Lapte praf chiar pana la 3 ani?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Mno vedeti, tot se face atata gargara pe tema alaptatului prelungit, oripilare/shoc si groaza...macar noi n-avem dileme. Lapte intotdeauna proaspat, steril, fara antibiotice si alte medicamente, fara hormoni de crestere, pesticide si alte cele...si in plus gratis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ilinca, gratis nu e, ca mananc de sparg acum ca alaptez :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui lavi02

Ilinca, gratis nu e, ca mananc de sparg acum ca alaptez :)

Io mananc de sparg de cand ma stiu!! (glumesc, nici chiar asa...e drept ca in primele 9 luni dupa nastere am bagat de parca venea "apocalifta" si sa nu ma prinda cu burta goala, dar apoi m-am enervat pe cantar si am tinut regim)
Eu de la 2 ani si 2 luni de cand am fost intarcata n-am mai baut lapte decat sporadic. De cand am amintiri, de pe la 4 ani, imi amintesc ca numai cand vedeam laptele in sticla mi se facea greata. Lapte gol nu beam deloc, asa, cu cacao sau in gris/orez ma mai fraierea mama. Acum cred ca beau lapte 1 data la 2 luni, de fapt il mananc cu cereale. Chiar, pana la ce varsta se considera ca e necesar laptele asta "in forma pura"?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu vad ca am ajuns la greutatea de dinainte de sarcina ( bb are aproape 7 luni( si mananc de sparg ca sa ma mentin :)). In sarcina am mancat ca o pasarica, sa nu iau mult.

Laptele cred ca e necesar pana nu mananca prea cu spor alte lactate. Eu nu beau lapte dar mananc iaurt si branza la greu. Fetele mele, mai ales cea mare ( aproape 11 ani) nu mananca branza, deci noroc ca bea cei 500 ml lapte pe zi si mai mananca si iaurt. Branza e mult mai concentrata decat laptele dpdv al calciului, grasimii, vitaminelor liposolubile. Bun, depinde si ce branza mananci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

mozarella for the win! :) f buna concentratie de grasimi si calciu si f mica de sare.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Profit de polemica asta pe tema vacilor imperecheate sau ne, ca sa imi lamuresc o alta dilema. La gaini cum e, fac oua daca nu au cocos?
Ne gandeam ca in primavara sa luam vreo 4-5 gaini, pe care sa le tinem pentru oua, pana in toamna. Dar... fara cocos o sa vedem vreun ou?

Mergi la inceput

Fac oua nefecundate, ca paralela cu specia umana, e ca si cum ar avea ciclu menstrual.Daca le pui la clocit nu iese nimic din ele.
Daca au cocos, atunci oua ovule fecundate, adica oua cu "banutz", puisori in ele. Din alea chiar ies pui.

Eu stiam ca nu e musai cocosul decat daca doresti sa scoti puisori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Fac oua nefecundate, ca paralela cu specia umana, e ca si cum ar avea ciclu menstrual.Daca le pui la clocit nu iese nimic din ele.
Daca au cocos, atunci oua ovule fecundate, adica oua cu "banutz", puisori in ele. Din alea chiar ies pui.

Eu stiam ca nu e musai cocosul decat daca doresti sa scoti puisori.

-------------------------------------

Da ina, asa e, dar e bun cocosul, ca face supa buna. Si mai face si gainile fericite.

Offtopic: Eu urasc cocosii la tara. Bunica-mea si toti vecinii aveau gaini si cocosi. Mai si cocosii astia, cica ii apuca cintatul cind rasare soarele. Pe naiba! Ii apuca si la 3 noaptea, si se antreneaza unul pe altul, asa imi venea sa le sucesc la toti gitul!

Mergi la inceput

Cris, raspunsesem la intrebarea asta.

Nush ce sa zic de fericirea gainilor, daca nimeresc un ghiolban cu pinteni sau prea greu si le vezi cu fundul facut prastie si spinarea insangerata, nu e bine nici asa :)

Citat:
citat din mesajul lui ralucutza77
Dar... fara cocos o sa vedem vreun ou?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu
Da ina, asa e, dar e bun cocosul, ca face supa buna. Si mai face si gainile fericite.Offtopic: Eu urasc cocosii la tara. Bunica-mea si toti vecinii aveau gaini si cocosi. Mai si cocosii astia, cica ii apuca cintatul cind rasare soarele. Pe naiba! Ii apuca si la 3 noaptea, si se antreneaza unul pe altul, asa imi venea sa le sucesc la toti gitul!
Da, stiu, are si un vecin de-al nostru... De aia nu vreau nici eu cocos...

Mergi la inceput