papagal animal de companie

papagal animal de companie | Autor: myky791

Link direct la acest mesaj

buna. vreau sa-i iau baiatului celui mare un papagal. nu stiu cum sa fac banuiesc ca vanzatorul imi va spune daca e pui nu? vreau sal iau de pui ca sal invatam bland, sa stea pe noi. perusii pot invata sa vorbeasca? eu as vrea un papagal din acela mai mare ca aceia am inteles ca vb, dar intrebarea mea este nu face mizerie mai mare prin casa? astept orice sfaturi si pareri va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Depinde de gradul tau de suportabilitate daca il lasi liber prin casa o sa faca cc peste tot si foarte des ( pt mine asta nu e o probl )
din experientza mea cu pasarile care au stat cu mine libere am invatat ca trebuiesc respectate atunci cand vor liniste nu trebuiesc deranjate daca vor ele sa vina la tine bine



Dupa mine pasarile sunt facute sa traiasca liber si nu in cusca eu am dezvoltat relatii faine cu ele lasandu le libere am avut pana si o curca pretena
Si au un simtz deosebit sunt capabile de multa iubire dar necesita multa atentie si grija sunt fragile ,racesc repede ,papagalul are nevoie de conditii speciale ,papica cu
vitamine,etc
Ca si copil stiu ca mi iubeam pasarile mult de tot aveam grija de ele si nu ma plictiseam niciodata cred ca trebuie sa te gandesti si ce fel de copil ai
Un copil zbuciumat care vrea sa faca experimente pe ele nu e potrivit glumesc desigur dar la ultima pasare cea din poza de la semnatura am observat un lucru
Fata mea e genu linistit total
Statea ore in sir mangaind mierla cu grija si delicatete
Baiatul opusul ii era oarecum frica de ea si daca o vedea aproape de el tipa gesticula mai apoi se repezea sa i dea cu piciorul eram acolo opream gestul nu lasam pasarea singura cu el
Mierla accepta doar fata la baiat cand se apropia de ea scotea un sunet ca o pocnitura
si se infoia la el doar cu el facea asa cu mine si cu tac su niciodata

Deci tu decizi daca e prietenul potrivit pt voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Salutare,

Unii perusi (mai ales masculi) pot sa imite cateva cuvinte, chiar si fraze scurte. Nu toti, insa.

Un papagal poate fi un excelent animal de companie si poti, intr-adevar, gasi destul de multe specii. Ce trebuie de stiut, este ca un papagal nu e o jucarie, ca unii sunt destul de galagiosi si ca in general, fac mizerie. Isi fac nevoile peste tot, imprastie mancare, naparlesc si imprastie pene si puf,etc. Si au nevoie de libertate, trebuie lasati cat de mult posibil liberi, nu inchisi in colivie tot timpul, deci acceptati cu toata mizeria aferenta.

Eu trebuie sa aspir in fiecare zi in jurul locurilor cu mancare, sa ma uit cu atentie pe unde au obiceiul sa umble si sa curat, daca e nevoie. Si cam este. Dar ii iubesc tare mult si nu ma deranjeaza.

A, inca ceva: au nevoie de mancare diversificata. In functie de specie, poti sa gasesti pe internet o multime de informatii despre fiecare.

Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Eu am avut 5 perusi. Intai unul cand eram mica, caruia ulterior i-am luat partenera, apoi a murit el ca cine mi l-a luat nu stiuse ca e batran, si ei i-am luat apoi partener. Dupa o vreme i-am dat ca m-am imbolnavit si medicii nestiind ce am au zis ca e posibil sa fie alergie la papagali. Mai tarziu am descoperit ca de fapt ce avusesem nu avea nici o legatura cu papagalii si ca-i dadusem degeaba. Atunci mi-am luat alt perus, cel mai minunat din lume, cred eu.
Perusii, daca au nasul de culoare pala (roz deschis sau bleu deschis) sunt pui. Daca au nasul mov sau albastru sunt maturi.
In general daca le iei pereche nu mai invata sa vorbeasca (oricum nu invata toti). Daca vrei sa fie blanzi si prietenosi ii ademenesti cu mancare. In primele 2-3 zile ii pui mancare si apa in cusca si nu muti cusca din loc orice ar fi. Sa aiba timp sa vada spatiul in care se afla, sa cunoasca pozitia. Apoi inchizi toate geamurile, deschizi usita custii, iei cutiuta cu mancare si o asezi in afara custii astfel incat sa iasa ca sa manance. Ideea e ca la inceput sa pui cutia cat mai aproape de cusca apoi din ce in ce mai departe pana ajungi sa o pui langa tine, pe masa pe care mananci tu de exemplu, astfel incat foamea sa-l indemne sa se apropie de tine. La inceput va veni timid, va ciuguli putin si la fiecare miscare de-a ta se va indeparta. Va manca stand cu ochii pe tine sa vada ce faci. Apoi incet incet va prinde curaj.
Eu pe al meu asa l-am domesticit si intr-o saptamana - zece zile statea la mine pe umar si manca din palma mea fara stres.
Ca sa intre inapoi in casuta lui are nevoie de timp. O sa zboare bezmetic prin casa daca nu o sa isi dea seama bine unde ii e colivia de fapt. Daca nu mai aveti rabdare sa intre singur sau credeti ca nu isi va gasi singur drumul spre colivie asteptati sa se aseze undeva (pe dulap, perdea, galerie, masa), stingeti lumina si asteptati putin ca e posibil sa se sperie cand se face intuneric si sa inceapa iar sa zboare bezmetic peste tot si sa se loveasca de ceva dupa care sa cada pe podea. Daca se intampla asta, abia cand s-a asezat undeva si nu mai zboara de acolo va apropiati cu o camasuta, tricou, esarfa, prosop, il aruncati peste el si apoi in prindeti usor in mana (prin textila respectiva) fara a strangeti foarte tare si il bagati in cusca, apoi aprindeti la loc lumina.
Dupa o vreme o sa isi gaseasca singur drumul spre colivie si aces procedeu nu va mai fi necesar.
Acest perus minunat pe care l-am avut eu si pe care l-am dresat ademenindu-l cu mancare intra si iesea singur din colivie fara probleme, se aseza pe umarul meu si ma pupa pe obraz, imi ciripea la ureche, manca din fructele pe care le mancam eu (mere, piersici, prune, kiwi, banana), era super prietenos. Vazand ca totusi nu vorbeste si fiindu-mi mila sa-l las singur acasa cat sunt la servici i-am luat partenera. Ea a fost mai greu de imblanzit si vreo 6 luni am tot prins-o cu prosopul. Intr-o seara m-am enervat si am lasat-o sa doarma pe galerie. Dimineata cand m-am trezit era in colivie langa el, ca imediat ce se luminase afara a aruncat o privire sa vada totusi unde e cusca si s-a dus dupa el. De atunci mereu cand intra el in colivie ea il urma la interval de maxim 10 minute. Dar ea nu venea la mine, nu avea treaba cu mine, eram doar furnizoarea de hrana si atat. Pe el il iubea mult insa. Ani mai tarziu, ea a murit si la scurt timp dupa aceea a murit si el.
Ca sa il inveti sa stea pe deget, cand sta in cusca si e foarte calm poti baga mana in colivie incetisor si iti pozitionezi degetul aratator sub bara pe care sta perusul, paralel cu bara. Discret incerci sa aduci degetul in fata (dar lipit de bara, practic la acelasi nivel cu bara) si sa-i ridici incet degetelele perusului asa incat la un moment dat fara sa-si dea seama foarte clar ce se intampla sa ajunga sa stea pe degetul tau in loc sa stea pe bara. Totul e sa nu faci miscari bruste care sa il sperie.
Cand vorbesti cu el sa fie pe un ton calm, sa-i repeti cuvintele incet, sa-l lauzi, sa-l mangai, sa-l alinti.
Cand mananca, perusul desface cumva bobul de mei din invelis, astfel ca la suprafata peste stratul de mancare raman cojitele. Daca nu faci tu asta pentru el, o sa dea cu ciocul sau cu gheruta cojile la o parte sa ajunga la mancarea care e mai la fund si astfel o sa imprastie coji si boabe in afara coliviei. Este util sa-l asezi cat mai aproape de podea, ca daca colivia e agatata undeva se va face gunoi pe o arie mai mare. Deasemenea e util sa pui un ziar sau o musama sub colivie sa fie mai usor de strans boabele zburatacite.
O sa se scarpine cu ciocul intre pene (asa se curata pasarile in captivitate, eu alor mei le faceam si dus cu apa curata o data la 3 saptamani - o luna, adica le puneam colivia cu ei inauntru in cada si lasam dusul deasupra lor dar nu cu jet puternic ci indreptat in sus asa incat apa in cadere sa ajunga pe el, usor ca ploaia).
Cand se scarpina intre pene perusilor le cade din puful alb si uneori si din pene, de aceea trebuie aspirat mai des in camera unde stau ei.
Deasemenea trebuie lasati din cand in cand sa zboare liberi prin incapere. Acest lucru e util pentru sanatatea lor, ca sa nu li se atrofieze muschii/aripile, sa fie fericiti si sa traiasca mult si bine. Eu pe ai mei ii lasam zilnic, seara, o ora-doua. Cat zboara se por gainata pe unde le vine, dar in cazul perusilor asta nu e o problema majora pentru ca gainatii de perus arata ca melcisorii mici, se intaresc repede si se curata usor.

