Membru nou din Australia. Romanii din Australia
Buna ziua/seara dragi romani, mamici si tatici,
Numele meu este Diana. Nu sunt inca mamica si nici in asteptare si nici macar care incearca pentru ca, precum imi tot spune mama mea, sunt prea tanara si nepregatita sa am copilasi Atunci va intrebati probabil ce caut eu pe acest forum Pai, e simplu: iubesc copiii, imi doresc copii in viitor, iubesc sa citesc si sa invat cat mai multe despre copii si ma pregatesc sa devin profesoara/invatatoare/educatoare.
De asemenea, am venit pe acest forum deoarece nu mai locuiesc in Romania si mi-ar placea sa vorbesc si eu macar din cand in cand cu romani, mi-ar placea sa vorbesc si eu romaneste si mai ales mi-ar placea sa vorbesc in romaneste cu romani care locuiesc in alte tari decat Romania, care s-au mutat acolo sau s-au nascut acolo. Nu prea am gasit forumuri cu/despre romanii din afara Romaniei asa ca am venit aici
Putin despre mine:
- Am 21 de ani impliniti
- Sunt casatorita
- M-am casatorit din dragoste la 20 de ani
- Nu am copii inca
- Nu astept copilasi inca
- Nu incercam sa avem copilasi inca
- M-am mutat din Romania in Australia ca sa pot sa fiu cu sotul meu
- Am fost studenta in Romania o vreme
- Voi fi studenta din nou, dar de data asta in Australia
- Imi doresc sa devin profesoara/invatatoare/educatoare si/sau psiholog de copii
- Iubesc copiii si imi doresc sa am si sa adopt copii in viitor
- Sunt o mare si indarjita iubitoare de animale si natura
- Am in prezent aici in Australia, doua pisicute, amandoua fetite, amandoua puiute (varsta sub 1 an pentru fiecare)si le ador
- Am de asemnea o pisica in Romania care locuieste cu parintii mei si este ingrijita de mama mea. Are 11 ani si datorita varstei si distantei Romania-Australia nu am putut si nu a fost indicat din punct de vedere medical sa o iau cu mine desi am vrut cu disperare. Aceasta pisica ii mai aduce alinare mamei mele acum ca eu nu mai sunt acolo si aceasta alinare a fost inca un motiv pentru ca pisica mea sa ramana cu ei in Romania.
- Iubesc si ador pisicile si felinele de toate marimile si formele Iubesc si ador de asemenea cainii, papagalii de toate speciile, rozatoarele precum iepurasi, porcusori de Guineea, hamsteri, chinchillas si multe, multe, multe alte animale
- Iubesc sa citesc, iubesc cartile, iubesc sa colectionez carti
- Iubesc limbile straine, sa le invat, sa le stiu la perfectie si sa le predau altora
- Sunt o housewife/sotie acasa
- M-am nascut si am crescut in Romania pana la 20 de ani cand am plecat in Australia sa fiu cu sotul meu. In Romania m-am nascut si am crescut si am locuit cu parintii mei in vestul Romaniei, in frumosul, impaduritul Banat, in Caras-Severin. Mama mea este Banateanca, nascuta si crescuta in Banat. Tatal ei a fost Banatean 100% iar mama ei a fost Olteanca 100%. Mama mea se considera Banateanca Tatal meu este Oltean 100%, ambii lui parinti sunt Olteni, din Dolj, dintr-o comuna de langa Craiova. Tatal meu se considera Oltean desi locuieste in Banat cu mama Eu obisnueam sa imi petrec toate vacantele de vara la bunicii din Dolj din partea tatalui mai mult de dragul animalelor decat de dragul si dorul bunicilor Cu toate astea, eu ma consider Banateanca 100%, la suflet si la inima. Acum locuiesc in calduroasa Australia, in Sydney, oras pe coasta, la oceanul Pacific si ador sa ma duc sa vad oceanul in fiecare zi
Cu toate astea, imi este dor de Romania... Cand am plecat, nu am crezut ca imi va fi asa dor, dar m-am inselat. Imi este foarte dor de Romania si de parintii mei care au ramas singuri acum ca eu am fost copil singur la parinti, fara frati si/sau surori.
Dar ce sa fac... Nu ma pot intoarce...Trebuie sa stau cu sotul meu ca il iubesc si ma iubeste. Asa ca adesea ma simt rupta in doua, o parte din mine este aici in Australia, si cealalta parte este in Romania...
Am venit pe acest forum ca sa ma mai consolez si eu putin vorbind cu romani ca adesea ma simt tare singura cand pleaca sotul la servici. As fi foarte interesata sa vorbesc in special cu acei romani care au plecat din tara si si-au facut rostul in alta tara. As fi tare incantata daca as gasi romani in special din Australia de aici de la mine sau din Noua Zeelanda. Sau daca nu, si din America si Canada pentru ca sunt mai departe de Romania decat sunt tarile europene deci situatia lor ar fi mai similara cu a mea din Australia. Dar mi-ar face placere sa cunosc si sa vorbesc cu romanii si din Europa, si din Romania si de peste tot din lume
Sunt fericita si dispusa sa vorbesc despre orice, in limita bunului simt si respectului reciproc bineinteles.
Va rog sa nu ezitati sa imi scrieti sau sa ma intrebati orice. Voi raspunde cat se poate de repede si cine stie, poate ne vom si imprieteni
Mamica fericita de pisicute Daisy (20.01.2012.) si Gracie (31.03.2012.)
Raspunsuri
desprecopii spune:
Ce intrare frumoasa in comunitate! Bine ai venit Diana la noi. Aici nu ai sa te simti singura pentru ca se sporovaieste non-stop, in felul asta ai sa iti aduci aminte de dulcea galagie romaneasca
Noi suntem aici cu zecile de mii, asa ca te asteptam la discutie.