Ma simt data la o parte la serviciu!

Ma simt data la o parte la serviciu! | Autor: anuscha2009

Link direct la acest mesaj

Am un loc de munca din luna iulie 2012 intr-un domeniu in care am experienta de peste 12 ani.

Am fost aleasa la interviu tocmai pentru experienta mea. Am fost bine primita in colectiv, toata lumea este prietenoasa cu mine, de la conducere la simpli colegi de birou.

Dar....am impresia ca nu sunt ,,capacitata'' la justa mea valoare. De exemplu cand este o reuniune importanta eu sunt rugata doar sa fac cafele, sa aduc scaune etc. Nici macar sa pregatesc mapele nu sunt rugata. daca ma ofer mi se spune ca nu este necesar.

Daca este o chestie mai grea de facut gen un proiect, de mers la o conferinta, un seminar, nici vorba.

Zilele trecute m-am oferit eu sa scriu un proiect, sefii au zis ,,ok'' dar am impresia ca nu sunt interesati de proiectul ala, bineinteles ca m-am demotivat si trag de timp zicandu-mi daca nu au nevoie de el de ce sa ma stresez?

Mi-e putin ciuda ca desi sunt noua in organizatie, am experienta in domeniu mai mult decat cei care sunt vechi in organizatie. Imi este ciuda pentru ca daca as participa si eu mai intens la activitatile organizatiei as simti ca ma dezvolt mai mult, asa simt ca ma plafonez.

Odata cu mine s-a mai angajat o persoana pe acelasi post,nici ea nu este solicitata, dar nu am indraznit sa o intreb ,,tu cum te simti?" sa nu fiu eu nebuna.

Mie imi este frica sa nu ma demotivez si sa nu incep sa fac gafe (ca am mai patit-o) dar orgoliul nu-mi da pace. Ma gandesc tot timpul: a nu sunt buna, la o eventuala restructurare ultimul venit primul plecat, este din cauza varstei si etc. etc. etc. ganduri negre.

Cum este bine sa fac? Cum sa nu ma mai gandesc? Astept sfaturi, multe si bune

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

In Germania, perioada de proba e de 6 luni. Tu, din cate vad, inca nu ai lucrat 6 luni, asa ca pentru mine, ai fi inca in perioada de proba.
In cele nici 6 luni lucrate aici, nu vad cum te-ai putea plafona. Faptul ca ai mai multa experienta nu inseamna automat ca esti cea mai buna: cea mai buna este persoana care se pliaza pe necesitatile organizatiei.
In mod automat, cand am un termin important, nu ma pot lasa pe o persoana noua in organizatie (si poate cu experienta mare) si ma bazez mai mult pe vechii colaboratori cu care am o rutina, stiu care sunt asteptarile mele si pot face pe pompierii in caz de urgenta.

Ai putina rabdare si incearca sa iti "citesti" sefii si sa vezi ce asteapta de la tine. Eventual poti organiza un meeting cu seful tau direct si il poti intreba care sunt asteptarile lui/ei.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Bucura-te ca ai un job. Cat va fi el, e o sursa de venit.
Legat de ceea ce spui, fiind noua in firma, probabil responsabilitatile mai mari se lasa in seama celor cu vechime in locatia aia.
Nimeni nu se mai uita pe CV-ul tau dupa ce te-ai angajat. Ei tin cont de ceea ce faci tu acolo nu de ceea ce ai facut la alte joburi.

Cu timpul sunt convinsa ca te vor implica si in alte proiecte. Dar probabil e o chestiune de timp si de cum te percep ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ai rabdare.
incet-incet vei primi mai multe responsabilitati si iti vei demonstra valoarea.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Ai rabdare, fa ti treaba care ti se cat mai bine cu putinta. Este normal ceeace ti se intampla. Poate inca nu au suficienta incredere in tine, oricata experienta ai avea , colegii mai vechi stiu mai bine despre ce e vorba in firma aia.
Nu tb sa te plafonezi, nu mi-a placut ideea ta, despre faptul ca tragi de timp, pentru ca tie ti se pare ca acel proiect primit nu e important.Daca vei trage de timp de asta lipsit de importanta, cu siguranta nu vei primi altele mai mari.
Sfatul meu, ca cineva care are angajati in subordine si mai vechi si mai noi, e sa iti faci treaba care ti se da cum poti tu mai bine, la maxim de capacitate,fara sa tragi de timp, fara sa te simti prost si vei vedea ca le vei castiga increderea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Daca ai primit proiectul ala, nu mai trage de timp. Fa-l repede si mai ales bine. Asa poti iesi in evidenta si vor avea incredere sa-ti dea si alte proiecte.
La referirea ta cu "ultimul venit-primul plecat" inteleg ca sunteti doua si nici colega ta nu e mai bagata in seama. Incearca sa iesi in evidenta, in sensul bun. Asa poti avea prioritate la confirmarea pe post.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osuparata spune:

Cred ca cei care trag de timp sunt sefii, nu ea, dar poate n-am inteles eu bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

sunt de acord cu ce s-a zis mai sus, incearca sa te implici cat poti de mult, iar dupa un timp vei fi apreciata. daca ai lua-o de la capat in alta parte crezi ca ar fi mai bine?
insa, pe de alta parte, daca tu ai studii de economist, de ex, si faci meseria de secretara, poate ar trebui sa iti cauti ceva pe masura pregatirii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Zici ca ti-au dat de facut un proiect si tu taraganezi, ca nu crezi ca e important ptr. ei. Eu zic sa faci proeictul ala, repede si bine. ACum e sansa ta sa ii impresionezi.

Mergi la inceput