Aceste pasari pot provoca alergii la fel ca orice animal (caine, pisica, hamster....) deci daca observati simptome ciudate dupa ce va luati perus mergeti la un medic sa faceti testul de alergie. Sa nu-i credeti pe medici pe cuvant ca ce aveti e alergie la papagal, doar testul poate dovedi asta. Eu mi-am luat o mare teapa crezandu-i pe medicii de la Victor Babes pe cuvant cand mi-au zis ca am alergie la papagali ca uite ca dupa cativa ani cand am avut iar perusi nu am mai avut nimic de la ei si am descoperit recent ca ce avusesem eu atunci fusese de fapt infectie cu citomegalovirus (la adultii tineri stadiul primar de CMV poate cauza o infec#355;ie cu gripa sau o boala de tip mononucleosis. Aceasta stare determina simptome cum ar fi oboseala extrema, febra, frisoane, dureri corporale sau dureri de cap adica exact simptomele pe care le-am avut eu si care au fost puse de expertii de la Victor Babes pe seama alergenilor).

Sunt foarte draguti perusii, mie imi plac enorm, aproape tot atat cat imi plac si pisicile.
Nu am cum sa mai am pisici pentru ca sotul meu e alergic la ele, dar dupa ce o sa nasc si o sa creasca bebe, daca va dori perus sau catel ii voi lua. Pisica va avea la bunici (la mama acasa).

21+
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2 alternat cu 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

multumesc mult de sfaturi foarte utile. multe lucuri nu le stiam.
baiatul cel mare a avut rinita alergica, voiam sa-i iau papagal cand era mai mic dar mia intrezis dct ca se va imbolnavi mai des. acum are 7 ani jum, daca raceste o data pe iarna. nu cred sa mai fie alergic. sper sa fie ok. cel mic are 3 ani in ian, la el toate racelile au fost larinigite si rosu in gat. nu mia zis nici o dct de ceva alergic.sper sa nu fie probleme la nici unul dintre ei.
ink o data multam fain.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

buna.
am cumparat azi papagal, este ink pui,il tin in colivie pana se obisnuieste cu noi cu casa, lam adus pe la 11 acasa, de atunci nu a mancat nimic. cand ne apropiem sa vb cu el ii bate inimioara mai sai sara din piept. sper sa manace astazi, cat dureaza pana se acomodeaza cu noi? nici nu canta, e speriat cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Ce fel de papagal? Perus?

