Manastirea Agapia, judetul Neamt
Nu pot sa nu ma revolt cand citesc asa ceva http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20121206&pagina=1&articol=34746
Cum pot niste maicute sa darame casele oamenilor, acum, inainte sarbatori... Ce vor sa faca cu atat pamant, la ce le foloseste? Ar trebui sa traiasca in curatenie sufleteasca, sa se roage toata ziua si sa ajute oamenii, nu sa le darame casele din dorinta lor de a avea cat mai mult pamant .... Inca 38 de familii sunt in situatia celor care s-a trezit cu casa demolata. Oare vor darama toate cele 38 de case?
Raspunsuri
Letitia1 spune:
Nu-i vorba de maicute, instanta a hotarit asta. Familia Marin stia de 10 ani ca o sa se ajunga aici pina la urma, de ce au mai investit bani acolo? Sau poate trebuiau sa-si ia un avocat mai bun. Maicutele nu au facut nimic ilegal, nu?
giulia81 spune:
eu ma intreb ce vor face maicutele cu atata pamant... la ce le ajuta?
"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
Letitia1 spune:
Citat: |
giulia: eu ma intreb ce vor face maicutele cu atata pamant... la ce le ajuta? |
Il vind, naiba stie. Dar e al lor de drept, asa ma gindesc. Procesul dureaza de 10 ani!
Lali spune:
Alte stiri despre aceste procese spun ca familia respectiva a cumparat casa si terenul in 2001 si ulterior in 2002 manastirea a fost improprietarita cu 49 de hectare de teren conform unor acte din 1910. O parte din terenuri se afla in intravilanul comunei si pe ele exista case construite, si alti sateni fiind in procese. Sentintele date in diferite instante s-au batut cap in cap, in prima instanta castigand manastirea, apoi, in tribunal, in ianuarie 2012 familia respectiva a castigat, pentru ca in fine sa piarda din nou in ultima instanta.
Nu cred ca manastirea a facut ceva ilegal.
Poate, insa ca reuseau sa ajunga la vreo intelegere, pentru manastire nu cred ca terenul acela era vital, in schimb pentru familia respectiva casa in care stau, da.
Poate reuseau sa ia oamenilor o chirie pe teren, sa dea un termen de gratie, in fine suna tare aiurea ca o manastire, in perioada asta sa fie cea pentru care se darama casa cuiva.
Este o mica posibilitate si ca aceste lucruri sa se fi intamplat deja si oamenii sa nu fi acceptat.
In ultima vreme vin multe stiri care creioneaza un tablou in care BOR este o organizatie axata pe profit si mai putin pe comunicare si intelegere .
edit : sursa informatiilor:
http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20120123&pagina=1&articol=31431
Laura25 spune:
citat din mesajul lui Letitia1 Nu-i vorba de maicute, instanta a hotarit asta. Familia Marin stia de 10 ani ca o sa se ajunga aici pina la urma, de ce au mai investit bani acolo? Sau poate trebuiau sa-si ia un avocat mai bun. Maicutele nu au facut nimic ilegal, nu? |
familia Marin a cumparat LEGAL terenul si casa. Nu e vina lor, nu au furat pamantul nimanui. Odata ca ai dat bani pe un bun, in mod legal, mi se apre normal sa te lupti si in mama instantelor pt acel bun, care este al tau pt ca l-ai obtinut legal.
In articol scrie ca familia a cerut maicutelor ragaz sa isi gaseasca o bucata de teren unde sa iti mute casa. Ti se pare normal, moral, crestineste ce au facut maicutele? Nu vorbim de o firma care se certa cu alta, ci de niste ... cum le zice? 'slujitori ai domnului?', precuvioasele si prea milostivele. Blex! Mi-e greata de atata ipocrizie si rautate. Orgoliul si lacomia unora nu cunoaste limite.
marius spune:
Nu e chiar asa. Este adevarat ca ultimii cumparatori au fost de buna credinta insa au cumparat un bun (teren) de la cineva care nu era proprietar. In consecinta actul de vanzare cumparare este lovit de nulitate.
Familia are posibilitatea sa dea in judecata vanzatorul neproprietar pentru a-si recupera banii.
Sunt multe cazuri de acest gen fie cu terenuri sau apartamente fie cu bunuri mobile masini de exemplu in care vanzatorii nu sunt proprietarii acestora dar le vand iar cumparatorii se trezesc si fara banii lor si fara bunurile cumparate pe care trebuie sa le dea inapoi proprietarilor acestora.
J G spune:
citat din mesajul lui marius Nu e chiar asa. Este adevarat ca ultimii cumparatori au fost de buna credinta insa au cumparat un bun (teren) de la cineva care nu era proprietar. In consecinta actul de vanzare cumparare este lovit de nulitate. Familia are posibilitatea sa dea in judecata vanzatorul neproprietar pentru a-si recupera banii. Sunt multe cazuri de acest gen fie cu terenuri sau apartamente fie cu bunuri mobile masini de exemplu in care vanzatorii nu sunt proprietarii acestora dar le vand iar cumparatorii se trezesc si fara banii lor si fara bunurile cumparate pe care trebuie sa le dea inapoi proprietarilor acestora. |
Trnazactia asta nu s-a facut in fata unui notar?
Lali spune:
citat din mesajul lui marius Nu e chiar asa. Este adevarat ca ultimii cumparatori au fost de buna credinta insa au cumparat un bun (teren) de la cineva care nu era proprietar. In consecinta actul de vanzare cumparare este lovit de nulitate. Familia are posibilitatea sa dea in judecata vanzatorul neproprietar pentru a-si recupera banii. Sunt multe cazuri de acest gen fie cu terenuri sau apartamente fie cu bunuri mobile masini de exemplu in care vanzatorii nu sunt proprietarii acestora dar le vand iar cumparatorii se trezesc si fara banii lor si fara bunurile cumparate pe care trebuie sa le dea inapoi proprietarilor acestora. |
Marius, cum e in cazul in care, asa cum spune articolul postat de mine manastirea a fost improprietarita cu terenul respectiv dupa ce familia Marin a cumparat casa si terenul ?
Banuiesc ca au acte in regula de cumparare de vreme ce, cel putin o instanta le-a dat castig de cauza.
Laura25 spune:
Marius, nu s-a adus in discutie legalitatea actului ,cat mai ales moralitatea lui.
Plus ca eu sunt convinsa ca cei care au vandut terenul erau proprietari cu buna credinta. Se stie ca terenurile manastirilor au intrat in proprietatea statului (ca multe alte proprietati) si ca cei care au cumparat de la stat au devenit proprietari perfect legali. Ca se retrocedeaza proprietati confiscate in 1900 toamna e ok, atata timp cat nu calci in picioare viata si munca altora, pararea mea. Se puteau gasi solutii alternative. Plus ca eu nu inteleg de ce tin asa cu dintii maicutele de terenul ala? Pt ce le trebuie? Il vand si fac acte de caritate cu cei pe care i-au aruncat pe drumuri?