Felicitari S.Ellena, succes Irilac! #48
Raspunsuri - Pagina 6
mena1906 spune:
Fete dragi ce copii frumosi avem noi in odisee. M-am emotionat cand i-am vazut printesica Bioanei.
Bioana felicitari pentru printesa ta. E adorabila si e o scumpa. !Bine ai venit Irinuca draga! Sa fii fericita si sa le aduci lui mami si lui tati numai bucurii.
Azi am terminat aproape tot ce aveam de luat pt Gabriel si sunt tare fericita. Mai am una-doua chestii de facut dar starea initiala a coltisorului dedicat lui(noi stam inca in garsoniera) o sa o vedeti in pozele de pe picasa.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 34+ cu Gabriel
Si am ajuns la 8 luni :x
tnicoleta spune:
Ina Imi pare rau ca ati trecut pri asa ceva. Cred si eu ca ti-a fost greu. Bine ca a trecut. Multa sanatate si sa nu mai ajungeti pe la spital.
Popi Esti de groaza. La sotul sa se implice cu Mara, numai explicai fara nervi ca tu stai mau mult cu ea si sti cand are nevoie speciala de ceva.
Mami Cum au zis si fetele, pune-l pe Ivan in bratele tatatul si dute la un dus prelungit. Implical incet, incet si ritualul zilnic si poate o sa-i treaca dorul de catel.
Elena Cum mai esti? Vine bblusulul sau mai sta la caldurica?
Almy Daca patutul e langa tine culca fata pe burta. Si mie mi-a fost frica cu Bia la inceput, dar asta era pozitia ei preferata de somn. Daca o puneam pe spate tresarea si incepea sa planga. Aveam grija sa fie cearceaful foarte bine intins, fara cute, fara jucarii si alte minuni prin patut si o puneam mai pe la mijlocul patului ca se impingea in picioare si ajungea cu capul printre gratii.
Angeliq Felicitari sotului.
Fetelor multumesc pentru urari. Azi mi-am facut de cap am cam papat ce nu am voie, in special dulciuri. De maine ma fac cuminte si trec din nou la regim.
Nicoleta 34+ Corina
Mami_de2 spune:
Fetelor ce bine de unele din voi cu taticii mai implicati!!:)
Irilac daca as fi avut un catel ca al tau care pare ff credincios si cuminte nu cred ca mi-as mai fi facut asa mari griji acum..dar al meu e cam nebun..e gelos, il ibeste numai pe barbata-miu(stie el ce stie ca eu nu p4rea il inghit in pat doar) si d-astea.. mi-e sa imi maraie si copilul :)) in fine... asta e... daca il va aduce vad eu..ma voi obiliza si voi face curat dublu si mai amarnic, alta varianta nu am..sper doar sa fie potaia ok si sa nu fie isterica....
Cu sotul eu am avut azi o discutie..i-am zis ce ma deranjeaza,etc.. a zis ca el inca nu stie cum sa se poarte...ca nu inca nu simte cum sa fie tata, ca inca nu stie :)))))))) sa mor de ras! in fine...sper sa fie doar o pasa si sunt sigura ca va trece..ca bebele e ff dorit si culmea...el a fost mai disperat sa facem copii decat mine inca cu muuuult timp inainte de a-l dori amandoi pe Ivan..tot ma pisa le creier sa facem copii de la 20 de ani:))deci acum l-a apucat panica probabil....cu treburile casei nu ma ajuta.. nu e genul si nu a fost niciodata..in afara de cumparaturi nu face nik in casa si nici nu am pretentia..ca asa mi l-am avut de la inceput, asta e- poate a fost si vina mea...nu am ce comenta.. insa nici nu am nevoie.. ma descurc ff bine, am avut pana acum ajutor(si pe mama si pe soacramea) acum m-am mobilizat, sunt o fire oricum ff organizata si ma descurc fara nimeni)... el ma ajuta acum de cand mi-au plecat ajutoarele doar la baitza ca imi cara apa si ceaiul...si cand mai sta cu el pe umar, pe burtica, in brate,etc.. cat mai mananc eu, mai fac o baie,etc.. dar in rest e ok, ma descurc.
