Felicitari Mena, Dannah, Cellena, Mya! #49
Raspunsuri - Pagina 12
angiuta spune:
Iulia mai pastreaza un pic motatele...
Eu am fost azi la gineco, la monitorizare doar contractii foarte slabe, colul e inchis dar moale. Depinde doar de pitica cand se hotaraste sa vina. Mai merg iarasi luni daca nu se hotaraste sa vina. pana atunci. Apoi mai vedem ce o sa fie.Nu prea as vrea sa ma apuce ajunul Craciunului prin spital totusi.
Azi are si V petrecerea de Craciun la gradi, abia ieri am aflat ca e si pentru parinti, credeam ca anul asta organizeaza doar pentru copii.
Sunt moarta de oboseala pt. a dupa gineco am mai merg prin oras si am cumparat ultimele cadouri de Craciun. Peste jumatate de ora tre sa plecam la gradi si cum am dormit prost tare azi noapte sunt moarta de oboseala si mai am si durerile de simfiza.
Maine se intoarce si cumnatamiu in Ro, sa vedem cum ne descurcam...
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 39+
dana0000 spune:
Salutare mamici si burtici!
Felicitari Lumi,sa fiti sanatosi!!!
Am reusit sa citesc si eu din urma,vad ca bebeii cresc frumos.Si al meu a luat 270gr intr-o saptamana de la externare,azi am fost cu el la control si e totul ok.
Papam si dormim,cate 2ore suge si tot atatea doarme.Noaptea chiar mai multe ore,dar primeste completare vreo 60ml...dupa ce suge 2 ore si sanii sunt goi,el se enerveaza si baga mainile in gurita de foame si apoi linge biberonul.Incet incet o sa renuntam noi si la laptele praf si o sa papam numai de la mami.
Dar m-am impacat cu ideea,azi am fost pe drumuri cu el sa facem testul de auz,nici gand sa stea cuminte,2 ore ne-am chinuit sa stea potolit.Pana la urma il vom face in ianuarie.I-am dat lapte praf acolo la maternitate,m-a certat neonatoloaga ca am lapte si sa nu-i mai dau si a avut dreptate.Pana la 1.30 cand a supt iar mi-au curs sanii la greu.E un copil minunat,linistit si in afara de mancare nu are nici o pb.
Plange cand il schimb si la baita.Ii dau Colief preventiv de 2-3 ori pe zi si deocamdata nu ne supara burtica.Ce-i drept avem doar 10zile.
Cand se infunda in nas ii pun ser,f rar il aspir cand se vad mucisorii.
Am trecut peste huggies,care nu mi-au placut oricum ca iesea pe langa la cele de la DM,sunt senzationale.Si dupa ce mi-a facut o iritatie urata la fund am incercat bepanten si e fff bun.
Intreba cineva de botez,noi am dat avans si am stabilit localul,cantaretii.Mai avem fotograf si de vorbit la biserica.Nasii nostrii stau in UK si aveam nevoie de o data exacta pt botez cand sunt ei liberi asa ca ne-am grabit sa contractam.
Cu operatia sunt super ok,am scos firul ieri.
O corectie pt prima pagina,cezariana a fost la 39sapt si 4zile si ora e 13:52.
Ma duc langa bebe sa mai fur si eu o ora de somn ca el se va trezi fresh si eu sunt nedormita de la 5.30 dimineataEu il culc in landou,tre sa mutam patutul la noi in camera dar pana acum sta bine in landou ca nu are prea mult spatiu sa se sperie de el Desigur in primele nopti a dormit langa mine in pat dar nu e prea bine ca nu ma odihneam deloc.Asa in landou chiar langa pat e perfect,il aud daca se molfaie de foame,daca plange ca trebuie schimbat si tot asa.
Cellena scot motatele,sper sa fie totul ok!!!
Va poooop
Mami_de2 spune:
Hi girls;)
intreba cineva de schinduff.
eu beau zilnic 2,5 litrei de ceai si abia mai apuc sa beau si 500 de ml de apa sa zicem..in rest o supa si un lapte batut..astea-s sg mele lichide zi de zi.
ceaiul il fac asa: Cumpar cate o cutie din fiecare (schinduff, chimen, anason si fenicul) si le amestec pe toate intr-o cutie metalica ca sa pot pastra mai bine mixul. Apoi dupa ce apa da in clocot, iau cate o lingurita la cana(250ml) din acest amestec si pun in apa clocotita. in total cam 8-10 lingurite pt 2,5 litri de apa si las la infuzat 15 min si apoi strecor.
FAc bine? pana acum numai asa am baut.
HUggies nici eu nu vreau sa le mai vad, am ramas si cu 2 pachete nedesfacute!! ..am folosit in primele 2 sapt de viata si a fost teroare, il schimbam de bodyuri si de 3 ori pe noapte asa proaste mi s-au parut.. pt ca tot timpul gaseam bebele ud.. am schimbat cu Pampers Premium Care si vad ca nu mai am accidente deloc.. diferenta e ca astea pampers sunt mai late.. Huggies sunt mai inguste si iesea pipi-ul cred.. oricum bebele meu e ff agitat, da din picioare si se foieste la greu, nu sta invelit deloc..deci e clar ca pt el Huggies nu s-a potrivit deloc.Donez restul de scutece pt cine vrea:)))
dana0000 spune:
Mamide2 deci si voi ati avut aceeasi problema.A fost aiurea rau,dupa ce ca abia il adormeam se trezea plangand ca era ud,plus ca nu ii cazuse inca buricul si umezeala nu era deloc buna.Am murdarit la hainute de am disperat,are 100milioane de hainute si tot spalam.
