Carnati
Raspunsuri - Pagina 3
mami_stefi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Dar de ce se pune usturoiul cu apa?ce da in plus? Eu stiu ca apa minerala s epune la mici de exemplu,dar s-ar putea sa se aplice si la cirnatzi chestia asta...uite nu stiu,sa vad ce spunetzi voi. Mami-stefi,cred ca pilnie de aia mi s-a luat si mie din Romania ca mi s-a spus ca-s 3 dimensiuni. Da' tu nu ai pus cirnatzii un pic la "uscat"si apoi la congelator? Eu stiu ca se lasa la "uscat"in aer liber vreo citeva zile si abia apoi sunt buni de mincat(daca-i prajesti imediat se sparge matzulin care e carnea)si congelat sua afumat. Dana |
Ba daaaaa,i-am lasat.Duminica,Luni, Marti si ieri seara i-am bagat in congelator.
Nu stiu asta cu matzul..daca se sparge.Ca sotul a prajit cateva bucatele imediat dupa ce i-am terminat,ca era nerbadator sa manance carnati 'ca la mama acasa' si nu i s-a spart nimic.
mami_stefi spune:
Andacos,am intrebat daca e ok sa o congelez si apoi sa o decongelez ca sa fac carnatii.Mi-a zis si macelarul ca ar fi mai bine daca as putea sa o fac proaspata,dar daca nu,asta e,nu e un capat de tara.Vor iesi carnati buni si asa,doar ca sa o scurg bine cand se decongeleaza si sa o prepar imediat si sa las la uscat.
miriama spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Letitia1 categoric se pune usturoi!!! Aoleu ce bunatate!!! De unde luati matze? Un prieten de-al nostru de aici cumpara online de pe internet. Nici mie nu-mi place cu cimbru. |
de unde ia mate de pe internet? Ma intereseaza si pe mine ca parca nu-i Craciun fara carnati, pleeeaaaase!
andacos spune:
mami-stefi,sper sa nu fie probleme,eu asa stiu si sincer respect cu strictezte lucrul asta ca sotzul are un stomac foarte sensibil...carnea congelata si dezghetzat nu s emai congeleaza a doua oara.Spun si eu,desi e tirziu,poate era mai bine sa-i fi pus in grasime...,poate o s afie bine si nu avetzi prob leme.
Alta intrebare,astept sa-si faca aparitzia si trupa d ela "pregatiri de craciun".
Vreau s afac din 5 kg de carne,cam care sa fie proprortzia,mai ales ca aici carnea nici nu e asa grasa ca in Romania.M-am gindit sa-i dau comanda macelarului de 4 kg d ecarne de porc si 1 kg d ecarne d evita...ce credetzi e ok raportul asta?
Si nu uitatzi sa raspundetzi si la chestia cu mijdeiul pus in cirnatzi.
Dana
mami_stefi spune:
Andacos,daca vrei iti scriu ce reteta e scrisa pe plicul de condimente de la Fuchs.
800 gr de pulpa de vita
800 gr pulpa de porc
400 gr slanina
1 plic condiment pentru carnati Fuchs
1 plic usturoi granulat
2 linguri rase de sare
250 ml apa
mate de porc sau de oaie
ai putea incerca la o macelarie,ca trebuie sa aiba ceva grasime.Deci dupa reteta asta,procentele de carne de vita si porc ar trebui sa fie egale.
andacos spune:
Mersi mamai -stefi,am un punct d eplecare.
Am sa vad cu grasimea,sa vad daca imi pot toca grasimea aia...macar stiu ceva,de unde sa incep.
Eu m-am gindit(adica eu asa stiu ca s efac cirnatzii)din carnea de pe burta,care este deja grasa,am zis sa iau burta(poala) de porc,cu tot cu soric si pe aia sa mi-o toace.Deci daca iau carne de asta grasa...nu ar mai trebui si grasime separat,nu?
Pulpa e macra ,insa poala...are grasime.
Dana
valentinag spune:
Dana, daca iei burta e foarte bine, ca aia are suvite de carne si grasime.
Cat despre apa pusa in carnati, nu-s sa spun de ce, presupun ca se fragezesc, habar n-am, asa am invatat de la mama-i-mea sa fac si asa facem, ies buni, deci n-are rost sa schimb reteta!
mcoca spune:
Andacos, da, daca pui burta e ok, parerea mea. Eu vita as pune f putina, ca ii face mai aspri .
Vicky si Printzesone
andacos spune:
Bun...si cita burta,cita vita?(5 kg amestec)
valentina ,intrebam de ce usturoiul facut cu apa,ca asa apa ma pricep eu ,e ca la mici,ies mai "pufosi"...dar de ce usturoiul facut cu apa?
Dana
valentinag spune:
Pai se amesteca mai bine zic eu, ca asa, oricat l-ai pisa nu intra uniform in toata carnea tocata, mai ales daca faci multi ca mine!
Eu as zice la 5 kg de carne, cel putin 1 kg sa fie grasa, cam 1 vita, 1,5 grasa si restul pulpa!