Felicitari S.Ellena, succes Irilac! #48

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Ary,am hotarat sa continui cu postnatalul pana se implinesc 126 de zile.De bubite ce sa zic?Eu si sotul meu observam o ameliorare,vad ca se usuca...Poate de la crema aia data de dr,PIMAFUCORT.Sa speram ca nu vor reveni iar...Doar piciorusul stang e afectat rau,in rest manutele incep sa se curete de bube,la fel si partea stanga a trunchiului...Trebuie sa avem muulta rabdare !
Ti-am citit povestea,BIOANA! FELICITARI INCA O DATA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vreausaninga spune:

Hop si eu! Am reusit sa citesc doar capitolul acesta!
E greu dragelor cu asa multe schimbari dupa venirea lui bebe.
Are si colici,dormim destul de putin si agitat,dar ma bucur ca e sanatos. Papa lapte de la mami, are de unde, curge garla:)
Tati e prezent toata noaptea,schimba piticul sa nu-l ridic eu mereu.
Dupa cezariana,dr mi-a zis ca pot sa iau piafen pt durere.
Scutece Huggies marimea 1 pt noi deja sunt micute, ca nu-l mai cuprind bine si iese pipi prin hainute,asa ca am trecut la 3-6 kg.

Felicitari proaspetelor mamici si sa fiti sanatoase si voi si piticii.
Mult curaj si sanatate gravidutelor noatre.
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa1986 spune:

Buna fetelor,
Nu am mai intrat deoarece in data de 23 noiembrie s-a nascut minunea mea Adelina-Ecaterina la 37 de sapt si 3 zile, 2720 kg, 48 de cm,ora 11:30, prin cezariana, am ajuns la spital cu contractii si dilatatie 3-4 cm, fetita este bine, in schimb eu sunt speriata de bombe, este foarte calica cand suge si se ineaca cu laptic foarte rau, eu o bat pe spate dar ma sperii foarte tare, mi-e frica sa nu pateasca ceva...Are momente cand doarme 3 ore si momente cand doarme 2 ore, mananca numai la san si e cumintica in general,am invatat sa dam si aerul afara,inainte nu il dadeam si varsam laptic(alta chestie care ma sperie), mama imi tot spune ca e normal si ca toti copiii fac asa dar ea se inneaca la fiecare masa incepand de ieri si ca sa nu ma ingrijorez ca isi revine singura,de-ar fi asa de simplu, cu operatia nu am avut probleme, mi-am revenit foarte bine din a doua zi, prima zi a fost mai grea, la spital nu prea am tinut-o langa mine, mi se parea mai in siguranta langa asistente si acum ziua sunt singura cu ea si mi-e foarte frica sa nu pateasca ceva.Revin ca s-a trezit, trebuie sa ii dau sa pape :(

37+ sapt cu o minune de fetita cu fundita Adelina - Antonia, Doamne iti multumim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mica26 spune:

Buna ziua,dragele mele!
Felicitari noilor mamici! Sa va traiasca pruncii si sa fie sanatosi!
La multi ani, cu o mega intarziere, celor care si-au serbat zilele de nastere si cele onomastice!
Eu nu am mai apucat sa intru pentru ca am reusit si eu, in sfarsit, sa fac camera bebelinei. sunt atat de bucuroasa. poate am sa reusesc sa fac niste pozici sa va arat si voua!
Noi, per total,suntem bine. am fost in saptamana 36 la eco,bebelina era bine,2860gr,lichid ok,numai ca placenta a ajuns la gradul 3 de maturitate.dar nu e de speriat. Am hotarat cu dr ginecolog si dr oftalmolog sa nasc natural pana la urma. M-am gandit ca e mai bine asa...pentru ca oricum mi-e frica si dureri am la amandoua variante.asa ca asteptam semne. stiu ca zicea cineva la un moment dat de coborat burtica...a mea a coborat la 35 sapt fix,iar acu e si mai jos...abia stau pe scaun ca domnisoara e pe picioarele mele.
miercuri implinim 38 de sapt,deci ajungem la termen. yupiii! joi eco din nou si cam atat.
am sa mai citesc din urma si mai revin mai pe seara!
va pupacesc pe toate si iertati-mi,va rog,absenta!