Abia astept sa primim primele zambete de la el, sa ne recunoasca, sa se bucure cand ne vede, etc.. ca abia atunci probabil si taticii vor fi mult mai 'atasati' de bebe cand vor primi atentie si ei din partea bebelului :)))
ary_v spune:
Mami, eu cred ca ar trebui sa iti implici mult mai mult sotul. Al meu a facut de la inceput cot la cot cu mine TOT ce era de facut: baita, schimbat pampers, trezit noaptea cu randul etc mie asa mi se pare normal si cred ca asa se sudeaza si relatia tata-copil.
ToIo11 spune:
Buna dimineata si sa aveti o zi minunata.
Am vazut ca la Sensiblu continua promotia la scutece Huggies si in luna decembrie, am luat 1+1 newborn, vreau sa va intreb mai ales pe proaspetele mamici, cam cat timp minunile noastre se incadreaza la marimea 1? as mai cumpara dar nu stiu cat stoc sa imi fac. Mie la nici un control nu mi-a spus doctorita cate kg are sau cat e lungut. Lumea zice ca am burtica mare, si o sa fie cu greutatea , eu il simt usurel.
saptamana 34+
ToIo11 spune:
am uitat sa schimb saptamana, suntem si noi mai maricei si mai avem un pic, am niste emotii si il vad si pe sotior la fel de emotionat, tot se uita pe calendar si calculeaza. Mai avem de luat cateva lucrusoare si din saptamana 38 am zis ca pun si eu bagajul la usa, gata de marea intalnire.
Bubulina42 spune:
Mami, m-am culcat cu mesajul tau in minte si m-am trezit tot gandindu-ma la tine.
O sa repet:NU categoric adusului catelului macar cele 6 luni, asa cum ati convenit initial.Daca pt el catelul e prioritar si daca e asa atasat de el, apoi il pierzi de musteriu in atasamentul de Ivan.Cum zice si Ary, ACUM e momentul sa il lipesti de bebe.NU mai fi doamna face tot, pls.Fii obosita, epuizata, fa dusuri lungi, aminteste-ti de operatie si plange-te, aminteste-ti ca ai uitat sa iei ceva de la magazin si du-te sa iei, da-i sansa sa fie tatic, fiindca e posibil sa se simta cumva inutil si oricum, NU e bine ca l-ai lasat sa se invete ca tu faci tot.Bebele creste, va fi din ce in ce mai solicitant, maare grija! doi l-ati facut, doi aveti grija de el.Fii blanda si cu sotul, nu il acuza de nimic, insa fa-l sa se simta ca participa si ca e nevoie de el, probabil 3 femei ii dau ocazia sa se simta zero pe acolo.Insa NU accepta sa isi aduca catelul, mai ales daca nu e un catel docil, cum au celelalte fete pe aici..
e 6am, plec la culcare.MARE GRIJA, acum e sansa ta sa ai tatic si nu doar un personaj pasiv alaturi de tine.Fruntea sus si implica-l! dar implica-l frumos si cald si gradat.Nu-l certa, nu te lua de nepriceperea lui.lauda-l.E tatal baiatululi, da-i sansa sa se invete cu el.Bland,e f important.
Pup fata.succes!
pyaoliang spune:
Hello!
Felicitari Ioana! Sa-ti traiasca puiul si sa fiti sanatoase amandoua!
Nu am mai intrat de ceva vreme...deh, stiti bine cum e cu bebe mic. Pe noi ne-au externat luni, la 3 zile de la nastere, iar acasa ne-am acomodat destul de repede.
Mi-a venit lapticul, cred ca am si prea mult/am avut la inceput...in primele zile am facut nodului durerosi,m-am masat asa cum am invatat in maternitate, am extras surplusul cu pompa...acum e mai bine si pare ca bebe papa tot. Ieri am fost si la pediatru, bebe Victor a luat in greutate 245 de grame in 5 zile, am ajuns la greutatea de la nastere.
