Usturoiul Sfantului Andrei

Usturoiul Sfantului Andrei | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

dragilor,
e seara, un pic tarziu si trebuuuuuuuuuie sa va aduc aminte de un lucru esential:
Asta noapte e noaptea e noaptea SFANTULUI ANDREI / www.desprecopii.com/info-id-544-nm-Sfantul-Andrei-Sarbatoare-romaneasca.htm" target="_blank">marea si frumoasa sarbatoare romaneasca - poate cea mai adevarata si mai speciala sarbatoare romaneasca.

Din 2000 - cand s-a nascut copilul meu - cu numele de Andrei - pun in fiecare an, in seara dinaintea Sfantului Andrei - usturoi la usi si ferestre ... si ... da, strigoii au stat deoparte. Nu stiu cine ma apara cu adevat, usturoiul, sfantul sau ingerul ... ceea ce stiu este ca vreau sa nu uit de acest obicei - si, ca intre prieteni, trebuie sa va aduc aminte: NU UITATI SA PUNETI USTUROI.

cu drag,
m

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Da, am citit dimineata articolul. Cautam sa vad cand se pune graul, ca se pune si grau nu numai usturoi la usa si am cautat pe google...si unde credeti ca am aterizat? Pe DC, la articolul ala.
Recunosc ca nici n-am avut idee cate amanunte nu le cunosteam din traditiile sarbatorii de Sf. Andrei.
Oricum, la multi ani Andreelor Si Andreilor nostri!

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

pai si cand se pune graul? nu in seara asta, adica in ajun de sf. andrei?
pe aia cu usturoiul nu am auzit-o , dar eu mananc usturoi foarte mult si ma gandesc ca de aia nu au intrat strigoii in casa mea pana acum

p.s. il pui presat sau in camasa lui si unde il pui , in fiecare colt al usii si al ferestrei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Noi doar puneam grau la incoltit, fiecare din familie cu castronasul lui .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

La multi ani pustiului....

Nu cred in de astea....plus ca usturoiul miroase aiurea in casa....sorry

Prefer sa cred in sarbatorile romanesti traditionale..sunt frumoase si uitate in detrimentul celor importate....traditiile noastre sunt frumoase...dar atat.

Inca odata toate cele mai bune pentru pustiul talaentat....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Ahem, sarbatorile de Santandrei sunt foarte vechi, avind radacini se pare in credintele precrestine ale dacilor si romanilor. Iar treaba cu griul e cit se poate de traditionala. La fel si credintele despre morti cit si alte obiceiuri de Santandrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

LA MULTI ANI FERICITI Andreiului datorita caruia scriem noi acum pe forum .

eu am un motiv in plus sa sarbatoresc--3 anisori de cand mi-ati acceptat prezenta printre voi (oficial ,ca bantuiam eu de mai mult timp pe aici).

si pentru ca am prin preajma multi Andrei si Andree,le urez la toti sa fie sanatosi,fericiti si sa-si implineasca visele.

------------------------------------------
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eumada,sarbatoarea de sintandrei nu e importata,e romaneasca.

Si eu stiu de griu pus la incoltzit,de usturoi stiu d ela mirele(desprecopii)!

Careia ii urez cu ocazia asta sa-i traiasca pruncul,sa fie sanatos !

Sa-mi traiasca si mie prunculsi sotzul(pe el l-am adaptat traditziei romanesti),sa fie sanatosi si fericitzi 1

La multzi ani Andreilor si Andreelor de pe forum!
Andreia (helbi),la multzi ani!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Dana,am spus ca imi plac sarbatorile noastre ,nu cele importate.De unde ai scos tu ca am zis eu ca sfantul andrei e importat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
eumada:
Nu cred in de astea....plus ca usturoiul miroase aiurea in casa....sorry

Nu trebuie sa-l faci mujdei sau pisat, ca doar asa miroase! . Il pui in coaja sau decojit dar fara sa il sfarmi.

La multi ani Andreilor si Andreelor.

Mergi la inceput