Mica 37+ cu o minune de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

alexa,cum reusiti sa dati aerul afara?noi nu reusim mereu.si a mea e lacoma,se mai ineaca,( de innebunesc de frica )mai varsa,cateodata puti,alteori mai mult...stres mare! La Delia nu a fost deloc asa...Cine a zis ca pe al doilea copil nici nu-l simti cum creste ,datorita experientei celui dintai,s-a inselat amarnic.Eu simt fiecare minut cu Irina.E total diferita de Delia.Probabil si din cauza bubitelor stresul meu e mai mare.Off,Doamne...nu ne dorim decat sanatate sa ne aduca Mosu'!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa1986 spune:

A.C eu o pun cu burtica pe piciorul meu si o bat si o masez usor pe spate,nu o tin mai mult de 5 min si da aerul afara chiar si de 2 ori, daca nu reusiim sa dam aerul afara, o pun usor in patut pe-o parte si uneori se intampla sa dea un pic afara,alteori o apuca sughitul si cateodata nu se intampla nimic, dar trebuie sa insistam cel putin 10 min sa stam ca sa dea aerul afara si sa incercam sa mai mutam pozitia, mi s-a intamplat sa dea aerul afara exact cand am pus-o in patut dupa ce am batut-o pe spate 10 min degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannnah spune:

Buna dragelor!

a venit iarna, ce mai !

Eu azi sunt singura cu Mara acasa, sotul e in delegatie...ma gandecs ca nu s-o intampla nimic deseara... La ora 16.20 merg la control sa vedem cum stam,daca sunt ceva semne.

AC - noi cu Mara nu reuseam sa scoatem aerul decat daca o tinem vertical in brate si o strangeam un pic la piept. Mi-a explicat cineva ca ei sunt ca o sticla de pepsi, trebuie sa stea vertical ca sa se ridice "bulele" Mi-a placut analogia

De dimineatza am fost la cumparaturi, am luat dulciuri de Mos Nicolae si am pregatit punguta pe care sotul va trebui sa o puna in cizmulitza in caz ca nu voi fi acasa.

Iulia - eu m-am consolat cu ideea ca nu voi fi la serbare, voi lasa hainutele pregatite si agrafele. Sunt sigura ca exact saptamana viitoare se va inampla "intamplarea" Undeva in 10-11-12...asa cred eu. Dar mai vad azi.

Nu sunt impacata sufleteste cu vaccinul, tot citesc despre el pe toate siteurile... e considerat unul dintre cele mai riscante vaccinuri, in sensul ca poate avea efecte secundare considerabile. Nu l-as face sincer...Romania e singura tara din UE in care se face, numai la noi si in Africa de Sud e obligatoriu. Plus ca nu protejeaza copilul in cazul unui contact direct cu un bolnav, doar ca sunt sanse sa faca o forma mai usoara. Stiu ca nu impartasiti gandurile mele dar trebuie sa ma descarc si eu undeva

Va pup si revin pe seara cu vesti de la doctor.

mamica de Mara - 3 ani si jumatate si viitoare mamica de Marc 38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Danah, dar nu s-a intrerupt administrarea vaccinului? Eu asa stiam, s-a schimbat ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Buna fetele

Fi-mea a trecut la program de adolescenti cred. Ce-i drept azi a trecut de statutul de nou nascut: 28 zile implinite. De la 9 si pana acum nu a inchis un ochi. Deja mi s-a uscat gura de cat i-am macanit. Norocul meu ca a mai inceput sa urmareasca cate o jucarica; am o bestie de papusa care canta ceva de leagan si-si misca mainile si capul si caruselul de la patut. O mai pacalesc cu astea; in rest zornai ca o apucata dintr-o mingiuta, cant, mangai, citesc poezii si ma maimutaresc . Si ii mai infig si cate o suzeta din cand in cand pentru ca altfel o iau razna.
Nu neg ca nu mi se implica jumatatoiul, dar daca ar face-o pe barba lui ce bine ar fi; la el e la modul: fa-i aia, fa-i ailalta; io-s executantul. Si mi-a mai zis si ca-s mama egoista cand am indraznit sa spun ca poate ar trebui s-o mai si lasam sa planga cate 10 minute din cand in cand, nu sa sarim ca nebunii la primul "oa" scos de alintata sefa.
In concluzie, la noi e fix pe dos: cea care se simte neglijata sunt eu. Si tare as mai vrea si eu din cand in cand sa fiu intrebata de una de alta (de cand am iesit din spital, o singura data m-a intrebat cum stau cu cicatricea si daca am grija sa mi-o intretin); sa-mi faca si mie un mic dejun, sa-mi fi adus si mie o floricica, o atentie ceva. Nope, imi monitorizeaza alimentatia la sange, cand plange fi-sa pe mine ma intreaba daca am mancat ceva nepotrivit, pentru niste tarte cu fructe de la cofetarie a trebuit sa fac scandal (in opinia lui nu ar trebui sa mananc dulciuri de nici un fel, doar placinta facuta in casa); cand am mancat o felie de cozonac mai sa ma ia la bataie ca avea si niste vagi urme de cacao
Eu nu mi-am pus centura, am una prin casa, dar nu m-am invrednicit sa o port. Mi-a ramas si ceva burta, nu neg. Dar problema cea mai mare la mine sunt coapsele si posteriorul. De astea nu trece nici un jeans vechi. Asa circumferinta la buric e cam ca prin luna a 4-a de sarcina cand incapeam lejer in mai toti nadragii; eu banuiesc ca e ok. Dupa astea 6 saptamani de relache, poate o sa ma invrednicesc si eu cu niscai exercitii.