E atat de scump si de dulce...nu imi vine sa cred ca am reusit noi sa aducem pe lume o asa minune. Inca nu avem colici, sper sa ne ocoleasca, iar de plans plange doar putin cand il spal (baita facem de azi caci azi noapte i-a cazut si buricutul) si cand ii e foame. Papam cam din 2 in 2 ore, asta si noaptea...sunt cam zombie. pe mine ma streseaza insa cel mai tare faza cu ragaitul, caci Victor nu prea ragaie...Il tin minute in sir, il asez pe pat, il ridic iar...nimic! Dupa ce papa la san parca e anesteziat, e moale asa si ar dormiiiii, dar eu nu si nu pana nu ragaie. Apoi cedez, il pun intr-o parte si il tot verific, stresata sa nu se inece cu laptic. Cred insa ca elimina gazele prin partulic, caci cam la fiecare masa ridica din fundulet si trage un vant...e atat de simpatic, il mananci pe loc!
In alta ordine de idei, cum va spuneam, am fost la dr., si am intrebat-o de Vigantol...Voi la cat timp ati inceput sa-l dati? Ca tipa asta a zis ca aici nu se prescrie vit. D sugarilor, nu e nevoie sa-i dau, pt. ca e soare tot anul, si cald...si e de ajuns sa-l scot afara la soare inainte de orta 9 (ca dupa ....30 de grade si mai mult!). Eu am insa de acasa Vigantol si ma gandesc sa-i dau, macar 1 picatura/zi...oare e ok?
Va doresc duminica placuta alaturi de burticile/puii vostri!
aschiutza spune:
Pyaoliang, aici se da vit D la o saptamina dupa nastere. Dar baietelul meu nu s-a inteles cu ea, avea dureri de burtica asa ca am renuntat sa ii mai dau. Si tot a crescut! Daca esti intr-o zona cu asa mult soare, ce e natural e cel mai bun pt el si nu are sens sa il umplii cu vitamine. Altceva este cind locuiesti in Suedia si ai 3 ore de lumina, ce sa mai vorbim de soare....
Mami de 2, si eu te sfatueisc sa pui copilul in bratele sotului si sa iti iei timp pt tine. Cresterea unui copil nu devine mai usoara cu cit trece timpul, ba dimpotriva. Ce te faci daca mai vrei unul si ai o sarcina ca a mea? Nici o mamica si nici un tatic nu e invatat de la inceput, tot prin exercitiu invata. Insa tu trebuie sa ii dai doar citeva sfaturi esentiale si pe urma sa il lasi pe el sa interactioneze cu bebe fara sa il cicalesti (ceea ce e uneori greu). Taticii nu sunt asa de speriosi si grijulii ca mamele, al meu il arunca pe Florian in sus decum a aputut sa isi tina capul. Si Florian ridea si se distra minune mare . Asa ca e bine si pt bebe cind tatl se implica activ, primeste alte invataturi decit de la mama.
Vad ca putini tatici sunt pe aici activi cum ne-am dorii noi, asa ca Bubu ai noroc . Ce e drept barbatii incep sa aiba o relatie mai profunda cind pot sa faca ceva impreuna cu copilul, sa primeasca un raspuns de la el, fie sub forma de zimbet fie de grugruuu blaaablaaa. Dar pina atunci tot trebuie sa ii "incurajati" si sa va luati timp pt voi. Eu nu am avut pe altcineva sa ma ajute , familia mea e in tara , si mi-as fii luat cimpii! Si asa alaptaindu-l nu am putut pleca singura mai mult de o ora si ma stresa teribil sa fiu atenta la cumparaturi si unde e caruciorul si odrasla (al meu nici nu dormea ziua si tot bomboanea, se supara si plingea cind eram pe la cumparaturi sau prin oras, asa ca numai de relaxat nu era vorba).
Apoi vor venii noptile cind bebe e bolnav si trebuie tinut in brate si pazit si e bine sa il aveti pe sot ca suport si sa va schimbati intre voi rolul de "dadaca".