Oricum ne-a cazut buricul in ziua 6 de viata dupa ce am dat cu alcool alb.Cu betadina sau baneocin nu am dat ca nu mi se pare normal.
Si intr-adevar primesti multe hainute,eu nu credeam.Gravidutelor nu mai cumparati ca oricine vine sa-l vada ii aduce ceva.Am primit o gramada de pleduri, asa de frumoase,brodate...nu stiu cand le-om folosi.
De Mya stim ceva?
Mena intr-adevar dr Gero e o dulce,s-a comportat super super cu mine.
Desi vroiam sa nasc natural si ea imi tot zicea ca nu prea am sanse,a avut dreptate pana la urma.Ma uitam la poze dinainte sa nasc si burta mea era sus de tot,cu apa rupta si bebe nu coborase deloc.Asta a fost si motivul pentru care nu m-am dilatat,el nu apasa pe col pentru ca era sus.
Am lasat vreo 8kg la maternitate din cele 13kg luate in timpul sarcinii,oricum trebuie sa slabesc dar dupa ce nu mai alaptez o sa tin regim.Alimentatia lui bebe e mai importanta,oricum pe mine nu prea m-a pasionat sa arat in vreun fel.
Ioana cand te-am auzit ca esti mai slaba ca inainte am ramas cu gura cascata Voi ce mai faceti?Irina e mancacioasa?
Mamici cam pe la ce varsta au inceput colicii?
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana0000 Mena intr-adevar dr Gero e o dulce,s-a comportat super super cu mine. Desi vroiam sa nasc natural si ea imi tot zicea ca nu prea am sanse,a avut dreptate pana la urma.Ma uitam la poze dinainte sa nasc si burta mea era sus de tot,cu apa rupta si bebe nu coborase deloc.Asta a fost si motivul pentru care nu m-am dilatat,el nu apasa pe col pentru ca era sus.Dana, mami fericita de minune Sebastian 03.12.2012 |
Si mie mi-a zis si ea si dr mea ca nu am sanse natural, desi burta mea e foarte-foarte jos pozitionata dar am bazinul foarte mic. Nu o sa ma risc si o sa le ascult pt ca bb are si circulara si nu vreau sa risc nimic.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 36+ cu Gabriel
Am ajuns la termen . Vine Mos Craciun? Am fost cuminti :)
bioana spune:
buna seara, am reusit sa intru si eu....de fapt, v-am citit ieri dimineata pana l apg 9, dar de raspuns nici vorba...
da, eu am mai mult cu jumatate de kg decat atunci cand am ramas insarcinata....pe bune.si nu ca as fi facut eu ceva.nici vorba.operatia e bine,in sensul ca e putin umflat pe acolo si total amortita.dr. a zis ca mai ramane asa multa vreme.ieri mi-au scos si capsele. nu am simtit nimic.si eu am rani la sani si dau cu lanolina, cand am timp.am reusit sa imi fac aproape toate programarile pentru viitoarele analize,controale...mai am una pentru irina.sper sa rezolvam maine.de 3 saptamani e greva cam peste tot pe aici si e cam nasol...
irina mea e cuminte cand doarme, cum zice tati....sta mult la san,si 2 ore jumatate si tot nu se linisteste...in timpul zilei doarme foarte putin, desi e rupta de oboseala..azi am fost la pediatra,in sfarsit,si a laudat-o ca e sanatoasa si arata bine. s-a inaltat jumatate de centimetru,dar a pierdut in greutate...deci pitica mea plangea si era agitata ca nu se satura!! lapte am, caci cand suge la un san din celalat imi curge...dar daca ea nu scoate...asa ca a zis sa o pun 20 de minute la un san, apoi 20 la celalalt si apoi sa-i dau 30 ml artificial...asa am facut, dar tot nu s-a linistit.plangea si daca o puneam la san era ok...dar asa am facut vreo 3 ore...asa ca mi-am mai scos eu 30 si i-am mai dat de formula inca 30. acum doarme dusa!! in sfarsit se odihneste.ma bucur pentru ea.asa ca incep sa imi scot eu lapte si sa congelez sa ii dau de la mine cat pot de mult. maine mergem iarasi la pediatra sa ne cantareasca.o sa-i zic ca 30 e putin!!
IRINA o s aincerc si eu faza cu o bluza de a mea.ca nu am gasit nici o modalitate sa doarma in patutul ei mai mult de 30 de minute..am culcat-o cu noi ca toata noaptea era la san...
LOGAM, ALLEXINA felicitari!!!!!! sa va traisca bebelusii,sa fie sanatosi iar voi sa va recuperati repede si sa va urce laptele.