Almy, si pe a mea o musca patutul de fund. De vreo 3 nopti doarme in landou peste noapte. Ziua e pe floricica ei mot cocot in sufragerie; VH1 clasic (ca itzi bitzi nu ne mai place) si ma-sa cu macaneala.

Tolo, depinde de dimensiunile bebeului; a mea abia acum la o luna a ajuns la 3,4 kg si inca-i sunt maricei huggies new born. Adica abia acum dupa o luna, decupajul ala pentru buric sta unde ar fi trebuit sa stea de la inceput: sub buric, si nu la subsori cum ii statea Marei

Pya, vigantol din a 14-a zi (cred ca si pe prospect scrie asa). daca partaie zdravan nu te mai agita cu ragaitul; si a mea gaureste pampersul si e mai anemica la ragait (nu ragaie chiar dupa fiecare masa, dar si cand ragaie...)

Mami, pune-i macar aspiratorul in brate. Chit ca o sa dea de mai bine nu ar da (proprie experienta) dar cu timpul se specializeaza. Al meu a vociferat ca tre' sa dea saptamanal, dar i-am explicat ca si praful din casa ii face rau fie-sii (ca tot e non stop in fundul ei) asa ca da. Mai pe und evede soacra, dar da. Mai ajustez eu pe ici pe colo cand nu e el acasa, dar oficial el face curat.

Bioana, ce galuscuta ai tu acolo . Sa fiti sanatoase amandoua si la cat mai mult laptic!

Iulia, si al meu intra in vre cand boceste fie-sa; chestia cu dormitul pe burta lui e la ordinea zilei, problema e ca mandra s-a invatat sa adoarma asa si pe mine ma ucide asta cand nu e el acasa. De-asta imi si spune ca-s o mama egoista, ca as vrea sa mai limitez din timpul de lafaiala in brate. Ca asta inseamna sa stau mai mult langa patutul ei acum s-o gadil si sa-i suflu in fund, e un risc asumat, dar macar se va invata sa mai adoarma si singura nu numai imbratisata. Merg pe principiul: e schmbata, e hranita, ne-am iubit si rasfatat o ora dupa masa, deja mai mult inseamna bazdaci fara rost (cum o iei in brate cum tace si bulbuceste ochii). Mai ales ca daca adoarme in brate si incerci s-o pui in culcusul ei se si trezeste.

Alexa, felicitari!
Nu te agita cu lacomia; si a mea se inneaca; o intorc repede pe burta, pe mana mea, tuseste o data, se scurg balele si aia e. Trece iar la aparate

Saptamana usoara, fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Popico, esti tare simpatica cum povestesti!
Apropos de plans si atentie, si noi am avut o experienta asemanatoare la Sara. E inutil sa iti spun acum ca mai tarziu iti vei dori sa o tii in brate si n-o sa mai stea ea. Si eu pe vremea cand era ea de varsta Marei tot asa reactionam pt ca aveam nevoie de timp si pt mine sau pt facut orice altceva prin casa si nu puteam.
La faza cu plansul, oricat de crunt ar putea parea, iti dau dreptate. Citisem pe undeva ca pt bebelusi pana intr-o ora de plans (nu legat, ci pe parcursul unei zile) este ok si e normal sa il lasi sa si planga. Este modul in care se descarca ei de frutrarile si tensiunea din zi, sau oboseala acumulata, pt ca nu stiu sa se exprime altfel. Asa ca tot ce-mi ramane e sa-ti doresc multa rabdare cu Mara, dar mai ales cu jumatatoiul

Dannnah, si eu stiam ca au sistat vaccinarea. Ai auzit ceva ca ar fi reluat-o? Eu am vorbit cu medicul meu despre asta si mi-a zis sa stau linistita ca pana nastem noi ar trebui sa se aleaga apele. Te asteptam cu vesti bune de la dr!

Fetelor, eu m-am apucat de facut bagajul pt spital si m-am blocat, efectiv. Am o geanta de aceeasi marime cu cea pe care am avut-o la Sara, dar care acum mi se pare imensa. In plus m-am trezit ca sunt o gramada de maruntisuri pe care trebuie sa le mai cumpar. Voi v-ati facut bagaj separat pt nasterea propriu-zisa, mai ales cele care aveati deja ceza programata? Imi trec o multime de lucruri prin minte si dupa o evaluare sumara mi se pare ca sunt inutile

Fug sa stau putin intinsa ca pana acum am tot calcat pt bb si pt mine la spital si la 4 trebuie sa merg sa o iau pe Sara de la gradi.

Iulia, mami de Sara Andreea si 38+

Mergi la inceput