E normal la inceput sa fie mai sperios si sa nu manance. Are nevoie de un pic de timp (24 la 48 de ore) in care sa se familiarizeze cu noul mediu. Ar fi bine sa fie lasat in pace in timpul acesta, sa nu fie stresat da maini care incearca sa-l prinda, de zgomote bruste, etc.

Daca nu e imblanzit, va trebui procedat foarte incetisor si cu foarte mult tact, numai dupa ce se obisnuieste cu mediul.

Daca vei cauta pe internet, cum am mai spus mai sus, poti gasi o multime de informatii utile despre ingrijirile de care are nevoie, in asa fel incat sa puteti avea pasare sanatoasa si prietenoasa.

Succes! Sa va traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KittyMummy spune:

Buna

emilia.m am citit ca iti plac pisicile. Si eu sunt o mare iubitoare de pisici In legatura cu alergiile sotului tau...Ai spus ca desi iti plac pisicile nu mai poti sa le ai pentru ca are sotul tau alergii la ele. Daca imi permiti un/o parere/sfat/sugestie Daca iti doresti pisici si sotul este de acord, sotul ar putea urma diverse tratamente pentru alergiile sale. Injectiile sunt cele mai eficiente si stiu ca sunt niste injectii care dupa ce le faci, nu mai ai alergii timp de 10 ani de zile Apoi dupa 10 ani trebuie repetate daca alergiile revin. De asemenea exista tot felul de imunizari la tot felul de agenti care provoaca alergii. Mai intai trebuiesc efectuate teste de sange ca sa se determine alergiile si nivelul de intensitate la fiecare apoi doctorul recomanda imunizare in functie de acel nivel.
Pentru alergii mici/nu foarte intense/care nu iti pun in pericol viata se poate lua Claritine pastile, o pastila mica are efect 12 sau 24 de ore, sunt foarte eficiente dar pentru mai multa siguranta ar trebui consultat doctorul.
Singulair pastile de exemplu se ia 3 luni primavara si 3 luni toamna si imunizeaza impotriva racelilor de sezon si impotriva alergiilor de sezon, este recomandat in mod special pentru copii. Dar, desigur doctorul trebuie consultat

Eu una am luat si iau inca Claritine pastile (am 21 de ani, am luat de mica) pentru alergiile mele si am luat Singulair mult timp pentru imunizare cand eram copil. Acum am inteles ca nu mai este asa eficient pentru ca nu mai sunt copil, asa mi-a spus doctorul meu de familie de aici.

Eu sufar de astm de la varsta de 5 ani. Astmul meu este destul de cronic. Se declanseaza pe baza de alergii dar si pe baza infectioasa (raceli) asa ca practic am simptome de astm non-stop
Plus sufar de alergii multiple. Sunt alergica printre multe altele la: pisici, praf de acasa, acarienii din praful de casa, polen, flori, parfumuri, deodorante, faina, mucegai, umezeala, pene de pasari, pasari, caini, toate animalele cu blana sau pene, oua, lapte si multe multe multe altele
Practic eu nu ar trebui sa am animale deloc sau sa am reptile, serpi, crocodili
Dar eu nu pot trai fericita fara animale asa ca am pisici si in viitor si caini
Si sunt foarte alergica la pisici, crede-ma. Dar nu zilnic. Am zile in care nu am nici un simptom de alergii si zile in care sunt alergica non-stop. Stranut, am ochii umezi, ma mananca pielea si chiar mi se declanseaza atacuri de astm. Dar tot am pisici Cand am simptome de alergii, iau Claritine si imi trece si apoi nu mai am nimic timp de 12 sau 24 de ore. Totodata imi iau si sprayul meu de astm si nu patesc nimic.
Si sotul meu are astm dar al lui este dormant/doarme/ascuns Si si el are alergii si si el este alergic la pisici dar eu sunt si mai alergica la pisici decat este el dar tinem totul sub control cu medicatie (nu zilnic, cand se intampla)si avem o viata normala, nu suntem stresati din cauza asta Si avem in plan sa ne imunizam si noi pe o durata de 10 ani ca sa ne luam grija de la astea pentru 10 ani de zile
Aici in Australia multi oameni au alergii si astm dar tot au animale. Nu lasam noi afectiunile noastre sa stea in calea felului in care vream sa traim, mai ales ca exista atat de multe optiuni pentru alergii si astm.
In Romania cand mi-am facut analizele pentru alergii, doctorii de acolo mi-au spus ca nu am voie animale decat pesti, serpi si crocodili Ba chiar le-au spus parintilor sa scoata din casa perdelele, draperiile, covoarele, mochetele, pernele, saltele, plamumile ca toate aduna praf si eu sunt alergica la praf Credeti ca parintii mei au ascultat? Normal ca nu ca doar nu puteam sa traim intr-o casa goala si praf este peste tot Numai daca traiam eu sub un mare glob de sticla Eu sunt alergica si la flori si polen de exemplu, acum sa nu mai ies din casa ca stranut la fiecare floare si fiecare farama de polen? Sunt alergica la parfumuri, deodorante, samponuri, sapunuri, tot ce are miros, acum sa nu le mai folosesc? Daca ar fi dupa multi doctori, un mare DA!!!

