BRAVO Mena, Pisigri, ELEN_a12, Ella_28!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_55 spune:

Neata fetele. De ieri am o dilema problema la care ma tot gandesc: periodicitatea controalelor si a ecografiilor in ultimul trimestru. Stiu ce scrie "la carte" (bilunar intre 29-36 s si saptamanal intre 36-40 s) dar nu stiu cati medici mai aplica.
Din ce am vazut ieri scris pe o foaie data de dr gineco am dedus ca vizitele vor fi undeva la 3 saptamani iar eco doua pe tot trimestrul. Mi s-a parut cam rarut, o sa abordez subiectul la urmatoarea consultatie.
Voi cat de des le faceti (cele care nu aveti complicatii in sarcina)?

28+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Neata si de la noi!

Azi sunt cam morocanoasa, nu prea am dormit bine, ca atare inca nu m-am ridicat din pat. Ieri am avut proasta inspiratie sa imi fac singura pedichiura, ca fata la care mergeam are o problema si nu vine o perioada la serviciu si nu am incredere sa merg la altcineva, asa ca m-am ales cu o durere groaznica undeva sub sanul stang din cauza pozitiei chinuite. Si ma doare la orice miscare asa ca abia de am putut dormi. E o durere groznica, foarte intensa doar atunci cand ma misc.

Ioana eu nu prea am tinut cont de periodicitatea controalelor, de ex ma duc sapt vitoare si am mai fost pe 22.11, deci o luna. Doar ca intre timp am mai fost la gine cu analize si cm. Mai departe astept sa vedem ce zice la urmatorul control.

Mamica de Ana–Adelina si 30 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Buna!
Ioana pe mine m-a mai chemat peste o luna, bine ca s-a nimerit si cu sarbatorile. Si eu am col scurt si bebe pozitionat jos. Mie mi-a zis ca nu exista tratament minune si ca totul tine de cat sunt eu de prudenta si de ajutorul lui Dumnezeu. Asa ca tin in continuare tratamentul si stau cat mai cumintica si ne vedem peste o luna., la 32-33 de sapt.

29+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/C85Kp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioana_55
Voi cat de des le faceti (cele care nu aveti complicatii in sarcina)?

Alti doctori pe care ii consultasem in paralel (intr-o vreme, din motive de locatie) cu dr meu spusesera bilunar in 7-8 si saptamanal in 9.

Doctorul meu insa m-a chemat doar lunar pana acum (saptamana 33). O singura data l-am vizitat "extra", sa ii duc niste analize, iar intr-o zi am trecut pe la el din proprie initiativa sa imi dea o scrisoare medicala, dar cateva minute, fara eco sau control. Deci eco doar lunar la el. Ultima ecografie am facut-o la inceputul acestei luni si m-a intrebat cand mai vreau sa vin, inainte de sarbatori sau dupa (oricum, pt orice nevoie, el este de gasit mereu la telefon si se si deplaseaza la posibile urgente). Normal trebuia sa merg dupa sarbatori, dar eu am zis ca as mai vrea sa fac o vizita si dupa Craciun (va veni special pentru cele cateva gravi care il solicita, plus pt sarcinile avansate, pe care trebuie sa le monitorizeze). Am ales sa merg dupa Craciun, la doar 3 saptamani de la ultima vizita, pentru a sta eu linistita de revelion

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_papatot spune:

Neatza gagicutzelor ! Cafea nu mai am, dar am cele mai frumoase colinde romanesti, cantate de Madrigal ... personalmente imi ung sufletelul in aceasta perioada.

Ma bucur ca ceea ce a inteles toata lumea este ca cele scrise de mine sunt doar ganduri pe care le posed si pe care le-am asternut pe har...pardon, monitor, nu am zis sa ma urmeze nimeni.

