1,450 dupa prima saptamana si am recuperat abia la externare, adica dupa inca 2 sapt aveam iar 1,700. Nu m-ar fi externat pana nu recuperam. Teoretic vroiau sa ma tina in spital pana as fi ajuns la 2 kg dar nu mai suporta mama sa stea in spital atata si a cerut externare ca simtea ca innebuneste acolo.

24+ Anna Karina
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2 alternat cu 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenaionascu spune:

Well, that's a very good point :)
Foarte frumos nume ai gasit printesei. Noi ne-am decis la Maria si paote si Elena :)



24+cu o buburuza

Citat:
citat din mesajul lui emilia.m

Mie imi trebuie cu siguranta masa de infasat ca sa o pun pe bebe la nivelul mainilor sa nu stau aplecata cat o schimb ca la cezariana statul aplecata nu face bine deloc mai ales ca la inceput bebe consuma 8-10 pampersi pe zi si sa stau aplecata cateva minute de atatea ori pe zi e serios pt burta mea taiata si coloana mea subreda.

24+ Anna Karina
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2 alternat cu 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicitas spune:

Elena imi plac ambele nume. Nume simple si frumoase.
Si Ana imi place tare mult.Emilia,prima data cand am vazut ca ai scris Karina, am crezut ca ai scris Karenina si ma gadeam ca nu mi-ar place ca e prea tragic. Dar asa imi place Ana Karina. Ne mai gadim si noi. Sotul vrea sa puna numele unei strabunici, adica Anastasia. Mai vedem noi. Eu cred ca prenumele trebuie sa se potriveasca cu numele de familie, chiar daca la un moment dat probabil, fetele noastre isi vor schimba numele.

Mamica fericita de Miriam 01.03.2011
26 saptamani+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piscotel2011 spune:

Neata burtici si scuze ptr absenta! Sunt intr-un du-te vino continuu de sarbatori, dar sper sa ma mai relaxez dupa saptamana asta ca intru in vacanta pana pe 7..yeyyyy.

Maine am vizita la ginecolog sa-mi dea analize de facut si sa vad cum ma strecor cu ele ori inainte de Craciun, ori daca nu dupa anul nou. la eco abia pe 24 ianuarie mai am programare, asa ca pana atunci ma multumesc doar cu suturi pe unde apuca al meu strengar...burtica e din ce in ce mai mare, iar suturile si valurile sunt pe masura. Deja sunt "certata" insistent cand stau prea aplecata spre monitor ca evident nu are loc sa-si intinda copanasele.

Imi plac discutiile voastre despre pampersi, legat, nelegat, soacre, sfaturi...raman la parerea mea ca fiecare mamica va face cum va simti la momentul potrivit in functie de copilul din dotare...degeaba spui acum ceva...bebe e unic si fiecare mama se va mula pe dorintele lui. Noi sa fim sanatoase!

In rest sunt in asteptarea lui Mos Craciun:D

Va poop pe toate si nu ma dati disparuta!

Dana, Mami de Piscotel, Ioana-Alessia (11.01.2011) si23+ Radu Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tudoralexa13 spune:

Felicitas, ce domnisoara mare ai tu in burtica

Elenush, o sa-ti urmez sfaturile. Am mancat sfecla, spanac, proteine........bag si eu ce pot sper sa nu ajung din mama eroina in eroul necunoscut.....ma alint si eu.

Emi, iti multumesc pentru postare, o sa o salvez in folderul bb.
Tot ce prind salvez ca sa am la indemana cand o sa am nevoie.
Pentru mine este educativ. Nu o sa refuz sfaturile nimanui, le accept cu placere dar depinde si cum mi se dau acele sfaturi......stiti cum e: tonul face muzica.
Daca se urla la mine ca sa fac cum doreste soacra sau mai stiu eu ce babeta nu prea ne pupam.
Fiecare face cum il taie capul.
Am deja emotii ce o sa fac, cum o sa le fac baie, daca ma descurc, sa nu le fac niciun rau, cred ca orice mama la primul/i copil/copii simte la fel. Nu am experienta, nu am facut niciodata baie unui copil dar nu o sa ma dau batuta.
Nu pot merge orbeste inainte ca asa zice x sau y. Sa-i lipesti urechile, sa-i legi picioarele, sa-l agati de nu stiu ce.....come on.

Cel mai tare ma "uimesc" oamenii care imi impun sa nu fac ceva de ex: sa nu speli in ziua de luni chiar daca nu e sarbatoare pentru ca " nu e bine". Si ma mananca undeva si intreb de ce nu e bine, sa-mi dea o explicatie logica dar nu reuseste pt ca este ceva mostenit de la batrani din generatie in generatie fara nicio explicatie ca sa nu o suparam pe mamaie ca na.....este in etate....exemple ar fi multe.

Masa de infasat o sa iau, prima e pe lista. Si una tapana sa reziste
Cum spunea si Emi, dupa cezariana e cam greu sa te lungesti pe unde apuci.







