Colind pentru cei departe de tara...
Buna,
Am gasit o colinda romaneasca de curand si precum sunt departe de Romania, versurile mi s-au parut foarte rascolitoare. Poate multi dintre voi o stiti deja. Poate unii nu o stiu sau au uitat de ea. Poate unora le place mult. Din oricare categorie ati face parte, as vrea sa o impartasesc cu voi toti, in special acum, asa aproape de frumosul Craciun.
Colind pentru cei departe de tara... de Tudor Gheorghe
Orice ai fi si unde te-ai tot duce
Cat ai fi de rau si cat de bun
Ca mai crezi sau nu mai crezi in cruce
Cel mai greu iti este de Craciun...
Cand se strang strainii pe la case
Si lumini se aprind din pomii lor
Ti se face frig, un frig in oase
Si de-acasa ti se face dor...
Bate vantul, bate dinspre tara
Sufla in rani cu sare si pelin
Bate vantul si te inchide afara
Rudele in vizita nu vin...
Mori aici si nimeni nu te-aude
Dar viseaza tot ce iti e pe plac
Ca te barbieresti si pleci la rude
Si gasesti pe masa cozonac...
Din putinul lor ai tai vor face
Tot ce pot sa fie fericiti
Sa traiasca in liniste si-n pace
Sa mai rada, sa mai bea un sprit...
Orice ai fi si unde ai fi, batrane
Daca dorul salele ti-a frant
Si din dor nimic nu-ti mai ramane
Sa te asezi cu fata la pamant
Si sa plangi cand altii-s in sarbatoare
Hohotesc de parca te-ar sfida
Si sa-ti plangi durerea ta cea mare
Si sa plangi de dor de tara ta...
Mamica fericita de Daisy (20.01.2012.) si Gracie (31.03.2012.)
Raspunsuri
miriama spune:
ce frumos si cat de-adevarat! dar realizazi asta cand nu mai ai tot ce inseamna Craciun romanesc!
cand peste mari si tari nu miroase a iarna dar vezi in calendar ca se apropie Craciunul... si nu-ti vine sa mergi sa cumperi un brad si podoabe cand afara mergi inca la plaja... te straduiesti sa faci un cozonac, ai cele mai de calitate produse din lume insa nimic nu are gustul de Craciun ca acasa!
cel mai greu e de Craciun!
KittyMummy spune:
Miriama frumos si adevarat ai vorbit/scris
Asa este, cel mai greu este de Craciun... Cand m-am mutat aici nici macar prin minte nu imi trecea ce dor imi va fi de Romania...Dar m-am inselat amarnic...Nu am vrut si tot nu vreau sa am copii in Romania si sa treaca prin ce am trecut eu dar in ciuda acestui fapt, tot vreau sa ma intorc in vizita si sa le arat copiilor mei tara mea, unde m-am nascut, unde am copilarit...Sentimentele astea sunt asa de contradictorii...
Mamica fericita de pisicute mieunatoare si torcatoare, Daisy (20.01.2012.) si Gracie (31.03.2012.)
giulia81 spune:
superba...
"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun. (Arthur Schopenhauer)
frunzaverde2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui KittyMummy Buna, Colind pentru cei departe de tara... de Tudor Gheorghe |
din cite am citit eu in trecut, cind am dat peste acest colind care mi-a placut foarte mult, autorul e Adrian Paunescu
Tudor Gheorghe poate l-a pus pe muzica
sarbatori frumoase si fericite tuturor