Comunicarea cu invatatoarea

Comunicarea cu invatatoarea | Autor: everest

Link direct la acest mesaj

Vreau sa incep un subiect nou, cu tema :"Comunicarea cu invatatoarea copilului meu." Nu vreau sa ne lansam in atacuri la persoana, nu vreau sa facem publice nume.Vreau ca impreuna, sa impartasim din experientele avute, si sa descoperim daca exista cu adevarat, o comunicare autentica invatator-parinte. Invatatoarea reuseste sa fie convingatoare, accepta pereri, cauta sa le puna in practica, este deschisa dialogului sau doar il propovaduieste. Noi, parintii, suntem alaturi de ea, o sprijinim sau incercam mereu sa ii aratam "cu cine se pune"? Ce povestesc copiii? Cum e in clasa? E securizant mediul, e deschis, e stimulativ sau e un mediu care timoreaza, anuleaza personalitati, inhiba pareri? Va astept cu interes opiniile, experientele!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cred ca ar fi fost corect sa incepi in cadrul subiectului exact cu experientele tale. Nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns everest spune:

Copilul meu va intra la anul la scoala! Elevii invatatoarei care va prelua clasa in care va invata copilul meu, o adora. Parintii (o parte din ei) au reclamat-o, o barfesc in curtea scolii, o caregorisesc in fel si chip. Au fost chemati si elevii la director si au fost intrebati daca le place la scoala, cum e in clasa. Toti elevii au spus ca o iubesc pe doamna. Un parinte si-a mutat copilul in alta clasa. Fetita a refuzat sa mai vina la scoala daca nu o lasa cu doamna ei! Eu am auzit de aceasta situatie in curtea scolii (in aceeasi curte cu scoala este si gradinita).Doamna invatatoare este intradevar distanta cu unii parinti, foarte apropiata de copii, foarte bine vazuta in inspectorat datorita proiectelor in care se implica.Am dat cautari pe net, si am vazut ca toate examenele le-a luat cu note foarte mari, peste 9.50. Categoric este o problema de comunicare! Iata de ce mi se pare un subiect de dezbatut cu parintii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui everest

Vreau sa incep un subiect nou, cu tema :"Comunicarea cu invatatoarea copilului meu." Nu vreau sa ne lansam in atacuri la persoana, nu vreau sa facem publice nume.Vreau ca impreuna, sa impartasim din experientele avute, si sa descoperim daca exista cu adevarat, o comunicare autentica invatator-parinte. Invatatoarea reuseste sa fie convingatoare, accepta pereri, cauta sa le puna in practica, este deschisa dialogului sau doar il propovaduieste. Noi, parintii, suntem alaturi de ea, o sprijinim sau incercam mereu sa ii aratam "cu cine se pune"? Ce povestesc copiii? Cum e in clasa? E securizant mediul, e deschis, e stimulativ sau e un mediu care timoreaza, anuleaza personalitati, inhiba pareri? Va astept cu interes opiniile, experientele!

Avem toti copiii la aceeasi invatatoare si nu m-am prins eu?

Ce problema ai? Tu prima si poate te putem ajuta. Sau esti de la ziar?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:

Copilul meu va intra la anul la scoala! Elevii invatatoarei care va prelua clasa in care va invata copilul meu, o adora. Parintii (o parte din ei) au reclamat-o, o barfesc in curtea scolii, o caregorisesc in fel si chip. Au fost chemati si elevii la director si au fost intrebati daca le place la scoala, cum e in clasa. Toti elevii au spus ca o iubesc pe doamna. Un parinte si-a mutat copilul in alta clasa. Fetita a refuzat sa mai vina la scoala daca nu o lasa cu doamna ei! Eu am auzit de aceasta situatie in curtea scolii (in aceeasi curte cu scoala este si gradinita).Doamna invatatoare este intradevar distanta cu unii parinti, foarte apropiata de copii, foarte bine vazuta in inspectorat datorita proiectelor in care se implica.Am dat cautari pe net, si am vazut ca toate examenele le-a luat cu note foarte mari, peste 9.50. Categoric este o problema de comunicare! Iata de ce mi se pare un subiect de dezbatut cu parintii!

Ce parinte absurd, sa-si mute copilul in alta clasa... asaa, fara niciun motiv.