Greyeras, da, instinctul si reactiile lui bebe la comportamentul nostru sunt cele care ne ghideaza cel mai bine...cat despre cum s-a terminat ziua mea de ieri, cred ca a ajutat si gandul tau bun, pentru ca ca da, s-a terminat asa cum imi doream ...nu va incarc pentru ca nu este ceva ce v-ar putera fi de folos, sa zicem doar ca emotii de ani de zile, s-au terminat cu bine.

pisigri, nu degeaba a zis cine a zis ca tonul face muzica ... si din pacate scrisul nu are ton. Still friends? iti scrisesem mult mai multe, dar am pierdut tot si nu ma mai tin degetelele ... eu pana la incidentul cu imbolnavitul, o tinem pe a mea, ca am lapte (cum are orice mama) , chiar daca Honey plangea de foame , chiar daca nu stiu ce inseamna furia laptelui, chiar daca nu mi-au curs sanii de plini ce erau si alte exemple ... am mers la o domana doctor care imi explica cum naturalul isi face treaba... eu tocmai de teama de a pierde putinul lapte pe care realizam ca il am dar am zis ca sa putin cum e el e ce ii trebuie cuconitezei si ca normal ca daca i-ar trebui mai mult, as avea mai mult( stateam foarte mult cu ea la san, pentru a stimula lactatia , aveam ragade si ma naclaiam cu Garmastan doar-doar imi mai trece durerea si beam la ceiuri de chimen si anason de mi se acrise numai cand il vedeam) m-am muls si pe perioada celor 10 zile de tratament si inca 7-10 zile, nu mai stiu exact cat, pana s-a eliminat din organism toata substanta medicamentoasa si am reluat alaptatul dar am constatat ( facand proba cantarului ) ca bebe sugea foarte putin ( cu toate ca nu a refuzat niciodata sanul, nici dupa ce a trebuit sa ii dau bibe - unde si aici mi s-a parut logic sa folosesc unul cu forma anatomica, de la Nuk si cu toate ca sugea viguros - nu se stie ce)...pana cand nu a mai iesit nimic ... sa fi gresit ca nu am mai continuat? si da, cred ca dincolo de utilitatea alaptatului, este poate cel mai frumos lucur din lume sa iti simti coilul la san ... si n u aveam nicio jena sa alatez pe banca in parc dar nici nu puneam placute pe langa mine "ia uitati ce fac, e firesc, e natural, maine ma mut in fata la Guvern"... si nici nu s-a uitat nimeni chioras la mine ( acum deja am dat-o in altele)... eu cred ca se exagereaza in foarte multe privinte si pentru mine a fost o trauma sa mi se spuna ca NU EXISTA SA NU AI LAPTE ... te simti vinovat iar asta te afecteaza si mai mult, pentru ca oricum te macina faptul ca nu ai ce trebuie pentru bebele tau ... legat de celelalte aspecte nu are sens sa repet... cred ca tweetisor a sintetizat si argumentat destul de bine. Si aici as mai adauga ceva legat de dezvoltarea in viitor si de ce spunea psihologul ( care sunt curioasa daca avea bb sau invatase si el la facultate) ... pe mine mama m-a culcat cu ea in camera, in patutul meu lipit de al ei si imi povesteste ca de cate ori scanceam, m mangaia, ma lua in brate, etc ... era cu mine ... care mie, nu mi-a placut niciodata, mare fiind sa dorm cu ea ... singura cu care imi placea sa dorm era sora-mea si acum chiar n-am nicio problema ca adult sa dorm cu sotul meu ... cred ca asta le excludea pe Honey si Placi din ecuatie ... am dormit si eu cu Honey pe burtica atunci cand avea o nopate grea si plangea mititica de nici eu nu mai stiam ce sa-i fac si asta era singurul lucru care o linistea ... si acum, mare fiind doarme cu noi, pe post de rasfat ... o data la nu stiu cat timp ... sau "facem patul mare in sufragerie" si ne uitam la filme romanesti si adormim asa ... dar aici vorbim de exceptii, de alintat nu de obisnuinta ... in plus, nu trece nicio seara fara "giugiuleala" in patul mare unde musai sa fie toata lumea prezenta - mama, tata si Hamucu, o rabla de jucarie ... si daca o intrebi unde ii place sa doarma mai mult...in casuta ei ( are patut supraetajat, in forma de casuta) ... deci nu ma intelege gresit, nu am facut copil sa bifez o lista de "to do's" in viata-mi ... dar nu mi se pare normal sa inspire copilul noaptea ce elimina doi adulti pe nas, gura si alte orificii (nu suntem niciunul fumator dar pun la socoteala si cazurile cand mai duhnesti copilului in nas si astfel de arome) si mai cred ca intimitatea cuplului poate fi grav afectata de dormitul copilului in patul parintilor pana la adanci batranete ... stiu cazuri cand copii de 10 ani mai dorm inca in pat cu parintii si nu se poate altfel ... si intimitatea asa afectata cum e ea, creeaza tensiuni in familie, duce la rupturi si vai ce bine ii va fi copilului cu 2 parinti divortzatzi ... asta iar poate fi o extrema dar nu o situatie de exclus ...