24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara-i spune:

Buna fetele
Intradevar interesante discutii ati avut voi astazi

Eu nu sunt de acord cu infasatul copilului dar in primele saptamani cand dormea peste imbracamintea lui iy prindeam manutele intr-un scutecel pentru ca am observat ca asa doarme mai bine, nu mai tresare dar atat.Caciulita iy puneam doar seara dupa baita la inceput cam o luna ca apoi a venit caldura si nu mai avea rost.
Cu temperatura in camera asta mi se pare ceva generalizat dar copilul iti spune singur cum se simte bine.
Eu masuta de schimbat nu am avut si nici nu cred ca imi trebuie ,eu am folosit patul nostru cu aleza pentru a evita accidentele

Cu olita asta e alta treaba...daca bb sta in fundulet la 6 luni, dupa cxe se scoala din somn puteti sa puneti buburuza pe olita maxim 5 min si asa se va deprinde cu statul pe olita nicidecum cu facutul la olita.
La noi nu a mers deloc(dar stiu mamici care au avut mare succes).
Eu stateam langa Robert , ma jucam cu el si tot nu a acceptat-o(prefera sa o puna in cap).
La noi a mers cu eliminatul pampersului cat timp era treaz dar asta vara ca sa fie cald afara pentru ca oricum la inceput facea pe el , cand dormea ziua sau seara iy puneam pampersul si asa usor usor am descoperit ca dupamiaza cand se trezea avea papersul uscat

Ce am gresit eu este ca am inceput treaba asta in vara cand facuse 2 ani, de data asta ma gandesc sa incep in vara cand o sa aiba buburuza 1 an indiferent daca reusesc sa o pun sau nu la olita mai devreme.


Felicitas felicitari pentru fetita maricica si sanatoasa si pentru renovare terminata

Emilia buna lectura dar incearca sa nu iei totul la fix ,va trebui sa te adaptezi la un moment dat dupa firea fetitei. Parerea mea (nu da cu pietre) este ca un copil nu trebuie crescut chiar ca la carte...in practica totul va fi altfel


Iulia de Robert Andrei(18.05.2009) si 25+ Mara Gabriela
Invata sa-ti scrii durerile pe nisip si bucuriile pe stanca( Sf.Augustin)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Imi e clar ca n-o sa pot face totul ca la carte si nici nu vreau, doar sa am asa idee cat de cat cam ce si cum ar fi bine, sa nu fac greseli majore.
Mie mi-a fost foarte util sa citesc in cursul de puericultura de temperatura din camera copilului (pt ca prietenii mei dupa ce-a venit bebe aveau 43 grade in casa, sa nu raceasca fata!!), de fularul pus peste gura si nas iarna (acum inteleg eu de ce raceam la fiecare 10-14 zile iernile cand eram mica) si de mitul cu caciulita pusa in cap asa fara noima... de ce sa-i pui copilului caciula in cap in casa cand nici nu-i frig si nici nu bate vantul?!
In ce priveste leganatul, cand o sa incepem diversificarea o sa caut sa-i cumpar scaun de masa transformabil in leagan si ala o sa fie primul ei contact cu leaganul, dar leganatul ala in brate tip zgaltait ca sa adoarma copilul (ametit) nu mi s-a parut in veci ok. Sau leganatul pe picioare, asa rapid... Doamne sfinte... eu chiar nu imi inchipui cum ar putea cineva sa adoarma asa in conditiile alea, decat poate daca i-a venit rau de ameteala, a inchis ochii sa se mai invarta tavanul si a atipit astfel.
In fine... stiu ca pe la tara (prin zona de unde e tata) se mai practica intr-o vreme inmuiatul unei carpe in tuica si zahar si i se dadea copilului sa o suga/roada ca sa doarma mi usor si sa nu-l doara gingiile cand ii ies dintii... Alta minunatie si aia! Sa-i dai sugarului tuica...
(poate asa se explica nr destul de mare de alcoolici din tara asta...?!)



24+ Anna Karina
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2 alternat cu 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pity27 spune:

Wowww, dar a#539;i avut spor la povesti azi:). Minunea mea, Tudorica, la 2 ani si 3 luni face kk si pp in pampers, bea lapte praf, cu biberonul, adoarme cu suzeta si are multe alte gesturi de bebelus:). Nici nu m#259; stresez, nu am v#259;zut eu copil cu pampers la fund in clasa 1, iar la el la gr#259;di aproape toat#259; grupa face in pampers.
De infasat nu l -am infasat, din consideratii medicale, c#259;ciula dupa baie exclus, pot face otita , masuta de infasat mi se pare un accesoriu indispensabil , mai ales ca stiu ce înseamn#259; o cezariana .
Eu am citit capraru si a fost singura mea sursa de informare, urasc sfaturile, mai ales pe alea ce vin de la mama sau soacra, nu îmi cresc copilul dup#259; cum vor/spun ele ci a#537;a cum simt eu, motiv pt care nu am primit pe nimeni in vizita acas#259;, ne vedeam la restaurant sau in parc:))))
Caldura in casa avem si vara si iarna:))), chiar acum sunt 28 de grade, la mai putine nu as putea sa am acela#537;i confort , vara stam cu ac pornit si-n casa si-ma#537;ini, crede#539;i ca arabii ii l#259;sa la 50 de grade sa se coaca? :))

Mergi la inceput