CELLENA, DANNNAH va doresc nastere usoara!!!!!!!!!
pupam toti bebelusii si pe mamicile lor!! si, bineanteles si pe viitoarele mamici!!
ary_v spune:
Mamici cu bebici ma bucur mult sa va citesc, imi aduc aminte cum e la inceput.
Dana, colici incep sa aiba cam de pe la 2-3 sapt.
Cu slabitul nu te stresa acum, abia de acum incepi sa slabesti, dureaza un pic pana se retrage uterul, eu am ajuns dupa vreo cateva luni cel putin la greutatea de la care am plecat.
Mami, tot cu Pampers ne-am impacat si noi cel mai bine. Stiu ca mai incercasem si alte marci dar ne-am oprit la astea.
menics spune:
pentru mamici si burtici..vad ca toata lumea se plage de huggies.. hmm si eu il gaseam ud pana la subsiori, dar dupa o vreme i-am aranjat putulica in jos si nu au mai fost probleme.. si pampers sunt ok, eum-am pacalit cu unele le la lidl... sunt imense... le las pt mai tarziu..
in rest alex creste are 5 kg si 61,5 cm .. ni el numai intra in bodiuri si nici caciulitele nu-i mai vin... am iesit de cateva ori afara dar acum gata cu plimbarile ca e frig tare... altfel e bine, rade cu glas si chiar gangureste ... est eun agitat da din picioare mai tot timpul... si din manute la fel.. abia de o saptamana i-am dat jos manusile si asa am observat ce manute grasute a facut ... eu va citesc aproape zilnic, dar nu prea apuc sa raspund ca nu am timp.. sunt aici in umbra pe fuga intre dormitor si bucatarie/ sufragerie.. nici pe mine nu m-a ajutat nimeni de cand am nascut, deci singura curatenie, gatit, spalat plus copil...
va imbratisez
dannnah spune:
Gata fetelor,
asta e ultima postare cand suntem 2 in 1! Maine la 8.30 ma prezint la spital...
Am avut o tentativa azi sa ma razgandesc in privinta zilei de maine, nu sunt impacata sufleteste cu nasterea indusa de bunavoie, fara motiv...Toti cu care vorbeam azi la telefon imi puneau aceeasi intrebare: "dar totusi de ce mergi maine la spital? Numai ptr ca e el de garda?" Am plans toata ziua, dupa-masa m-am hotarat sa-l sun pe dr. si sa renuntam la idee. Zis si facut: l-am sunat si mi-a spus ca facem cum vreau eu, numai ca el sambata e plecat...m-a asigurat ca nu facem nicio prostie, ca bebe oricum e la termen si e doar o chestiune de zile...blablabla. M-a convins, ce mai...Nu mi-e frica de nastere ca stiu cum e, ma simt doar vinovata fata de bebe, ca nu-l las sa stea cat vrea el. Daca nu era presiunea asta cu sarbatorile..
Asa ca...curaj gaina ca te tai E groaznic sa stii data si ora, preferam sa ma ia pe nepregatite travaliul si gata. Fetele cu cezariana programata, cum ati avut liniste ca eu de cand am aflat (de alaltaieri) nu am liniste deloc...
O sa va scriu mail de pe telefon pe contul comun sa va anunt ce si cum.
Pana atunci - tineti pumnii si Doamne ajuta!
Va pup
mamica de Mara - 3 ani si jumatate si viitoare mamica de Marc 39+
Bubulina42 spune:
Va pupacim, dragelor!
azi facem si noi o lunitza, wow, am crescuuuut!
Asa ca va lasam un platou plin cu clatite umplute cu dulceata de visine si cu gem de capsuni, - pe alese- si capucinno slab cu muuuuuulta frisca, plus inghetata cu sirop de artar si cu nuci- o bunaciune!
Tinem pumnii pentru Dannnah, Doamne-ajuta!
Hai Dannah!! la ora asta deja e pregatita....
Pupam toti bebelusii si scumpii si dragii si toate mamicile si viitoarele mamici si ne e tare dor de povesteala, dar suntem in capcana timpului!
Ne-am taiat si noi unghiutele acum 2 seri:)- ce frumos ne sta asa, cu manutze scumpe si grasute cu care ne tragem pe unde nimerim-in cap, peste fata, pe gat-plus ca le mancam intr-un mare hal cand ne e foame-
S-a lungiiiit, am schimbat toate body-urile de inceput si am fost
foarte mandri!
Colicii nu ne lasa, numai ca nu mai incep la 4.30 ci la 5.30 am si e vai de funduletul lui.NImic nu merge.nici masaj, nici mangaiat, nici reflexo nici Infacol-si nici Colief nu pare sa fie leacul minune.
Leacul e, cum imi spunea cineva,-rabdare rabdare si iar rabdare.Si apoi ne pregatim pentru iesit dintisori:), asa ca ne pregatim de o distractie luuungaaaaa:)
va pup, dragele mele dragi, va pup pe toare si va pupa si pishcotul meu drag si scump.
va citesc, de citit, chiar daca nu mai am timp sa raspund asa cum as dori, insa sunt alaturi de toata lumea si va iubesc pe toate