platfus

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Cea mica a mea are platfus. La stangul mai pronuntat decat la dreptul. Motivul este ca muschii de la calcai in sus spre gamba, nu sunt drepti si nu sustin cum trebuie talpa piciorului, lasand-o sa cada inauntru.

Noi am inceput la 3 ani cu ea in Ro, trimisi de medici, la gimnastica medicala si masaj. S-a corectat in acel an putin, ea era incantata si de gimnastica si de masaj desi la inceput o durea.

Apoi am ajuns in Suedia si aici mergem o data la 6 luni la specialist. De fiecare data ii studiaza echilibrul, o pune sa mearga cu fata si cu spatele punandu-si talpile unua in fata sau spatele celeilalte, sa alerge, etc. Iar tipa sta pe burta si se uita la talpile ei, o cronometreaza la exercitii. De la o vizita la alta se vad imbunatatiri. Ce am facut noi: acasa umblat descult si pe calacie sau chiar pe lateralele exterioare ale talpilor. Avem o placa rotunda cu o bila pe mijloc, dedesubt pe care face exercitii de echilibru. A primit o placa de la specialist pe care e un joc cu o bila pe care o dirijezi pe niste canale pana intr-un loc, doar stand pe placa cu picioarele. Am mai facut acasa si exercitii de echilibru intr-un picior: stand intr-un picior sa se lase jos si sa se ridice de cateva ori, fara sa-si piarda echilibrul.

De cateva luni a primit talonete, pentru ca se plangea ca oboseste. Ea are 9 ani acum. Talonetele le-a primit gratuit de la ortoped. E foarte multumita de cand are talonetele, spune ca parca zboara, nu o deranjeaza deloc, dimpotriva. Acum am comandat inca doua perechi ca sa nu le tot schimbe dintr-o incaltaminte in alta.

Dar evolutia inspre bine la exercitii s-a vazut progresiv, de la o sedinta la alta. Noua talonete nu ne-au dat de la inceput, au spus sa facem exercitii si sa vedem cum merge. Fata mea nu s-a plans de oboseala la picioare pana de curand, o intreba de fiecare data. Cand a zis ca oboseste, mai ales cand alearga, atunci a zis ca e cazul de talonete. Si chiar au folosit.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

dididi mi s-a spus ca trece totusi; cei de la kineto unde merg cu cel mic spun ca vor face un mulaj la talpa si il repeta dupa o per de timp (dc te tii de exercitii) ca sa vezi diferenta

danaionela vreo tehnica speciala pt masajul acela?

deborah nu gasesc; poti da linkul ? merci

carmen doc repectiva e f greu de gasit; o sa mergem la clinica unde fac kineto cu cel mic

ms merci

michelle si el e f "alergator" si merge multtt pe jos; insa dc pot face ceva pt platfusul asta o sa facem; diagnosticul vine de la 2 doc diferiti, unul chiurg ortped (grigore alexandrescu) si unu pediatru ortoped

adacons merg sapt asta sa dam comanda

mihaela fac si eu acum cu el in fiecare seara mers pe varf, pe calcai, pe exterior, pe lateral dar nu stiu cat timp e optim sa aloc pt exerciitile astea zilnice;
cum arata tabala aia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

noi am luat de la ortoptrofil porumbita, vreo 35 de lei perechea, i le-am pus in papucii de la gradi ca acolo sta cel mai mult incaltat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Talonetele noastre sunt exact ca niste chestii din acelea ce se pun in pantofi, dar sunt facute pe piciorul fetei si au o denivelare mai mare pe mijlocul talpii, ca sa ii sustina piciorul in pozitia corecta. Practic talonetul face ceea ce nu fac muschii, caci la noi asta e problema. Fata mea are scobitura, nu chiar normala, dar talpa nu e plata, insa nu e sustinuta de muschi in pozitia corecta.

Porumbita, asa arata placa:
http://www.intersport.se/sport/fitness/energetics-balansplatta-p43601

Din aceea cu bila in ea, ca un joc, nu am gasit la magazin, noi am avut-o imprumut de la tipa la care mergem la control, am dat-o inapoi. Poate ca al tau e prea micut pentru asa o placa, cred ca e pentru copii mai mari, dar e bine de stiut.

Exercitii noua ne-a dat sa faca cate 10-15 minute pe zi, nu neaparat in fiecare zi, e bine si de doua-trei ori pe saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

ok

merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena1o spune:

Eu am gasit talonete la farmacia tehnico-medicala,sunt pe marimi acolo,le bagi in incaltaminte la 30lei perechea.
Nu sunt prea stralucite,dar poti sa incerci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Porumbita, un os drept nu se curbeaza orice ai face; ce poti face e sa incerci sa dezvolti musculatura piciorului. In cazuri ca cele mentionate de Mihaela se recomanda talonetele si alte orteze.
Noi am fost la dr pt ca mergea putin si in x; a zis sa il lasam in pace si sa il monitorizam, nu ne a recomandat nici masaj, desi sotia cu asta se ocupa.
La inceputul anului vom mai face o vizita la dr,dar evolutia este clar in bine.

Mergi la inceput