Metoprolol in sarcina?

Metoprolol in sarcina? | Autor: Rallukka

Link direct la acest mesaj

Buna la toate burticile!
Cine s-a confruntat cu asa ceva si imi poate da un sfat..am 32 de saptamani, iar in urma ultimului consult ginecologic, am avut tensiunea 11/6, iar pulsul 119! Iar dr. mi-a prescris cate o tableta de Metoprolol de 50mg pe zi, pt scaderea pulsului..insa din cate am citit eu pe net, cat si-n prospect..are multe contraidicatii si totodata, ar scade si tensiunea si ma gandesc ca o tensiune mai mica de 11/6 (a mai urcat si la 12/8) ar fi una mult prea mica si ne-ar afecta si pe mine si pe bebe...sunt foarte sceptica..ajutati-ma cu un sfat..chiar citeam pe un site de o sarcina oprita in evolutie din cauza tensiunii si a medicamentatiei periculoase in sarcina...ce sfaturi imi puteti da?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

metoprolol este un medicament de clasa c, adica se presupune despre el ca are efecte asupra fatului, dar nu a fost studiat pe femei insarcinate.
se poate recomanda in timpul sarcinii daca avantajele folosirii lui sunt considerate mai mari decat riscul efectelor adverse.
tahicardia este normala in timpul sarcinii pana la un anumit punct. depinde si ce tip de tahicardie este. daca medicul ti-a prescis medicamente probabil considera ca la tine este nevoie de tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallukka spune:

zmotocel, iti multumesc pt raspuns. Aceleasi lucruri am citit si eu pe net despre el si tocmai de asta, am si ezitat sa-l iau, insa pe cealalta parte ma gandesc sa nu-l afecteze pe bebe pulsul...ufff sunt tare sceptica si ingrijorata...astept un sfat, o parere daca v-ati confruntat cu asa ceva..!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana971 spune:

eu am luat in sarcina un beta -blocant,propranolol sau lokren, pe care il luam dinainte de a ramane insarcinata;ginecoloaga mi-a permis sa il iau, spunindu-mi ca paote da un retard de crestere.N-a fost cazul bebelinul nascandu-se cu 4kg si 53 de cm.
De ce nu mai ceri inca o parere?

Mergi la inceput

Si mie tot ginecoloaga mi l-a prescris...insa am o oarecare teama sa-l iau..pt ca am citit pe net ca e un beta-blocant care s-a dovedit ca ar afecta fatul..iar in prospect scrie a se lua cu prudenta in sarcina si numai la recomandarea medicului...mersi mult, roxana971, mai astept si alte pareri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Raluka, ai tot timpul pulsul marit, sau e numai ocazional?

Eu sunt insarcinata in 19S si am avut aceeasi probleme ca si tine acum 6 saptamani. Imi crestea brusc pulsul, asa din senin, la 120, apoi scadea dupa un timp. Tensiunea scadea la 9 cu 6 (in gen o am 11 acum in sarcine). Gineco, doc de familie, au zis ca e din cauza hormonilor, si ca un betablocant nu ar ajuta, deoarece ar scadea tensiunea ... Totusi m-au trimis la un cadrdiolog, care m-a intors pe toate partile si miu-a facut 1001 de teste si a concluzionat : FARA MEDICATIE, ca ar face mai mult rau de cat bine. Asa ca am stat acasa 3 saptamani, m-am odihnit, si bat in lemn, dar acum ma simt bine.

Edit ca sa spun ca toti sa gandeau daca sa-mi dea Heptaminol chlorhydrate, care e safe in sarcina.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

mcoca , nu stiu ce sa zic...cert e ca tensiunea e buna, de fiecare data cand mi-am luat-o..11/6,12/8 dupa efort(plimbari) dar ce ma fac cu pulsul care de fiecare data imi arata 117, 119... nu am tensiometru acasa, merg la 2-3 zile sa o iau la Catena(langa scara blocului meu)..de asta m-am si temut sa incep tratamentul cu Metoprolol, m-am speriat f tare cand am citit despre el..

Mergi la inceput

mcoca, am uitat sa precizez ca pana acum, nu am avut si doamne ajuta, nici nu am, vreo simptoma de rau..gen dureri de cap sau in piept..ma simt ok, bebe e sanatos, la ultima eco de acum cateva zile, avea 2kg la 32 de sapt..insa cu toate astea, pulsul meu e mare si asta ma ingrijoreaza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Raluka, deci tu nu simti pulsul asta mare?. Vreau sa spun ca e ok ...? Mie asa mi-au spus ca e numai neplacut, dar ca e ok.
Pe mine ma mua cu lesin, trebuia sa ma intind, etc.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

mcoca, nu imi este rau..mai am uneori stari de caldura, transpir, bufeuri..dar mi-a zis dr. ca astea ar fi si niste stari normale datorita sarcinii...insa stari de lesin,dureri de cap,nu..ce-i drept, il simt cum bate tare...dar cam atat..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

si eu am experimentat asta Rallukka . iau o tableta de betalok zok - metroprolol de 50 mg adica / zi . asta deoarece imi crestea brusc nr de batai la 120 - 130 si faceam si aritmii - adica parca se oprea inima si apoi pleca din nou . desi aveam tensiunbea normala 10/6 , 11/7 , 12/7 nu am avut probleme sa-mi scada . am tensiometru acasa si verific in fiecare zi dim si seara si cand cred eu ca ar trebui - de multe ori mi se pare ca bate mai repede si cand verific bate normal ( 67 -75 batai ) . acum este bine si ma bucur ca am csapat de accesul asta de tahicardie . dar stiu ca voi renunta la pastile , in nici un caz nu le voi lua continuu . la urmatoarea vizita la medicul cardiolog stiu ca mi le va scoate .

sfatul meu este sa verifici bine - adica teste si eco de cord ca nu e nimic in neregula , iar daca medicul cardiolog spune ca este nevoie , el va lua in considerare mai degraba avantaje/dezavantaje . nu te jena sa intrebi . eu nu sunt insarcinata , dar imi doresc . medicul cardio mi-a spus ca pt perioada de sarcina vom face o noua evaluare si imi va spune atunci daca le voi lua - daca este nevoie , dar el spera ca nu .

multa sanatate si incearca mai multa odihna . daca poti , ia-ti un concediu mai lung si odihneste-te . principala ta grija trebuie sa fie binele micii minuni pe care o porti .

Mergi la inceput