Boli psihice/luare in evidenta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

trebuie facuta o distinctie clara:
una e sa aiba depresie indifierent de care,diagnostic ce nu constituie nicio opreliste pentru nicio angajare,nicaieri.alta e sa aiba schizofrenie paranoida, tulburare de tip bipolar,borderline,sa fie ciclotimic sau psihopat.
trebuie facuta diferentierea.

da, cu sistemul electronic al retetelor,intri inevitabil in sistem.
in lipsa unei legi a sanatatii,drepturile pacientului sunt protejate prin legea nr. 46/2003, legea drepturilor pecientului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Ce inseamna, Marius, ca ne ascundem dupa deget? Nu e de internare. Acelea sunt urgente psihiatrice si ajung de obicei la Camera de garda, in episod acut. Nu pune nimeni diagnostice grave la privat pe scaunel, fara sa ai un istoric serios de tulburari.
Histamina, eu spun ca e depresie. Nu sunt psihiatru, deci nu pot fi sigura. Dar nici macar un psihiatru nu poate sa-ti garanteze ca nu face peste o luna un episod maniacal de ex si devine din depresiva bipolara. Eu banuiesc depresie, dar intotdeauna cand e vorba de diagnostice pastrez o rezerva. O fac pana si medicii.
Sa reformulez intrebarea: daca ea primeste o reteta pt un medicament psi, o ridica de la farmacia X. Poate farmacistul Y din alta farmacie sau chiar tot din farmacia X sa faca o cautare dupa numele ei in marele sistem informatizat si sa vada reteta ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

da

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Similar am mai vazut si :
1. As dori sa stiu daca imi iese pozitiv testul de sarcina dar nu am greturi si nici nu mi-a venit ciclul de 3 saptamani, pot sa nu fiu insarcinata? Adica vreau sa spun ca poate da gres testul?
Sau:
2. Ma doar burta foarte tare, ma inteapa in dreapta jos, am greturi si febra (nu mare doar un pic) si mi-a zis medicul ca este apendicita acuta dar asa ca daca stau in pat si nu fac efort poate sa imi treaca?

Sau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

asa e marius.
eu personal am vrut sa imi fac asigurare de viata si surpriza,era deja in baza de date cu afectiunile sistemice si autoimune.........deci...............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Deceneus, eu am primit reteta gratuita de la medicul psihiatru. Am avut trimitere de la medicul de familie spre psihiatrie, insa era mult de asteptat, era cam nebunie la spitalul de psihiatrie, asa ca am solicitat o consultatie contracost. Am fost programata in aceeasi zi, intr-un alt centru medical.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Marius, esti total paralel cu subiectul. Eu n-am cerut pareri despre diagnostic, n-am enumerat simptome, n-am zis ca sta acasa si asteapta sa-i treaca, n-am spus ca e o "rusine sa ai boli psihice." Am pus o intrebare legata de CONFIDENTIALITEA unui diagnostic medical. Atat. Si daca e cum spune histamina, ca orice farmacist poate cauta ce reteta a ridicat oricine, e chiar f urat. Pt ca e dreptul oricui sa nu aiba chef sa stie de ex vecinul farmacist ca a cumparat medicamente pt depresie/diabet/cancer/hiv sau o simpla gripa.
Mie si faza cu asiguratorul mi se pare usor aiurea. Daca toti asiguratorii au acces la baza asta de date....mult mai civilizat mi s-ar parea sa dai o declaratie pe proprie raspundere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Atata timp cat este o chestiune de sanatate si sau bani si sau securitate chestia cu "eu promit sa dau o declaratie pe proprie raspundere ca nu am probleme psihice" este derizorie. Un angajator isi asuma raspunderea pentru angajat si raspunde inclusiv penal, un asigurator are obligatia de a despagubi cu bani un asigurat deci in nici un caz nimeni nu este naiv sa accepte vorbe scrise pe o foaie de hartie de persoana respectiva ci se vor baza pe specialisti si legi in vigoare. Cred ca stabilirea si responsabilitatea si responsabilizarea nu o sa cada in sarcina bolnavului ci al celor platiti pentru asa ceva. Cat despre cat sunt sau nu de paralel cu subiectul e o chestiune de opinie si pe un forum de discutii se discuta nu se dau raspunsuri stricte (poate mai putin cele de specialitate care nu sufera in principiu interpretari prin natura profesionala a informatiei), si in plus ai primit raspunsuri destul de clare din punctul meu de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

In mod evident, nu ma refeream la bolile psihice. Exista mai multe categorii de afectiuni.
Nu prea am primit nici un raspuns clar. Poate doar al histaminei cu farmaciile. Eu intrebasem care sunt bolile psihice care trebuie "declarate" de catre medic in cazul in care NU exista retete compensate. Si am mai intrebat daca poate afla cineva din alta parte decat de la psihiatrul consultat. Se pare ca subiectul e in ceata.
Nu e subiect de "clinica" , dar in fine, te inteleg ca vrei sa-ti exerciti una alta. Dar nu tot ce contine cuvantul "boala" apartine aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

REtetele compensate sunt electronice si pot fi urmarite.
REtetele necomensate sunt de mana (eu asa am primit) si pe alea nu cred ca le urmareste nimeni.
Deci... cabinet particular, reteleta necompensata si gata (aici a confirmat Marius ca doar pentru cazurile penale medicul e obligat sa divulge informatii ori custodia nu intra pe penal, nu?)

Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 17+

Mergi la inceput