Cu WRAP-UL la fel ... ca poate fi o solutie, da, dar nu ca daca nu porti copilul non stop in chestiune, va fi traumatizat pe viata si nu se va mai dezvolta fizic, emotional, etc. corespunzator ... la Honey nu am avut wrap ci marsupiu ... in care o purtam in excursii, la vizitat de castele si alte situatii gen trag o fuga sa iau paine si nu am cu cine lasa copilul...desert, draguta ca de obicei, cu informatiile pe tava, sa decida fiecare in baza docomentului ! multumesc, nu a durut chiar deloc, asa frumos cum le spui tu!

Uite, legat de studii si de ce mai scrie prin diverse locuri fie ele carti de specialitate sau simple reviste...citeam la un moment dat despre travaliu sau mai bine spus despre sfaturi cum sa treci cu usurinta peste ... la punctul 1 scria ca trebuie sa te gandesti ca ceea ce tu experimentezi au experimentat alte milioane de femei, ca este ceva firesc si natural care nu trebuie sa te ingrijoreze si ca totul este sa fii zen ( de acord)...ajungem apoi la punctul 5 sa zicem unde scrie mare ... tanananam - este o experienta traumatizanta si trebuie sa iti asumi acest lucru ... sa constientizezi asta, tocmai pentru a nu te pierde in mijlocul actiunii ( evident cu alte cuvinte, frumos mestesugite) ( sa zicem de acord si cu asta, ca nu are cum sa fie tocmai placut cand simti ca te rupi in doua) ... dar acum vin si intreb cu punctul 1 ce facem? deci, studiul din laborator si practica la fata locului nu se pupa tot timpul ...

pe blogul unde citisem eu, la printesaurbana, se plangea ca ii este greu ( normal ca e greu dar asta nu exclude frumusetea - altfel multe care suntem la bb 2 sau 3 nu eram nebune sa dam repetir) si s-a trezit cu oua in fereastra ca vai, ce mama esti tu ... pai daca e greu, sa spui ca nu-i? ... sau daca dorm 2 ore pe noapte sa zic ca as avea pofta sa pierd totusi una cap coada in club ?

asta zic deci, nu dadeam sfaturi ca n-am vreo competenta, spuneam doar ce cred eu si cum am procedat cu Honey ... nu am intentionat sa supar pe nimeni si nici sa contest parerea vreuneia dintre voi... ... cand am fost mamica noua, adica la Honey, citeam si eu la colegele de odisee de la vremea respectiva parerei pro si contra ( unele extrem de cocumentate, altele ,mergand stict pe istinct sau e ce zic "babele") si mi se parea util, chiar daca nu eram de acord cu toate, cu atat mai mult cat unele mamici erau la a doua sarcina si mai aveau si experienta ...

Honey Bunny, TE IUBIM, SI CA TINE NU GASIM!!!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51be13e67dfb912b27f7f1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">POVESTE FARA SFARSIT
POZICI
Sunt cucoana-n casa mea!
Mami de Honey Ioana (17.04.2008) si 29+ cu Heidi Sofia

Mergi la inceput

Ioana, eu am mers lunar in trim 1 si 2 la control si am avut vreo 2 eco la inceput, morfo 1 si morfo 2 ( care daca se suprapuneau cu controlul luna le faceam 2 in 1 ca medicul meu face si eco) ... urmatorul control este pe 10 ian ( cand voi avea deja 34 de sapt + )si atunci facem si morfo 3 dupa care mi-a zis ca trecem la vizite saptamanale si nu am inteles exact daca TNS se va face de fiecare data ...

dankutza, am uitat sa-ti spun si eu merci de tratatzie si la multi ani printesei!

Azi avem si noi serbare la gradi si maine la tata la servici ... incepem sa o tinem pe program de relaxare ...

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51be13e67dfb912b27f7f1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">POVESTE FARA SFARSIT
POZICI
Sunt cucoana-n casa mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubblegum spune:

Mami_papatot, stii ca se spune ca fiecare este cel mai bun parinte pentru copilul lui.
Nu am sa intru in amanunte si argumente, am sa dau doar un exemplu. Am un nepotel de 1 an si 5 luni. Cumnata mea face ceea ce este cel mai bine din punctul ei de vedere pentru baietelul ei: nu da voie aproape nimanui sa il ia in bratze (nici macar bunicilor cand vin in vizita) pentru a nu rasfata copilul, l-a tinut pana pe la 6 luni in landou sa ii protejeze spatele desi copilul respectiv plangea de mama focului pentru ca voia sa stea in funduletz, sa se ridice, sa vada etc Astea spuse asa, doar ca sa ma limitez la doua exemple. Repet ea face totul din iubire materna si face ceea ce ea crede ca este cel mai bine pentru puiul ei!