Cum o cheama pe invatatoarea asta asa merituoasa, care e bine vazuta la inspectorat??
Din ceea ce spui in ultimele randuri, parca ai fi invatatoarea insasi, care are niscai probleme cu parintii si nu stie cum sa drege busuiocul, decat sa scrie public despre sine, ca din perspectiva altcuiva. Ntz!

S-a mai vorbit in cazul doamnei Bereanda despre cum isi realizeaza invatatorii palmaresul de proiecte, concursuri si activitati cu copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns everest spune:

Cata incrancenare in raspunsurile voastre! Sunt de la ziar si sunt si invatatoare!Sa nu ne mai pierdem timpul! Salutare si noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Incrancenare e in raspunsurile tale, pe mine doar ma amuza. Reciteste-ti mesajele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Sa nu uiti sa ne zici si de la care ziar.
De ce nu dezbati cu parintii din curtea scolii? Asta n-am intales pana la urma. Ce dezbatere vrei tu aici cu niste parinti care n-au nimic in comun cu invatatoarea care stii tu sigur c-o sa ia clasa in care o sa intre copilul tau si despre care stii deja atatea detalii. Noi ce sa-ti mai spunem?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:

In general copiii din scoala primara nu prea "iau atitudine". Pentru ca sunt copii, nu stiu foarte bine ce e ok si ce nu e ok sa li se intample. Si nu le prea vine sa contrazica autoritatea, adica invatatoarea. Nu prea cred ca un copil de 1-4 se duce la director sa reclame ceva - pur si simplu pentru ca nu stie ca are acest drept, nu indrazneste, e timid, etc.

Eu in cazul asta m-as baza pe reactia parintilor. Care sunt adulti, responsabili, stiu ce nu e ok sa se intample. Si nu cred ca parintii se duc la director sa faca reclamatii "de nebuni". In principiu e nasol sa te duci sa reclami ceva, trebuie sa te invoiesti de la job, te pui in situatie ciudata, risti sa se razbune cineva pe copil, etc. Cu alte cuvinte un parinte care se duce sa reclame la director ceva este extrem de suparat de acel ceva. Nu zic ca 100% are dreptate dar e ceva serios, ceva ce merita deranjul. Care era tema reclamatiilor?

Referitor la primul mesaj e un pic ciudat ce intrebi - de exemplu "Noi, parintii, suntem alaturi de ea, o sprijinim sau incercam mereu sa ii aratam "cu cine se pune"? "
Eu, ca parinte, pot sprijini invatoarea daca imi cere ceva, intr-o situatie anume si mi se pare rezonabil ce imi cere (de exemplu pot merge cativa parinti intr-o excursie). Sa ii arat cu cine se pune nu e cazul - daca face ceva ce nu e ok reclam si imi mut copilul. Doar n-o s-o sprijin sa-mi terorizeze copilul, ar fi absurd, nu?

Nu stiu cum face inspectoratul evaluarea invatatorilor. Nestiind care sunt criteriile lor de evaluare, nu ma bazez pe evaluarile lor. Ca exemplu pentru mine e foarte important sa nu tipe, copilul meu nu suporta un nivel ridicat de decibeli, o streseaza maxim - criteriul asta e evaluat la inspectorat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
Cata incrancenare in raspunsurile voastre! Sunt de la ziar si sunt si invatatoare!Sa nu ne mai pierdem timpul! Salutare si noroc!

De la cei 8850 metri ai sai everest nu-si pierde timpul cu celelalte varfuri, varfulete, movile si delusoare.

Ai grija insa, cu K2 nu-i de glumit, stiut fiind ca este mult mai periculos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana
Referitor la primul mesaj e un pic ciudat ce intrebi - de exemplu "Noi, parintii, suntem alaturi de ea, o sprijinim sau incercam mereu sa ii aratam "cu cine se pune"? "

Nu e ciudat, e foarte ciudat.
Mai intai vine si spune "Noi, parintii, suntem alaturi de ea". Apoi in al doilea mesaj spune cu totul altceva Parintii (o parte din ei) au reclamat-o. Dumnezeu sa mai inteleaga care-s noi si cine-s ei si cine cu tine tine.

Mergi la inceput