Italia

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ginger00 spune:

Eu am intrat sa dau un ochi pe forum.Inca sunt la servici pana la 15.30 apoi la gradi dupa prichi si la parc.Am inceput sa citesc un roman usor,asa,ca sa ma relaxex, dar nu reusesc doar cand merg in parc o ora,doua.In casa am mereu ce face.
De cand am copii doar o carte am reusit sa citesc, si aia in august acasa,cand copii se jucau in curte.
La mine la servici e o tensiune mare, iar au sarit plata salariilor,suntem toti cu nervii la pamant...Cand am venit in Italia, acum 12 ani (uauuuuuuu,cum au trecut ...)aveam siguranta zilei de maine,acum cu criza asta e ceva ingrozitor.
Nu stiu cum sunteti voi dar eu si noaptea ma invart in pat si ma gandesc ce as face sa pierd munca, sa nu am bani,sa nu pot sa cresc copii asa cum imi doresc...sunt terorizata,sa fiu sincera si imi creez o gramada de probleme pe care poate nu ar fi cazul sa mi le fac...Am fost mereu, si imi doresc sa raman , mereu independenta financiar si ma preocupa ca ,intr-o buna zi sa nu mai fiu...Stirile de la notiziar te deprima, ziarul romanesc din orasul meu pe care il primesc din cand in cand pe mail de la o cunostinta de acasa te sperie...nu sunt locuri de munca, oate costa enorm...ce naiba se intampla? Copii nostrii vor avea un viitor?Regret ca nu am plecat peste ocean pana nu am avut copii...
Sper ca nu v-am deprimat cu palavrageala mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns genziana spune:

Ginger00, iti inteleg preocuparea; si eu ma mai gandesc uneori. Eu deja am trecut (acum 2 ani) prin pierderea locului de munca. Societatea unde am lucrat a intrat in lichidare. O situatie de stul de urata. Mereu mi-am zis: sanatate sa fie, ca pe urma le facem pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ginger00 spune:

Da, ai dreptate.Prima de toate e sanatatea.Am sa incerc sa gandesc pozitiv :)
pupilici la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Salve fetelor,

Mai intru si eu citeodata pe forum sa mai vad ce se mai scrie nou insa de scris ....mai lenesa ....mai putin.
A venit primavara ,e asa de frumos afara , ne petrecem mult timp in mijlocul naturii.
Am scos jucariile in gradina ,am pregatit sezlongurile si umbrela ,mergem la plimbare dupa floricele si ne place sa vedem cum cresc ,inmuguresc ,si infloresc pomii ,iarba ,plantele .Anul trecut am vazut o pupaza la noi in gradina ,era asa de frumoasa .
Cel putin natura ne face moralul mai bun ,in rest oamenii sint aproape cu totii cu moralul la pamint ,suparati ,pesimisti pt.ca situatia asta este destul de precara aproape pt.toti.
Traim niste timpuri pe care nimeni nu le-a prevazut din pacate .
Ginger ,te inteleg perfect ,si eu am fost si mi-am dorit din totdeauna sa fiu independenta ,am si reusit pina acum ,sper sa ma ajute Dumnezeu ,destinul sa steua mea ,nu stiu exact cine ,sa fie bine cum a fost si pina acum.
La noi la firma e relativ bine ,nu avem probleme dar vazind ceea ce se intimpla in jurul nostru nu putem sa nu ne gindim ca poate sa vina o situatie asemanatoare si la noi ,cit de curind.
De miercuri o sa intram intr-o semi-vacanta pina aproape pe 6 asa ca vreau sa ma bucur de zilele care vor veni.
Apropo de inscrierile la gradinitele estive ,cred ca la asta va refereati,la noi inca nu am auzit ca se fac ,eu l-am dus pe Marco in ultimi 2 ani dar nu mi se pare ca erau niste preturi atit de mari cum spuneti voi.
Va doresc o zi buna si o doza de optimism daca se poate.!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ginger00 spune:

Anul trecut am platit 70/copil pe saptamana, adik 140x 4 saptamani =560,00 , inscrierea 20+ 2 gite a cate 20,00 .Total 620,00.
Anul asta s-a propus ,vazand ca au crescut preturile cica, de la 75 la 85 pe saptamana pe copil...ajung la cca 800,00 la 5 saptamani de iulie plus gite + inscriere.Nush' ce sa zic dar
daca nu ti se pare mult inseamna ca stai tare bine financiar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Eu am platit pt.5 saptamini ,program de la 7,30 -18, suma exacta nu o mai retin era sigur mai putin de 300 e.
Firma la care lucrez eu a semnat un acord cu gradinita respectiva ca toti angajatii care doresc sa duca copii acolo sa plateasca mai putin ,asa ca o parte din suma a platit-o firma ,o parte eu + 6 e asigurarea.Sper sa faca si acest an acest lucru ,sint 2 ani de cind au hotarit sa ajute fam.Si mi se parea cam maricica suma pt.ca noi platim 135e +30 e pulmino lunar, la gradi privata ,cea statala costa in jur de 80e.La voi mi se pare enorm de mult ...milanezi sint bogati .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns genziana spune:

Buna dimineata fetelor!

Astazi zi mare, voi depune juramantul pentru noua cetatenie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns genziana spune:

La Milano, oras si pentru rezidenti, preturile pentru scoala de vara sunt in baza veniturilor. Pentru nerezidenti se face cota maxima.

Eu voi plati circa euro 30/saptamana + bonurile de masa. Care si acestea se platesc in baza veniturilor. Bonurile de masa se platesc si in timpul anului scolastic (cota maxima pe an este de 680,00). Deci in plus ar fi plata perioadei de vacanta.

pentru al 2-lea copil plata se face la jumatate pentru scoala de vara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ginger00 spune:

Eu stau intr-un sat(mic dar plin de bogatani), centrele estive sunt subventionate in mare parte de primarie.La noi zic ca nu au bani asa ca cotizeaza doar 10% din suma care o cer societatile care organizeaza centrele.Deci costul cade pe familiile care-si duc copii acolo.Daca merg in alte comune platesc oricum cota maxima ca nu sunt rezident si nu beneficiez de nici o reducere pentru al doilea copil...
Gentiana- felicitari!
M-am gandit si eu sa cerem cetatenia dar nu sunt convinsa ,am auzit ca trece o gramada de vreme pana iti accepta cererea.
In schimb cred ca o sa cerem cetatenie dubla, romano-maghiara in vara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ginger00 spune:

Eu la gradi nu platesc acum decat masa( 8,00 pe zi pt. amandoi) la luna ma costa cca 160-170 doar mensa, de dus ii duce eu cu masina.
Scoala de vara e organizata aici doar de societati private(avand in vedere costul elevat anul trecut nici nu l-au facut pentru copii mici doar pentru cei de la medie). Am nimerit in cea mai me ne fregh-ista comuna existenta...

Mergi la inceput