Referitor la 'zboara puiule zboara' total de acord cu pisi gri! Nasterea este un proces fizic si nu un proces psihic desi implica elemente emotional afective! Nasterea este doar un moment in timp care marcheaza terminarea dezvoltarii fizice si psihice intrauterine.Pentru ca ambele continua si dupa nastere.

Si acum in general pentru ca tot aud si nu neaparat aici despre psihologi, opinii psihologice si cum toata lumea este sau nu expert. Psihologia este o stiinta,o cu totul alta decat stiinta de a-ti da cu parerea (asta apropo de 'cunoscatori' care 'scriu carti' despre cum sa cresti copilul ). Exista un abc in psihologie pe care daca nu il stii nu ai cum sa intelegi anumite lucruri..exista ceea ce se cheama sistemul psihic uman cu ierarhia lui, fixa si exacta...daca in matematica baza e 1.2.3 asa in psihologie ai senzatii, perceptii, reprezentari. Asa cum in matematica trebuie sa incepi prin a sti sa aduni pe 1 cu 2 asa in psihologie trebuie sa stii cum apar perceptiile, ce sunt reprezentarile ca sa poti intelege dezvoltarea ulterioaraa celorlalte procese psihice.

31+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Mami ma bucur ca a ajuns la tine gandul meu bun.

Eu personal intru sa va citesc pentru ca imi place sa aflu si alte pareri si experiente ale acestor momente minunate pe care le traim toate in paralel. Si eu consider ca acum dupa ce am nascut un copil imi pot impartasi din experientele prin care am trecut si consider ca am un copil minunat, destept si cuminte, sociabil si placut. Si credeti-ma nu stiam sa ii pun nici macar pempers-ul cand am iesit din spital. Acum uitandu-ma in urma imi dau seama ca pe toate le-am invatat de la ea, copilul ne invata cum sa il crestem trebuie doar sa ne urmam instinctul.

Asta nu inseamna ca acum nu am emotii si stiu sigur ca le voi lua iar toate de la capat pentru ca oricum nici un copil nu seamana cu celalalt.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui greyeras

Mami ma bucur ca a ajuns la tine gandul meu bun.

Eu personal intru sa va citesc pentru ca imi place sa aflu si alte pareri si experiente ale acestor momente minunate pe care le traim toate in paralel. Si eu consider ca acum dupa ce am nascut un copil imi pot impartasi din experientele prin care am trecut si consider ca am un copil minunat, destept si cuminte, sociabil si placut. Si credeti-ma nu stiam sa ii pun nici macar pempers-ul cand am iesit din spital. Acum uitandu-ma in urma imi dau seama ca pe toate le-am invatat de la ea, copilul ne invata cum sa il crestem trebuie doar sa ne urmam instinctul.

Asta nu inseamna ca acum nu am emotii si stiu sigur ca le voi lua iar toate de la capat pentru ca oricum nici un copil nu seamana cu celalalt.

Treaba cu pampersul mi-a adus aminte de o chestie haioasa ... eu care sunt cu organizarea, cand ne-am intors din maternitate aveam totul pus la liniuta, nu lipsea nimic din ce ar fi fost util ... doar ca toate erau sigilate ... aveam servetele umede , spre exenmlu, 2 pachete puse intr-o alta folie, deci stai si desfa 2 randuri de ambalaj ... dupa rimul ampers erau un dezastru pe langa mine ... incet incet insa ne-am invatat una cu cealalta si treaba a mers snur ...

POZICI
Sunt cucoana-n casa mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Buna fetelor,

Eu sunt in urma. Nu am mai avut timp sa va citesc. Nu am timp nici sa mor. Sfarsitul de an ma omoara. MAi am o gramada de lucururi sa pun in ordine inainte de placare. inca o saptamana si dupa aia o sa fiu mai activa.

Pisi cred ca ai o gramada de emotii. Acusi e 15.

cu 31+ .... si am intrat in luna a 8-a

Mergi la inceput