Eu cred ca noi si asa avem o viata scurta si de multe ori grea, asa ca de ce sa lasam alergiile sa ne controleze viata si alegeriile cand noi le putem controla pe ele in loc sa sacrificam pentru ele

Scuzati va rog mesajul lung Sper sa va ajute

Toate cele bune,



Mamica fericita de pisicute mieunatoare si torcatoare, Daisy (20.01.2012.) si Gracie (31.03.2012.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KittyMummy spune:

Am uitat sa mentionez ceva foarte important

Pentru taticii si mamicile iubitoare de animale

Daca aveti/vreti sa aveti copilasi si vreti si animalute si va este teama ca nu cumva copilasii vostri sa aiba alergii/astm din cauza animalutelor, atunci va informez despre o noua descoperire

S-a descoperit ca daca bebelusii de cand sunt foarte mici sau inca de la nastere/din burtica mamicilor cresc impreuna cu animalute cu blana/pene/etc ei bebelusii dezvolta o imunitatea naturala la animalutele din casa lor si le scade semnificativ riscul de a dezvolta alergii si astm atunci sau mai tarziu in viata Si nu doar ca le scade riscul de a dezvolta alergii la animalele pe care le au in casa lor, ci alergii in general, de toate felurile si astm

Eu de exemplu, nu am avut animale in casa pana la varsta de 10 ani si astmul si alergiile mi-au aparut la 3-4 ani si la 5 ani am fost diagnosticata cu astm clar si alergii. Nici unul din parintii mei nu a avut sau are astm si nici alergii iar casa nu a avut nici un fel de animal in ea nici inainte de nasterea mea nici dupa pana la cei 10 ani ai mei. La fel si sotul meu, socrii mei au avut caini in tineretea lor si cand soacra a ramas gravida cu sotul meu, au dat cainele ca nu cumva sa afecteze copilul si nu mai aveau nici un animal in casa. Apoi sotul s-a nascut si tot asa pe la 3-4 ani a fost diagnosticat cu astm si alergii. Socrii mei nu au avut si nu au astm si nici alergii dar sotul le are. Si in cazul meu si in cazul sotului nici cei 4 bunici ai fiecaruia nu a avut astm sau alergii si noi doi tot le avem. Faptul ca nu am avut animalute in copilaria mica si bebelusie nu ne-a ajutat deloc.
Asa ca, dragi mamici si tatici, daca vreti sa va ajutati copilasii si vreti si animalute cel mai bun moment sa aveti animalute este cand aveti bebelusi si nu mai tarziu caci atunci li se va dezvolta imunitatea

Sper ca am fost de ajutor

Toate cele bune




Mamica fericita de pisicute mieunatoare si torcatoare, Daisy (20.01.2012.) si Gracie (31.03.2012.)

Mergi la inceput