Despre seul de oaie si alte tratamente naturiste

Despre seul de oaie si alte tratamente naturiste | Autor: mrsalbu

Link direct la acest mesaj

Am vrut sa raspund la topicul despre seul de oaie, mi-am facut cont, atat am fost de consternat la ce discutau "mamitzicile" pe acolo, ca altfel nu pot sa le spun. Eu voiam sa vad daca pot sa-l folosesc in locul seului de capra pentru a unge imbinarea de la un caval, instrument vechi taranesc. Am vazut cateva mammici foarte revoltate, si sceptice in ce priveste folosirea remediilor babesti si naturiste. Sincer pe vremuri eram si eu putin sceptic gandind ca niste ierburi nu te pot trata. Mai tarziu studiind mi-am dat seama ca nu sunt ele atat de inofensive, daca va indoiti de puterea plantelor, de proprietatiile lor, dati pe gat o jumatate de rachiu sau pipati o marihuana, sa vedeti ca nu o sa va mai indoiti veci de faptul ca plantele au niste calitati, niste puteri interioare care trebuie doar descoperite. Pana la urma trebuie doar gasit remediul pentru afectiunea pe care doriti sa o tratati. Plantele nu sunt doar niste ierburi pe care cineva care nu are ce face le culege de la marginea drumului si incearca sa se trateze cu ele, sunt niste remedii care se pierd in negura de timp, multe dintre ele au fost gasite empiric, sau intamplator, sa zicem, dar care si-au dovedit eficienta. Pana la uma cele mai multe dintre medicamentele de la farmacie contin plante, deci se bazeaza pe aceeasi stiinta, doar ca in plus mai contin si tot felul de chimicalel ca sa se tina, la fel cum produsele din market contin. Ca se temea o mamica si facea mare caz, cum sa puna ea seu fiert pe pieptul copilului sau sare infierbantata, e o tampenie. Sarea se incalzeste bine se baga intr-un saculet sau doua saculete bagate unul intr-altul, si se pune mai intai un prosop dedesupt, daca e prea fierbinte se pune prosopul in doua sau in trei, se poate proba inainte pe propria piele, sa nu se arda odrasla. Pe masura ce se raceste sarea se desface so prospul, si primul strat de haine, pana se ajunge sa se puna pe piele. Despre seu de oaie nu stiu nici eu exact, trebuie sa o intreb pe bunica care are peste 80 de ani si care le-a folosit cu succes. Se vorbea de selectie naturala, pt cei ce folosesc astfel de tratamente, si se crede mult mai mult in tratamentele actuale "moderne", de secol xxi, cum blaza o mamica. Nu resping total nici progresele din medicina si medicamentele din farmacii, desi folosesc pe cat se poate tratamente naturiste, fara efecte secundare si mult mai eficiente. Accidente se pot intampla, e drept, documentati-va bine si cu seul inainte de a-l folosi, chiar maica-mea m-a ars pe mana cand eram copil de mi-a ramas un semn cand a incercat sa-mi faca inhalatie, mi-a pus cana fierbinte la nas, m-am zbatut cand am simtit aburii, si am varsat pe mine. A fost insa o neatentie a unei mamici de 20 de ani, asta nu ne-a impiediact pana am crescut si chiar si acuma sa folosesc inhalatie cu musetel sau cu mai stiu eu ce cand sunt racit. Deci sfatul meu este ca mamicile sa foloseasca cu incredere tratamentele naturiste, sa nu lesubestimeze, pentru ca e o mare politica pe care o duc cei cu afacerile farmaceutice, o demonizare si o minimalizare cum se practica la toatre nivelurile, ale produselor naturale si tratamentelor care se folosesc cu succes de la Egipteni incoace, sau poate de si mai multa vreme, pt faptul ca detin substantele necesare in tartamentul anumitor afectiuni. E ca si cu mancarea naturala, care contine de 100 de ori mai multe substante nutritive decat cele cateva obtinute din aceleasi trei produse modificate genetic, porumb, soia si cartof.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Deci care e treaba cu seul de oaie din titlu, ca n-am inteles?

Si cine mai umbla cu sac cu sare, sa fim seriosi! sint pungute speciale cu un gel inautru, pe care le pui la microunde citeva secunde si-s gata incalzite. Asta binenteles, daca crezi ca ajuta la ceva acest gen de tratament. Eu personal nu cred ca ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andabeji spune:

treaba cu seul de oaia este un pic mai complicata decat cea cu sarea pe piept. DACA se stie sa se aplice si DACA avem rabdare, dau rezultate uimitoare. nustiu de la ce varsta poti aplica unui copil, eu incerc cu al meu de 3 ani si nu sta intotdeauna. eu am vorbit si cu medici de familie care recomanda ptr debutul racelii astfel de tratamente, sunt inofensive, au efect si pe termen lung in sensul ca nu agaseaza organismul! seul , la fel ca sarea,se incalzeste si se inmoaie un tricou sau maieu care a ramas mic si se imbraca, plus invelit foarte bine la caldura. tatal meu foloseste asa ptr durerile de spate(sau hreanul ras).
bineinteles ca in cazurile grave aceastea pot fi inlocuite de tratament homeopat.
eu nu apartin nici unei tabere, adica am adm. si nurofen dar si ceaiuri, insa ma deranjeaza enorm prejudecatile oamenilor care stramba din nas la o catamplasma cu sare,dar cheltuie milioane cand au probleme de sanatate(minore!!!) nu se mira nimeni ca medicamentele contin chimicale si dau efecte adverse. eu de exemplu am constatat ca in raceala copilului nurofenul, siropul de tuse si antibioticul, nu rezolvau decat pe loc, boala revenind mult mai urat. cu atatea medicamente ai zice ca nu ar trebui sa mai fie oameni bolnavi.
si inca ceva eu cand raceam luam nurofen raceala si gripa, plus pastile de gat(gatul este cea mai mare problema la mine cand racesc). dupa mai multe episoade de raceala la mine si la copil, efectiv nu mai aveam bani! episodul de raceala ne costa cam 100lei. astfel am pus cataplasme, am baut ceaiuri cu miere(originala, nu contrafacuta, ca si aici e o chestie) si eu mi-am facut gargara cu apa calda si sare. da, e scarbos,trebuie sa faci des,dar dupa vreo 6 gargare, mi-a trecut gatul!!! de obicei luam tratament vreo 3,4 zile pana ma lasa gatul. pe mine asta m-a convins definitiv, asa ca acum la debutul bolii, merg in camara si nu ma costa nimic!!
asa NICI EU NU CRED CA TRATAMENTELE ALOPATE AJUTA, sunt doar mai comode.
ne imunizam cu suc de catina, alimentatie diversificata si multa miscare.

Mergi la inceput