A propos ciine: poate sa fie cit de blind, nu e recomandat in primele luni sa il lasati singur cu copilul in camera. Foarte mult sunt gelosi cind se vad scosi din rolul si drepturile lor iar unii sunt prea jucausi sau nervosi. S-au intimplat multe nenorociri pe tema asta, asa ca fiti atente. Eu nu cred ca as avea putere dupa nastere sa stau si de ciine si de copil si sa ma tot uit unde e unul si sa il car dupa mine pe celalalt. Si asa mi-e groaza cu fiul ce l mare care nu intelege "ma doare" sau "nu arunca cu jucariile in jurul tau" cum o voi pazii pe printesa sa nu primeasca lego in cap sau paturica peste nas .
----
Schimbind tema, eu dorm extrem de putin noaptea, uneori doar 2 ore, sunt zombii si praf de nervi ca tot ma pun in pat sa dorm si nu am prea mult loc de miscat, plus juniorul care se scoala noaptea si vrea cu mine si imi petrec ore in sir intepenita uitindu-ma pe pereti . Sunt obosita moarta, chit ca mai dorm si ziua. Nu imi place ideea sa devin mamica deja obosita, ca stiu cit de praf am fost dupa plrima nastere.
In rest ma apuca panica cind ma gindesc la nastere, sub orice forma ar fii (naturala sau cezariana). Incerc sa alung gindurile negre, dar nu am cu cine sa le discut si parca e un facut cind deschid o pagina de ziar sa dau desore vesti de nenorociri la nastere sau bebei.
A.C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pyaoliang Hello! Felicitari Ioana! Sa-ti traiasca puiul si sa fiti sanatoase amandoua! Nu am mai intrat de ceva vreme...deh, stiti bine cum e cu bebe mic. Pe noi ne-au externat luni, la 3 zile de la nastere, iar acasa ne-am acomodat destul de repede. Mi-a venit lapticul, cred ca am si prea mult/am avut la inceput...in primele zile am facut nodului durerosi,m-am masat asa cum am invatat in maternitate, am extras surplusul cu pompa...acum e mai bine si pare ca bebe papa tot. Ieri am fost si la pediatru, bebe Victor a luat in greutate 245 de grame in 5 zile, am ajuns la greutatea de la nastere. E atat de scump si de dulce...nu imi vine sa cred ca am reusit noi sa aducem pe lume o asa minune. Inca nu avem colici, sper sa ne ocoleasca, iar de plans plange doar putin cand il spal (baita facem de azi caci azi noapte i-a cazut si buricutul) si cand ii e foame. Papam cam din 2 in 2 ore, asta si noaptea...sunt cam zombie. pe mine ma streseaza insa cel mai tare faza cu ragaitul, caci Victor nu prea ragaie...Il tin minute in sir, il asez pe pat, il ridic iar...nimic! Dupa ce papa la san parca e anesteziat, e moale asa si ar dormiiiii, dar eu nu si nu pana nu ragaie. Apoi cedez, il pun intr-o parte si il tot verific, stresata sa nu se inece cu laptic. Cred insa ca elimina gazele prin partulic, caci cam la fiecare masa ridica din fundulet si trage un vant...e atat de simpatic, il mananci pe loc! In alta ordine de idei, cum va spuneam, am fost la dr., si am intrebat-o de Vigantol...Voi la cat timp ati inceput sa-l dati? Ca tipa asta a zis ca aici nu se prescrie vit. D sugarilor, nu e nevoie sa-i dau, pt. ca e soare tot anul, si cald...si e de ajuns sa-l scot afara la soare inainte de orta 9 (ca dupa ....30 de grade si mai mult!). Eu am insa de acasa Vigantol si ma gandesc sa-i dau, macar 1 picatura/zi...oare e ok? Va doresc duminica placuta alaturi de burticile/puii vostri! |
Pya,mie dr mi-a zis sa-i dau vigantol dupa 2 saptamani,cate 2 picaturi/ zi.